14.09.2011

Buss-snegla

Figrrrrene errr så kalde at jeg neeeesten ikke klarrrerrr å skrrrive. Dette fordi jeg må vente så lenge på bussen. Neida, de dagene vi er ferdig sent, da trenger jeg ikke vente. Men tirsdag, onsdag og fredag er ventetida smertefull. Det går greit når jeg er inne. Da slipper jeg å fryse. Men i dag ble det for mye. Å sitte ute i høstkulden i en og en halv time, det unner jeg veldig få.

Martina

De av dere som ikke tar buss, kommer sikkert ikke til å skjønne dillemmaet i det hele tatt. Men har dere noen gang ventet på bussen, da har dere bakrunnshistorie nok til å forstå irritasjonen. Iallfall til en viss grad. Etter flere timer med slit og en hodepine uten like (les: facebook og stråling-pine) er det ikke et ultimatum å måtte vente lenge før man kommer hjem. Å sitte på et klasserom, uten noe som helst å gjøre; det er noe av det kjedeligste man kan komme borti. Alle andre drar hjem, mens jeg blir sittende der. Lekser er det ikke alltids jeg har noe igjen av, og da må en tvinne tommeltotter. Hele to dager i uka er vi ferdig klokka ett. Jeg er hjemme ti over halv fire. Skal jeg prøve å regne på hvor mange timer av livet mitt som sløses bort på venting? 2,25 timer tirsdag, én time onsdag og 2 timer torsdag. 4,25 timer hver uke, 12,75 timer i måneden. Det vil si rundt 100 timer i året. 100 timer!! Og det er bare på venting! Så kan man jo legge på selve bussturen hjem og bussturen TIL skolen (som tar enda lengre tid. Bokstavelig talt). Men selve bussinga er ikke så farlig. Det er denne ventinga uten noe å gjøre. Jeg kjenner mitt indre får en rødlignende farge! GRR! (Om du som leser har noe med bussing i Nordland å gjøre; pliiiis få ei ordning for oss som bor innover øya?)

Hva gjør deg arg?

Siv

xxx

/Bildet er linket.

29 kommentarer:

 1. Kjenner meg igjen! var sånn når jeg gikk på vgs.hadde lange ventetide pga jeg måtte vente på skolebussen ettersom busskortet mitt på vgs gjaldt bare til og fra der jeg bodde til videregående.

  Så de dagene jeg sluttet tidlig måtte jeg vente leeeenge.:S

  SV;Enig der Gaga har sin egen stil!:) synd du ikke bruno mars! han har jo nydelig stemme.:P

  SvarSlett
 2. Jeg har ventet ofte på bussen, så skjønner hva du mener:) Jeg tar bussen da jeg skal ha kjøretime, og ofte må jeg vente både før og etter timen. Siden det ikke er alltid slik at bussen passer med når jeg har time. Det som erger meg er folk som tror de vet alt og er så mye bedre enn alle andre:)

  SvarSlett
 3. SV;Takk siv ,koselig å høre at du forstår!:) Håper å finne hva jeg vil videre,men trenger litt pause! Valg av studier er ikke lett .

  SvarSlett
 4. - det samme! jeg skjønner deg, og jeg hater å vente på bussen noen ganger :p

  SvarSlett
 5. Det finnes ikke så mye som er så kjedelig som å vente, nei. Spesielt når det er kaldt. Men du kan jo trøste deg med at du har minst 100 timer i året du kan bruke på å lese bøker!

  Det som gjør meg arg (for tiden, ihvertfall) er ikke så mye heldigvis, men jeg blir fryktelig irritert når jeg holder på å diskutere med noen, også blir vi avbrutt, fordi den som avbrøt ikke tåler at vi "krangler".

  SvarSlett
 6. fyfæææn, sånn hadde jeg det på vgs også. husker godt en gang hvor vi kom akkurat i tide til bussen (måtte gå i 10 min til bussen), så var den FULL, så vi fikk ikke være med!!!! måtte vente i 20 min i 30 minusgrader. det er da du elsker livet, liksom..

  SvarSlett
 7. Ahhh, kjedelig! Da jeg gikk på vidregående måtte jeg ta buss to timer hver dag, og bussen gikk ikke så ofte, så det ble en del venting. Men herregud, du venter helt sykt lenge da! Det burde de virkelig ha fått en ordning på...

  SvarSlett
 8. Huff, kjipt å vente på bussen! Jeg blir arg av folk som baksnakker noen når den personene står like ved...

  SvarSlett
 9. Så utrolig teit det er! Er bussturen lang? Det burde vært mulig å få til en ordning, særlig hvis du må vente ute. Hvis det er kaldt allerede nå, så blir det garantert ikke noe bedre framover. Busstilbudet i Norge er så elendig...

  SvarSlett
 10. Sv; hehe, takk! :) da varmer!

  SvarSlett
 11. aw,takk så mye!

  Jeg blir sur på lærere som ikke klarer å lære stoffet sitt, busser som kjører eller som er forsinket. og når mamma tror jeg ikke skal spise middag hjemme når jeg nettopp skal gjøre det.

  SvarSlett
 12. sv;
  1. Me var i Aberdeen i Scotland ;)
  2. Å? hm, da gjere eg iallefall :D hehe

  og takk forresten :)

  SvarSlett
 13. en og en halv time!? WOW. Tortur det...

  SvarSlett
 14. Åh gud noe så kjedelig. Jeg hater å vente på bussen, eller trikken som jeg har venta maaaange timer på i Oslo! Nå har jeg heldigvis bil og slipper buss/tog/trikk!
  Sv: Christoffer saken hendte for vel 7 år siden, og det var masse om den i media. Bare søk på Christoffer saken. Det er helt grusomt og unødvendig. Stakkars lille gutt.

  SvarSlett
 15. sv; å? gjor du? :D så kjekt!
  koslig å hørra! den trengte eg virkelig no!

  SvarSlett
 16. Jeg hadde samme problemet da jeg gikk på vgs. Vi slutta på skolen fem over halv to og bussen gikk fem på halv to. Og så måtte vi vente da. Jeg føler meg deg!

  SvarSlett
 17. Usj jeg haaaater å vente på buss!!!

  SvarSlett
 18. Uffdaa! Det hørtes veldig lite gøy ut :/ Jeg har aldri måttet vente veldig lenge på bussen tror jeg, men jeg har venta nok til at jeg har vært ganske irritert. Det værste tror jeg er når bussen skulle ha kommet for typ en halvtime, men du ikke ser snurten av den...

  det kjipeste med all den ventinga må nesten være det at du ikke får gjort noe med det, siden du ikke kan bestemme noe om bussene liksom.. -_-

  sv: aha, takk for at du opplyste meg, hehe. og takk for den fine kommentaren. nå er det ikke jeg som har skrevet teksten på bildet, da, (som det også stod i posten) bare så det er sagt, det er fra en sang av favorittbandet mitt, Blindside.

  SvarSlett
 19. Åh, det høres helt fælt ut, og jeg skjønner så utrolig godt hva du mener!! Tenk da; 100 timer wasted :S Du får bruke tiden til å gjøre noe du liker! Ta med treningstøy (selvom det er eevig stress) og jogg deg en tur eller gå en tur og ta fine bilder til bloggen! Men det er jo ikke særlig fett når det er så kaldt som du skriver..:/ Lykke til med problemet iallefall, håper Nordland-bussene skjerper seg når det gjelder dere som bor innover øya!!! ;-))

  SvarSlett
 20. Glad jeg har biiil og lapp. Husker tiden jeg venta på bussen (selv om det aldri har vært lenge). Kanskje du kan utnytte ventetida til å gjøre lekser? Men det antar jeg kanskje du gjør allerede.. høres ikke spesielt gøy ut anyways.

  SvarSlett
 21. glad jeg er ferdig med å vente på busser jeg...

  SvarSlett
 22. Jeg slipper heldigvis buss fortiden, greit å bo ved sentrum og 10min sykeltur til skolen :)

  SvarSlett
 23. Uff! Du må finne på noe du kan gjøre på i mens du venter de to dagene.. Men hva???

  SvarSlett
 24. Glad jeg har bil jeg.. :-D
  huff kjedelig å vente!

  SvarSlett
 25. Jeg pendlet til Oslo, med buss og tog hver dag! Jeg begynte å regne på hvor mange timer jeg brukte på venting og reising hver måned, men ble deprimert av det så jeg slutta.... :(

  SvarSlett
 26. Det er sykt irriterende!! -.-'
  Men jeg er heldigere som har busser litt oftere enn deg :-)

  SvarSlett
 27. Har irritert meg over tidspunktan på bussan kvær dag siden vg1.. du skal være glad vi ikke får fravær lenger når bussen e forsein/ikke får start! :)

  SvarSlett
 28. Det var litt i lengste laget ja! Du får finne på noe festlig i mellomtiden da. Lese, ta bilder, blogge.. ;-)

  SvarSlett
 29. I feel your pain.

  For meg og så går bussinga kjempegreit. Jeg sitter alltid i min egen verden, at de fleste gangene så glemmer jeg nesten av at jeg skal av. Det er bare tilfeldigheter som gjør at jeg kjenner igjen noe av det som står utafor bussen i det vi ankommer stoppen min.

  Bussventing er noe av det mest unødvendige som fins. Man kunne jo i det minste ha ordnet noe sånn at det blir litt bedre. Say, fire vegger i stedet for to på det stakkars busstativet, jeg vet ikke?
  Det er en deilig følelse å avtine seg på bussen altså, men man trenger jo ikke å bli snødd/regnet ned av den grunn.

  SvarSlett