12.09.2011

Interesseportrett #14

I tillegg til å ha en søt blogg, være ultrakoselig og kjempekreativ, er Martine utrolig tøff! Hennes hobby er nemlig noe man ikke ser til hverdags. Hun liker å være i fritt fall, ha på seg hjelm og beskue det flotte land fra midtveis himmel og landskap. Fallskjermhopping, dere!

Navn: Martine Andrea Olsen
Alder: 17
Bosted:
Venset, Nordland

Bloggadresse: martine-olsen.blogspot.com

Interesse: Fallskjermhopping!


Hva fikk deg interessert i dette? Og når?
Hihi, jeg hadde vel lyst til å begynne allerede da jeg gikk i 2. klasse. Fart og spenning har jeg bestandig likt, og siden faren min hadde hoppet da han var yngre, forsterket viljen seg. Jeg gikk kurs i juni 2010 og hoppet mitt første hopp 24. Juni. Siden den gang har jeg fått både A- og B-sertifikat!

Hva får du ut av det?
Jeg får så himla masse ut av det! Før jeg begynte med denne sporten, hadde jeg prøvd fotball, speider, sykling og ski. Men ingen av disse passet til meg. Jeg var rastløs hele tiden, og klarte ikke "finne meg selv". Dette har forandret seg helt etter jeg begynte. Jeg finner også inspirasjon og motivasjon i å drive med denne sporten. Nå vet jeg "hvem jeg er" og kan slappe mer av på en måte. En liten morsomt ting er også at jeg har fått mye bedre tålmodighet av denne sporten. Å vente er et kjent ord i alle hoppklubber for å si det slik. Før var jeg nok den mest utålmodigste mennesket i hele verden, og nå er jeg sånn midt på treet tror jeg. Ganske fint egentlig.Hvor har du lært nye ting innenfor dette emnet?
Jeg gikk kurs i regi av Bodø Fallskjermklubb, og det er nok inni klubbhuset jeg har lært alt det jeg kan om fallskjermhopping. Jeg har gått 5 kurs så langt: Pakkekurs, Grunnkurs del 1, Grunnkurs del 2, A-sertifikatkurs og B-sertifikatkurs. Det siste er egentlig ikke et kurs, mest bare en liten prat. Og en prøve da. Dette høres kanskje gresk ut for de fleste, men dere finner håndboka her hvis dere lurer på mer.

Hvem kan du dele hobbyen din med?
Denne hobbyen kan jeg dele med alle dem som er over 16 år. De som er under 18 må har skriftlig tillatelse fra foresatte. Før man går kurs må man ta en legesjekk, og hvis alt er OK, kan du hoppe! Tjohei!
Har du blitt kjent med noen nye personer ved å holde på med dette?
Jupp. Jeg har blitt kjent med de i fallskjermklubben min, som er Bodø fallskjermklubb, pluss mange jeg traff da jeg har vært på boogie! Fine folk alle sammen.

Hvor ofte hopper du? Hmm, varierer veldig. Det er litt organisering for å ha en hoppdag. Man må ha en hoppleder, hoppfeltledere, hoppere til å drive selve hoppinga, flyet må være ledig og i orden, og det må være OK vær. "OK vær" vil si ikke mye vind og ikke regn. Og det bør ikke være skyer. I vinterhalvåret hopper man minimalt, det var ikke noe vinterhopping i år i alle fall. Når det endelig er sommer og fint vær, hopper vi 2-4 ganger i uka kanskje. Men som sagt, det varierer veldig. Når man er på boogier hopper man gjerne i 14 dager i strekk hvis været er fint. Da er jo alt planlagt i mange måneder, så det liker vi!!!

Hvor mye koster det å holde på med dette?
Tja, det varierer fra klubb til klubb. Og fra hvilket kurs du går. Det finnes to typer kurs: AFF-kurs og line-kurs. AFF-kurs kan dere lese om her. Det kurset er dyrere enn line kurs, som jeg gikk. Det kan dere lese om her. Jeg vet ikke så mye om AFF, men på line-kurs må man også betale for hvert hopp. Dette varierer også fra klubb til klubb, men da jeg var elev betalte jeg 210 kr. for hvert hopp. Etter hvert må man ha egen skjerm, høydemåler, hjelm osv. og det koster jo en god del. Er man heldig får man seg en brukt skjerm til 10.000 kanskje. Eller 5000 eller 15.000. Kan like godt si at det er en over gjennomsnittet dyr sport, og det er ikke noe fasitsvar på hva ting koster.

Hvor får du inspirasjon fra til å drive med fallskjermhopping?
Jeg får jo inspirasjon av selve hoppinga og folket. Jeg lærer jo mer og mer, og det er utrolig givende.


Eventuelt:
Til slutt vil jeg si til dem som føler at de har veldig lyst til å prøve å hoppe fallskjerm, men ikke helt tør: Det er bare tull. Vil du, så tør du! Er dere usikker på hvordan ting fungerer? Ta kontakt med nærmeste fallskjermklubb og prat! Alle fallskjermhoppere elsker å prate om sporten sin. Man er så uvitende om denne sporten før man virkelig setter seg inn i det. Fallskjerm er sååå mye mer enn å hoppe fra et fly.

Hvem hadde turt å holde på med dette?

Siv
xxx


Ps. Hiv dere med ved å sende mail til siiiv95@hotmail.com og legge igjen en kommentar under!

/Bildene er linket. Det øverste er av Martine!!

20 kommentarer:

 1. Fallskjermhopping er kjempegøy :)
  Har kun hoppet 4 ganger selv, men håper på at "gjengen min" har lyst til å starte opp igjen en gang. Det er tiden som er den begrensede faktoren i min situasjon, siden det er så mye venting som det nevnes.

  SvarSlett
 2. Jeg hadde aldri turt å hoppe og har veldig høydeskrekk he he:) Følger bloggen hennes, hun har en fin blogg:)

  SvarSlett
 3. Spennende:) jeg har veeeldig lyst å hoppe i fallskjerm:)
  SV;Supert å høre!:) Hun har en kjempe fin blogg!

  SvarSlett
 4. Åhh! Jeg har veldig lyst til å hoppe i fallskjerm engang! Det må jeg!! :D Kjempe fint portrett, du skriver så bra! :D
  // Heheh, blir kanskje litt langt :p ^^

  SvarSlett
 5. Hadde aldri turt! Det ser forferdelig skummelt ut :p

  SvarSlett
 6. usj, eg hadde aldri turt det, offameg, får frysningar bare ved tanken, hehe!

  / tusen tusen takk ;)

  SvarSlett
 7. Ja, det hadde jeg ikke sagt nei takk til! Har faktisk hoppe i fallskjerm, det gjorde jeg i USA, og det var absolutt et av høydepunktene i mitt liv!!! Det var utrolig gøy, ikke skummelt i det hele tatt og bare fantastisk fredelig å flyve over vakkert landskap på den måten :D :D

  Sv; Ja, det gjorde jeg vet du :D

  SvarSlett
 8. wow så utrolig tøft! :)

  SvarSlett
 9. Super interesse! Jeg visste ikke at man kunne begynne så tidlig;) Selv har jeg kun gjort det en gang, men har veldig lyst til å gjøre det mere. Det største kicket ever

  SvarSlett
 10. Ser kult ut, men tror ikke jeg hadde turt det!:P

  SvarSlett
 11. jeg hadde aldri turt det der!
  bra spm. og svar :D

  SvarSlett
 12. Tonje Adolfsen13/9/11 7:01 p.m.

  Aaawe! noe jeg har kjempelyst til å prøve en gang! Har hatt lyst til i flere år å kunne hoppe i fallskjerm en gang! Virker sjikkeli gøy! :D

  SvarSlett
 13. Oii, så stilig! aldri hørt om bloggen hennes før. Jeg har veldig lyst til å prøve det engang, må bare samle opp litt (MYE) mot. Har høydeskrekk på en meter ;)
  / ja, jeg har lagt ut bilder fra samme shooten for en stund tilbake så det stemmer nok: )

  SvarSlett
 14. wow, så kult! jeg har alltid hatt lyst til å hoppe i fallskjerm, det virker som så sykt kick! jeg har på en måte aldri tenkt på det som en hobby før, da, jeg har på en måte tenkt at det er noe man gjør en gang og som man på en måte ikke kan utvikle seg i. men det er gøy å høre at det er flere sider av det og!
  spennende intervju :)

  SvarSlett
 15. Jeg tør ikke. Har ingen tro på at jeg kommer til å hoppe ut av et fly som fungerer noen gang :P

  SvarSlett
 16. Kjente at det kriblet i magen bare jeg leste teksten. Tror fallskjermhopp er på listen over ting jeg aldri kommer til å gjøre, men hvem vet..? :)

  SvarSlett
 17. AAAHH, jeg haar så lyst til å hoppe i fallskjerm!!
  Med tanke min ulykkes/uflaks-statistikk så er jo slike ting ganske tabu, men jeg elsker det adrenalinrushet som kommer når man noe "farlig".

  Tipper jeg hadde fått opp adrenalinet ganske greit hvis jeg hadde hoppa ut av et fly! Sånn, før jeg hadde tissa meg ut og besvimt da vil det si.

  Martine, jeg tror jeg digger deg.

  Jeg vet at etter 18-årsdagen min så skal jeg på et eller annet eventyr der jeg kan gjøre hva jeg vil. Hoppe i fallskjerm, hoppe i strekk - you name it.
  Da er det i alle fall ingen der hjemme som kan holde meg fast med klørne sine, selv om de har aldri så mye lyst ;)

  SvarSlett