08.06.2011

Interesseportrett #4

Kanskje dere husker at Nina C. hadde et bloggportrett med meg for ikke så lenge siden? Denne gangen er det min tur til å spørre henne ut, og det om noe hun interesserer seg veldig for: litteratur! Jeg kjenner meg igjen i mye av det Nina sier, og jeg kan skrive under på at man lærer av å lese bøker!

Navn: Nina C.
Alder: 21 år (snart 22 år)
Bosted: Gjerdrum
Bloggadresse: http://inmystrangeworld.wordpress.com
Interesse: Litteratur

Hva fikk deg interessert i dette? Og når?
Litteratur, det vil si bøker, er alltid vær en nær og kjær "interesse", og fra barnsbein (hvis man bruker den termen) så har jeg lest og lest. Elsker alt fra fantasy til vanlig skjønnlitteratur. Har en nokså overfylt bokhylle fra IKEA til å underskrive på det. Med bøker kan jeg i en liten stund "rømme" fra omverden og fordype meg i litteraturens verden.

Hva får du ut av det?
I bøkenes verden elsker jeg å "rømme" vekk fra hverdagens mas og fjas, og det er så utrolig mye fint skrevet der ute. Så man kan jo dra på "utforskningsturer" på bokhandel, eller på biblioteket for den saks skyld. Da jeg var mindre elsket jeg å skrive noveller, men har mistet mange av dem de senere årene.
Hvor har du lært nye ting innenfor dette emnet?
Har ikke lært så mye innenfor litteratur og bøker, men har lært meg bra steder å finne litteratur på nettet! Billige nettsteder for å bestille bøker er bl.a capris.no eller play.com. Før leste jeg nesten bare litteratur innenfor fantasy, men jeg har i de senere årene utforsket skjønnlitteratur, klassikere, krim og spenningsbøker.

Hvem kan du dele hobbyen din med? Det er på bloggen min at min interesse for bøker for leve fritt. Jeg skriver bokanmeldelser og ønsker rundt litteratur. Så har jeg også meldt meg inn i bokelskere.no hvor man kan samle alle bøkene man har lest og dele dem med andre. Det er et "miljø", og du kan få tips til nye bøker og følge andre bokelskere.

Har du blitt kjent med noen nye personer ved å holde på med dette?
Med bøker og litteratur har jeg blitt kjent med bloggere som elsker det, og ikke at vi har møttes i virkeligheten. Men vi deler den samme interessen og gir hverandre av og til tips med innlegg eller kommentarer:)

Hvor ofte leser du?
Bøker leser jeg så ofte som mulig, men nå er det mye pensum- og eksamenslesing. Så jeg gleder meg til sommerferie, da skal jeg lese mye og få slappet av. Hender jeg prøver også når jeg har pensum å ta en pause med annen litteratur. Men som oftest leser jeg 1-2 bøker pr måned hvis jeg leser mye, men i det siste har det vært mye å gjøre med skole.
Hvor mye koster det å holde på med dette?
Bøker bruker jeg ikke så mye på, men hender jeg bestiller et par bøker i måneden (ikke hver måned må jeg understreke Hehe). Har en god del bøker som venter på å bli lest. Man kan jo låne bøker fra bibliotek og venner eller bekjente, men jeg liker å ha de i min eie og at jeg kan når som helst plukke de opp fra bokhylla mi. Ikke beskymre meg for lånefrister som går ut og folk som er på venteliste for å få boka etter deg. Så det er vel kanskje opp til hver enkelt person, at man kan spare mye med å låne på bibliotek. Hvis man for eksempel liker boken kjempe godt, og man kjøper den for å ha den i bokhylla si!

Hva føler dere for litteraturens verden?

Siv
xxx

Ps.
Som alltid vil jeg si til dere som har lyst til å være med: send en mail til siiiv95@hotmail.com Legg gjerne igjen en kommentar under også! Det gjør ingenting om flere vil skrive om samme interesse, for jeg regner med det kan bli mange forskjellige svar.

//Alle bildene er linket.

27 kommentarer:

 1. Jeg skjønner henne godt og jeg elsker bøker jeg også!! har lest siden jeg var liten og jeg aner ikke hvor mange bøker jeg har vært gjennom! I bøkene går man inn i en annen og spennende verden og kan glemme kjipe ting for en liten periode! Jeg har også en mor som jobber på bibliotek, så jeg er praktisk talt oppvokst der!

  SvarSlett
 2. Jeg glemte forresten å si tusen takk for kommentarene dine...hjelper når jeg sitter og sliter med den forbanna matta!!

  SvarSlett
 3. Interesseportrett var fint, fint å lære mer om Nina og litteratur.

  SvarSlett
 4. åh, finfint portrett :)

  / åh, takktakk du, hehe ;)

  SvarSlett
 5. nice intervju! :D
  - jeg elsker bøker!

  SvarSlett
 6. elsker og lese jeg også :) begynte nettop på Knausgård sin :)

  SvarSlett
 7. Skulle likt å hatt en sånn bokhylle med "READ"! :D
  RE; Tusen hjertelig takk, Siv! :DD

  SvarSlett
 8. Moro å se hva andre interesserer seg for :)

  Hvis du skal lage om meg er det bare å google Lysgårdsbakken, Holmenkollen og Vikersund bakken, så har du nok av bilder ;) Hehe

  SvarSlett
 9. Bra innlegg! :-)
  Liker selv å lese, men føler at jeg leste mye mer før. Tror jeg nok må skjerpe meg på å få fram bøkene på rommet, og kanskje lese noen minutter før jeg legger meg, i steden for å være på dataen :-)

  SvarSlett
 10. Jeg liker veldig godt disse interesseprotrettene. Å gå litt mer i dybden på et tema :D
  Leser jo også bloggen til Nina C og blir kjent på henne en annen måte.

  SvarSlett
 11. Så fint intervju, og gode bilder som illustrerer fint :)

  SvarSlett
 12. Ah, elsker interesseportrettene dine!

  //Haha, ja-ish. Jeg er ganske gal når det kommer til tvserier. Friår med mye fritid gjør noe med en altså! Det verste er at det bare blir verre med tiden xD

  SvarSlett
 13. Jeg elsker å lese alt fra krim til eventyr på sengekanten!!!

  SvarSlett
 14. Bøker er bra saker :D Gleder meg til å sette øyne i den nye Jo Nesbøø boken :D

  SvarSlett
 15. åh fint intervju! littertur er noe av det vakreste

  SvarSlett
 16. yeah,der er jeg jo:) takk for at jeg fikk være med på interesseportrett. Skal tipse andre om dette vettu:)

  SV;hehe: )jupp, kjøpte den for et par måneder siden for å ha noe å lese på bussen hjemover etter en kinotur faktisk. Begynte litt å lese på den, gleder meg til å lese videre. den er bra eller?:P

  //Hun er morsom og genial på samme tid, showet hennes går på tv2 kl 12.20 man-fredag:)

  //kult,skal ta turen innom å lese interesseportrettet:)

  SvarSlett
 17. jeg hater å lese bøker! har virkelig ikke tålmodigheten med meg :p
  jeg skal fortsatt svare på spørsmålene jeg fikk av deg på mail for en god stund tilbake. 'slå meg selv i panna'. dumdumdum! prøve å få gjort det i kveld, da :D

  SvarSlett
 18. Jeg elsker å lese! Veldig spennede å lese et portrett om litteratur :) Det er flaut å si det, men da vi hadde bokmerker på barneskolen gjorde jeg sport i å få fyllt ut minst ett ark med bøker jeg hadde lest.

  SvarSlett
 19. Spennende å lese :)

  Jeg elsker litteratur! Lese, lese, lese. Men har en tendens til å begynne på en ny bok før jeg har fullført den forrige.

  SvarSlett
 20. Men altså, jeg får ikke til å sende mail til deg! =/

  SvarSlett
 21. Hahha likte den bokhylla!! Fått med meg at hun leser en del ja gitt;) Skulle ønske jeg kunne få litt av den leselysta. Går bare treigere og treigere med skolearbedet og leser vel stort sett ikke mer enn bloggverden

  SvarSlett
 22. Kjempekjekt å lese! Jeg elsker å lese, og det finnes knapt noe bedre enn å forsvinne inn i en annen verden. :) Lesing er helt fantastisk!

  SvarSlett
 23. Skjønner henne veldig godt!

  Skulle også forresten veldig gjerne ha hatt et eget "bibliotek" med den READ-hylla. Fancy!

  Må begynne å ta meg sammen og få lest ferdig noe snart.. Har litt for mange uleste bøker liggende omkring!

  SvarSlett