07.10.2012

Kjoler og underskjørt

Kjoler er fine, de. Det finnes så mange fine kjoler, også jenter i kjoler, da. Vi jenter må jo bare være helt uimotståelige i kjole. Men jeg føler meg alltid så utilpass, dollet og stivpynta når jeg har på meg kjole. Sukkersøtt og bling-blingete. Sånt som hører kjoler og fine arrangementer til. Det er bare ikke helt meg, det.Man kan ikke hoppe og veive med hendene når man har på kjole. Ikke kan man lage rare grimaser, ha dobbelthake eller grevinneheng i kjole, heller. Oppførselen skal være stilren, man skal ha tålmodighet og pripne vaner. Skoene, tilbehøret, håret og sminken skal matche antrekket: Og ingen av disse ligger i min natur. Da er jeg flinkere til å hive på meg ei finere bukse og en topp. Løst, ledig og tilgjengelig for eventuelle arbeidsoppgaver. I kjole blir man låst. Ubehjelpelig. Så alt for ubehjelpelig og utsatt. I kjole forventer man egentlig at det meste blir servert på sølvfat.Woman / Dress / Beautiful

Alle andre er så utrolig pene i kjoler. De har ny kjole ved hvert arrangement, ny hårfrisyre og ny sminke. Jeg mangler egentlig alt på den korte lista. Det har bare aldri interessert meg. Og når det da er forventa at man stiller i pene klær, trekker jeg som regel det korteste strået. Pent kledd - joda, men ikke Disney-prinsesse-fint. Ikke galla-fint. Ingen lange kjoler, skjørt eller underskjørt. Jeg heller vel mer mot den røffe stilen, med skinn og støvletter. Det trengs mindre planlegging. Og nå lurer jeg selvfølgelig på hva dere tenker om finere kledt-arrangementer!?
/Bildene er linket

42 kommentarer:

 1. Jeg var sånn som deg før, gikk sjeldent i kjoler, men nå har kjolesamlinga mi blitt stor! Har sikkert over 50 kjoler :o Så jeg liker det ;)

  SvarSlett
 2. Det finnes jo så mange vakre og nydelige kjoler...men jeg bruker det sjelden. Kanskje bare noen lette sommerkjoler på sommeren. Jeg har egentlig ikke kropp som passer til kjoler, men skal man på et arrangement som f.eks bryllup må man jo ha en fin kjole på seg!!

  SvarSlett
 3. Hehe, ja det er jo mange som legger masse i det med "finere-kledd" arrangementer. Noen kommer med skyhøye hæler og korte skjørt, mens andre kommer i bukser og en bluse! jeg synes alt kan være like fint jeg, trives man ikke i kjole, så bør man heller ikke gå med det!:)

  SvarSlett
 4. Kjoler er bare herlig. Både til finere og til mindre fine arrangementer! Det beste jeg vet er en tynn og fargerik sommerkjole på varme sommerdager. Så jeg ser ingenting galt med kjoler, det er ikke kjolene det handler om her - det er HVEM du putter i kjolen!

  Ps. Jeg hopper alltid rundt når jeg har på meg kjole!

  SvarSlett
 5. Festkjoler har jeg lite til overs for, men tynne, lette hverdagskjoler eller tunikaer er herlig. Jeg har alltid vært en bukse-og-t-skjorte-jente, men jeg har fått mer og mer sansen for å variere.

  SvarSlett
 6. Jeg elsker å pynte meg til selskap og juleball og slikt:)
  Men jeg syns det er litt dumt at det tydeligvis er sånn at "jo kortere kjole, jo bedre" på min skole. Syns kjoler godt kan dekke litt mer en halve rumpa liksom, ;)

  SvarSlett
 7. Jeg bruker en del kjoler jeg, men mer av den røffe varianten. Kan være en strikke-kjole med tights under, sånne kjoler til kneet, nesten tunika kanskje. Men har også de siste to årene kjøpt meg helt LANGE kjoler. Og det var jeg HELT allergisk mot før, pga jeg er så lang selv (178 cm).Følte meg liksom så inmari stor når kjolene ble så lange også. Men det var før. Jeg har funnet ut at jeg er litt fin i det. Kjøpte en turkis, lang på Island, med sommerfugler på, sommerkjole. Den blir jeg skikkelig glad av :-) Men jeg har også godt i bryllup, min søsters, med veldig pen bukse og bluse med perlebroderi på. Det ble helt godtatt det også :-)

  SvarSlett
 8. Jeg syns det er kjempegøy å pynte meg med kjoler og fine sko! Men jeg syns ikke noe om å være alt for stivpynta og ha det ubehagelig. Man trenger jo ikke alltid de mest pynta kjolene heller, det kommer helt an på anledningen :)

  SvarSlett
 9. Er en mellomting mellom deg og typiske kjolejenter jeg :-) Jeg har sjeldent på meg kjoler, for de anledningene jeg kunne brukt det er som regel fest, og da føler jeg meg mye tryggere om jeg har shorts og en stilig topp til istedet... Er nemlig som deg, vil kunne bevege meg, tulle og tøyse uten å ha halve ræva på utstilling :-P I jula derimot, SKAL jeg ha på meg kjole for en gangs skyld, så jeg håper jeg klarer å holde det løftet til meg selv :-)

  SvarSlett
 10. Jeg brukte aldri kjoler før, men de siste 1-2 årene har jeg blitt veldig glad i gå i det. Jeg liker derimot ikke å pynte meg, jeg hater sminke og høye sko og arrangementer som krever at man skal se mest mulig perfekt ut, sånt holder jeg meg som regel langt unna og skjønner ikke hvorfor så mange liker det. Jeg bruker kjoler til hverdag og føler meg mye friere i kjole enn med f.eks. bukse og t-skjorte. Man kan absolutt hoppe og vifte så mye man vil med hendene selv om man har på seg kjole! :)

  SvarSlett
 11. Jeh går i kjole eller skjørt til hverdags så jeg liker det :-) Jeg er selvfølgelig ikke stivpyntet til hverdags, men synes det er gøy å pynte meg når muligheten byr seg. Jeg har ikke så mange kjoler som er pyntet da...

  SvarSlett
 12. Det spørs virkelig hva jeg skal. Men jeg trives aller best i bukse, selvom jeg ikke har noe i mot å pynte meg både til hverdags og fest :)

  SvarSlett
 13. Elsker kjoler, og muligheter til å bruke dem (som er altfor sjeldent) :) Synes nå stort sett de fleste ser nydelige ut i kjoler :) Og så lenge man føler seg komfortabel, så kan man nesten bevege seg så mye man vil :D I tillegg til å være usaklig, som jeg bestandig er :P

  SvarSlett
 14. Eg skulle ønske at eg elska å pynte meg, men for å vere ærleg mislikar eg å kle meg i kjolar. Er mange fine kjolar og mange som kler dei, men eg likar ikkje å ha dei på meg.

  SvarSlett
 15. Jeg har også et veldig anstrengt forhold til pynt og kjoler. Er mer en "Skjorte og jeans"-jente.

  SvarSlett
 16. Eg syns det er fint å kunne kle seg opp i kjole og skjørt av og til og føle seg litt pynta - helst viss det er heilt utan grunn! Sånn ein heilt ordinær tsdag, for eksempel, eller ein dag ein verkeleg ikkje føler for å stå opp eller gjere noke.

  Og so tykjker eg det er kjekt å pynte seg litt ekstra, til dømes til ein god middag eller eit kalas av noko slag. Men det å kunne bevege seg er eit viktig kriterium: likar ikkje kjolar som blir som korsett.

  SvarSlett
 17. jeg liker godt å gå med kjole :D men er enig i det der stivpyntede og med sminke og hårfrisyre. Jeg eier nemlig ikke kunnskaper om å sminke meg selv, så jeg har alltid bare mascara på. Og håret blir enten rettet, eller ikke gjort noe med :p Og så er jeg IKKE noe god å gå på høye heler heller....

  SvarSlett
 18. Jeg liker å gå med kjole, men det trenger ikke å være noe sånn veldig pyntet, fin gallakjole. Det kan være en h&m kjole som koster 50,- hvis du skjønner hva jeg mener, men jeg har aldri vært jenta som bruker en time på badet for å sminke seg. Hvis jeg f.eks. skal i bursdag, lar jeg bare håret henge ned som vanlig, og sminker meg akkurat som vanlig. Veldig orginalt kan du tro, men jeg trives med det :-)

  SvarSlett
 19. Jeg syns at kjoler og heels er fantastisk. Og det er ikke feil å ha på seg festsminken og ha det perfekte håret, men stort sett så bryr jeg meg svært lite om det. Min stil er ikke stive snipper og press på buksene, men litt mer humør-bestemt. Og noe jeg så absolutt HATER, er lange gallakjoler med strass, hvor man helst skal bruke perleøredobber og en superklissesøt clutch som man bare skal bruke den éne kvelden. Nei, skinnshorts, oversized skjorte, heels og kanskje en ring eller to er toppen for meg altså!

  SvarSlett
 20. jeg er litt det samme som deg. men jeg tror kanskje at når man blir litt eldre så har man ikke helt samme behovet for å alltid skulle løpe rundt og hoppe og danse og sånn, jeg har i alle fall alltid vært litt sånn som deg, men i det siste har jeg blitt mer og mer ok med å gå med kjole :) jeg kan ikke si jeg er så veldig god på det helhetlige som du snakker om, da, og jeg kommer vel aldri til å bli veldig jentete, jeg er meg uansett om jeg går i kjole eller bukse liksom, men det er greit å ha kjoler og sånn noen ganger :) (med det sagt så har jeg med meg så mye som en kjole til australia.. haha! så er ikke det at jeg går veldig mye med kjole altså :P )

  SvarSlett
 21. Jeg misunner alle jenter og kvinner som liker å gå i kjole og som faktisk ser fin ut i det :) Personlig liker ikke jeg å gå i kjole eller skjørt fordi jeg som du skriver i innlegget blir veldig låst på en måte. Jeg kan ikke hoppe eller sprette rundt eller danse som jeg vil. Jeg må liksom være så pen og snill og rolig :P Jeg føler vel også at jeg ikke kler kjole så veldig godt, som for eksempel løse kjoler for da føler jeg meg som en boms. Tettsittende kjoler ser bedre ut på meg faktisk, men det blir så inneklemt og trangt, haha :P Men jeg liker å pynte meg, så om jeg går i en kjole med en spesiell anledning går det bra, men det er ikke ofte :P

  SvarSlett
 22. Kjoler er så fint! Men jeg hater å bruke det selv, dessverre :/ Jeg likte det ikke da jeg var lita en gang. Vi har et bilde av meg da jeg var 3-4 år elns. Jeg hadde bursdag, og mamma hadde pynta meg i kjole. Jeg stod å hylgrein! :p

  SvarSlett
 23. Woops, da har jeg seriøst ikke klart kjolekoden, for jeg ser skikkelig dum ut i kjole men går i dem fordi om. Før HATET jeg kjole og gruet meg til komf og bunad men det gikk fint. Men skjønner virkelig hvor du vil hen.. skoleball for eksempel.. JIAKS

  SvarSlett
 24. Jeg syns du skal kle deg slik du selv vil, og i det som du føler deg komfortabel med. Du trenger ikke en sukkersøt kjole for å være fint kledd, føler du for en mer rocka stil, så er det mange kjoler som passer deg, løse og ledige kjoler slik at du får beveget deg, også kan du velge selv hvordan du vil style den, enkelt og rocka eller om du velger å vri inn litt sukkersøtt i det rocka. det er så mye du kan gjøre, og du bør ikke føle at du må følge etter alle andre i klesstilen. Noen vil være prinsesse, noen vil være rockete, noen vil være den sjenerte i bakerste hjørne, mens noen vil stå på bordet og fortelle vitser, du må bare finne din plass:)

  SvarSlett
 25. Har bare lyst å tipse deg om en "Frogge-konkurranse" jeg håper du blir med på :-D

  SvarSlett
 26. Jeg vedder på at du kommer til å bli ballets dronning om du kler deg i ballkjole. Jenter som kler seg rocka/guttete, blir som regel de fineste med kjole fordi det er så uventa. Jeg liker meg både i rocka klær og kjoler, og ikke er jeg særlig classy heller. Gerd vettø.

  SvarSlett
 27. Gjør da ingenting å ikke like å gå i kjole. Jeg er litt blandet på det området. Elsker store t-skjorter og tights, men av og til liker jeg å pynte meg opp. Og om man skal på finkveld-arrangemanger så må man ikke ha på seg kjole. Har sett noen ekstremt pene jumpsuit og bluser osv på folk som er med på disse arrangementene. Det som tells er at man føler seg komfortabel i klærene man har på seg.

  SvarSlett
 28. Du er nå søt da! :)
  Jeg likte heller ikke å gå i kjole før, men plutselig så var det akkurat som jeg gikk tilbake til barndommen og ble fire år igjen. Nå eeeelsker jeg å pynte meg i fine kjoler og leke fin prinsesse! Men det er kun når jeg skal ut med venninner eller i bursdag, barnedåp, bryllup osv.. I hverdagen er jeg en jeans jente og trives aller best sånn! :)

  SvarSlett
 29. Jeg skjønner deg så godt!
  Vi er ikke alle lagd for å være den stereotypen som dagens samfunn har borret inn i hodene på folk.
  Misforstå meg rett, jeg synes det er kjempestas å dulle på badet i flere timer med ansiktsmaske, hårkur, sminke og flere bokser hårspray jeg altså. Men det holder liksom med et par ganger i året.
  Elsker kjoler gjør jeg og, men jeg finner så sjeldent noe som jeg faktisk føler meg komfortabel i. Og hvis jeg gjør det, så bruker jeg den som regel bare en gang, fordi den blir ekkel utover kvelden - av en eller annen grunn.

  Nei, det er ikke fancy antrekk og den rette sminken som faktisk avgjør hvordan du ser ut. Så lenge man går med noe som man selv føler seg komfortabel i, så er det det viktigste.
  Jeg har gått på butikken i pysjen flere ganger. Får selvfølgelig noen øyne på meg, men det er vel ikke verre at jeg går ut i pysjbuksa enn at folk farger håret sitt i knalle neon farger tenker jeg.
  Lufta er for alle! :D

  Nei, gå med det du vil du Siv. Det er selvtilliten som til syvende og sist som stråler frem som teller :)
  Også er det litt godt å ha en egen stil også, i stedet for å gå som alle andre hele tiden :)

  SvarSlett
 30. Jeg elsker kjoler, og synes det finnes KJEMPEmange fine kjoler som er skikkelig fine og søte uten at man blir stivpynta!! jeg orker ikke stivpynte meg så sykt så jeg ikke kan røre på meg uten at frisyren detter ned, men jeg liker å ta på meg en fin sommerkjole etc når det er noe som skjer :) MEN jeg synes alle skal kle seg som man vil og føler seg komfortabel i ! :D Det er ikke alle som er like komfortable med å gå i kjoler og det er jo greit :)

  SvarSlett
 31. Har vokst opp som verste kjolejenta du kan tenke deg (kom sikkert ikke som noen overraskelse)! "Sloe" var faktisk en av de første ordene jeg lærte meg. Da jeg som toåring satt foran tv'en i stua og så på kunstløp sa jeg ifølge mamma "fine sloa!". Like etter fant hun meg inne på rommet hennes for å prøve kjolene hennes, haha. Nå idag er jeg fremdeles like frelst, men som du sier: det er litt ukomfortabelt. Det skal jo gjerne være stroppeløst, kort og florlett, og her i vårt norske klima er det kanskje ikke verdens beste match. Hadde vært moro å fått se deg i en kjole synes jeg! :) Dollet deg opp i sminke og stylet håret - noen må bli kjent med konseptet for å bli litt mer komfortabel med det :)

  SvarSlett
 32. Sv; Hehe, det gjør det :)

  // Hehe, såpass! Da er det bare å få sett den på nytt igjen :)

  SvarSlett
 33. Hmm personlig elsker jeg sånn, men tar meg ofte i å føle at jeg ikke ser like bra ut som andre fordi jeg er brun og stor. Hvem slapp elefanten inn lissom?? Men jeg har funnet ut at jeg bare må ha min egen vri på ting og ta på meg det jeg føler meg vel i den dagen. Det samme må jeg bare anbefale deg. Finn din måte å bruke kjole! Stivpynta er kanskje ikke deg, da må du finne en kjole som du ikke føler deg det i. En som får deg til å føle deg mer rolig, avslappet og behagelig kanskje? Selv om andre følger motebildet så trenger ikke du det, vær deg selv! Jeg ser for meg en rocka og sexy Siv i kjole jeg! Kanskje en helt sort? Husk at det er mye man kan gjøre for å pynte ned ting. Enten det er en cardigen, bolero, sko, smykker osv osv. Skulle gjerne vært med deg på en shoppingrunde kjære! Noe spesielt du skal siden du tenker på dette?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du altså - du sier alltid de rette tingene, Mala <3 Jeg vet ikke, jeg. Alle går i kjole til alt. I bursdag hiver jeg på meg bukser, jeg. Juleball kommer jo snart, og da MÅ man gå i kjole. Til og meg jeg føler at jeg burde, hehe. Og en gang i året må nesten kjolen på! Ja, bli med meg på shopping - er sikker på jeg burde tas med og bli lært et og annet! Både med tanke på klær, sminke, hår og tilbehør!

   Slett
 34. Jeg elsker og dolle meg opp i fine kjoler :-) Jeg ser veldig frem til ganger jeg har mulighet til å pynte meg og ta på meg en fin kjole :-) Men jeg liker også en røffere stil i blant, men jeg er en kjente som elsker å få en ny kjole :-)

  SvarSlett
 35. Åhe! Jeg er jo den som hopper, klapper, løper og lager de fjerneste grimasene hele tida. OGSÅ når jeg har på meg kjole, kanskje SPESIELT når jeg har på meg kjole. Åh, jeg føler meg så fin i kjole, både til hverdag og til fest. Jeg er ikke hun som har kjoler fylt med strass og denslags, men heller kjoler som fremhever det fineste på meg! Åh, jeg tror du er fin i kjole, jeg. Fine-Siv. :)

  SvarSlett
 36. Jeg elsker slike arrangementer og unnskyldning til å gå i slik kjole, om jeg har en som passer såklart :)

  SvarSlett
 37. Jeg er så fryktelig dårlig på å svare på kommentarer...burde ikke vært lov. MEN jeg skal skjerpe meg! Du er jo så god og herlig og skriver massemasse fint, men så bare...er jeg verdens treigeste. Uff :/

  Anyways!
  svar:
  Wow, tusen takk for så fine (og energiske!! haha) ord. :D Herlig å høre.

  Ha, ha, ha....gjør nok ikke narr av deg, nei, ah, du må ikke tro det! :) Tenkte bare å lage et skikkelig ironisk og satt-på-spissen-innlegg! ^^

  KJOLER...where to start?! Jeg har mange kjoler, noen vil kanskje si alt for mange. Elsker å ta på meg en kjole, strømpebukse og smykker og pynt og whatnot. Sminke meg, liker jeg også. Men jeg har en liten bonde i meg, også. Å bli skitten under neglene gjør meg ingenting, jeg liker livet på landet, kunne (gjerne) tenkt meg å funnet en kjekkas med gård, og jeg elsker å gå i skogen og på fjellet. Så.. tror det blir en passe miks der! Altså, å pynte seg er vel og bra det, men i små doser. Jeg kunne for eksempel ALDRI levd som Blair Waldorf som går i klær som indikerer at hun skal på juleball TIL EN HVERDAGSMIDDAG... hallo, liksom. DET orker jeg ikke. Men du? Ei jente sa en gang "å gjøre seg klar for en tilstelning er halve moroa", og jeg tror jeg må si meg enig. Det er jo veldig gøy å fiffe seg opp, men fyameg det er slitsomt, også... bfdksjfhsjk. Omg, vet ikke om det kom noe fornuftig ut av dette, altså.

  DUUU....JEG SKAL SVARE PÅ EPOSTEN DIN...ER BARE SÅ LKJDFSJFLKSFJSDL TREG. Bør settes i fengsel. Sånn seriøst.

  XOXO <3

  SvarSlett
 38. Jeg har veldig lyst av kjoler, men passer sjelden inn i de jeg liker best. Så da blir det ikke kjole. Man må føles seg vel i det, og når man ikke gjøre det så er det like greit å ikke bruke det ;-)

  SvarSlett
 39. Jeg føler med deg, har det akkurat likedan! Har så gjerne lyst til å gå i kjole, men jeg føler meg egentlig bare utilpass i kjoler.. Kan av og til trosse avskyen jeg har for kjoler og faktisk kle meg litt ordentlig av og til når det er en stor fest på gang eller et ordentlig arrangement.. Men det er aldri en "classy" kjole, det er mer en kort, stilig og tøff sak! Som regel nøyer jeg meg med jeans, skjorter og boots, da er jeg i mitt rette element ;)

  SvarSlett
 40. Er heller ikke helt kjole person og man føler jo litt at man må "oppføre" seg under slike arrangementer som krever "Pent tøy":)Men det finnes jo mellom ting også:)

  SvarSlett
 41. brukte heller ikke kjoler før, så flytta jeg til england ;) hehe

  man skal bruke det man liker og føler seg komfortabel i.

  SvarSlett