10.09.2012

Bil (!)

Jeg har hatt lyst på ny sykkel i to år, så da kjøpte pappa meg bil! Neida (Joda. Neida!) Lysten til å øvelseskjøre har hatt sine opp- og nedturer de siste 20 månedene, mye fordi vi ikke egentlig har hatt en bil som egner seg. Caravellen kan jeg ikke kjøre, da den klassifiserer som mini-buss, og Pickupen frister ikke så veldig: Hvordan kan man lære å kjøre bil om man øvelseskjører en traktor?

CIMG0005

Pappa så først på en Toyota Corolla. Den fikk ikke top-score av hverken søsters eller meg, da den hadde ei grell farge og ingen bakdrøer, selv om det var fem seter i bilen. Den klaffa liksom ikke. Ikke som min nye Nissan Primera! Dommen kom på under døgnet, og vi fikk hjem bilen to dager etterpå.

Nå har jeg lyst til å kjøre - både mengdekjøring og "bykjøring". Tettstedet på øya kvalifiserer ikke som by, men det finnes iallfall gater der... Jeg kan kjøre om familien skal noen plass, og (både pappa og) jeg har ei unnskyldning til å lære meg alle disse praktiske biltingene en burde kunne: Skifte dekk og pakninger, sjekke lufttrykk og at alt fungerer som det skal. Og vasking. For å nevne noe...

Nissan Primera

Og frihetsfølelsen, den kommer snikende nå alt. Om noen måneder kan jeg ha lappen!! Jeg har kjørt hver dag den forgående uka, og allerede føler jeg meg tryggere bak rattet. Bring on teoriprøven! (Ps. Takk papsen, du er best!)

37 kommentarer:

 1. Oj, så gøy! Heldig du er, gratulerer :D Du har en snill pappa!

  Men har man ikke lov til å øvelseskjøre Caravelle? Hvis det er sånn vanlig opp til 9-seter? Man kan jo kjøre de på vanlig førerkort så da er det jo litt rart om man ikke får øvelseskjøre med de og. Jeg digger Caraveller, de er skikkelig behagelige å kjøre :)

  Og lykke til med øvelseskjøring og dekkbytting og alt mulig :D Det er gøy å kjøre og utrolig deilig å ha lappen, så bare kos deg og nyt det :)

  SvarSlett
 2. sv./ Aww, tusen takk!! :D Du er så søt! <3

  SvarSlett
 3. Wow, så heldig :D Er så deilig med den frihetsfølelsen :)

  SvarSlett
 4. SWEET! gratulere med bil!!! og lykke til med kjøring framover ;D

  SvarSlett
 5. Så utrolig heldig! Det er bare å glede seg, det å øve til lappen er kanskje ikke noe av det morsomste jeg har vært med på, men etterpå er det en skikkelig frihetsfølelse. Og mye moro, elsker å kjøre bil <3

  SvarSlett
 6. Sweet, gratulerer :D Så stas Siv :D

  SvarSlett
 7. Ohlala, Siv! Gratulerer med bil, og lykke til med kjøringen. Gleder meg til å se deg cruiiiiiise/råne/kjøre/rulle nedover veiene.

  SvarSlett
 8. Så bra da! Bil er herlig og man kommer seg absolutt lengre med en bil:) Spesielt når det begynner å snø osv:P Hehe heldige du som skal ta lappen på bil, jeg ser ikke frem mot å ta lappen på semitrailer akkurat:P Men må man så må man;P

  SvarSlett
 9. Oooh! Grattis! :D
  Et "porr glis", som vi sier her i Trøndelagen. Altså, fin bil! Haha!

  Det gjør ALT så mye enklere når man faktisk har lyst :)
  Jeg har gått på kjøreskole i et år nå, og har nettopp byttet kjørelærer (han jeg hadde var... fra steinalderen. Og hvis jeg gjorde noe galt, noe jeg tydeligvis gjorde hele tiden i følge han, så sa han "nåååh Nina.. Hvorfor gjorde du det?!". Fordi det er så gøy å få slike kommentarer liksom..) og nå er faktisk snart ferdig!
  Han har til og med lovt at jeg sitter med førerkort før jul, ikke verst sier jeg!

  Og frihetsfølelsen, den blir bare bedre ;)

  SvarSlett
 10. Gratulerer! Ja, det er en fantastisk frihetsfølelse å kjøre bil. Pluss at det er veldig gøy :-)

  SvarSlett
 11. Spennende:) Lykke til med kjøringa:)

  SvarSlett
 12. Grattis med ny bil og masse lykke til med å ta lappen!! Det er jo en fordel med en bil man kan øvelseskjøre i!! Det er utrolig hvor avhengig man blir av bil....det merker jeg nå som min er ødelagt. Jeg får låne en av bilene til mine foreldre iblant, men allikevel føler man seg naken når man er vant til å ha bil!!

  SvarSlett
 13. Heldig, gratulere me bil!!! :D

  SvarSlett
 14. GRATULERER! :D

  Jeg gleder meg til å ta lett mc lappen neste år, og friheten som du nevnte :D

  SvarSlett
 15. Heiia! Gratulere så masse me bil! :D Hææærli! Da kan du jo komme på Tromse-tur snart (he he);D
  Har du fådd breve ditt i fra mæ, sånn førrestn? Sendte d t dæ førr litt over ei uka sia... ;s
  Klæm i fra mææ :* <3

  SvarSlett
 16. Så bra! Slapp av, du er ikke den eneste som ikke kommer fra storby :p Hadde nesten ikke kjørt i lyskryss før jeg flyttet hjemme fra..

  SvarSlett
 17. Oi, heldig! Jeg kan jo snart ta scooterlappen, wihu!

  SvarSlett
 18. Grattis med bil!! :D
  Jeg bare låner bil, men er glad jeg har mulighet til det og. Å ha lappen er herlig, skikkelig frihetsfølelse :)

  SvarSlett
 19. Så gøy og gratulerer! :) Lykke til også med øvelseskjøring, teori og oppkjøring når de tider kommer ;-)

  SvarSlett
 20. Gratulerer :-D Uff, lappen må jeg også begynne med.. Har øvelseskjørt mye men pga skole her og der og jobb her og der har jeg ikke orket å sette meg inn i å finne en passende kjøreskole. Useriøst av meg..haha

  SvarSlett
 21. Så gøy! :D Er bare å glede seg til å få lappen, der er så deilig! Og så lettvint i forhold til før, og man føler seg med en gang ikke så avhengig av andre! Er så glad jeg tok den nå mens jeg er ung :D Lykke til med kjøring, teori, og alt i alt, lappen:D

  SvarSlett
 22. Gratulerer med bil! Og du må gjerne lære meg også å skifte pakninger...

  SvarSlett
 23. Lykke til med øvelseskjøringen :-) Om ikke lenge kan du nok kjøre lovlig alene!

  SvarSlett
 24. ååh gøy da!! gled deg til å få lappen. det er HERLIG!!
  Masse lykke til. Heldig som har bil også da<3 Det har ikke jeg :p

  SvarSlett
 25. Wow, det var utrulig snilt gjort, du har nok ein super pappa! Motivasjonen min for lærekjøyring er heilt vekke, det tar nok ei stund før eg får lappen, menmen :) No bur eg jo i by så det hadde blirr overflødig uansett.

  SvarSlett
 26. Haha, så gøy! Hos mamma kjører jeg en splitter ny Golf, mens pappa har mer "traktor-bil". Får i alle fall god erfaring på alle områdene :D

  SvarSlett
 27. wow, for en superduper snill pappa du har! Heldig du altså :D Foreldrene mine kjøpte en til bil slik at jeg skulle ha en å øvelseskjøre med. Den ble dessverre kjøpt like etter at jeg fylte 18 år, så hadde ikke noe å øve med før den tid. Tyyypisk :/ Før den tid hadde vi kun en bil uten gir. Ikke så mye å øve seg på det akkurat :P

  SvarSlett
 28. Sv: Ja jeg skal nordover igjen ja, hehe! Denne gangen kan det faktisk hende jeg har litt fritid, så kanskje det finnes en mulighet for å møtes:)

  SvarSlett
 29. Å, den frihetsfølelsen skulle eg gjerne hatt også.. men eg kan ikkje ta den pga at eg besvimer så masse.. lykke til med alt sammen ,dette klarer du!! :)

  SvarSlett
 30. Sv; Tsk tsk :p Nå har du det i alle fall :D

  // Yay :D

  SvarSlett
 31. Gratulerer med bil! Tok lappen forrige Onsdag jeg, har ingen bil. Men får heldigvis låne bilene her hjemme. Til jeg får skaffet meg en bil. Lykke til med bilkjøringen!

  SvarSlett
 32. Weeee, grattis! Kjempekjekt, jo! Og ja, gjett - det er litt av en frihetsfølelse. Jeg har ikke bil selv, men kjører som en helt når jeg er hjemme/ikke begge bilene våre er vekk ifra tunet.
  Lykketil med øvelseskjøring og teorien og alt annet! Grattis igjen!

  SvarSlett
 33. Det er godt å høre :D masse lykke til :D

  SvarSlett
 34. Niiiiiiiice't Nissa Primera og Almera har jeg kjørt mye selv fordi gamlingnee hadde det før. Kom å øvelseskjør med meg da;) Bare ta med bilen hehe

  SvarSlett
 35. Oi så stilig bil! Så bra du endelig får lærekjøre da!

  SvarSlett
 36. Jeg elsker å kjøre bil! Om ikke lenge kan jeg og ta lappen og det skal bli digg!! :)
  Har scooter da... men klar for bil også!

  SvarSlett