29.09.2011

Gitarlærer

For seks år siden lærte jeg meg mine første grep på gitar. Jeg gikk i femteklasse og hadde en kjempekul lærer som lærte oss litt grunnleggende gitar. Det er ikke så lenge siden, men nå er det min tur til å stå i nesten samme posisjonen. I går var nemlig min første dag som gitarlærer!

la guitarra2

For ikke mange ukene siden ble jeg spurt av den lokale klubblederen om jeg kunne tenke meg å lære bort noen grunnleggende gitarkunnskaper til barneskoleelever. De var så gira på å lære seg å spille gitar, men han visste ikke hva slags gitarspillere det fantes i området som kunne tenke seg jobben. Han hadde hørt at jeg var en racer på gitar, så da ringte han meg. Jeg sa som sant var, at jeg ikke er noen ekspert, men at jeg kunne stille opp og se om jeg ville klare å lære fra meg noe av det jeg kan. Hvorfor jeg ville utsette meg for barnebasiller, tenker dere kanskje? Først og fremst reflekterte jeg på hva jeg ville tenkt da jeg var på samme alder. Jeg ville gått over i hundre og blitt kjempeglad om en av de kule ungdommene stilte opp for å lære meg gitar. Så tenkte jeg at det er fint at de yngre kan lære seg å spille et instrumentet uten å måtte reise flere mil. Det er flott med musikere, om jeg kan innføre flere til denne verdenen, er jo det supert! Til sist kan faktisk jeg også lære noe av det.

la guitarra

Jeg tenker å lære dem noen enkle grep. Basics om gitar. For å få dem i gang! En D, en G, en A. Kanskje en C. F? Også må de vel lære seg Tom Dooley! I går var det bare to stykker som kom, men jeg synes det var greit. Jeg fikk sett hvor kjapt jeg må regne med å ta det, og på hvordan yngre folk er nå til dags. Ikke minst på hvor ivrig de er på å lære seg grep! Å kunne kompe til en sang er populært, vet dere. Og gjett om de ble gira da de fikk lære den typiske lille delen av "Smoke on the Water"! Klubblederen sa han skulle fikse ei gruppe på seks, fra 4.-7. klasse til neste onsdag. Det kan jo bli interessant å se hvor dette tar veien! Om det går rett vei, og de ikke blir lei av fingersmerter, så får vi fikse ei lita underholdning etter jul eller noe. SnilleSiv som stiller opp for å gjøre frivillig arbeid for barna i bygda!

Siv
xxx

38 kommentarer:

 1. Jeg spiller også litt gitar. :)

  SvarSlett
 2. Du kan gjerne lære meg litt også :)

  SvarSlett
 3. Har alltid hatt lyst til å spille gitar. Fikk det aldri til på skolen, men jeg var veldig flink på blokkfløyte! hahah. Høres gøy ut å være gitarlærer :)

  SvarSlett
 4. Flinke Siv! Detta kommer sikkert te å gå supert! :)

  SvarSlett
 5. så gøy :D
  har gjerne lyst å lære selv, så hvis jeg skal lære meg gitar, har jeg broren min! haha :p

  SvarSlett
 6. Herregud så bra du skriver!

  Også så snillt gjort av deg å lære bort! :D

  SvarSlett
 7. åå, snill er jo bare fornavnet :D hihi! du kan godt lære meg litt også. lærte litt på ungdomskolen, men skjønte aldri så veldig mye 8-|

  SvarSlett
 8. Så snilt av deg å stille opp. :) Det er det nok ikke alle som hadde gjort.

  Sv; Hehe, mamma klarer aldri å la være og jeg får som regel alltid noe før tiden. Så da blir hun jo nødt til å kjøpe nytt, da, hehe. :) Hun er jo så snill og god.

  Skal selvfølgelig blogge om hva jeg får i adventskalenderen, så får alle ta en del i det. ;) Blir spennende! Får alltid så mye fint. :)

  SvarSlett
 9. Dette kommer du te å få te heilt supert! :D

  SvarSlett
 10. Så KULT!!! Men du bør jo få betalt, eller? ;) Frivillig arbeid er jo fint det og da. Money money money must be funny.

  SvarSlett
 11. Så herlig!! Kunne noen grep før, men nå husker jeg ikke noe som helst. Skulle ønske jeg kunne spille gitaar :(

  SvarSlett
 12. Så spennende! Gratulerer! Blir nok gøy :) Jeg lærte smågutter å spille håndball en gang i tiden på frivillig basis, så det er morsomt å se hvordan de små menneskene oppfører seg og får til det man skal lære dem :)

  SvarSlett
 13. SV: Open office er ikke det samme som Microsoft Office. Nettversjonen av Office jeg skriver om her er levert av Microsoft, og er en forenklet versjon av Office-pakken slik du kjenner den fra tidligere. Anbefaler deg virkelig å sjekke den ut Siv. Helt genialt :D

  SvarSlett
 14. Så spennende da:) lærer siv:D

  SV;Det er det vettu:)

  SvarSlett
 15. Kult! Det vil ta seg bra ut på CVen din senere. Håper du får betalt etter hvert. Du gjør jo faktisk en jobb. :) Det er ikke så ille å arbeide med unger av og til. Har selv hatt undervisning med 10.-klassinger de siste ukene, og selv om jeg aldri kunne tenke meg å bli lærer er det en nyttig erfaring! Blir bra dette, Siv. :)

  (Og haha, ja, jeg tenker CV hele tiden.)

  SvarSlett
 16. Så morsomt! Jeg skulle ønske jeg var musikalsk...

  SvarSlett
 17. oj, så gøy at du får gjøre dette! og så snill du er som stiller opp, det er så bra! lykke til, og jeg håper du får det gøy med å være lærer og at barna er snille og lærevillige :)

  SvarSlett
 18. Oi oi! Kult da:-D Snill du er!!

  SvarSlett
 19. Jeg pleier å si om meg selv at jeg er fullstendig tonedøv, og beundrer alle som kan spille et instrument.
  Min eldste sønn er superflink på gitar, og jeg har sett at læreren har en vesentlig betydning for læringskurven og motivasjon.
  Så flott at du stiller opp :)

  SvarSlett
 20. Så snill og flink du er :D

  SvarSlett
 21. så snill du er! jeg hadde friket ut haha!

  takk for veldig hyggelig kommentar forresten :)

  SvarSlett
 22. åh, spennende! det er sikkert kjempelærerikt for deg også;)

  SvarSlett
 23. Så koselig da! Jeg har hatt sykt lyst til å lære meg å spille gitar, men andre interesser har hatt førsteprioritet. Kanskje du skulle laget en youtube video? Sån a d kan lære oss! Tehe :D

  SvarSlett
 24. så gøy! Jeg har alltid har lyst til å spille gitar, det er så fint! Du er heldig som kan det <3

  SvarSlett
 25. Hallo, så supergøy, skulle gjerne hatt deg som gitarlærar når eg var på barneskulen :D

  SvarSlett
 26. Flinka! :D Kunne selv ha tenkt meg å lære å splle gitar, men det blir liksom bare aldri :p

  SvarSlett
 27. oi så flink du er !! jeg kunne engang spille the rose på gitar hahah det var bare 2 grep på hele sangen å jeg var kjeeempestolt...dessverre er den borte fra hodet mitt i dag. ;)

  SvarSlett
 28. That is so nice of you. Awesome :)

  Sv: thanx :)

  SvarSlett
 29. Jeg vet ikke om du leser dette, men jeg har endra blogg adresse, den nye er

  http://secrprivilege.blogspot.com

  SvarSlett
 30. Flinke du er då!:D
  sikkert kjempekjekt for ungane :D og deg!

  SvarSlett
 31. Jeg har alltid hatt lyst til å spille gitar;)

  SvarSlett
 32. Flott ting du gjør her Siv! Og hei - disse grepa kan jeg også;) hheheee. Håper du får de til å rocke!

  SvarSlett
 33. Så utrolig morsomt! Og så bra at du stiller opp for lokalmiljøet! Du kommer nok til å bli en musikerhelt der oppe i nord ;)

  Jeg husker så godt hvordan jeg selv ønska å lære meg å spille på instrumenter da jeg var yngre, men ikke hadde muligheten på grunn av ingen lærere.

  Du gjør nok en heidundrede jobb! :D

  SvarSlett