I bursdagsgave fikk jeg boka "Pastasaus - 4 sauser, 160 oppskrifter". Siv må lære seg å lage annet enn halvferdige retter, og også noen flere, så jeg ikke lager de samme om igjen hele tiden. Så da startet jeg like greit med den oppskrifta som så lettest og best ut, og som hadde den korteste tida med færrest ingredienser. Lettest mulig utvei, sa du?
Oppskrifta er som følger: (til 4 porsjoner)
1 pakke fryst butterdeig (eller hjemmelaga, om du foretrekker det...)
350 g kjøttdeig av kylling/kalkun
4 ss rød/grønn pestosaus
2 hele vårløk, finskårne (eller purreløk)
salt og pepper
Sett stekeovnen på 200 grader. Form butterdeigen til 6 skjell (stek dem opp ned i 10 minutter; til de har svulmet opp og fått litt farge), bland kjøttdeig, pesto, vårløk, salt og pepper og legg det i skjellene når de er ferdige ("fjern toppene forsiktig med en gaffel og legg dem tilside" før du putter kyllingen i.) La kyllingen danne en liten topp (legg lokk på igjen). Stek alt i cirka 15 minutter.
Maten ble vellykka, så jeg prøvde det to ganger i løpet av ei uke. Jeg vil anbefale å bruke ferdige terteskjell i stedet for butterdeigen, for å lage det som står beskrevet i boka virket fullstendig umulig. De to siste bildene er fra de to forskjellige gangene, så dere kan få gjette selv hvilke som er de ferdige skjellene... Sunt og godt, iallfall om man serverer det med et par grønnsaksbiter ved siden av. Jeg brukte grønn pesto og purreløk, noe som smakte nesten det samme som med vårløk (som jeg også prøvde). Nå ser jeg at jeg glemte salt og pepper, men jeg tror ikke det har så mye å si. 35 minutter tilsammen, der du kan bruke 25 av dem til å gjøre andre ting; Try it!
Siv
xxx
Kanskje dettan e nåkka æ åsså kan klare :)
SvarSlettÅå nam :D
SvarSlettUuh, det så godt ut:) kjekt å prøve ut ny mat! Hos meg går det også alltid i det samme kjedelige - så nå er detn ok! Skal lese gjennom de ordbøkene jeg har, lage og lære for så å lage min egen:) Hurrai!
SvarSlettDet så godt ut! Må testes ut en dag :-D
SvarSlettburde bli flinkere til å lage mat jeg også ;D
SvarSlettuhm ja, den kommentaren var fra meeeg da... keths.blogg.no
SvarSlettnamnam <3 så utrolig deilig ut altså!
SvarSlettOi, det så godt ut :) Middagstips er alltid fint å få! ;)
SvarSlettNam nam! Nå ble jeg sulten! Takker og bukker for mattips :) Begynner å gå litt lei av pasta bolognese og wok, haha!
SvarSlettSV: Du burde prøve å få sett Hugo, tror dette kan bli en fin film :)
Yummi ;)
SvarSlettDet ser utrolig godt ut, :D
SvarSlettDet er så godt det :D
SvarSlettSV. Tusen takk, Siv, veldig spennende ;)
NAM det så kjmepegodt ut :D
SvarSlettDet så kjempegodt ut faktisk :-D moro å prøve noe nytt da!
SvarSlettHåper du meldte deg inn i dyrevernalliansen Siv <3
Mmmm, dette så da absolutt veldig godt ut!
SvarSlettOg når man først har begytn å lage mat fra bunn så er det så mye lettere. og ikke minst så smaker det bedre!
Oi, det så sykt digg ut! Må prøves :)
SvarSlettmmm, det så utrolig godt ut! Skal absolutt prøves, takk for tipset! :-)
SvarSlettDette så bare farlig godt ut. Dette skal prøves en dag :)
SvarSlettSV: Ja, jeg føler meg heldig som vet hva jeg vil jobbe med i fremtiden. Tre år går kjempefort. Jeg føler jeg gikk på vgs i går, og ja, det er 1 1/2 år siden jeg gikk der hvis ikke mer :P Tenkt på hva du vil gå videre da :)?
oj det må jeg kanskje prøve ut :D
SvarSlettNam, frister å prøve ut en dag! :)
SvarSlettNamnam, det så kjempegodt ut! : )
SvarSlettSå godt det så ut, flink du er med enkleste utvei! Akkurat som jeg selv ville gjort:)
SvarSlettSåg godt ut da :) Spørs om det ikke må testes!
SvarSlettSå godt ut på det første bildet, hadde nok også satset på ferdige skjell :)
SvarSlettOoo, spennende! :D Synes du er flink som prøver deg fram litt jeg :)
SvarSletthm, virker egentlig veldig godt! :D Takk for kommentar :D Ha en fin kveld! ^^
SvarSlettMmm snadder Siv! Ser godt ut;)
SvarSlettspennende :) virker litt spennende å smake på!
SvarSlettsv: du har hvertfall en ganske så god grunn til å velge kirken, i forhold til det mange andre bruker som grunn.. :)
sv: takk <3 :) alltid fint å høre at jeg har en som liker bloggen!
SvarSlettSer veldig spennende ut :D Flinka!
SvarSlettNAm, det så utrolig godt ut!
SvarSlettxx TrAN
Det så ut som en spennende matrett! Er så mye gøyere å lage mat, når man har noe å gå etter syns jeg :D
SvarSlettSå utrolig spennende! Er kjempeherlig å prøve nye oppskrifter (spesielt når de blir velykket!) Dette må jeg prøve! :)
SvarSlettTakk for tipset! Det så godt ut! Er de "skjellene" sånn litt søte eller sånn (ikke søt og ikke salt.... Hva kaller man det nå igjen...) ikkenoesmak (??) :))
SvarSlettJa, nå ble det lettere med batterigrep! (forresten, den siste setningen er et "svar" :))
De smaker egentlig ikke så mye... Terteskjellene smaker litt tørt - har du smakt pai? :) Ikkenoesmak passer egentlig ganske godt!
SlettTakk for tips :) Jeg må virkelig lære meg å lage noe annet enn taco snart. Haha!
SvarSlettDet så jo veldig godt ut, skal ikke se bort ifra at det blir testet her en gang eller to og :)
SvarSlettsyns de var et hederlig forsøk på skjell da ;) hehe.
Nam! :) Så kjempegodt ut!
SvarSlettWow, så flink du er, da! Her i huset bestiller vi pizza annenhver dag, ellers går det på pølse i brød, soddsuppe, kjøttkaker o.l., haha. Ikke veldig oppfinnsomme akkurat :)
SvarSlettSV: Meeehe, tusen takk!
det så veldig godt ut, hvertfall de med ferdige skjell, men det viktigste er jo at det smaker godt ikke hvorda det ser ut, men mindre det er viktige middags gjester da:) syns du er flink jeg.
SvarSlettÅå, det såg godt ut!! Tusen takk for tips :))
SvarSlettDet har jeg aldri smakt før, men fikk veldig lyst til å smake på det nå :-D
SvarSlettÅååå, slike terteskjell bringer frem barndomsminner :D
SvarSlettDe hjemmelaga ser litt rare ut, joda, men samtidig blir jo de penere stekt.
Mulig jeg må lage det mamma laget i blant da jeg var mindre, en slags frikassé med fiskeboller, kyllingboller og grønnsaker i hvit saus, fylt i terteskjell!
Nomnom... (din rett er nok sunnere, men...hehe...)
Å lage mat er gøy! :) Før likte jeg overhode ikke å lage mat - i hvert fall ikke "ordentlig" mat - men nå elsker jeg det. Jeg bruker sjeldent (aldri?) oppskrifter, bare prøver meg frem og tjo'og'hei! Resultatet har alltid blitt bra, i større eller mindre grad.
SvarSlettFortsett å lage mat! :))
<3 Ønsker deg en fin dag, Siv!
SvarSlettLooks so yummy :) I wouldn't try it though, I can't cook no matter how easy it is LOL Always manage to ruin it :O Good thing I have my personal chef :D
SvarSlettTror jeg skal gå til innkjøp av den boken...genialt. Det så skikkelig skikkelig godt ut!!
SvarSlettOhh, det så jo helt deilig ut :D * vann i munnen*
SvarSlettSå kjempe godt ut:) Minus løken da:P hehe. jeg er litt ehm..kresen kan du si:D
SvarSlettOj, dette så kjempegodt ut :) Tusen takk for oppskriften, dette må testes en av de nermeste dagene :)
SvarSlettOooh, dette skal jeg definitivt prøve! Takk for tips! Lurer på om man finner sånne skjell her..
SvarSlettHei Siv-Marie!
SvarSlettBloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no