11.10.2012

This century's shopping - Siv's bad conscious

Dere... Jeg er en skikkelig hykler. Unnskyld. Jeg legger ut i det vide og det brede om hvor materialistiske vi vestens mennesker er, og spesielt ungdommer nå til dags, som vokser opp med det, også tar jeg meg en dagstur til 'byen' og bruker 2000,- som om det var null og niks. Where's the sense at?
Okei, så har jeg sett etter en opptaker i lange tider, og i tillegg måtte jeg jo nesten bruke opp gavekortet jeg fikk i mai. Joda, bukser trengte jeg også, da de fleste jeg hadde fra før har vært så hullete i skrittet at de ikke lengre kunne reddes. (Trust me - profesjonelle fikk se dem. Ingen hadde troa på livet etter døden). Ja, og ringperm og rutebok - skolearbeidet krever jo litt. Men de skoene... De trengte jeg jo strengt tatt ikke. To par finsko og et par støvletter holder egentlig mer enn nok. 300,- var ikke den dyreste prisen, og akkurat derfor ble jeg lurt til å kjøpe noe jeg ikke trenger.

Jaja, kjøpt er kjøpt og spist er spist. Hvordan skal jeg kunne være skikkelig blogger uten skikkelig bloggersko? (....) Den fargerike greia er forresten en sports-bh. Som jeg trenger når alle de andre er på vask. Mer penger ble brukt på bytur, men verdens beste pappa betalte både nye vintersko og teorien. Dere er jo forutseende genier hele gjengen! Jeg besto, og mer så det - Hurra!

51 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye! :) Hurra!

  og hallo! Selv du har lov til å kjøpe deg ting mang trenger og ønsker seg iblant! Det er lov! Forskjell på det og hamstre masse hver uke! :)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med bestått! Du er flink:D

  Og synes ikke du skal ha dårlig samvittighet, tenk på de som kjøper seg så mye klær hver dag... de kan ha dårlig samvittighet de!;)

  SvarSlett
 3. Yey, gratulerer med teorien!! Og det kan jo være unnskyldningen for at du har brukt så mye penger! En liten (stor) gave til deg selv! :)

  xx

  SvarSlett
 4. Flott innkjøp, og jeg liker skoene kjempegodt :D
  Gratulerer så mye med at du besto! Syntes du det var vanskelig :) ?

  xx Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøven var jo SUPERlett!! Nada mistakes, og vel verdt all pugginga! Hurra!

   Slett
 5. Hurra. Gratulere så mykje med teorien :)

  Det er fint at spandere ting på seg sjølv ein gong i blant. Når eg kjøper ting tenker eg at eg har lov sidan eg ikkje røyker eller drikker, hehe.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med bestått teori da frøken! Det ekke verst bare det ;D Likte forresten også disse bloggerskoene! (hva nå enn det skal bety, haha)

  SvarSlett
 7. Weee! Gratulerer:-)
  Det er lov å kjøpe seg litt klær altså selv om man er mot overforbruket. Og det med god samvittighet!

  SvarSlett
 8. Alle trenger ting de trenger, også er det fint å kunne unne seg noe av og til også. Poenget er jo at man ikke har et enormt forbruk type kjøp og kast - noe jeg trur vi alle har forstått at du ikke har. Ha god samvittighet du! Bedre å gå med ny bukse enn å vise trusa? ;p

  SvarSlett
 9. Gratulerer med bestått teori! Det er mer enn jeg har :-D Har jo aldri prøvd da.. Det er deg også vel unt å kjøpe fine sko ;-) Man KAN redde verden litt OG ha fine sko :-) Det er sikkert ikke ofte du går så amok i butikkene, og man skal kose seg litt også. Skoene var veldig fine! Jeg klarer ikke gå på høye sko..

  SvarSlett
 10. Gratulerer så masse med bestått teori Siv! :-D hurrahurra! Fine innkjøp, og jeg syns ikke du er hykler jeg :-) Vi trenger faktisk nye ting en gang i blant, og når buksene dine er hullete i skrittet, da fortjener du faktisk nye! :-)) Skoene var kjempefine ;-)

  SvarSlett
 11. Gratulerer med bestått teori!! :D

  Og jeg har de samme skoene (bare de kostet mye mer da jeg kjøpte dem :p) og de er yndlingsskoene mine, så gode å gå i! <3

  SvarSlett
 12. Gratulerer med bestått teori! Deilig å få det unnagjort!

  Jeg synes også det er ubehagelig å bruke store beløp, men man kommer ikke utenom at enkelte ting må fornyes innimellom (bukser, treningstøy og undertøy), og at det kan være praktisk å investere i noe som er utover det høyst nødvendige - opptakeren. Problemet er når man synes det er deilig å kjøpe noe nytt bare fordi det er nytt og spennende der og da, og man ikke får brukt det siden. Jeg synes du har gjort gode kjøp, men det er bra å være litt kritisk når forbrukerkulturen er så utbredt som den er.

  SvarSlett
 13. Gratulerer med bestått teori :D så flink du eeeer!

  det er lov å unne seg litt da ! ;) du er sikkert ikke verdens største spender av moneyy ellers!!:)

  SvarSlett
 14. Det er lov å unne seg noe da, veldig fine innkjøp!

  SvarSlett
 15. Gratulerer!! :D
  Og det så lenge man ikke overdriver, så går det vel bra at du kjøpte ting du både trengte og ikke trengte :)

  SvarSlett
 16. Hurra! Fine innkjøp, Siv! Noen ganger trenger man å svi av litt penger for å ikke opptre så materialistisk i hverdagen! :) Fine skoooo. :) Og selvfølgelig trenger du sportsbh, jeg har sikkert fem par. :) Såpass må man ha. :)
  Gleder meg til vi skal møtes. <3

  SvarSlett
 17. Gratulerer med teorien:)

  SvarSlett
 18. Haha gratulerer da! :D

  SvarSlett
 19. Haha gratulerer da! :D

  SvarSlett
 20. Gratulerer så mye med bestått teori! Jeg visste du ville klare det lett :D Hvor er de sorte skoa fra? De var helt nydelige!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror butikken het Skohuset! Hjerte fra meg <3

   Slett
 21. Haha gratulerer da! :D

  SvarSlett
 22. Du måtte jo bruke opp gavekorte, så jeg syns det er unnskyldt ;)

  SvarSlett
 23. hehe, der ser du ja! jaja, litt shopping må til innimellom.. lekre sko, love it! :) God helg fina!

  SvarSlett
 24. sv- Aww, takktakk :D Ja, syntes prøven var lettere enn hva jeg trodde. Likevel fikk jeg faktisk 6 feil, men minst 3 av de feilene jeg hadde klarte til og med ikke kjørelæreren min å svare på. Utrolig rare alternativ, og man følte ikke at de var rett :P Jaja, jeg sto og førerkort ble det uansett!

  SvarSlett
 25. Bloggere må ha gode sko ;-)

  SvarSlett
 26. GRATULERER, enda en i rekken! Haha :D
  Jammen av og til er det lov å unne seg litt, sånn er det bare.
  Tips til artsamlingen: ta bilde av hele planten, gjerne flere også. Har kjempemange bilder av bare "blomsterhodet" der det er kjempevanskelig å skille mellom hvilken det er fordi jeg ser ikke bladene på den ....

  SvarSlett
 27. Så fine sko!

  SV: Takk for det! Nope, helt uredigert.
  Bare hyggelig! Du fortjener det! Håper du får noen nye lesere :)

  SvarSlett
 28. Gratulere med Teorien! :)

  SvarSlett
 29. Wee! Hurra for bestått teori. Så deilig følelse, ey? :)
  Vi kan gjøre små, hjelpende skritt for å gjøre verden litt og litt bedre - men det betyr ikke at man behøver å slutte å tenke på seg selv. Selvom vi ikke trenger alt vi kjøper, så er vi enn så heldig at vi havnet her, i denne tiden med alle de resursene vi har tilgjengelig. Så alt med måte, men levva livet den som vil, slik den vil.

  SvarSlett
 30. Gratulerer Siv :D

  Og ey, man er da ikke materialistisk om man kjøper ting man trenger?

  SvarSlett
 31. Litt materialistisk må vi vel alle være iblant.. Er det ikke sunt (og godt) og kunne unne seg selv en liten unødvendig godbit iblant, når man fortjener det?
  Det må vel være lov å leve fullt ut, de som kan tenker jeg! Det finnes jo en mellomting ;)

  De skoa, de er forresten RÅKULE!

  Og GRATTIS med teorien! :D
  Regner med det blir oppkjøring på januar, eller?? ;)

  SvarSlett
 32. du er den herligste Siv, skikkelig blogger uten skikkelige bloggesko;)
  vi er veldig materialistiske i dette landet, og ikke bare i dette landet.. Du er ikke unormal eller hyklerisk for å ha brukt penger, shoppet og kost deg, du er bare helt normal:) Selv kjøpte jeg 5 par sko i Usa, og jeg trengte vel strengt tatt ikke noen av de, men de ropte på meg så jeg bare måte, hehe:) å være materialistisk er ikke galt, men det å ta alt som en selvfølge er det som blir galt. Vi måtte sette pris på deg vi har, og mulighetene vi har, plutselig en dag sitter vi uføre trygdet med minstlønn og ikke har råd til å unne oss noe, så vi må leve og kose oss mens vi kan:)

  ønsker deg i samme slengen en kjempe fin helg:)

  SvarSlett
 33. gratulerer så mye med bestått teori da, kjekke det :D Gladnyhet!!!

  SvarSlett
 34. Gratulerer med bestått teori ;)
  Åh, så fine sko, Siv :-)

  Sv:Akkurat den typen vi brukte kan bruke på grunnskolen, men storyline kan brukes helt opp til videregående og med voksne også. Man kan feks. ha det om vikingtiden, 2.verdenskrig, amazonas osv. :)
  Åh, tusen takk :-)

  SvarSlett
 35. Gratulerer med både bestått teori, nye sko og opptakar. o er det jo slik at eg kjenner godt til denne hykleriske kjensla av å meine noko, men å gjere noko anna. Eg har sjølv skapet fullt av klede og sko som eg ikkje treng. Men eg meiner og at det er viktig å føle seg bra, og å kunne trivast i sin eigen stil.. Men OG at materialisma har for stor plass i våre liv.. sukk.. motsridningar til tusan! MEN! for kvar gong du brukar dei sko så motbeviser du jo at du ikkje trengte dei? eller?

  (haha, this made no sense!)

  SvarSlett
  Svar
  1. PS: eg trur den opptakaren kjem til vera veldig god!!:) bra valg!

   Slett
 36. Det må jo være lov å unne seg et par ting en gang i blant, og allikevel støtte gode formål og ikke være materalistisk. De fleste gjør det! Skoa var kule og jeg elsker sko, så mener at man trenger alltid et par sko!! ;)

  SvarSlett
 37. Grattis med bestått :)

  og vettu, noen gang trenger man å bruke penger,syns det var fornuftig bruk og :)

  mer fornuftig enn min shopping!:)

  SvarSlett
 38. Flotte ting siv:) må jo få lov slå seg litt løs og shoppe litt:) Synes det ikke er noe hyklersk av det:P hehe.
  Gratulere med teorien:)

  SvarSlett
 39. Gratulerer så mye med bestått teori! :D Og så fine skoene var, syns det er viktig å unne seg noe fint av og til :) Dessuten virket det som veldig fornuftige kjøp! :D

  SvarSlett
 40. Merker jeg ble litt misunnelig på den opptakeren! Har savna det helt siden jeg slutta på media. Hvor ble det kjøpt? :) Og gratulerer!

  SvarSlett
  Svar
  1. De har iallfall Q2 (som jeg egentlig hadde planer om å kjøpe) her http://www.sound1.com/portal/asp/produktdetalj1.asp?Produkt_ID=6287 Selv kjøpte jeg Q3 i den lokale musikkbutikken!

   Slett
 41. gratulerer med å stå på teorien! det nærmer seg lappen for deg nå da? det er gøy :D det er lov til å kjøpe ting iblant, og jeg mener at det er ikke vits i å dra det så langt at man er helt minimalistisk, med mindre det er noe man virkelig brenner for. hvis alle bare hadde tenkt seg om to ganger før de kjøpte ting, og kjøpte ting de TRENGER og ikke bare har lyst på, samt kutta ut å sette opp "shopping" på hobby-lista si, så syns jeg man har kommet ganske langt. trenger ikke bli helt asketisk! :) og det er jo litt gøy med nye ting en gang iblant :) jeg likte skoene skikkelig godt, nå blir du fiiin :D

  SvarSlett
 42. Gief your shoes to meeh! Mine ben trenger sååårt nye sko ;P
  Hehe man må unne seg ting en gang i blant :)

  SvarSlett
 43. Haha, det er lov til å skeie ut noen gangenr, men gratulerer SÅÅÅ mye!!! Bra du besto!

  SvarSlett
 44. Noen ganger Siv må også du kunne unne deg litt. Jeg ser ingen dobbelmoral hos deg - av at du skriver det ene og denne gangen har brukt litt på deg selv. :D

  Og du GRATULERER SÅ MYE med bestått teoriprøve!!! KANONBRA!

  SvarSlett
 45. Du er kul, Siv! Jeg digger deg ;D Bare at du kan skrive dette sier hvor reflektert du er ;)

  Gratulerer med bestått teorien :D

  SvarSlett
 46. Hurra for deg som sto, snart i mål nå og da kan du kjøre hit ;) Hihi! Men Siv da, man kan ikke gå naken heller! Det blir for kaldt om vinter iallefall og da må man bruke penger på skikkelige vintersko og varme klær. Regner med at det ikke blir noe Dr Martins da?:P Og ja, du ser det du - ny header, midlertidlig et par måneder sikkert!

  SvarSlett
 47. Det er jo absolutt lov til å kjøpe seg nye ting når man trenger det, og selv om det noen ganger blir litt flere innkjøp enn andre ganger, så får det bare være:-) hehe, er jo lov til å unne seg litt nye ting av og til. Og veldig fine innkjøp! Og gratulerer så masse med bestått teori :-)

  SvarSlett