17.06.2011

Kjempeflott, helt supert.

Jeg prøver å tenke positivt. Torsdagslykke ble torsdagsUlykke. Eksamenskarakterer; Trenger jeg si mer? Det var ikke gøy. En så finfin dag, ble bunn. Helt ødelagt. Jeg skrev litt i dagboka mi da jeg kom hjem. Jeg tror litt overdrivelse gir dere innblikk, så dere får lese et utdrag under bildet:"Ja, jeg vet det ikke er verdens undergang. Ja, jeg vet jeg har bare fine karakterer
ellers på vitnemålet. Og ja, jeg vet disse karakterene ikke har så mye å si for framtida. Men en sånn knekk; En sånn skuffelse. Jeg har hatt så høye forventninger. Jeg har jobba så hardt. Jeg hadde satt meg så store mål. DRITTEKSAMEN. Tenk, en så fin dag, ødelagt. Ruinert. Brutalt drept.

Alle skal si så mye. Spørre. Grave. Jeg vil bare ha noen som gir meg en klem. Foreviger den. Viser at de er her. Uten mange ord. Norske ord. Ord, ord, ORD. Drittord. Nynorske ord. Æsj.

Jeg er ikke den eneste som har hatt høye forhåpninger. Alle forventer topp av meg. Dytter i meg. Erter. Jeg gråter. Ser etter ei skulder å gråte på. Tåke. Hoder. Hår. Tenker på en Hollywoodfilm. Kjærlighetssorg.

Fine ord, hjelpeord, kjærlige ord. Mange ord og små ord, men jeg vil ikke ta eksamen på nytt. DRITTEKSAMEN! Men ikke muntligeksamen. Den er fin, den. Da får jeg brukt min sjarm. Jeg liker nemlig ikke å være anonym. Et tall. Et dyr. En fange. Fanget med en skriftlig eksamen. "Det er tungt å få et slag rett i fjeset. Humøret blir litt hips om haps. Men nynorsk er egentlig fint. Fint å lese, men ikke at Siv må skrive det; Det funker ikke. Iallfall mener sensorene det. Og i dag er jeg ikke like nedstemt. Jeg har en god familie. Avsluttninga i går var så fin. Jeg underholdt, jeg, og mange-mange sa at de likte min selvlagde sang til klassen, og at jeg femførte kjempefint. Det varmet hjertet. Også var alle så fine. Og tårene trillet. I dag fremførte jeg også. Zombie og Free Fallin' til folkene på pappas jobb. Jeg likte de som smilte til meg. Det roet nervene og fikk meg til å føle meg velkommen.

Hva gjør du når du blir kjemeskuffa?

Siv
xxx

// Bildene er linket

24 kommentarer:

 1. Aw:/ Kjipt å bli veldig skuffet! Men det er jo veldig godt at du har de andre karakterene som er så bra! Du er veldig flink, og du må la deg selv feile en gang innimellom ^^
  Når jeg blir skuffet prøver jeg å fortelle meg selv hva jeg gjorde riktig og hva som kan ha gått galt, at det ikke er verdens undergang og hvis jeg har sjansen kan jeg forsøke å gjøre det bedre ved en senere anledning.

  sv: Takker! :D Haha ja :( skolen har sånn stygg avtale med apple om at de har de macene i 3 år (de vi hadde var nå bare 2 år gamle) så leverer de dem tilbake til apple og så får de nye billig ellerno.

  SvarSlett
 2. Fy søren, slik er min dag i dag, også pga en dum karakter. Nå prøver jeg å glemme, og skal kose meg :)

  SvarSlett
 3. Aw,sender en bloggklem til deg kjære siv. Når det går dårlig med eksamen føles det litt som verdensundergang,men så menger jeg med gode venner og familie,få tankene over på noe annet for en støkke stund:)
  Se fremover,og ikke la negative ting ødelegge. Blir så lett å bli "stuck" i den "surmule" perioden,men det blir bedre så fort man får tenkt på noe annet:)

  SV;Skjønner hvorfor hun elsker det:) Skal begynne å se på det igjen:)

  SvarSlett
 4. uff da, skal jeg gjøre deg glad?
  I LOVE YOU :D <33 vart du glad nå? :p
  - ser morsomme videoer på youtube for å få tilbake humøret mitt :)

  SvarSlett
 5. Uff, jeg hater skuffelser! Da kan jeg ofte bli så irritert at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre :P Stakkars deg! Kjedelig når slikt skjer. Lykke til neste gang hvertfall!

  SvarSlett
 6. Jeg sliter meg psykisk ut slik at jeg blir kvalm og ja, blir dårlig rett og slett, ^_^

  Du kan få en luft klem av meg, ^_^

  Ikke for å grave, men hva fikk du?

  SvarSlett
 7. Graver meg ned i ei pute og blir der en stund... Drikker sitronbrus og prøver å sove det bort.
  Så bra at det å synge for andre fikk deg til å føle deg bedre, Siv, det gleder meg!

  Veldig, veldig godt innlegg ♥

  SvarSlett
 8. Ånei! Håper det går bra med deg!:)

  SvarSlett
 9. du er så flink med ord! utrolig kjipt at det ikke gikk veien, men du vet - sensorer..

  når jeg er kjempeskuffet så shopper jeg :( haha. ops.

  SvarSlett
 10. Så dumt.. Men du som har så gode karakterer: sålenge du ikke har strøket - tenk på hvor godt du har gjort det ellers! Alle har sånne dager.. Det er derfor jeg alltid har så lave forventninger til meg selv, hehe..
  Jeg legger meg ned i senga eller prøver å få tankene over på noe annet. Ser en serie f.eks. Og vindusshopper på ebay!

  sv: tror jeg har fått en fin en til å fikse skoene for meg nå :D überhappy!

  SvarSlett
 11. Takk for koselig kommentar :) Kjedelig at det ikke gikk som forventet på eksamen, ved slike tilfeller så pleier jeg å se på en morsom film/serie eller lese en koselig bok, eventuelt shopping ;)

  SvarSlett
 12. Uff, skuffelser er ikke gøy, men det hører desverre med. Det gjør oppturene så mye bedre! Prøv å se det positive og ikke grav deg ned i skuffelsene. Vet det er vanskelig, men prøv hvertfall. *gode tanker*

  SvarSlett
 13. jeg VET det er kjipt å få. men du MÅ tenke på alle de andre gode karakterene dine. you can't win them all you know :) sånn er det bare, that's life and all that. vet det er kjedelig, og det er nok lettere å si til noen andre: tenk positivt! enn det er å si til seg selv. men jeg sier det hvertall til deg: tenk på alt du gjør bra. it's just a bump in the road :)

  SvarSlett
 14. Huffda! Ikke noe hyggelig =/ Jeg blir skuffet når venner svikter meg, eller noe jeg har gledet meg skikkelig til blir avlyst!

  SvarSlett
 15. Jeg husker hvordan jeg hadde det for flere år siden, da jeg gikk på ungdomsskolen og vgs. Jeg var veldig opptatt av å få gode karakterer og jeg gjorde så godt jeg kunne. Av og til fikk jeg et slag i trynet i form av en dårlig karakter og da var hele dagen min ødelagt, nei stryk det, hele uka mi var ødelagt. Jeg gråt og var så skuffet.

  Nå har jeg lært meg å takle slike nedturer på en bedre måte. Av og til går det ikke som man vil, og det er ikke stort en kan gjøre med det. Det viktigste i mine øyne er at man VET med seg selv at man har gjort sitt beste, og når man har gjort sitt beste kan man jo ikke ha gjort det noe bedre, vel? Til jul fikk jeg mitt største tilbakeslag i form av en strykkarakter på matteeksamen (!!!), jeg var såå sykt skuffa. Jeg visste jo at matte ikke var min sterkeste side, men jeg hadde i det minste håpet på en 2 eller 3, for litt kunne jeg jo. Dessverre var jeg veldig uheldig med eksamensoppgavene og det gikk rett i dass. Etter noen små tårer, innså jeg at dette var da søren meg ikke verdens undergang. Stryker man på en eksamen har man muligheten til å ta den opp igjen, og det skal jeg gjøre i august - og da skal jeg vise dem hva jeg er laget av! Satser på en 3 (heheheheh).

  Det er ikke sunt å stresse for mye med karakterer, man ender bare opp med å bli ulykkelig fordi man blir så manisk opptatt av at karakterene skal være bra. Man bør heller fokusere på det positive - det man er god i. En person kan ikke være en mester i alle fag, det er jo umenneskelig. Og husk, du går jo på ungdomsskolen enda. De karakterene du får der teller ikke i framtiden. Det eneste de påvirker er om du kommer inn på en bra skole - og en litt dårligere eksamenkarakter er ikke nok til å ødelegge for deg, siden du er så utrolig flink og har så mange andre gode karakterer.

  Trekk pusten og se på de andre karakterene dine, og se hvor utrolig flink du er og vær stolt av deg selv. Du har stått på og gjort ditt beste, noe mer kan verken du eller andre forvente av deg. :)

  SvarSlett
 16. Off det va leit å høre Siv, skal spise en ekstra is for deg siden det e så fint vær ute :}

  SvarSlett
 17. Uff, det er så kjipt å bli skuffa!:( Når jeg blir skuffa, prøver jeg å holde det tilbake inni meg selv og ikke si det til noen. Jeg pleier å tenke på det, og hva jeg kunne gjort annerledes for å ikke bli skuffa. Av og til blir jeg så skuffa, at det triller noen tårer. Det er så kjipt å føle at du har gjort det beste du kunne, men at det ikke er godt nok for noen personer:(

  SvarSlett
 18. Huff, det er kjipt å bli skuffet. Men av og til går det ikke like bra som man hadde håpet, og da må man bare heve seg over det og glede seg til neste opptur. :)

  SvarSlett
 19. Stor klæm:)

  SvarSlett
 20. Å, kjenner meg så igjen!! Men nå tenker jeg (2 år etter ferdig med vgs) hvorfor?? Det er egentlig ikke så ille, men siden andre og ikke minst en selv har såå høye forventninger blir man jo helt ødelagt.
  / tuusen takk snille snille du!! :):)

  SvarSlett
 21. Utrolig kjedelig å bli så skuffet :-(
  men du må bare forsøke å legge det bak deg, gjør ting som vanligvis gjør deg glad, vær med mennesker som får deg til å le. Ikke tenk på det. Og si til deg selv at det alltid er noen som har det verre enn deg :) <3

  SvarSlett
 22. Utrolig kjipt det der! Vet hvordan det er:/ Jeg blir nesten alltid skuffet over karakterene mine, fordi jeg har altfor høye forventninger til meg selv, og skikkelige nerver. Uff ikke bra, så er helt enig burde vært mer av muntlige eksamener. Sånn som det er på BI så teller som oftest alt 100% på en skriftlig eksamen og det passer ikke for alle dessverre..

  SvarSlett
 23. Uff. Nå skulle jeg ønske jeg kunne gi deg en klem! Skuffelse er ikke greit, og man vet liksom aldri hvordan en skal takle det. :/
  Selv blir jeg veldig nedstemt; føler meg mislykket, hatet, stygg, lite flink, trist, tom, uvel. Det er ikke gøy. Jeg liker å være glad og positiv, men jeg klarer dessverre ikke å være det når jeg møter skuffelse. Så da tar jeg en time-out, og så kommer jeg tilbake. Det hjelper å skrive. Bra at du gjør det. :)

  SvarSlett