22.09.2012

Godteridag

Når jeg nå skulle skrive denne posten, ble jeg faktisk litt usikker på om jeg noen gang har nevnt at jeg har en egen godteridag. Men det er ikke så farlig om jeg har nevnt det eller ikke: Jeg har iallfall det! Og jeg synes det funker supert - det er greit å si nei til kjeks, is, sjokolade og sånt midt i uka, for jeg vet at når lørdagen kommer, da kan jeg spise sjokolade! Og sjokolade, det har jeg alltid i massevis, rart nok...

sweeeeeeties

Dette var de 100 kronene jeg brukte i Skottland, da jeg hamstra inn lørdagsgodt for høsten. Jeg har ei "skattekiste" (navnet fikk den av klassevenninna mi, Marie, som ble stor i øyenene da hun så den) under senga, der jeg blant annet har gjemt bort all sjokoladen. Og det blir ikke noe mindre i eska ettersom lørdagene flyr. Bare se hva som befinner seg i den på dette tidspunktet:

CIMG9827

... Det er vel egentlig mer der nå, enn det var i juli. Kanskje fordi jeg har fått det adressert. Kinder, m&m, Milkybar og hvitsjokolade er det som er igjen fra da jeg selv var i Skottland. Kanskje jeg burde spise det opp før det går ut på dato...? Men ikke mer i dag. Jeg har allerde spist Maltesers og Breakaway fra i sommer. Jeg tror det holder! Men si meg; Er det bare jeg som har gjeninnført godteridag fra barndommen?

42 kommentarer:

 1. Hihi, sånn er litt koseleg. Eg har det sånn at i staden for å ha ein spesiell dag, so kan eg heller unne med so og so mykje i veka. T.d. Viss eg kjøper ei kake på ein kafé ein dag, so treng eg ikkje noke meir snop-aktig resten av veka. Og so er eg ganske god på å få sjokolade til å vare, ved å ta kanskje ei sjokoladerute kvar dag (viss eg har sjokolade, og det er ikkje alltid). Då varer den mykje lenger enn om eg skulle ete opp heile greie på ein dag.

  SvarSlett
 2. jeg har det samme, men bare to. Det vil si fredag og lørdag :P Ellers er det null godteri i hverdagen.
  xx Siri

  SvarSlett
 3. uff ja, jeg er vertfall ikke med på det! Men burde gjøre det snart da!! Bare at jeg da kun hadde sagt at godteriet osv var for lørdagen, evt. fredag ELLER søndag også. Men is og smoothie og kjeks og sånn må jeg ha tilgang til , hihi. Jeg er nok endel usunn ja... ;s

  SvarSlett
 4. Ååh. så utrolig godt! Jeg må innrømme at jeg prøver så godt jeg kan, men det går ikke så bra! Da jeg var liten gikk jeg faktisk og hadde sånn godterilov i 7 år, der jeg bare spiste godteri på julafta, nyttårsafta og 1 påskedag (påskeegg). Det var tider, det :)

  SvarSlett
 5. Jeg er ikke så glad i sjokolade og tåler det heller ikke. Men elsker potetgull men jeg prøver å spise det på lørdag. Hender en sjelden gang at jeg spiser det på fredag eller søndag også, men det er helst hvis jeg har besøk. Fint innlegg, Siv:)

  SvarSlett
 6. ÅÅÅ, naammm!! Har egentlig en egen godteridag, men fyyy, det er vanskelig å holde den! Er nemlig veldig svak for sjokolade, hehehe! :-)

  SvarSlett
 7. Jeg er en sucker for sjokolade så jeg greier rett å slett ikke spise det bare en dag! Jeg er blitt flinkere enn jeg var før da, men merker at når jeg har begynt å jobbe i butikk igjen så har sjokoladesuget økt betraktelig... Blir godt når jeg får meg annen jobb! Hehe.

  SvarSlett
 8. Det er nok ikke bare du :) Men selv har jeg det ikke slik :P Jeg spiser det jeg vil når jeg vil, noe som faktisk ender opp med et helt greit kosthold :) Når jeg har lov til å spise hva jeg vil hele tiden, så ender jeg ofte opp med å spise lite godteri og jeg tenker ikke så mye på det. Har jeg en fast dag, så tenker jeg hele tiden på at jeg ikke får lov, og ender opp med å spise alt for mye :S

  SvarSlett
 9. sv- Du lagde jo for litt siden en nydelig frisyre som jeg aldri har klart å lage :P! Du er flink, Siv :D

  SvarSlett
 10. Haha, nei, jeg har det jeg også :-) Men har stappet i meg to Wienerbrød tidligere i uka.. Hormonene svinger litt mer enn ellers en gang i måneden, haha. Og så jobber jeg rundt mat hele jævla dagen!!! Hvordan skal man ikke la seg friste?!

  SvarSlett
 11. Du er flink som klarer å holde deg unna i ukedagene!

  SvarSlett
 12. NOE er fy-godt hele uka for min del, eller dvs hele året.. Det er den vanlige godten.. Men MØRK sjokolade var jo så veldig sunt her en periode.. Så da ga jeg meg lov til den. I helga. Etterhvert har "broren" til den sunne mørke overtatt (dvs de med fyll i.. Premium mørk, med sjokolademousse etc). Og av og til også i uka.. Så nå er jeg vel egentlig fryktelig usunn igjen.. ja, ja..

  SvarSlett
 13. Jeg prøver over og over igjen å ha en godteridag i uke aka Lørdag, men jeg er så svak at jeg sprekker hele tia... Nå fikk jeg veldig lyst til å prøve igjen å gi det et realt forsøk. Du er flink!

  SvarSlett
 14. Pga. migrenen, og noen andre ting jeg sliter med er jeg nødt til å haste-spise en sjokolade i ny og ne for ikke å besvime - så nei, jeg har ingen godteridag! Og nå som jeg holder på å slutte med snus så blir det enda mer sjokolade i kroppen, fordi jeg må gjevne ut det ene med noe annet. Heldigvis for meg at jeg gikk ned 17kg før jeg bestemte meg for å gjøre det slutt med Mr. Nikotin, haha.

  SvarSlett
 15. Åååh nam :D

  SvarSlett
 16. Dette så ikke feil ut på lørdagskvelden!!
  SV; Takk! :P Haha, ja det har du rett i! :P

  SvarSlett
 17. Oh, fristelser! Smart å ha en egen dag satt av, sånt greier ikke jeg og min svake viljestyrke.

  SvarSlett
 18. yay, for godteri lørdag:) Hadde også godteri på lørdag når jeg var mindre. Men nå har vi fredagskos istedenfor:)
  SV;Yay,så fint at du likte innlegget:) Alltid kjekt å ha noe nytt å lese:D

  SV;Yay,så fint at du likte innlegget:) Alltid kjekt å ha noe nytt å lese:D

  SvarSlett
 19. Namnam, masse godt her ! jeg har godteridager på fredag og lørdag jeg :-)

  SvarSlett
 20. sv: ja, sant som du sier. Er fint med litt program på timeplanen så lenge det ikke er fullt kjør liksom :) Og takk for hyggelig kommentar!

  Heh, jeg har ikke noe godteridag. Spiser nesten aldri "godterigodteri", går mer i potetgull og sånt her. Den Milkybaren minna meg om England... spiste en sånn i sommer... i England. Haha :)

  SvarSlett
 21. Skulle ønske jeg var like flink som deg :) Jeg holder meg som OFTEST helgene mine godteri, men har blitt en kaffislave siden jeg startet på skolen -.- Haha! Det er det eneste som holder meg våken i timene xD Det og en god matpakke :D
  Men du.. Hvis du noen ganger i Oslo/Drammensområdene, så gi meg en lyd :D Hadde vært morsomt å ha deg foran kameraet :D Trenger flere modeller ;) hehe :P

  Herlighet.. Fikk lyst på sjokoladet, men er for sent på kvelden nå til å spise det x) Ha en god helg, snuppsen :D

  SvarSlett
 22. /Takk for det! Kom hit, så kan du være flink foran kamera :D Jeg har sett altfor få av "gamle" filmer skal jeg si deg, så henger nok ganske så etter jeg og...! :S

  SvarSlett
 23. Nam nam nam <3

  SV: Takk for musikktips Siv. Han skal sjekkes ut :D

  SvarSlett
 24. Jeg blei bare ikke LITE sjalu, da! Jaja, søndagen skal misbrukes til usunnheter, hihi!

  sv; Det er alltid like spennende å se hvor lenge man klarer å holde det gående :D Jeg har ingen spesielle sjangere eller sanger jeg liker å spille, egentlig, blir bare det jeg føler for akkurat der og da :) Har nok ikke det, og grunnen er nå at jeg ikke har hatt kamera tilgjengelig, jeg har ikke sminka meg (dolle) eller blir ikke fornøyd, hahaha :D

  Ha en herlig søndag videre!

  SvarSlett
 25. Du er flink som klarer ha å godteri dag! Jeg prøver, men klarer det aldri :(

  SvarSlett
 26. sv- hvis vi møtes- helt klart :D
  xx Siri

  SvarSlett
 27. ~ jeg spurte selv om jeg kunne komme å fotografere i bygget, så å spørre om de vil kjøpe bildene er litt som å spørre en modell om hun kan stille gratis til fotografering, men må betale for å få bildene av seg selv, hehehehe.
  Men jeg skal gi dem til de ja - og viss de selv føler for å bruke de, så kan de donere penger, eventuelt, håhå.

  Du er heldig som har struktur til å spise snop bare på lørdager. Da jeg begynte å tjene penger eller var stor nok til å gå rundt i byen aleine og forsørge meg selv med mat, da begynte vel snopespisingen utover ukedagene. I tillegg har jeg en mor som er sukkersøt, og jeg tror jeg tar mye av snopecravingsene fra henne, haha. Men struktur lengter jeg etter, så nå blir det manko på snop i ukedager!

  Kos deg med skattekisten på de riktige dagene - for en spennende kiste! Ohoho. Heller den enn gull (.. kremt, nei, kanskje ikke)!!

  SvarSlett
 28. Først og fremst - ååh, MALTESERS!! Elsker de!! Skjønner ikke hvorfor jeg ikke finner noen i Norge lenger...

  Du er flink Siv! Det er jaggu ikke mange som kan ha et sånt forhold til godteri - inkludert meg selv.
  Men helt siden jeg var liten, så skulle jeg spare på alt.. Så når jeg fikk lørdagsgodtet mitt, så spiste jeg det aldri, jeg skulle spare det til senere. Og for å være sikker på at verken søsteren min eller pappa skulle stikke av med det, så gjemte jeg det. Mellom bøker og sånt i stueseksjonen til mamma, haha! :D
  Så har jeg heller aldri hatt den beste hukommelsen, så jeg hadde jo glemt at jeg hadde et lager her og der når jeg en gang fikk lyst på det.

  Nå har jeg heldigvis vokst av meg den vanen at det skal gjemmes, men synes ikke at godteri er noe godt. Det eneste jeg kan spise er ren sjokolade, eller sjokolade med kjeks. Men så blir jeg kvalm etter et par biter, så det går (u)heldigvis ikke så mye! :D
  Men når jeg virkelig MÅ ha sjokolade derimot, da går det ned uavhengig av hvilken dag det er.
  Får trøste meg med at det går bra, siden det ikke skjer hver uke! ;)

  SvarSlett
 29. Det er nok ikke bare deg nei! Prøver det jeg også, men er ikke alltid d funker:P Du hadde ihvertfall mye, så skjønner at det ble kalt skattekista!:)

  SvarSlett
 30. Juuhu :D Æ lika den skattekista de!

  SvarSlett
 31. Eg skulle ønske eg var like flink som deg til å halde meg til ein dag. Blir ltt snop andre dagar i veka

  Skattekista såg fristande ut ;)

  SvarSlett
 32. Ahh - NAM! Jeg prøver å være like flink som deg - og 9 av 10 uker klarer jeg det! :) Kun sjokolade og annet godt en gang i uka. Herlig med skattekiste da... Slikt kan ikke jeg ha - da vil den alltid være tom...! :P

  SvarSlett
 33. Åh sånn skattekiste vil jeg også ha :P Vi har vel egentlig et skatteskap vi da, et fast skap hvor alt sånt ligger. Men veldig smart det der med én fast godteridag i uken, frister å innføre det her i hus også :P

  SvarSlett
 34. jeg sier ofte på søndag, at ok neste uke er godtefri frem til lørdag, men sprekker gjerner allerede på mandag haha.

  flink du er, kunne ikke hatt sånt lignende her

  SvarSlett
 35. åh nam fyfaen... godtesyk!

  SvarSlett
 36. Åh, jeg har også godteridag! Bare lørdag sppiser jeg godteri, det er så sykt høydepunktet i uka! :D

  SvarSlett
 37. Nei fy! Dette må det bli en slutt på!
  (Savner godteridagene mine som var hver dag)

  SvarSlett
 38. Flinkaaa! Åh , skulle absolutt hatt en fast godteridag jeg og, var veldig flink tidligere i år, men nå når høsten og innekosen har starta, kjenner jeg søtsuget kicke til SPESIELT på hverdager... Er ikke like sterk som deg, og har allerede spist en halv pakke maoam idag... Men! Jeg skal prøve da :-)

  SvarSlett
 39. Jeg ble bare LITT godtesyk nå liksom! *opp og hente m&m*. Smart med egen godteridag da :D

  SvarSlett
 40. Jeg burde så absolutt ha gjort som du, så jeg tror jeg skal begynne med dette fra oktober igjen. En godtedag i uken. Mer enn det burde jeg strengt tatt ikke ha behov for.

  SvarSlett
 41. Wow, så flink du er! Ja, eg sitter her med smågodt og cola på ein tirsdag.. så eg er absolutt ikkje noko mønsterelev.. men all ære til dei som klarer det, eg har jo prøvd heile livet , men eg får d bare ikkje til :O

  SvarSlett