08.09.2011

Å være barn

"Er dere ferdig med skolen for i dag?" Jeg snakker til de to små guttene som leker i grøftekanten på min vei tilbake til skolen etter gymtimen. "Ja, går ikke du på skole?" "Jo, hvorfor tror du ikke det?" Spør jeg forundret. "Du er så snill!" "Er ikke de andre skoleelevene snille da?" Han ser litt sjenert bort. "Joooda... Hvilken klasse går du i?" "Første videregående." "Da er jo du på de voksnes vei. Er det gøy?" Overraska over en sånn metafor fra en åtteåring, svarer jeg: "Nja, det er litt kjipt, for jeg liker å være barn. Jeg kan ikke leke i lekestativer lengre!" "Så du vil ikke anbefale det altså? Hm...." Også gikk de sin vei, med blå hender fra ei ødelagt kulepenn.

kids playing at the ps1

Det at han reagerte så overrasket over at jeg snakket til dem, det var fint og litt fælt. Dagen min ble lysere fordi jeg gjorde de to små barna glad for å bli snakket med av en eldre ungdom, men hvordan er andre ungdommer med dem? Det var uansett ikke det jeg skulle samtale om i dag. Dagens tema skulle egentlig være det å være barn, barnslig og det å vokse opp. Jeg synes det er rart å vokse opp. Mens vi er fjortis maser vi om at vi vil bli voksne og kunne bestemme selv, men når jeg nå nærmer meg den alderen, da har tida gått så alt for fort! Jeg liker å være barnslig. Det å kunne tøyse litt, ikke være så høytidelig og å tulle rundt, slå av en dårlig spøk og ikke være så gravalvorlig og "kul" hele tida; Dette er noe jeg setter høyt. Men folk forventer at som 16, da skal du te deg. Man skal oppføre seg som voksne og snakke som voksne, men det man sier blir ikke tatt alvorlig. Og som jeg sa til guttene; Jeg kan ikke leke i lekestativene lengre! Eller, jeg kan, men det er ikke gøy å leke alene...

Siv
xxx

/Bildet er linket.

32 kommentarer:

 1. Ååå! Søte barna! Men ja, litt trist at han ble så overrasket over at du snakket til de.

  Ha en fin kveld :)

  Sv. Tusentakk! :)

  SvarSlett
 2. / takktakk ;) Ally McBeal e veldig morsomt, og Beverly Hills e jo bare kos å se på, spesielt hvis du va hekta på det som ungdom sånn som eg va ;)

  SvarSlett
 3. Alle skulle vel egentlig ønske de fortsatt var barn. Det var så mye enklere da.
  Jeg liker godt måten du skriver på! (-:

  SvarSlett
 4. Hehe ^^ Fainn en feil :) Va det ikkje det Nina leita etter heile tia? :o x) (likter)
  Btw, koseli å være barn, savne det vææældi masse æ å : )

  SvarSlett
 5. Tna, så søte, da :D

  sv; ja, det er det! :)

  SvarSlett
 6. Det er så mye enklere å være barn en voksen!;)

  SvarSlett
 7. Herlige barn :) og såklart kan du leke i lekestativ! Men forstår poenget med å ikke ville leke alene.. trenger venner som kan slippe seg litt løs vettu :D en er ikke voksen før en kan omfavne barnet i seg selv!

  SvarSlett
 8. Jeg vil være barn igjen. Kunne få mat på bordet, slippe å jobbe. Gå på barneskolen med lite lekser. Leke med de andre. Ikke tenke på så mye som man gjør når man blir eldre!

  SvarSlett
 9. Unger i den alderen kan komme med så mange artige kommentarer! Moro når de er litt veslevoksne.

  Jeg husker at jeg ikke hadde det så travelt med å bli gammel. Løp i stedet rundt i bunad under konfirmasjonsselskapet og sparka fotball med en tomflaske;)

  Syns det er godt å ta noen "barnslige" pauser nå i blandt også, selv om det ikke blir like mange lengre.

  SvarSlett
 10. Hehe, søte unger!

  Sv: Ja, det skal bli så sinnsykt digg med noen ekstra feriedager! Kan ikke vente! :)

  SvarSlett
 11. Søtt og trist på samme tid. Husker jeg ville være veldig voksen når jeg var konfirmant f.eks.. men no? ja no vil jeg gjerne gå på lekeplassen :)

  SvarSlett
 12. Så søtt! Ta det rolig, du har mange år igjen;) jeg er 25 år og føler jeg fortsatt bare er på vei inn i det voksne livet :p

  SvarSlett
 13. Så koselig samtale!
  Jeg er 30 år og føler meg ikke voksen ;) Og jeg leker av og til i lekestativene.... Når jeg er og jogger med en venninne sniker vi oss inn i skolegården. Når man er "voksen" så kiler det noe sykt i magen når man sitter på en disse/huske i full fart.

  SvarSlett
 14. Søtt og trist!
  Savne også det å være barn, ikke så mange bekymringe og sånn...

  SvarSlett
 15. Så fint skrevet! Det er så koselig å snakke til små barn, virker som at de syns det er litt stas og spennende å snakke med oss "unge voksne". Savner å være barn med null bekymringer!

  SvarSlett
 16. Man er ikke voksen før man tørr å være barnslig, sier jeg bare! :D
  Hørtes ut som noen søte barn, og utrolig smarte for sin alder :o Har aldri hørt unger som prater så voksent..

  SvarSlett
 17. Haha, jeg er 26 og klatrer lett opp i lekestativene! Litt kjedelig alene, ja, men så fort én begynner tør flere andre å prøve også. :)

  Veldig søte de små guttene du møtte, forresten. Kan være moro å prate med barn i blant.

  (Nå har jeg forresten publisert en av grunnene til at jeg ikke har blogget på lenge.)

  SvarSlett
 18. aww, skal ikke så mye til å muntre opp de små :D er jo faktisk ikke mange på vår alder som snakker til kids nå til dags. nå er det liksom om å gjøre og være høyest på strå!

  SvarSlett
 19. veldig bra skrevet, Siv! :) Er så enig med det du har skrevet^^ og bildet passet bra inn! :D

  SvarSlett
 20. Tiden har virkelig gått fort ja...

  SvarSlett
 21. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min!

  Det er bra du kan tøyse og være uhøytidelig, viktig å ta vare på når man blir eldre. Jeg syns det er kjempegøy å leke med barna i vennekretsen og i familien, og det tror jeg barna syns er gøy også :)

  SvarSlett
 22. Det å ta vare på barnet inni seg er viktig.

  Sv: Eg følar at det som eg har hengt opp nå passar betre inn.

  SvarSlett
 23. Det var jo faktisk veldig søtt og litt trist på samme tid.. Men du, du kan glede deg til å få tantebarn:D Da kan man klatre og leke så mye man bare vil, uten at noen ser rart på en ;)

  SvarSlett
 24. aw, så søtt :D

  sv; Iselin Eliassen, æ veit ikke x)

  SvarSlett
 25. Fint skrevet!
  ja, det får en til å lure litt på hvordan andre er mot de :-/

  SvarSlett
 26. Fantastisk skrevet. Ble selv overrasket over språket til den ene. Tøft:)

  SvarSlett
 27. haha, tnååå!

  savne faktisk det å være mindre! å bli litt sånn... ja, æ grua mæ litt til å vokse opp nu - samtidi som det ska bli fint. Flytte heimana etterhvert, nye skole, deretter jobb, osv.

  SvarSlett
 28. Jeg savner å være barn!! Virkelig. Nå er jeg blitt 25 og alle forventer at man skal være voksen, men jeg liker å være barnslig!

  SvarSlett
 29. Herregud for et nydelig innlegg og en tankevekker på flere måter. For en veslevoksen unge da. Skulle tatt de med deg så hadde du hatt ei unnskyldning for å lekt! Det er derfor jeg ble førskolelærer;)

  SvarSlett
 30. Åh, jeg ELSKER barn!! De er bare helt nydelige :) :)

  SvarSlett
 31. Ah, jeg husker hvordan det var å være liten. Følte meg alltid så kul når jeg snakka med de "store barna". De store barna var jo da på vår alder, så så forferdelig store var de jo i grunnen ikke...

  Når det kjennes som om verden stritter imot er det nesten så jeg ønsker å sette meg ned i sandkassa på ren trass fordi jeg ønsker meg tilbake til da livet var en lek. Ikke noe ansvar, ingen bekymringer. Bare gjorde og sa akkurat det som passa meg, og tenkte aldri over at det som ble gjort og sagt kanskje kunne få konsekvenser.
  Tror det skjulte mottoet mitt som barn måtte ha vært noe som "ta det som det kommer" eller "ta aldri sorgene på forskudd", for det var virkelig det jeg levde etter! :P

  SvarSlett