22.08.2011

Den nye

Jeg husker så vidt første skoledag som 6-åring. Da kjente jeg alle åtte fra barnehagen; Det var bare plassen som var ny. Jeg husker første dag som åttendeklassing, da var både plassen og mange av folkene ny, men jeg hadde med meg to pilarer. Nå er derimot alt nytt.Første dag er vel alltid litt tricky. Jeg kjenner de fleste ansiktene, også har jeg god kontakt med mange av jentene i trinnet over. Men hvem er han helt fremst der? Og hun litt bak til høyre? Jeg har hørt litt om folkene, men hva skal man tro? Det er snålt å skrive, og lure på om noen av disse ukjente personlighetene vil komme til å lese det! Ja, for rykter om personlige blogger går fort. Relativt fort iallfall. I hvert fall om man driver PR ;) Vi har det aller nordste klasserommet, og som en trøst for at alt er nytt, henger det gamle bilder av kjentfolk rett utenfor klasserommet. Klassen er stor. Kjempestor. Den største ever, sier de. Hele 33 stykker er vi på studiespesialisering dette året. Men heldigvis er klasserommet også stort!!


Første skoledag var lang. Men kort. Vi var ferdig ti over elleve, men starten var lang. Vente, vente, vente. Men mens vi venta hadde jeg kjente stemmer å snakke med. Jeg regner med at alle de andre allmennelevene var litt nervøse de også, selv om de kjente hverandre. Kanskje syntes de jeg var skummel? Stille, deifinitift stille. Det er bare nye folk som synes jeg er stille. Jeg må finne plassen min først. Det er ei stor forsamling å venne seg til. Mange personligheter. 33 er mange flere enn 15, som de forrige klassene har bestått av. Nå håper jeg at jeg kan få oppleve klassekameratene mine selv, i stedet for gjennom andre! Og at de ikke går sammen i klikker, for da må jeg ta til takke med skolearbeidet. Det er ikke gøy.

Hvordan synes dere det er å starte på noe nytt? / Hvordan var det å være tilbake på skole/jobb?

Siv
xxx

Come ooon, vær litt sporty og vær med i konkurransen!

/Bildene er linket.

31 kommentarer:

 1. Jeg synes det var rart å være tilbake på skolen ettersom jeg begynte på videregående i dag;)

  SvarSlett
 2. eg grue meg sykt te å bjunna på skolen på onsdag, det ska bli rart å plutslig må opp tidlig kvar dag nå når eg har vore så vane med å sløva i 1 år ;)

  / han der shakespeare skreiv mye fint, og takktakk ;)

  SvarSlett
 3. Må nok blogge om skoledagen min jeg også! :P Bra skrevet, er det jeg kan si til alle innleggene dine! Alltid spennende å begynne igjen, selvom jeg ikke er noen skolefan.

  SvarSlett
 4. Spennende! Tror du kommer til å klare deg veldig bra :) Vi går nok begge en veldig spennende tid i møte :)

  SvarSlett
 5. Jeg er fryktelig skeptisk til forandringer, samtidig som jeg elsker dem, så jeg har egentlig ikke noe ordentlig svar..
  Da jeg byttet fra en skole med 60-70 elever delt på fire klassetrinn, til en med ca 200(?) delt på sju klassetrinn, synes jeg faktisk bare det var positivt, så mange folk er sikkert bare fint det! :-)

  sv: Jeg er fryktelig dårlig på å fortelle om bøker, men kort sagt så handler "The Hunger Games" om at tolv jenter og tolv gutter mellom 12-18 år blir plukket ut til å være med i et realityshow. Det går ut på at de må drepe hverandre til det er bare en igjen, som da blir vinner. Jeg foreslår at du tar en titt her: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hunger_Games

  SvarSlett
 6. Ah, ja.. Jeg var meget stille av meg i dag jeg og! :P

  Man blir jo litt ekstra nysjerrig på de andre!

  Krysser fingrene for at vi har funnet plassen vår i løpet av uka! ;)

  SvarSlett
 7. Det har vært kjemperart å starte på nytt. I dag i forelesning med sikkert over 200 andre, og hvem vet hvem som virkelig kommer til å ende opp med akkurat det faget?
  Jeg tror ikke du kommer til å falle utenfor. Det tar sikkert en stund før klassen utvikler seg i klikker, så da bør det ikke være noe problem å finne den riktige gjengen underveis :)

  SvarSlett
 8. Jeg må si det er litt rart å lese om studiestart for de jeg har studert med i to år så og så har ett år igjen. Det er ikke rart å jobbe, men rart å ikke skulle tilbake på skolen igjen. Lykke til videre!

  SvarSlett
 9. veeldig bra skrevet, nok en gang! Jeg liker når alt er nytt, så lenge det er nytt for alle andre også. spennende å bli kjent med nye folk osv :)

  sv; takk for kommentar! :D:D

  SvarSlett
 10. det var litt rart å begynne på skolen igjen :s og når jeg møter noen nye mennesker blir jeg fort sjenert, hehe :p

  SvarSlett
 11. Så spennende da :) Jeg er ferdig utdannet sykepleier, men skal faktisk starte på skole neste uke jeg også. Videreutdanning. Det blir spennende :)

  SvarSlett
 12. Er nok litt rart og merkelig å starte et nytt sted eller "Ny skole". Husker selv når jeg startet på vgs.:)

  SV;Fint med 1 min stillhet. :)

  //skal bli med i konkurransen din vettu:P hehe. prøver bare å finne på noe lurt:P

  //skal skrible innlegget iløpet av dagen:p

  SvarSlett
 13. SV: Musikkappen anbefales. Helt genial :D

  SvarSlett
 14. Jeg husker første året på videregående. Jeg kjente ingen i klassen. Det var veldig rart. Spesielt når jeg er veldig beskjeden. Men det gikk bra:)Det jeg hatet med min klasse var at jeg gikk helse og sosial, ren jenteklasse. Det vil si det gikk to gutter der igjennom året, men de sluttet. Han ene byttet klassetrinn fordi han kom inn på det han egentlig ønsket seg, om jeg egentlig mistenkte han for å hate jentedrama som utartet seg i klassen. Så gjorde jeg, men jeg overlevde. Jeg overlevde med å ikke være noen side av jentedramaet og holde meg langt unna alt sammen:) Skulle ønske at det gikk gutter i klassen min. Jeg liker gutter. Derfor jeg foretrekker guttevenner. De er så enklere på mange måter. De er gutter he he. Bortsett fra det var det ett fint første år:) Håper du trives ditt første år på videregående:)

  SvarSlett
 15. Skjønner følelsen men tror nok du klarer deg veldig bra :) jeg for min del er nok ferdig på skolen..

  SvarSlett
 16. Er vel alltid skummelt når man skal oppleve nye ting. ;) Husker det var skummelt da jeg skulle begynne på videregående og ikke kjente en eneste en som skulle gå i klassen sammen med meg, men det gikk veldig greit. :)

  I morgen starter jeg i ny jobb og det blir vel også litt skummelt, men skal i allefall jobbe sammen med ett av søskenbarna mine, så hun kjenner jeg jo, så blir jeg vel kjent med resten etter hvert. :D

  SvarSlett
 17. Kjenner til den følelsen, første dag er alltid spesiell, masse blanda følelser. Håper du koste deg da, og at vgs blir en kjekk opplevelse :)

  SvarSlett
 18. Nå går jeg bare i tiende, men da jeg begynte på ungdomsskolen var jeg livredd iallefall, samtidig som det var spennende :P Jeg er også sånn som er stille i begynnelsen før jeg finner plassen min, kjente meg igjen der ;)

  SvarSlett
 19. jeg tror du klarer dette kjempe fint, bare gi det noen dager så kjenner du alle, og de ukjente ansiktene har fått en person du forholder deg til..

  jeg er heldigvis ferdig med skolen for noen år siden, og siden jeg valgte å ta en lang lang ferie i år så har jeg ikke startet på jobb igjen...

  SvarSlett
 20. så lenge jeg har kjent flere på samme sted har det ikke vært noen utfordring og starte på noe nytt. men, om jeg er alene blir det noe helt annet ;p

  SvarSlett
 21. Husker det var veldig skremmende å begynne på videregående. På hele skolen kjente jeg kun to mennesker, og begge gikk et år over meg. Heldigvis kom en av jentene i klassen bort og presenterte seg i det første friminuttet, og spurte om jeg ville bli med ut en tur. Vi er gode venner fremdeles - ni år senere.

  Jeg begynte også på ny skole i høst. Det har gått en uke, og jeg har bare blitt kjent med én person. Sånn går det når man har store forelesningsklasser. Men det kommer seg nok snart.

  SvarSlett
 22. Første skoledag er alltid spennende, må si at jeg på en måte savner den spenningen litt. De første ukene hvor man prøver å "finne venner" og hvem man blir å trives sammen med. Så på slutten av året er det gøy å tenke tilbake på første skoledag og hva du tenkte om alle de andre da!

  Selv er jeg tilbake på jobb. Er jo noen år siden skolebenkens dager ;) Men veldig greit å komme i litt rutiner igjen. Jeg elsker jobben min og gleder meg til hver nye dag!

  SvarSlett
 23. Da har da vell gått greit hittil? ;-) også blir det jo enda bedre etterhvert som du bi meire kjent med dem andre :)

  og oohh, 33 stk e bra mange!

  SvarSlett
 24. denne skolestarten har vært verre en noen gang .. håper virkelig at det ordner seg.
  sv; tusentakk! blir veldig glad for å høre det :-)

  SvarSlett
 25. tungt å stå opp, men godt å se klassen igjen åsånt :)

  SvarSlett
 26. Kjente meg veldig igjen i beskrivelsen din!!! Den følelsen er virkelig grusom!! Føler seg så liten! Hehe.. Lykke til på skolen! Det går nok kjempe bra når dere bare kommer i gang :) :)

  SvarSlett
 27. Fin refleksjon Siv! Jeg husker også godt mine første, iallefall de siste.. Driver du pr asså?;)

  SvarSlett
 28. I am not back to school yet. But I know what Different seem like... You just have to be yourself, and I'm sure you'll have a wonderful year! No worries.
  Different is always a good thing, trust me :).

  SvarSlett
 29. Det er alltid spennende og skummelt å begynne med noe nytt. Husker når jeg startet på høyskolen for to år siden, kjente ingen. Man føler seg ikke særlig høy i hatten da. Det var tungt å starte på igjen på mandag..men jeg kjenner alle nå i hvert fall, etter å ha tilbragt to år sammen!

  SvarSlett
 30. og starte på skole var rart! har jo ikke gått på skole på 2 år, og jeg kjente jo heller ingen fra før! Skumle greier! Men har blitt godt kjent med en hittil hvertfall. har ikke vært altfor mye på skolen ennå så :P Blir nok bedre ettehvert :)

  SvarSlett