18.09.2012

I Nedoverbakke

Det er så deprimerende når tilbakemeldingene blir færre og færre. Besøkstallet blir mindre og mindre, og leksene blir fler og fler. Jeg mister motet, selv om jeg får innfall om ting jeg vil fortelle. Jeg vil så gjerne, men alle disse hverdagslige tingene som bloggere flest vil lese om, interesserer meg niks og nada. Jeg vil være kreativ, jeg vil dele. Jeg vil inspirere mens jeg gjør opprør mot rosabloggerne. Disse overfladiske, ikke-eksisterende livene som umulig kan gi ektefølt lykke og gi noe tilbake til miljøet, annet enn problemer.

Rain drops windows face water macro  micro / 6960DSC.Foto: Rafael G. Riancho

Sadness

Jeg vet bare ikke hvor jeg skal ta det fra, og det virker så meningsløst om ingen bryr seg. Jeg skriver ikke lenger blogg bare for min egen del - jeg gjør det for dere, minst like mye som for meg selv. Jeg vil dele og opplyse og fortelle og inspirere. Kanskje jeg ikke er nok av dette, og at det er derfor ingen orker å bli eller at nye aldri kommer på besøk. Lesertallet betyr ikke mye, men når jeg ikke vet om dere er her eller ikke, da blir jeg litt motløs. Nå har jeg iallfall vært ærlig med både dere og meg selv, selv om jeg sikkert er kravstor nå som jeg har vennet meg til så store tall og superfine lesere som dere. Men vi får vel se om lysten kommer tilbake, eller om jeg legger enda en hobby på hylla i nærmeste framtid.
/Bildene er linket

46 kommentarer:

 1. Bloggverdenen for min del er generelt ikke innen rekkevidde lenger. Jeg har ikke tid. Hverken til min egen blogg eller andres. Da var sommeren så fin å ha - tid til å ta bilder, skrive innlegg ~ og kommentere. Masse! Legge igjen liv etter seg på flerfoldige sider.
  Skolearbeid har innhentet meg og min tid og jeg kjenner jeg savner fridagene. Men så igjen elsker jeg skolen min også.

  Jeg håper lysten din overvelder deg i nærmeste fremtid, og for all del - alt annet enn rosabloggere. Heller innsiktsfulle innlegg om personlighet, meninger om noe annet enn fargen på vesken din og ord som inspirerer. La det heller komme når det kommer - det som blir tvunget fram er ofte et innlegg om fargen på neglene dine en onsdags ettermiddag eller et instagrambilde av kveldssalaten. Meningsløst, lite interessant og hjernedødt.
  Hurra for kvalitet!

  SvarSlett
 2. Jeg er her, bare forsvinner litt når all inspirasjon og lyst til å skrive noe selv er borte. Skjønner akkurat hva du mener med å skille seg ut fra alle de rosa og skrive inspirerende. Det er det jeg har lyst til. Tror du rekker ut til folk mer enn du tror, så bare fortsett selv om tilbakemeldingene er færre. Det er ikke usannsynlig at andre også er i en lignende "tilstand" som deg, og da blir det sikkert litt mindre.. :)

  SvarSlett
 3. Jeg er her, følger alltid med:)

  SvarSlett
 4. Jeg er her og følger med :) Men kjenner på følelsen selv.. stadig minus på bloglovin er ikke akkurat inspirerende..

  SvarSlett
 5. Alle har ikke forlat deg i alle fall :) Og de som evt. har det, går glipp av mye :D

  SvarSlett
 6. Stor klem Siven! Jeg vil følge deg. Du og bloggen din er annerledes og fin, derfor fortjener du masse oppmerksomhet. Du er en helt fantastisk person, med en så herlig personlighet som skinner igjennom i hvert eneste ord og kommentar du legger igjen hos de som er så heldige å få besøk av deg. Skjønner godt hva du mener. Merker at jeg selv blogger sjeldnere og sjeldnere når det blir mindre kommentarer. Sjekker føler antallet og ser at det ikke helt stemmer med interessen, nesten så man lurer på om folk der ute følger en bare for å se innom og i hemmelighet gjør litt narr av en..

  SvarSlett
 7. Eg er her framleis, sjølv om eg også forsvinn litt i lekser og slikt. Kanskje er det ein stor del av grunnen til at det blir stillare? At skulen er begynt, meiner eg. Mindre tid til å lese bloggar, mindre tid til å legge igjen ord. Eg veit ikkje.
  Uansett: det kan i alle fall ikkje vere på grunn av deg! For din blogg er ein sånn som er fin å kome innpå som eit avbrekk frå analysering og pensumlesing. Og inspirasjonen går vel litt i bølgjer for alle? (Eg har i alle fall lyst til å tru det sjølv, for min har vore i ein nedoverbakke i det siste, også.)
  Smil, ta fram positiviteten igjen og blogg fordi du vil og ikkje fordi du må. Sånn cirka. Klem <3

  SvarSlett
 8. Jeg vil at du skal være her for jeg vil lese alt det fine du skriver og mener! Selv om innleggene ikke kommer like ofte blir jeg like glad hver gang de kommer. Håper du bestemmer deg for å fortsette :-D

  SvarSlett
 9. Jeg er her selv om jeg ikke alltid kommenterer! Slik har min kreativit også vært de siste dagene, bånn i bøtta!

  SvarSlett
 10. Jeg kommer alltid til å lese bloggen din! Du får ikke lov til å slutte, for du er altfor god og flink til det :) Du gir og setter ord på så mange nye og gode tanker at jeg alltid lærer noe av å titte innom bloggen din. Noe jeg gjør hver dag, haha :D

  Håper forresten ikke du ser på meg som en typisk rosablogger, selv om jeg skriver om mote og sminke. Bloggen blir brukt til det jeg liker å lese om og ikke minst skrive om, men jeg elsker også bloggen din, musikken din, stemmen din osv. Du må bare stå på videre :D
  xx Siri

  SvarSlett
 11. Jeg er glad du ikke er en rosa-blogger jeg! Du er mye mer interessant :) Jeg leser bloggen din så ofte jeg har tid...men det er ikke alltid jeg kommenterer. Det er rett og slett for jeg har så lite tid om dagen. All tid går til jobb og pendling... Men jeg leser stort sett alle innlegg fortsatt :)

  SvarSlett
 12. Du må jo ikke slutte!! Bare vent å se, det kommer folk:)) synes du er flink jeg:)
  Sv: hehe er ikke varmt her på Andenes nei! Jeg går m ull under og over jeg, hehe! Shortsværet var nok sist uke, tipper d har gått over i Bodø også nå!:p

  Tine

  SvarSlett
 13. Nei, du må ikkje slutte. Eg blir glad når eg ser at det er eit nytt innlegg på Bloglovin' som eg ikkje har fått lest endå.


  Eg må innrømme at eg ikkje alltid er flink med å kommentere, men eg leser alltid bloggen.

  SvarSlett
 14. Du får ikke LOV å slutte! Da blir jeg skikkelig lei meg :( Liker bloggen din kjempegodt, også er du så snill og svarer alltid! Jeg synes det virker som du har mange lesere og får mange kommentarer, i alle fall i forhold til meg! Haha. :) Du inspirerer nok mange, i alle fall meg!

  SvarSlett
 15. Du må ikke slutte å blogge!

  SvarSlett
 16. Stor klem Siv. Jeg skjønner helt klart tanken din, men jeg håper på det sterkeste at motivasjonen din kommer og at du kan bringe frem enda mer glede enn det du allerede gjør. Jeg digger bloggen din og håper ikke den blir borte. Jeg håper virkelig ikke du "blir borte" :) Du er noe unikt i denne verdenen, og det ville være utrolig synd om du "forsvant". Samtidig har jeg store respekt for valget ditt fordi jeg forstår hva du skriver, i det innlegget du skriver nå.

  SvarSlett
 17. Her er en ny leser:-) Skjønner hva du mener med å ville inspirere og være kreativ. Det er mange rare blogger der ute, som ikke skriver stort, men som har mange lesere, eller så lite som de skriver kan vi kanskje kalle dem "tittere". Jeg tenker på Outfit-bloggene.. Jeg fant adressen din på Trille sin blogg, og hennes liker jeg godt :-) Jeg er ny i bloggverdenen, men har lest en del blogger en stund. Fotsett med de fine tankene og måten din å skrive på, det virker som du skriver på en måte som krever litt av deg, og den krever litt av de som leser også. Og DET er sunt tror jeg :-) De leserne du har ser ut til å sette pris på deg :-)

  SvarSlett
 18. Åh, nei du må ikke slutte!
  Jeg angrer meg nesten litt for at jeg slutta, fordi jeg har sååå lyst til å starte, men hver gang jeg prøver så er jeg motivasjonsløs etter fem minutter.

  Men det er helt i orden å føle det litt sånn, det er jo ikke sånn at inspirasjon og motivasjon til alt er på topp hele tiden. Jeg mener det er sunt!
  Og om du forteller oss hva du har spist til frokost og at du var for trøtt til å ta oppvasken etterpå, så er det i orden det også - for da vet vi at super-Siv er faktisk helt normal som alle oss andre! ;D

  Nå kan jeg bare snakke for meg selv, men jeg er ganske sikker på at alle som er innom her hver dag for å se etter ny oppdatering setter stor pris på både deg og dine ord! <3

  SvarSlett
 19. Jeg er her vettu, bare litt treig til å lese og kommentere i hverdagen. Jobb tar så mye tid og energi, no fun. Men ja, jeg har ikke forlatt deg, og syns bloggen din fortsatt er et friskt pust i en altfor identisk bloggverden.

  SvarSlett
 20. Du er på lista mi også. Kommentarer har det vært lite av fra min kant til alle omtrent. Jeg venter på at vinden skal snu seg ;)

  SvarSlett
 21. Hverdagen og livet generelt tar mye tid, og det skulle vel bare mangle. Men du ser jo selv at det er mange som er innom, mange som leser det du skriver. Og jeg tror vi fortsatt kommer til å være her :) Du skriver fint og har interessante vinklinger, det er gøy :)

  SvarSlett
 22. Er som regel andre ting som tar tiden vår. Men bedre med gode innlegg enn innlegg som ikke fenger da. Synes du er flink jeg :) Ha en fin Onsdag!

  SvarSlett
 23. Neineinei, du må fortsette! Dette er en av "jeg-går-innpå-og-blir-glad"-bloggene! Og tenk hvor gøy det er å lese på når du er "gammel" og ser tilbake på glanstida di! :D

  SvarSlett
 24. Uff, nå fikk jeg dårlig samvittighet. Du som legger igjen så fine kommentarer på bloggen min så ofte, men jeg er skikkelig dårlig på å kommentere hos andre.. =/ Skal bli flinkere! Bloggen din er gull verdt :)

  SvarSlett
 25. Uff, dette var trist å lese Siv :-( Jeg vil iallefall ikke at du skal legge bloggen på hylla, heller ta deg en bloggpause, hvor du får lysten og inspirasjonen opp igjen, men ikke slutt snille deg <3 Jeg trives så godt innpå bloggen din, og klarer ikke se for meg hvordan det blir om motionoceansiv er borte :-(

  SvarSlett
 26. Uff, jeg må si meg enig med andre kommentarer her! Det blir trist om du slutter å blogge! Vi må bare bli litt flinkere til å si "Hei, her er vi" (:

  SvarSlett
 27. Jeg syns du skriver like bra alltid jeg, og du er en av de få bloggene der jeg faktisk leser hele innlegget selv om det er litt lengde på det. Trenger ikke blogge ofte når man legger såpass mye tid i hvert innlegg som det virker som du gjør :)

  SvarSlett
 28. Sv: Haha, det er ikke første gangen Zera er blitt kalt "en bjørn", for å si det sånn. Hu er jo kjempediger! Og ja, det er vanskeligere å slutte enn hva jeg hadde trodd. Jeg og M hadde jo egentlig en avtale om å slutte til august, og det er jo snart oktober nå.. men frem til jul så MÅ jeg bli helt ferdig med nikotinet mitt, for da har jeg mest sannsynelig kjøpt meg leilighet (skal på visning snart, iiih), og da trenger jeg å bruke den utgiftsposten på andre ting!

  Du er en av de aller flotteste og mest reflekterte bloggerne jeg vet om! Og du klarer også på et meget mystisk vis å få et hvert ellers så kjedelig tema til å bli til en glede å lese! (Jeg vet forresten at jeg har vært veldig stille i det siste, men tro meg - alt er lest! Det er bare veldig mye, så du skal vite at jeg betaler i dyre dommer med mobilnett når jeg sitter på bussen ect. fordi jeg bare MÅ se om du har postet noe! Så om du skal legge opp blogging så må vi både bli brevvenner (på den riktige måten, ja) og FB-friends sånn at vi ikke mister kontakten. For jeg syns du er fantastisk kjære Siv! :) )

  SvarSlett
 29. Kjenner ofte på den følelsen selv. Kjipt å bruke masse tid å energi på å skrive et innlegg, for så å bare få noen få tilbakemeldinger. Men det er jo faktisk slik at de fleste blogglesere er usynlige. Tror bare man må fortsette å jobbe :) Aldri gi opp :)

  SvarSlett
 30. kjenner til den samme følelsen... men på en annen side så er bloggingen din mye mer meningsfylt enn min, så jeg håper du fortsetter ;)

  SvarSlett
 31. Kjenner på den følelsen selv, men så har jo jeg en overfladisk meningsløs blogg også da ;)

  SvarSlett
 32. Synes det er viktig at du blogger når du føler du har noe å komme med og ikke for å tilfredsstille andre. Det har en tendens til å bli morsommere å skrive da :-) Ellers synes jeg bloggen din er like bra som alltid! Du er helt fantastisk god til å skrive.

  SvarSlett
 33. Jeg er her kjære liv! Vært litt viggo med kommentarer og besøk pga mye skole og sykdom. Håper du finner lyst og inspirasjon igjen!
  SV;Fint med mer litteratur rundt HP:) Har igjen å lese den skalden skurre boka(hvis det er den det heter.hehe..surrer litt med navn).
  SV;Fint med mer litteratur rundt HP:) Har igjen å lese den skalden skurre boka(hvis det er den det heter.hehe..surrer litt med navn).

  //Så koselig å høre det kjære Siv:) <3

  //Mhm, man blir litt friere når man jobber alene:) Få nye erfaring og så blir man litt mer ansvarsfull. :)

  SvarSlett
 34. Skrev feil i starten av kommentar,mente Siv ikke Liv:)hehe

  SvarSlett
 35. Jeg er her altså jeg, bare er nesten ikke hjemme for tiden,
  jeg jobber opptil 12 timer om dagen, kommer hjem og sover.

  skrev blogg på bussen til jobb her om dagen bare for å gi livstegn liksom hehe.

  skjønner hva du mener da, spørs om mange har kommet inn i en hektisk tid? vetke.
  men jeg vil du skal vite at jeg er her, selv om jeg ikke alltid vises :P

  SvarSlett
 36. Sånn har jeg det også i blant. (Og det tror jeg egentlig alle har..) Vi har våre gode og dårlige perioder. Og blogging SKAL være motiverende! Men jeg er innom her hele tiden, og jeg ser jo selv at mange, mange andre er det. Du er superheldig som har så mange fine lesere, som også kommenterer!! :D Det er mange bloggere som er så kloke og fine, men har få lesere. Jeg skjønner godt hva du mener med at folk forsvinner, men det fins både bloggere med færre og flere lesere. (Og rosabloggerne og opprør: I'M IN!! Hehe. Har alltid likt å gjøre både opprør mot de..og litt narr av de, hehe)

  sv./ Jeg føler aldri at jeg er BEST i noe, sånn seriøst. Og det vil jeg jo være. Men jeg har mange talenter, eller, jeg er allsidig, heter det kanskje. (haha). Og det er kanskje bedre å kunne mye forskjellige istedenfor å være best i én ting? Jeg vet ikke, jeg..

  Du er toppers, du, Siv! <3
  PS: Jeg elsker å lære nye ting, jeg også!

  SvarSlett
 37. Jeg tror det er mange som merker dette i denne perioden, ganske typisk for høsten i bloggverden egentlig, merker det jo selv. August-september-oktober er jo disse "ta igjen og hente seg til hverdagen-månedene", når vinteren kommer så smeller det vettu. For da orker man ikke gå ut så mye:P haha

  Blogging er mye gøyere når det ikke er stress, så noen ganger må man bare ta to steg tilbake, slutte å jage etter ting å blogge om -så kommer lysten snikende tilbake :)

  SvarSlett
 38. Du er ikkje den einaste som får mindre av respons og besøk for tida, eg byrja å lure på om det var noko med hausten som gjorde at folk ikkje tykte bloggen min var noko bra lengre. Men det er vel berre den enkle forklaring at fleire, som meg og deg, er dynka ned i lekser og andre ting som høyrer skulen til, nye tilpassningar, nye skular, osb som gjer at blogglesingen tar seg ein pause. Men du skal vite at du er utrulig dyktig, og eg håpar du finn lysta igjen <3 Bloggverda treng folk som deg! Ti tusen gonger meir enn alle desse rosabloggarane.

  SvarSlett
 39. Jeg har også slitt med blogglyst. Egentlig fordi jeg er trøtt og kommer sent hjem fra jobb... Men jeg håper du fortsetter og skrive sånne tankefulle innlegg. Det liker jeg så godt! Selv om jeg ikke alltid er like flink å kommentere, så leser jeg ALLE innleggene dine! Bloglovin you know! :-D

  SvarSlett
 40. Jeg føler også at jeg har lite bloggmotivasjon og lite inspirrende å komme med. Men jeg blir alltid glad eller inspirrert av å lese innleggene dine. Syntes du skriver så flott. Men kjedelig at du føler at du ikke skriver som du ønsker :-) <3

  SvarSlett
 41. Jepp, enig der. Men jeg håper du fortsetter, for dine litt mer meningsfulle innlegg er virkelig noe "bloggverdenen" trenger! :)

  SvarSlett
 42. Ikke gi deg!
  Nå får jeg dårlig samvittighet. Jeg har ikke lenger tid til å lese alle bloggene jeg begynte å følge i sommerferien, men jeg prøver. Det er bare det at det blir så mye sjeldnere,kanskje en gang i uken jeg virkelig kan sette av noen timer til å lese og gi tilbakemeldinger. Kanskje flere der ute har det sånn, og fortsatt omstiller seg etter en rolig sommerferie som plutselig har blitt en travel hverdag igjen, med prøver, innleveringer, nye jobber og nye bekjentskaper.

  SvarSlett
 43. Håper du finner inspirasjonen igjen, for elsker å lese det du skriver. Selvom det bare hadde vært en sjelden gang, i ny og ne.

  SvarSlett
 44. Kjære Siv! Jeg er her, jeg er alltid her! Vel, nesten. I sommer og i høst har jeg hatt en dårlig bloggperiode, men jeg er på vei tilbake. :)
  Jeg elsker å lese bloggen din, jeg elsker at du skiller deg (i mine øyne) positivt ut, og jeg håper du fortsetter å blogge gode innlegg. Du er unik, og alltid på min leseliste. <3

  SvarSlett
 45. I in as well, although I don't speak Norwegian :)

  SvarSlett