24.03.2011

Vårstemning

Ifølge Renates konkurranse skal jeg nå skrive et vårinnlegg. Vårfølelser og sånt.
Det er utrolig vanskelig når vinden uler, snøstormen hærjer, bakken er forfryst og overfull av snøfonner. Men jeg er flink, og jeg drømmer om våren til langt utpå morrakvisten.
Tenk når jeg endelig kan legge bort dunjakken for sensongen. Den røde anorakkjakka henger i gangen og frister meg til å ville hive den på meg om morgenen. Men vinden ute får det til å gå kaldt nedover ryggen, og jeg velger den trygge, varme dunjakken. Når sola kiker rundt skyene, ser jeg for meg en spasertur i den røde anorakken med adidassko på bena.

Første vårtegn er når jeg ikke lenger trenger å hive ullsokker i vaskemaskinen annen hver dag, og lar ullest-skuffa være lukket til høsten. Samtidig legger jeg bort ullgenseren, vinterluene og de uttallige teppene som holder meg varm om natta. Om morgenen våkner jeg til måkeskrik, som ikke vil la meg sove lengre enn 8 i helgene, og kan gå ut i lukta av smeltet snø på marka. I hagen vil jeg finne en enslig, hvit blomst, som har brutt seg gjennom tæla. Frøken Vår vil komme!


Jeg er ikke noen fotograf, så det får bli ett år gammele kamerabilder!

Rundt om i Norge har nok våren kommet på forskjellige måter, og kanskje de færreste har opplevd den som ikke-eksisterende. Har du allerede opplevd vår i år, husker du følelsen fra tidligere, eller vet du bare hva du ønsker deg? Sleng deg med i konkurransen til Renate, så kanskje du vinner en flott premie! (Dobbeltmoral; vil jo vinne selv!)

Hva er din definisjon av vår?

Siv
xxx

12 kommentarer:

 1. Vår for meg er bare veier, snø i veikanten, etterhvert blomster og planter som vokser til livet igjen:) Her hvor jeg bor er veiene bare, fortsatt snø noen steder men har hvert en veldig fæl vind nå. Forhåpentligvis forsvinner snøen fortere på den måten, om det er litt kjedelig at lyse til stadighet går og internett dekningen er dårlig he he xP

  SvarSlett
 2. Vi hadde vår en liten stund tidligere, men så kom snøen igjen!
  SV; Derfra du kom inn? :p Kjenner meg? Hvem er du?

  SvarSlett
 3. Tøysko, bar asfalt og slippe og fryse uten lue og votter :)

  Har tatt fram vårjakka allerede jeg ;)

  SvarSlett
 4. Takk for ditt bidrag, kjempeflott! Lykke til :)

  SvarSlett
 5. er fornøyd så lenge det ikke kommer mere snø jeg nå! :) Og hvis varmegradene begynner å vise seg så blir det nok vårfølelse snart;)

  SvarSlett
 6. SV: Ja jeg vet. Mamma er den beste <3 :)

  SvarSlett
 7. Deilig med vårluften altså:)

  Hahaha huff da:) men godt å ha deg med på denne bloggen:D

  SvarSlett
 8. Har aldri gledet meg så mye til sommeren, så vil bare at våren er fort over!!

  Sv; Nei, det har du så absolutt rett i! Om du har vært borte en uke eller et år, er like deprimerende :(

  SvarSlett
 9. Jeg trodde seriøst du var på *"bærtur"* når jeg leste overskriften, ettersom vinden blåser og snøen fyker rundt her nå.

  Men jeg gleder meg også kjempemye til våren! Vi har nok enda en stund å vente, men det er jo lov å drømme seg bort til vår og sommer, hihi :)

  SvarSlett
 10. Jeg er enig, det er vanskelig å forestille seg våren når snøen fyker utenfor vinduet.

  For meg er våren tøysko, asfalt som dukker fram mellom snøen og som skinner i solen og at jeg lar meg lure til å ta på en tynn jakke enda det er for kaldt, bare fordi været er så nydelig :)

  SvarSlett
 11. fint bidrag,skal se å få laget et bidrag til hennes konkurranse:) vår for meg er når jeg ser gresset,lukter våren. alt er friskt,og man kan lukte at jorden eller gresset kommer frem.kanskje litt merkelig betegnelse,kanskje det at man kan se gresset.
  lykke til!

  SvarSlett
 12. Ah, VÅR! <3 DET liker jeg! :D
  Ikke bare betyr det bursdag - som også betyr tante's banankake, men det betyr sol, gåturer i joggesko og solbriller.
  Har en liten ting for solbriller..

  Hvis vi maser enda litt mer på Frøken Vår så kanskje hun kommer for å bli! *krysser fingrene*

  SvarSlett