19.10.2012

Amnesty

Det blir ikke noe OD på hverken meg eller skolen min i år, trist nok. Men jeg håper mangemange av dere som leser bloggen vil få mulighet til å jobbe for ungdommene i Nepal, selv om jeg ikke får det. For å lette hjertet litt, og for å hjelpe til på et annet plan i stedet, sa jeg ja til å gå med bøssa på søndag. Gult er kult, og spesielt når det blir brukt til å hjelpe i gode saker gjennom Amnesty International. Pengene via bøssene og fra folket, går til kampen om ytringsfrihet, og de skal brukes på følgende fem plan (informasjon funnet her)
 1. Gi støtte og beskyttelse til de som tør å utfordre urettferdighet, 
 2. Hjelpe ofre etter væpnede konflikter så de kan oppleve rettferdighet, 
 3. Presse internasjonale regjeringer som ikke beskytter innbyggerens menneskerettigheter tilstrekkelig,  
 4. Støtte folket i Tunisia og Egypt som prøver å opprette fredelige og demokratiske samfunn etter den "nye våren" og  
 5. Prøve å gripe inn når store og små selskaper bryter menneskerettighetene.
Jeg håper dere gir noen kroner når bøssene kommer på døra på søndag. Om det ikke kommer noen innom, eller om dere er bortreist, kan dere ringe 820 44 110 og dermed gi 200,- til Amnestys arbeid.

38 kommentarer:

 1. Bra initiativ! Klart jeg skal gi :-)

  SvarSlett
 2. Så flink du er som går med bøssa! Får satse på at noen kommer på døren, da gir jeg gjerne(:

  SvarSlett
 3. Så bra at du skal ut å gå med bøsse, samboern skal også ut å gå på Søndag. Synes det er veldig fint gjort. Selv skal jeg være hjemme å gi penger til de som kommer på døra :)

  SvarSlett
 4. Jeg er bøssebærer for tv-aksjonen hvert år og synes det er en veldig enkel og fin måte å kunne bidra på :)

  SvarSlett
 5. Du gjør det du kan du :) Flink! og et forbilde :)

  SvarSlett
 6. Kjempe flott og kjempe viktig. :)

  SvarSlett
 7. Var bøssebærer i fjor faktisk, men får ikke gjort det i år. Men kanskje neste år :)

  Synd det ikke ble OD på dere..

  SvarSlett
 8. Kjempe flott og snilt av deg og være børsebærer:) hvis det kommer noen på døra her så skal de selvfølgelig få penger av meg:)

  //Ikke nesten en mil, men nesten en halv mil... har sett flere løper en mil på 50 minutter, så jeg har litt å jobbe mot - men en plass må jeg jo begynne:)

  SvarSlett
 9. Så flink du er!! Vi har OD-dag 1. november og da skal jeg jobbe, wii!

  xx

  SvarSlett
 10. Jeg skal uten tvil donere penger :-) Så bra du vil være børsebærer :) Det er kjempebra! Jeg hadde også gjort det om det ikke hadde vært for at jeg er opptatt på søndag..

  SvarSlett
 11. Sv; Hehe, det gjør jeg og! :p

  // Husker ikke om jeg har sett nummer to heller. Men har ikke så veldig lyst til det heller, ser heller denne om og om igjen!

  // Vampyrer er som regel ganske greie å se på, merkelig det der :p Hehe, ja du er vel det du :p

  SvarSlett
 12. det er fint at du sier ja til slike ting :-) Dette går jo til en veldig god sak og det er fint at vi andre kan være med som en positiv virkning på det hele :-)

  SvarSlett
 13. Du er så flink til å ta initiativ, Siv!

  SvarSlett
 14. Så bra at det finnes FRIVILLIGE som vil gjøre dette! :)
  Jeg skal selv hjem til barndomsbygda denne helga, i hovedsak for å være med på elgjakt, men siden de tre som er satt opp som bøssebærere (både første OG andrevara) har sagt nei, så var det plutselig ingen som kunne gå innom de veldig, VELDIG få husene det er i mitt område, så jeg skal ut med bøssa selv etter å ha lekt litt skogstroll først! :)

  Ikke bare for en god sak, men den gamle damen som bor i krysset er over gjennomsnittet glad i besøk så da får man servert hjemmelagd kaker og greier og, høhø! ;)

  SvarSlett
 15. Åh, eg hadde heilt gløymt at eg hadde lovt deg å lage eit innlegg om Amnesty, beklagar! Men det er jo 'kje for seint endå?

  Flott at du skal gå med bøsse! Det skal eg òg, og mest truleg steike vafler til dei andre bøsseberarane. Det blir fint.

  SvarSlett
 16. er dette bøssa du skal bruke på søndag? leste et sted at bøssene IKKE skulle vises i media før på søndag :s bare sånn du vet det! (sikkert for at folk ikke skal kunne "kopiere den og lage en falsk") skal gå med bøsse selv. Men skal ikke hente den før på søndag, så aner ikke hvordan den ser ut-

  SvarSlett
 17. Ja, skal selvfølgelig gi :D Hvorfor er ikke skolen din med på OD forresten :/ ? synd
  xx Siri

  SvarSlett
 18. Så flott og flink du er!

  SvarSlett
 19. Så trist! Og du er flink, så klart de skal få noe :) Er med på amnesty på mobilen, så jeg støtter ganske ofte, faktisk! :)

  SvarSlett
 20. Jeg har tenkt at jeg skal, men er litt redd for at fristen var mens jeg var i England :\

  SvarSlett
 21. Håper mange gir:) I fjor gikk jeg med bøsser når det gjaldt minerydding:)
  SV;Takk kjære siv:) du får ha en god helg!

  SvarSlett
 22. Du er så flink! :D Vi har OD, eller gi en dag som det heter hos oss. I tillegg velger russen ut et misjonsprosjekt hvert år, som de driver og samler inn penger til gjennom året. Som du så hadde vi misjonsløp i går, og jeg samlet inn "bare" 3000 kr av de 585 000 kronene som ble samlet inn på de TO TIMENE! Jeg føler jeg er en del av noe stort :D

  SvarSlett
 23. Syns dette er så bra og gjøre!! Du er kjempe flink Siv!

  SvarSlett
 24. Moren min lever for å hjelpe organisasjoner og folk over hele verden. desverre så vet vi alt for mye om hvilke organisasjoner som bruker folkets støtte på lønninger til personer som sitter i stillinger som egentlig ikke kan kvalifiseres som en ekstrahjelp-kontrakt engang. OD er hvertfall et supert prosjekt som jeg har vært leder i flere ganger, og spesielt viktig er det for mami at det er akkurat Nepal son får hjelp i år. Hun reiser faktisk nedover dit om ei uke for å jobbe med akkurat det OD-pengene går til i år. og selvfølgelig står det en kjempestorkasse med leker, skolesaker og klærsom skal bli med nedover! (puh, detta ble en lang komnentar det!)

  SvarSlett
 25. Du er så utrolig god du, Siv! Virkelig et inspirerende menneske!! :D Vi har heller ikke hatt OD eller noe lignende på skolen vår de to siste årene, og det syns jeg er dumt. Det krever jo så sinnssykt lite av oss, mens det kan bety ekstremt mye for andre! *provosert*

  SvarSlett
 26. Åh, så bra! :D Vi har gått med TV-aksjon T-skjorte på jobb helt siden jeg skreiv om det i innlegget - vi har delt ut flyers og slikt og håper virkelig vi har vervet flere bøssebærere :)

  SvarSlett
 27. Jeg skal gå bøssebærer! Og også gi penger så klart. Dette går jo til ett så viktig formål!

  SvarSlett
 28. Å, så bra at du bidrar ved å gå med bøssa! :) Håpar du møter på mange generøse og gode menneske på runden din!

  SvarSlett
 29. Så flink du er :) de har ikke kommet til meg enda, men jeg har monetas'ene klar til bøssa. det er et veldig bra tiltak, og du er flittig og flink som støtter såpass mye opp. Du må være fornøyd med deg selv etter bra jobb :)

  SvarSlett
 30. Elevene på min skole skal jobbe på OD-dagen, og jeg har motivert dem så godt jeg kan :-) Skal gi til de som kommer forbi. Ofte de ikke dukker opp her i blokka merkelig nok :-(

  SvarSlett
 31. sv- Tusen takk skal du ha :D Ja, det visste jeg faktisk! Veldig glad i gamle mytologier, og spesielt gresk! Ja, det har jeg selvfølgelig : D Liker den serien ganske godt ^^' !

  SvarSlett
 32. Så bra at du går med bøsse!
  Har gjort det selv i mange år, men får det ikke til i år :(

  Lykke til!

  SvarSlett
 33. Kjempefint at du går med bøsse! jeg skal gi noen penger når de kommer hit i morra :)

  SvarSlett
 34. //oh my... opp før 9, kjenner jeg ble trøtt av tanken;) i ukedagene når jeg er hjemme fra jobb prøver jeg å stå opp alt fra 06-10, etter et par tiiiiidlige dager må jeg sove ut litt, men i det siste har jeg vært unormalt trøtt og kan sove til 12 uten problemer, det kunne jeg ikke før jeg reiste på ferie.. men i morgen skal klokken stå på 10:)

  SvarSlett
 35. Jeg skal også gå! Gleder meg til å samle inn penger til en superviktig sak!

  SvarSlett
 36. Amnesty står for utrolig mye viktig, og de gjør en bra jobb! Flink du er som går som frivillig Siv, du er tvers igjennom et godt menneske <3

  SvarSlett
 37. Jeg skulle veldig gjerne gått med bøssa, men ... ja du veit. Jeg ga 100 kr da :)

  SvarSlett
 38. Fy søren så mye penger de fikk inn i går, det er så bra :D Jeg satt klistra til p3-aksjonen de siste dagene :P

  SvarSlett