18.06.2011

Kampen mot kviser

Det finnes like mange typer kremer og stifter mot kviser som det finnes varianter av alt annet i dagens samfunn. På alle produkter står det at de bekjemper det samme, og ofte at "dette er det beste valget for deg!" Det skal ikke være lett! Dere skal derfor få mine syn på et utvalg apotekmuligheter.

CIMG0111

Witch Stick naturally clear
Jeg kjøpte denne i Skottland, da jeg var fri for hva enn jeg brukte for 3 år siden. Denne var deilig og veldig ubehagelig på samme tid. Det sved sinnsykt når man påførte den, men etter noen sekunder kjølte det, og det var godt! Jeg vil allikevel ikke anbefale denne. Litt fordi man ikke får tak i den i Norge og litt fordi man får et tynt lag et eller annet som legger seg på huden. (Den ble uansett tom og hevet i søpla. Derfor ingen bilder.)

Witch cover stick

Denne ble kjøpt samtidig som den over, og på den tida syntes jeg den funka bra. Desverre for meg, fant jeg ingen av dem igjen i Norge. Jeg kjøpte meg derfor nye stifter, men aldri gikk jeg tilbake på disse. I de seneste ukene prøvde jeg faktisk den sistnevnte. (Utløpsdatoer er jeg ikke noe flink til å overholde som den skotten jeg er.) Den dekker fint, men det blir fort tørt, og det ser ikke fint ut. Over ser dere bilde av denne.

CIMG0108

Sebamed Clear face
Her tar jeg både den fargede og den uten farge i samme slengen. Jeg er ganske sikker på at dette var de neste produktetene på lista. De funka begge bra, såpass kan jeg si. Den fargede var noen hakk for mørk for hudfargen min, men smurte jeg tynne lag gikk det greit. En anelse brunere ble jeg uansett. Den uten farge funket fint om kveldene, men jeg kan ikke si jeg husker det ble den kjempestore forskjellen med noen av disse. Hovedgrunnen til at jeg bytta fra disse, var nok den stive prisen. 129,- for pittelitt ble for dyrt i lengden. (Se, se! Har jeg ikke alltid sagt jeg er grisk på pengene?) Men går jeg lei av å prøve nye produkter, så vet jeg at jeg bruke disse igjen.

CIMG0110

Spot wand
(Nå ser jeg at jeg plasserte denne opp ned da jeg tok bildet... Jaja.) Den som leter, han finner, og jeg fant et billigere produkt. Denne gangen 2-in-1. En side for å påføre om kvelden, en for dagen. 69,- er ganske rimelig, eller hva? Men den varte bare i 2-3 uker, og da har man kommet like langt. De andre varte i et par måneder. De slutta å produsere dem, og de funket bare så som så.

CIMG0112

Aco cover stick
Heisann, hoppsann! Jeg skal starte med å si at denne anbefales ikke. For det første var den da alt for mørk for huden min, men det var bare et lite minus i forhold til resten. Jeg brukte denne i et halv år og trodde jeg var fornøyd. Apotekdama sa den inneholder like mange stoffer som jobber mot kviser, som de som framkaller dem. Jeg har tenkt over dette og funnet ut at den faktisk ikke gjorde noen nytte. Så da la jeg denne også på hylla.

CIMG0105

Aco spotless overnight
To Acoprodukter prøvde jeg, men bare det ene bruker jeg enda. 69 kroner, og denne varer ganske så lenge. Smører man litt sånn på røde flekker, er de borte på et blunk (og da mener jeg ikke et par dager!) Det eneste man må være forsiktig med, er ikke å overdrive. Da kan det lett samle seg og bli tørre lag. Som nevnt tidligere: ikke så heldig.

CIMG0113

No7 radiant glow concealer
Denne er flott. Apotekerdama anbefalte den da hun drepte håpet om Acoen. Den er lett å bruke og dekker på en fin måte. Man trenger bare presse knappen og børste farga ut i ansiktet. Den kostet ganske mye (165 norske kroner for å være nøyaktig), men noe må man vel betale for et fint produkt. Mer orker jeg ikke si, for jeg føler noen kan komme til å tro at jeg blir betalt for å snakke så mye fint om No7.

Men dekkstifter og sånt er til for at ikke kviser skal vises. For å bli kvitt kviser må man drikke mye vann og stresse ned. Har man masse-masse kviser, bør man oppsøke lege. Det kan være noe som ligger i genene, eller rett og slett en helt vanlig sykdom; akne. Og nå bør jeg ikke si mer om dette heller, for jeg er ikke lege, og ikke tror jeg at jeg er det heller...

Hva slags kviseprodukter/dekkstifter har du prøvd/bruker du?

Siv
xxx

22 kommentarer:

 1. Jeg burde bli flinkere på å sjekke ut nye midler! Er rålei av kviser.. Så supert innlegg! :D

  SvarSlett
 2. Jeg har egentlig ikke prøvd så mange produkter...vet liksom ikke hvem jeg skal stole på er bra! Jeg sliter ikke mye med kviser, kun på haka fordi jeg har mye problemer med magen (og da kommer de fram på haka).

  SvarSlett
 3. Har utrolig nok vært heldig nok til å nesten ikke ha hatt kviser (bank i bordet), men vi har en krem med en sånn grønn strek på.. eeeeh, husker ikke hva den heter, men kan kjøpes på apoteket og er kjempebra! Tar på litt på kviser som ser ut til å komme fram, så er de normalt borte iløpet av dagen.

  SvarSlett
 4. Fint innlegg med fine tips til dekkstifter og sånt da. :) Selv bruker jeg ikke noe særlig av slike ting. ;)

  SvarSlett
 5. I det siste har jeg fått MANGE kviser på haka! SKJØNNER IKKE HVORFOR!! Kanskje stresset? Ja, tror det! Psh.

  Dette innlegget hjalp meg mye. Takk, fine deg! :-)

  Elena must stress down og drikke mye vann! Yes.

  SvarSlett
 6. Prøv basiron! Fåes kjøpt på alle apotek

  SvarSlett
 7. Har ikke så mange kviser selv, så har egentlig vært heldig der, men har en del rødhet i ansiket og blodårer som vises som jeg gjerne vil dekke litt. Akkurat nå bruker jeg mest bare foundation for det, med grønn primer for å skjule rødhet.

  165kr er egentlig ikke så dyrt, kosmetikk koster etter kvalitet på mange produkter, men det er ofte verdt å invistere i det.

  Sv/ Vi har på en måte bestemt oss nå, det ble ingen visning på den tredje, men vi hadde et ønske om nummer to alt, så vi får se hvordan ting går :)

  SvarSlett
 8. Vicy, aloe vera, hånddesinfeksjon og concealer fra make-up store. Ikke på en gang, men litt om hverandre. Goddie good.

  SvarSlett
 9. Jeg har prøvd SebaMed, funket, men når jeg glemte dem eller gikk tom... Kom det dobbelt så mange!

  SvarSlett
 10. Bruker vanlig vis ikke dekk krem,kanskje burde gjøre det pga hender jeg får en del kviser.hehe. men ble nysjerrig på ene du skrev om,den ACO som du tar over natten. Jeg får veldig mye kviser når tante rød nærmer seg faktisk.

  Takk for tipsene ovenfor:)
  SV;
  :) Så bra! helt enig med deg vettu:)

  SvarSlett
 11. SV;Jeg vet:) elsker å grille! Krysser fingrene for at sola kommer hos meg og snart.synes dere oppi nord har kidnappet sola lenge nok:P hehe..
  Koste meg med filmen, har sett den delvis en gang før. men nå hele !:)

  SvarSlett
 12. Jeg har heldigvis aldri hatt noen store problemer med kviser, men supert innlegg uansett :))

  SvarSlett
 13. Herlig innlegg og gode tips <3

  SV: :) Jeg skal minne deg på det, Siv ;) Hehehe..

  SvarSlett
 14. er generelt ikke veldig plaget med kviser, får en i ny og ne og da bare dekker jeg over med litt foundation. haha, sløv :(

  SvarSlett
 15. Oi, så mye forskjellig! Jeg bruker verken dekkstift eller kviseprodukter, men gikk til innkjøp av ordentlig gode hudpleie produkter i går, krysser fingrene for at de funker!

  SvarSlett
 16. Har egentlig ikke prøvd så mange spesielle produkter mot kviser, men utrolig bra innlegg! :-)

  SvarSlett
 17. Kjempebra innlegg, Siv! :) Jeg har ikke prøvd så mye, holder meg til fuktighetskrem fra The Body Shop. :)

  SvarSlett
 18. sv: Haha, tror ikke jeg hadde klart å vaske mer... overlevde heldigvis flytyren ;)


  har prøvd masse forskjellig, men for tiden bruker jeg en rens fra MD :-)

  SvarSlett
 19. bruker egentlig ikke så mye sånne produkter, jeg venter bare på at de skal forsvinne, bryr meg egentlig ikke så mye om hva andre sier om at jeg har kviser :p

  SvarSlett
 20. Jeg skulle hvert forbi kvise alderen for lengst, men dessverre får jeg kviser spesielt da jeg skal ha mensen. I det siste har jeg brukt dexem eller hva det heter for noe og det synes jeg hjelper veldig godt:)

  SvarSlett
 21. Har aldri vært plaga med kvise, så har ikkje brukt nåkka sånner krema. Og concealer og brunkrem ogsånt bruke æ heller ikkje. :)

  SvarSlett
 22. Kjenner meg så godt igjen! Er vanskelig å finne hvilke produkter som passer for seg. Når jeg var i kvisealderen brukte jeg basiron. Dette er en krem som skal tørke ut kvisene og gjøre huden ren. Jeg tok et tynt lag på huden hver eneste kveld og avsluttet med fuktighetskrem. Det funket på meg, men for andre ble kremen alt, alt for sterk og tørket ut det som var av både kviser og hud.

  SvarSlett