03.09.2012

Jeg lever i luksus

Jeg kan spise så mye jeg orker. Helt til jeg blir feit, faktisk.
Jeg har ei seng å sove i.

Sleeepy

Jeg trenger ikke lete urter og bær i skogen, eller gå på jakt for å få tak i middag.
Jeg kan kaste alt jeg ikke vil ha.
Jeg har varme klær på kroppen. Eller, jeg har klær på kroppen...

clothes

Jeg eier framkomstmidler utenom apostlenes hester.
Jeg kan drikke meg drita på vann. (Eller andre væsker, om jeg hadde hatt lyst.)

wateeer

Jeg kan dusje så ofte jeg makter.
Jeg kan velge og vrake i utdanningsmuligheter.
Jeg har såpass mye pengerelatert overskudd, at jeg kan spare til noe fornuftig.

money

Basics, kaller dagens samfunn det. Luksus, ville hvem-somhelst andre enn så vidt 20% av verdens befolkning kalt det.

35 kommentarer:

 1. helt enig!!! kjempebra innlegg. Det er alt for mye vi tar for gitt ;s For vi har det jo egentlig ganske luksus i forhold til store deler av verdens befolkning.

  SvarSlett
 2. Dette er noe flere burde tenkt over. Vi har det ikke så verst altså!

  SvarSlett
 3. Enig! Kjempe flott innlegg Siv :D

  SvarSlett
 4. Amen! For et flott innlegg :)

  SvarSlett
 5. Enig. Likte innlegget ditt, Siv:) Flott:)

  SvarSlett
 6. Viktig poeng! Det er lett å bli samvittighetsfull når man tenker på hvordan situasjonen i verden er i dag, men det blir også feil å ha det dårlig med å ha det godt. Når man først lever i luksus er det viktig å være klar over det og faktisk sette pris på det. Mange klager over at den økonomiske situasjonen i studietiden er så vanskelig, men jeg synes ikke den er det. Jeg har jo det veldig fint og komfortabelt i grunn! : )

  SvarSlett
 7. Sant, jeg tror mangen må slutte å ta ting for gitt (inkl. Meg selv), for vi er faktisk ganske heldige.

  Syns det er fint at du skriver slike tankevekkende innlegg, er en fin kontrast til alle "rosabloggerne" :)

  SvarSlett
 8. Enig med de andre over her...det er så flott at du bringer slike "overdådige" tema som dette på bane. Alle vet det...men tenker vi over det?! Hmm..det er en nok en annen sak.

  sv./ Haha, jaa! :D Oppgaven var at vi skulle lage en film, valgfri sjanger/tema, og så lagde min gruppe en film om hybel-livet, hvordan det er i starten og hvordan det kan bli (til det bedre, altså!!). Party Girl brukte vi kun i noen sekunder når vi skulle vise at hybelboeren vår skulle ha fest, og så sveipet vi kamera over øl-avdelingen på coop prix, hahahahhahah. Passet egentlig ganske bra...du ser det for deg ikke sant, filmen blir svart, og så hører du bare "leet's party.." og så massemasse øl. Huffameg. Men filmen ble ganske bra, hybelboeren vår fikk vasket hele hybelen og ordnet seg noe annet enn grandiosa til middag! :) Hihi.

  SvarSlett
 9. så sant! dumt vi ikke tenker oftere over hvor godt vi egentlig har det med tanke på sånne "hverdagslige" ting vi er så vant til å bare ha så lett tilgjengelig.

  SvarSlett
 10. Man får alltid nye tanker når man leser innleggene dine, og det gjelder spesielt dette :) Får dårlig samvittighet når jeg tenker over dette emnet, og jeg regner med at det er flere enn meg. Hverdagslige problemer blir ingenting når vi i virkeligheten lever i luksus :)

  xx Siri

  SvarSlett
 11. True word! Vi tar alt for gitt, og vi deler ikke med oss.. Tenk så vakkert og godt sted jorden kunne vært hvis alle hadde det like godt som oss. Det er så urettferdig!

  SvarSlett
 12. For et bra innlegg. Slike vekkere trenger man i blant, så man kan innse hvor heldige vi faktisk er :-)

  SvarSlett
 13. Åh, du har så rett! Alt for lett å tenke "å stakkars meg, har ikke råd til den sjokoladen" når folk ikke har råd til mat andre steder. Vi har det ganske så luksus, selv om jeg aldri har tenkt på det på den måten før!

  SvarSlett
 14. Me er veldig heldig som har tilgong på alle desse tinga

  SvarSlett
 15. Helt enig :) Og jeg må innrømme at jeg er så glad for det :) Uansett om det er litt egoistisk.

  SvarSlett
 16. Jeg kan innrømme det at, selvom jeg tar mye for gitt, er jeg og mange av mine rundt meg veldig flinke til å si; jeg er så glad i jeg bor i Norge. Det er mange andre flotte, rike land der ute - men Norge har det meste, ass. Sååå siiinnsykt heldige vi er som ble plassert her!

  SvarSlett
 17. Helt enig med deg, og det meste av dette tenker vi ikke på engang mens vi mesker oss i alt sammen ..

  SvarSlett
 18. Det har du helt rett i! Vi trenger å bli minnet på dette innimellom!

  SvarSlett
 19. Du har helt rett! Vi har det bedre enn vi tror :-)

  SvarSlett
 20. Når man skriver en liste sånn som det så får man virkelig ting i perspektiv! Vi har det så utrolig mye bedre enn vi tror...!! Skulle ønske jeg var flinkere til å sette pris på de dagligdagse tingene!

  SvarSlett
 21. Nydelig innlegg. Stjerner i senga;) Ooooooh penger hehe. Har du badekar??

  SvarSlett
 22. Vi har det bedre enn vi tror :)

  SvarSlett
 23. Det er så bra at det blir skrive om sånnt! Fordi me har det så bra, me tenkjer ikkje over ting som eigentleg er utrulig luksus! Det er ikkje rart fleire og fleire blir deprimerte osb, etter kvart mistar man evnen til å glede seg over små ting, og dei store tinga er jo meir sjeldne. Eg elskar livet, og det skal eg halde fram med å gjere! Eg er fullt klar over kor heldig eg er, (og det er du også) <3

  SvarSlett
 24. Veldig sant. Vanskelig å se ting i større perspektiv.

  SvarSlett
 25. Du har et veldig viktig poeng her! Vi nordmenn er faktisk helt sykt bortsjemt i forhold til mange andre land!

  SvarSlett
 26. Jaaaaa! Alle glemmer dette her hele tiden. Herlighet så glad jeg er for at jeg er født og oppvokst i Norge. Har det som plommen i egget. Alt jeg ønsker, og mer til!! Fantastisk :D For ett land <3

  SvarSlett
 27. Det er veldig sant det du skriver. Samfunnet sliter å tenke på hvor fint vi faktisk har det! Jeg sitter å ser bilder fra krig og slik i Syria, og tenker over hvor FINT jeg har det - selvom det bare er "basics".

  SvarSlett
 28. Ja vi lider ingen nød her i Norge. De fleste av oss har det vi trenger, og vi burde innimellom stoppe opp og tenke på det! Vi trenger ikke nødvendigvis kjøpe kjøpe kjøpe ting hele tiden....

  SvarSlett
 29. Dette vil jeg gjerne vise til en som jeg jobber med. Han har i hele dag klaget på hvor dårlig vi har det i Norge. Jeg er ikke den personen som blir ofte irritert og sur, men idag ville jeg virkelig klaske til han.

  SvarSlett
 30. For et bra innlegg! Noen ganger er det bra å tenke på hva vi faktisk HAR framfor det vi ikke har, for da kan vi se hvor heldige vi er i forhold til mange andre personer!

  SvarSlett
 31. Så bra at vi ikke alle tar for gitt alt det vi har. Vi ER heldige. Bør tenke over det oftere.

  SvarSlett
 32. Så utrolig godt å lese at noen setter pris på det man faktisk har!! Det er veldig viktig, da man fort kan falle i ulike retninger i det samfunnet vi lever vi.

  SvarSlett
 33. Så sant, så sant!
  Det er sånne tanker som burde poppet opp i hodet automatisk når man er litt nedfor og synes litt synd på seg selv.. Er virkelig en tankevekker!

  Det er sånt som vi alle burde tenke litt ekstra på i blant :)
  Vi har det jo ikke så alt for ille!

  SvarSlett
 34. Helt sant! Men jeg lover deg, det først når du flytter hjemme fra du kjenner hvor enkelt livet (i den settingen) har vært og at man ikke har manglet noe! Når man sitter med våtter inne, tørker truser med hårføner og ser pengene fly forbi til husleie og mat i nytt bosted skjønner man hvor mye mamma og pappa hadde del i hverdagen da man bodde hjemme;)

  SvarSlett
 35. Så sant så sant. Jeg har fått en enormt perspektiv på disse tingene etter jeg var på utveksling i Kenya.

  SvarSlett