08.09.2012

My 4 jobs

Jeg fortalte dere i onsdagens post at jeg har fire jobber. Da dere spurte hvilke jobber det var snakk om, slo det meg at jeg ikke egentlig har sagt så mye mer enn noen få ord i bisetninger. Før nå, selvsagt. For dere kan jo ikke gå i uvitenhet (hehe).

 • Siden i fjor høst, har lillesøsters og jeg vaska samfunnshuset i bygda. Det går sånn cirkus ti timer (til sammen) i måneden til det, så det er ikke snakk om hverken store penger eller supermye arbeid. Det er det å sette av tid og komme seg ut av huset for å gjøre denne vaskinga, som er det vanskeligste.

CIMG8634

 • I vår ble jeg støttekontakt for ei jente i 10-års alderen. Jeg har kjent jenta så lenge hun kan huske, men det å plutselig skulle være sammen fem timer i uka, er ei forandring for begge to. Det går bedre og bedre, og nå har vi et mye åpnere og mindre anstrengt forhold enn det vi starta med. Dessuten er det lettere å være kreativ når været er okeey.
 • Sommerjobben i helsevesenet på omsorgsbolig, har jeg fotalt dere om før, og her får jeg tilfeldige vikarvakter når de trenger meg. Jeg har til nå fått forespørsler om å jobbe både en og to dager i uka, men, som jeg sa tidligere i uka, så har jeg lært at jeg ikke skal gå vakter på skoledager. En hel åttetimersdag på skolen, og rett på jobb for å være behjelpelig for de eldre resten av kvelden, er altfor slitsom og krevende. Vakter i helgene derimot, synes jeg er helt greit!

CIMG9719

 • Den siste jobben fikk jeg plutselig forespørsel om for to uker siden. Jeg har allerede mye på agendaen, men ettersom det er ei vikarstilling for ei dame jeg har litt å gjøre med (og hun sjeldent trenger vikar), sa jeg ja. Å vaske 1 1/2 time i barnehagen en gang i blant, får jeg vel alltid presset inn i timeplanen på en eller annen måte.

Såååh, det var mine jobber. Nesten bare kommunale, har jeg merka meg... Men lønna er jo ikke egentlig noe å klage på, når jeg vet at mange andre på min alder jobber for minstelønn (på under 100,- timen!!) Jeg har 120 og mer i alle mine jobber. Takknemlighet og peace out. Ps. Hva slags jobber har dere, fintfolk? I'm genuinely curious!

45 kommentarer:

 1. Hørtes da flott ut, selv om det kan bli litt stressende :P !

  Jeg jobber på biblioteket.

  xx Siri

  SvarSlett
 2. sv: Joda, du skal få noe tilbake! Har allerede skaffet noe, men skal prøve å finne noe mer :) Kan du sende meg adressen din på e-post? siri_englebarn@hotmail.com

  SvarSlett
 3. Det høres fint ut og ha flere jobber - masse god erfaring å ha på CV for fremtiden. Det viser at du er engasjert!

  Jeg jobber fast i Hjemmesykepleien :) Bare jeg blir frisk skal jeg begynne med litt vakter på sykehuset også. Frisk først

  SvarSlett
 4. Flink du er :D Synes det er bra å bare begynne å jobbe når man kan, man vokser og lærer så mye av det! :)
  Selv har jeg jobbet på butikk bak kassa i mange år, i hjemmesykepleien, levert post, og nå på sykehus, hurra! :)

  SvarSlett
 5. Wow, 4 jobber!!
  Jeg har ikke noe fast jobb (di fleste vil visst ikke ansette folk på 15..) men av og til gjør jeg kontorarbeid på jobben til pappa. Det blir mye kopiering og sortering, men så lenge jeg får betalt er det greit ;)

  SvarSlett
 6. Fire jobber OG skole er ikke verst! Alle fire jobbene hørtes veldig greie ut da :-)

  SvarSlett
 7. Oi, du må virkelig klare mye på kort tid. 4 jobber, skole, lekser OG blogg, wow! Jeg jobber på spar i ferskvaredisken :-)

  SvarSlett
 8. Mykje! Du er flink :) Eg har ikkje jobb for tida, haha.

  SvarSlett
 9. Høres ut som fine jobber :)

  SvarSlett
 10. det var endel jobber ja, men så lenge noen av dem ikke er HVER uke, så er det jo greit !! Jeg har faktisk et par tre jobber selv!! MEN den ene er bare i feriene (skjermet dementavdeling på et gamlehjem), og de to andre er veldig fleksible. Den ene er for askAdam, som jeg kan jobbe hjemmefra på. Og den andre er for Fresch Thinking - et tredjeledds markedsføringsbyrå. Så der kan jeg booke meg inn på demoer og eventer så ofte jeg ønsker!! (Har foreløpig bare arbeidet to eventer for dem. en i fjor høst, og en i sommer!! Men har planer om å booke meg inn på endel nå dette semesteret, viss jeg finner ut hvor jeg skal ha praksisen først!

  SvarSlett
 11. Det er bra med jobber og bra med erfaring! det kommer godt med senere i livet! Men ikke slit deg ut :) Min jobb er som pedagogisk leder i barnehage...det er fulltidsjobb, og holder i massevis for meg!!

  SvarSlett
 12. Workinggirls altså! wow flink du er! Jeg har kun en jobb nå og det er på biblioteket der jeg bor:)

  SvarSlett
 13. Det er jo alltid god med litt ekstra til å kjøpe noe man har lyst på eller bare spare :-)
  Jeg jobber i kassa på Rema 1000 for tiden. Det er en jobb som må gjøres det å!

  SvarSlett
 14. Høres ut som fine jobber, flott å kunne ha så mye variert på CV-en! : ) Bra at du er klar på at du kun vil jobbe i omsorgsboligen i helgen. Jeg har selv hatt dager hvor det er skole 8:10-15:30 og deretter jobb 16:00-22:00, det var aldri noe særlig. Jeg jobber forresten på ICA Supermarket.

  SvarSlett
 15. herregud, sykt!! du er så jævla flink.. skulle ønske jeg jobbet på vgs!! jeg var for lat til det, angrer nå siden jeg skulle hatt mer penger til ting haha! men du er fliiiiink!! penger er penger, bedre med noe enn ingenting! :D og kan gjøre mye mere med penger:)) må skaffe meg jobb selv snart, er akkurat ferdig i sommerjobb nå som jeg jobbet ut august.. men studielånet er knapt som fattig student, såå blir vel å søke jobb!

  SvarSlett
 16. Fire jobber? Jøss, det var imponerende. Du gir så utrolig mye av deg selv du, er så god og hjelpsom mot andre. Pass på så du ikke sliter deg ut iaffall. Jobber du på slikt, vil du komme langt i verden. Det har jeg full tro på :)

  Selv jobber jeg i et affiliate marketing selskap, hvor jeg driver med kundeservice for våre publishere.

  SvarSlett
 17. shiiit! jeg synes fortsatt det høres slitsomt ut, jeg :P
  Jeg har ingen jobber akkurat nå, men var kirkeguide i sommer - også blir det kanskje noe kommunale barnehagejobber f.eks rundt juletider! :)

  SvarSlett
 18. Jeg jobber med kundeservice for Canal Digital.
  Kjenner meg forresten veldig godt igjen i det med lange dager! Hadde tidligere noen av de der jeg først var på skolen og så på jobb, eller at jeg gikk fra jobb til jobb. Blir sliten av slikt...

  SvarSlett
 19. Jeg jobber med kundeservice for Canal Digital.
  Kjenner meg forresten veldig godt igjen i det med lange dager! Hadde tidligere noen av de der jeg først var på skolen og så på jobb, eller at jeg gikk fra jobb til jobb. Blir sliten av slikt...

  SvarSlett
 20. Jeg jobber med kundeservice for Canal Digital.
  Kjenner meg forresten veldig godt igjen i det med lange dager! Hadde tidligere noen av de der jeg først var på skolen og så på jobb, eller at jeg gikk fra jobb til jobb. Blir sliten av slikt...

  SvarSlett
 21. FlinkeSiv!
  Jeg hadde fire jobber selv tidligere, en av dem var en slik vaskejobb du skriver om først og den var på søndagene. Det var virkelig et ork å få kommet seg dit og tilbake hver søndag når bussene da går annenhver time og jobben tok 30 til 45 minutter. Så den sa jeg opp. Deretter jobbet jeg på to forskjellige The Body Shop butikker i tillegg til på bingo. Nå har jeg kun en av TBS-jobbene og står som vikar på den andre, men har fått 70% - 80% stilling på bingoen så har nok å gjøre :)

  SvarSlett
 22. Siv blir millionær til slutt hehe neida, men det er noe timer og noen kroner hver måned det da!! Ikke verst. Tipper du sparer en del også;) Jeg skal snart i gang med barnehagejobbing igjen nå. Starter litt rolig. Ikke jobba på nesten to år tror jeg :O

  SvarSlett
 23. Så utrolig flink du er, Siv! Det tar virkelig på å jobbe ved siden av skolen. Så fire jobber, da! Det er slettes ikke verst :) Du skal nok se at hardt arbeid lønner seg til slutt! :D Jeg jobber på en ganske stor bensinstasjon, hvor det er nok å sette fingrene i når jeg først er på jobb. Jobber fast en dag i uken (etter skoletid, så klart) og annen hver helg (lørdag+søndag), og det er mer enn nok for meg ved siden av skolen!

  SvarSlett
 24. Høres ut som noen fine jobber! For noen år siden hadde jeg sommerjobb i å vaske og male barnehagen i nærheten her. Fin sommerjobb! Så likte de meg så godt at jeg fikk vaske der i romjulen også! Moneeey!
  Men etter det fikk jeg jobb i butikk, og der har jeg jobbet 3-4 dager i uken de siste årene, helt til forrige måned. Nå har jeg fast jobb hos Rollsroyce de to neste årene :-D

  SvarSlett
 25. Hørtes veldig slitsomt ut synes jeg da :p Men det hørtes kanskje ut som mer enn det er? :p

  Jobber selv på en kafè 3-4 dager i uken (+/-), og trives bra med det enn så lenge. Er jo der for å prøve å spare penger for å gå på skole i USA :)

  SvarSlett
 26. Du er flink til å setje av tid til å jobbe pluss alt anna du skal gjere! Eg jobbar faktisk på helsetunet i Aurland (sjølv etter eg har lfytta til Bergen) ei helg i månaden. Det har eg gjort i to og eit halvt år, det har nesten blitt vane. Eg har berre D1-vakter (veit ikkje om dei har det der du jobbar?) som vil seie at eg ikkje er i pleien men berre lager frukost og passar på at pasientane har det ok, serverer saft og kjeks og pratar med dei. Veldig okai.
  Og så gjer eg grafisk-jobbar då (eg er enkeltpersonsforetak faktisk, haha). Har laga CD-cover og plakatar og er no i gang med å lage heimeside, det blir ein del ekstra pengar innomellom.
  Dette var langt, sorry, men det var gøy å lese om dine jobbar :D

  SvarSlett
 27. Ojoj, du altså! Så snill, omtenksom og koselig du (:

  SvarSlett
 28. Herlig da :) Kommer godt med det der, både økonomisk og erfaringsmessig :D
  Student i Forsvaret med "lønn" fra staten er det jeg kan skryte på meg ;)

  SvarSlett
 29. Oi, så flink du er!
  Jeg jobber fulltid i one call kundeservice.
  Det er koselig, og noen ganger ikke fullt så koselig. Vel, tjener i alle fall pengene jeg trenger.

  SvarSlett
 30. Er fortiden bare tilkallingsvikar på en barneskole.

  SvarSlett
 31. Så flink og arbeidsom du er :) Veldig viktig når du skal bygge en CV! :) Jeg jobber i et rekrutteringsbyrå som koordinator. Trives veldig fint med det!

  SvarSlett
 32. høres ut som fire flotte jobber ;) jeg jobber i korpset og mye med frivillig arbeid innenfor korps og musikk :D

  SvarSlett
 33. Wow, blir nesten stressa av å lese dette her, forstår ikke hvordan du får tid til alt!
  Jeg jobber som servitør på Peppes, har avtale med dem at jeg jobber en helg i måneden pluss sommerferie, ganske greit med litt lommepenger :D

  SvarSlett
 34. Oi! Mye å gjøre på kort tid, men du er kjempeflink :D jeg er et avisbud, noe jeg har vært i fem år. nå er det på tide å søke noe nytt, ettersom jeg snart fyller 18 år! men det har vært fint å ha selvtjente penger fra jeg var 13 år :)

  SvarSlett
 35. Skjønner ikke at du får tid til alt! Men du er flink Siv. Godt å tjene penger selv også :D

  SvarSlett
 36. Du vet jo sånn ca hva jeg jobber med fra før da Siv, men ikke alt! Jeg jobber i hovedsak som bartender og barista, men også som både servitør og kokk. I tillegg jobber jeg som miljøkonsulent hos Life Helse, og skal snart begynne som vaskehjelp hos en frisørsalong! Hektiske dager kan man si, eheh

  SvarSlett
 37. Høres ut som spennende jobber:) Du er flink, Siv:)

  SvarSlett
 38. Det med 8 timers skole og deretter arbeid er jeg veldig kjent med. Er jo lærling hos klesmerke Vatle designs. Her jobber jeg man-fre i 7.30 timer. Siden jeg er lærling får jeg veldig veldig veldig lite penger fra denne jobben og har dermed kiwi ved siden av. Jeg jobber lørdager. Men av og til så går jeg rett fra jobb nr1 til jobb nr 2. Det er veldig krevende og tar mye energi fra meg.

  SvarSlett
 39. Oj, det er en del jobber ja.. Godt det ikke er så mange timene i hver! :) Jeg har for øyeblikket ikke noen jobb, siden jeg vil prøve å bare nyte livet mens jeg er her i Australia og konsentrere meg om studiene, og siden jeg sparte opp ganske mye av det jeg tjente i fjor og forifjor :)

  SvarSlett
 40. Flinka! :-D Skikkelig jobbjern jo! ^^ Heldig som får ok lønn, husker når jeg jobbet som lærling til 32,50 i timen på en brusfabrikk.. Jobbet 13 timers dager så ofte jeg kunne, for da fikk jeg nemlig 150 kr timen for overtiden. Desperat student, som endte opp med store skader av arbeidsmengden.. Jaja, gleder meg til jeg får meg en jobb med en god lønn jeg :-) Tjener jo ingenting på Bikbok de timene jeg er der så :-P

  SvarSlett
 41. Siv er flinkis! Det er du så absolutt! Jeg bøyer meg i støvet - nok en gang :)
  Så lenge du ikke blir helt utkjørt selv, så er det bare godt å få brukt tiden til noe så produktivt :)
  Ikke bare får man med seg god erfaring, kollegaer og gode referanser, men man får fylt opp CV'en og ikke minst, man får litt ekstra cash!
  Det gjør det så mye deiligere å kjøpe ting og få penger inn på kontoen når man vet at man har jobbet for det selv :)

  SvarSlett
 42. Syns du er flink! Jeg hadde 3 jobber en periode. Hadde ikke noe fritid. Rett fra skolen og på en av jobbene. Har selv vært støttekontakt. Jeg hadde to jenter på 11 og 14. Tror det var favorittjobben min, bare finne på masse gøy! :)

  SvarSlett
 43. Åh, siv eg kjennar meg igjen! eg og jobba så mykje då eg gjekk på vgs !No har eg heldigvis berre to jobbar! :) Barnehage som er fantastisk! Også gir eg sangtimar ein dag i uka.. det held i massevis!:)

  SvarSlett
 44. wow! staa paa snuppa, du er skikkelig flink :D
  Jeg hadde ogsaa nesten bare kommunale jobber i sommer (vanskelig og jobbe naa). Vaska barnehage, sykehjem, kildebakken og saa jobba jeg hos lokalbutikken med baade vasking og butikkarbeid (staa i kassa og saant) :)

  SvarSlett