07.04.2012

The nicest of them all

Alle liker å få komplimenter, selv om mange har problemer med å ta dem i mot med åpne armer. Å høre at folk setter pris på deg og ditt, at noen er (ekstra) glad i deg og setter pris på at de har deg i sitt liv. Men noen komplimenter varmer mer enn andre, og disse tror jeg varier litt fra person fra person.
Selv liker jeg å høre ting som:
"Den presentasjon din va bra! Du e så flenk til å snakke foran folk!"
"Siv, æ ska kjøpe albume ditt når du har laga cd!"
"De sa de måtte høre på ho jenta som ga dæm ståpæls i mårrest."
"Du e alltid smilanes som ei sol, også sprer du glede!"
"Positiviteten din sprer sæ"
"Siv e den smartaste æ kjenne!"
"Dettan va kjæmpebra skreve, æ skjønne ikkje at du får tel å skrive så bra."
"Æ diiigge håre ditt!! Åsså har du så sykt lange å fine øyenvippa"Man liker å få komplimenter i ting man vil satse på, men som av og til føles vanskelig: Å få godkjennelse fra andre om at de også synes du er flink i det du selv liker å tro. (Eller bare i ting man suger på og trenger litt oppmuntring i.) Disse eksemplene er faktisk alle fra komplimentboka mi, og jeg setter pris på folk som sier glade, snille og positive ting sånn helt uten videre. Hjertet spretter. Alt i alt: komplimenter i alle varianter er superfine og kan løfte en dag til et helt nytt nivå. Obsobs: Så lenge de er sanne, for falske komplimenter og smisk kjenner man fort igjen!

Hva slags komplimenter setter dere godtfolk aller mest pris på??
Spre litt glede og positivitet om dere selv, hurra!

Siv
xxx

/Bildene er linket til Maiken Bull, Ida Sundae, Ingvild S og Milla, medbloggere ass!

38 kommentarer:

 1. For å vær helt ærlig takler jeg ikke komplimenter.. Men det kommer selvfølgelig an på hvem det er og hva de sier.. Meget rart og spesielt ;p

  SvarSlett
 2. I og med at jeg har blitt mobbet fra 1-10 klasse så har jeg veldig problemer med å ta i mot komplimenter. Jeg vet jeg er 25 år nå og burde kommet over det, men noe sitter igjen. Jeg blir brydd og vet ikke hva jeg skal si. Fullt klar over at jeg må jobbe med det og prøver, men merker jeg har store problemer med det. Men den boken var lur, kanskje jeg også skal gjøre slikt! Men innerst inne er det kjekt med komplimenter, men så når det kommer noe kritikk, så er det mest det som sitter føler jeg.
  Fint innlegg!

  SvarSlett
 3. alltids kjekt å få komflimenter! :D

  SvarSlett
 4. Strever med å ta i mot komplementer selv. Men det er veldig kjekt! Jeg blir liksom litt "eeh, å nei.." å så begynner jeg å snakke om helt andre ting. istedet for å bare si takk å smile ;)

  SvarSlett
 5. Komplimenter er gullverdt for selvbilde og selvtilitt. Den komplimentboka er jo kanonsmart - tror nesten jeg vil ha en slik en selv! :) Jeg setter veldig pris på positive tilbakemeldinger fra arbeidskollegaene mine.

  SvarSlett
 6. Komplimenter er alltid koselig å høre, men jeg setter mest pris på de som handler om at jeg er flink i jobben min, flink til å undervise når jeg er i praksis eller at jeg er flink til noe på skolen. Det er også hyggelig å høre at jeg har kledd meg pent, men det varmer mest å høre komplimenter om personligheten min og mine egenskaper :-)

  SvarSlett
 7. Jeg husker veldig godt når folk sier, men jeg er ikke noe glad i å få høre sånt egentlig. Blir mest flau hehe. Men det skal jo i utgangspunktet være en fin ting da!

  SvarSlett
 8. Jeg tror jeg er flink til å få komplimenter! : )

  SvarSlett
 9. Jeg er faktisk ikke sikker på hva jeg liker best å høre:P Kommer vel litt an på hva man trenger å høre:D

  SvarSlett
 10. Jeg elsker å høre at jeg er så ofte blid! :)

  SvarSlett
 11. hmm, er ikke så god på å få komplimenter, ler det bare bort :p men liker å gi det da :D

  SvarSlett
 12. Mye fine komplimenter :) Liker å få det selv jeg, bare er ikke alltid så like flink til å ta de imot. Det jeg liker best, er når folk som er eldre enn meg sier at jeg er reflektert. Da føler jeg at jeg er kanskje ikke såååå dum likevel :D

  SvarSlett
 13. Mange fine komplimenter der! Jeg tror de fleste setter stor pris på å få komplimenter - særlig de som kommer fra hjertet og som man kanskje ikke hadde forventa. Jeg blir alltid glad når folk sier jeg er flink til noe jeg gjør, eller om jeg er fin en dag. :) Det er også godt å høre at man har et godt hjertet og bryr seg om andre mennesker!

  SvarSlett
 14. Det går bra med linking :)) Jeg vet du er ei super jente, både ærlig, snill og smart, de beste egenskapene mener nå jeg. Liker å få komplimenter når det går på skriving/foto/blogg og indre ting, som at jeg er snill, morsom elns. Pen, fine klær osv er jo også kjekt å høre, men det _betyr_ liksom ikke så mye..

  SvarSlett
 15. Elsker og få komplimanger!:)

  SvarSlett
 16. Jeg setter mest pris på komplimenter på ting som jeg er usikker på eller ikke liker ved meg selv :-)

  SV: Jeg nærmer meg frisk :-D

  SvarSlett
 17. Komplimenter for skole- og sportsresultater blir jeg glade for :) Selv om jeg sannsynligvis bare blåser det bort :P
  Er ikke rart du får masse komplimenter da :)

  SvarSlett
 18. Synes alt av komplimenter er kjempe koselig! :D

  SvarSlett
 19. Det er veldig koselig å få komplimenter men jeg må innrømme jeg blir litt flau når folk roser meg for fælt. For jeg har ikke de samme meninger om meg selv. Men det er også veldig koselig da:)

  SvarSlett
 20. Komplimenter gjør hele dagen min og driver meg fremover. Allikevel kan de være litt vanskelige å ta i mot, hva svarer man tilbake? Å hive ut et kompliment tilbake uten egentlig å mene det blir bare teit. Å motsi den som komplimenterer deg er i hvert fall teit (og uakseptabelt, mener nå jeg). Å svare med et enkelt "takk" er vel det beste, men samtidig kan man virke litt selvgod. Vanskelig.

  Også må jeg si (skrive) at det var utrolig gøy å se at du brukte bildet mitt! Nesten som et slags cyberkompliment. Takk, på en måte.

  SvarSlett
 21. Sette egentlig pris på alle slags komplimenter:)

  SvarSlett
 22. Kjempebra innlegg. komplimanger er viktig, gode å få men bedre å gi :D (ThanxForUrComnt!) :D

  SvarSlett
 23. jeg tror jammen jeg skla lage meg en komplimentbok selv , for alle de gangene jeg glemmer at jeg har noen gang har fått noen. bra innlegg og drit i janteloven ;)

  SvarSlett
 24. Komplimenter er en hjerte-ting.
  Skulle ønske vennene mine hadde huet på riktig sted, og kunne lært seg hvordan man gir komplimenter (nå generalisrer jeg litt, da - det er jo enkelte som digger meg ;)) hahah)

  // Tihi, han er pusegutten min - skjønneste som finnes (bare venner, altså)!

  SvarSlett
 25. Herlig innlegg, Siv :) Jeg er kanskje ikke så god på å ta komplimenter, men veldig god til å gi de ;)

  SV. Veldig forståelig, for utdrikningslaget er jo halve moroa :D

  SvarSlett
 26. Hmm, har egentlig ikke tenkt så mye på hvilke komplimenter jeg liker best. Kommer vel an på hvordan jeg føler meg den dagen :) Uansett er det veldig koselig med flotte ord :)

  SvarSlett
 27. Så koselig innlegg! Og så moro at du har en egen bok for komplimenter du får :O Jeg tror jeg må stjele ideen din!
  Selv liker jeg som de fleste å få komplimenter som handler om utseende, men synes de er de vanskeligst å ta i mot.
  Jeg tror det er lettere å ta imot og tro på komplimenter når man hører de ofte nok!
  De komplimentene jeg liker aller best er de som handler om meg som person/mine positive egenskaper, som bare de som virkelig kjenner meg kan gi. Som ser sider ved meg som kanskje jeg selv ikke har ser :)

  SvarSlett
 28. Mye av det samme som deg:) -men jeg sliter veldig med å ta imot:P

  SvarSlett
 29. Komplimenter er så hyggelig! Men bare de hvor du ser personen virkelig mener det. En gang var det en dame på gata som sa "Du er pen som en dukke" til meg og smilte. Helt ut av det blå da vi skulle gå over veien. Da ble jeg veldig glad =) Hun bare smilte og gikk sin vei etterpå. Da smilte jeg også!

  SvarSlett
 30. Hmm, det varierer fra situasjon til situasjon. Det fineste komplimentet jeg kan få fra kjæresten min blir for eksempel :" Jeg elsker deg". Som sagt, det varierer ;)

  Blir for det meste utrolig flau av komplimter, og klarer derfor ikke å ta i mot dem slik jeg egentlig skulle ønske :P

  SvarSlett
 31. Det er kjempekoselig å få komplimenter :)
  Jeg synes også det er kjetk når helt fremmede kommmer bort og sier noe om hvor fin du ser ut. For jeg tenker at de virkelig mener det, de hadde ikke trengt å si noe :)

  SvarSlett
 32. MÅ ordne meg komplimentbok snart, det må jo være utrolig koselig å lese i en dag man ikke føler seg helt på topp! :)

  SvarSlett
 33. Jeg elsker å få pene komentarer, =) Det handler mest om hvordan modus jeg er i, =)

  SvarSlett
 34. jeg er dårlig på komplimenter, fleiper de bort eller later som jeg ikke hører de, men det er jo hyggelig å få de :)

  spesielt hvis det er fra noen man ønsker å høre de fine tingene fra:P

  SvarSlett
 35. Jeg blir veldig glad når kunder på jobben smiler og takker meg for god hjelp. Jeg blir glad når kundene føler seg ivaretatt, og synes at de har fått god informasjon og svar på spørsmålene de har. Da føler man at man har gjort noe for å hjelpe andre mennesker, utover det å bare selge dem diverse legemidler og handelsvarer.

  Det er selvfølgelig også veldig koselig når jeg får komplimenter om utseende. Det er mange kunder på jobben som gir komplimenter for den rødblonde hårfargen min eller øyevippene mine, smykkene og ringene mine, neglelakken jeg har på osv. Slike komplimenter er jo alltid koselig å få. =) Prøver ofte å gi slike komplimenter til andre.

  Det er også gøy når jeg får komplimenter på isen når jeg skater og tar piruetter osv, og når noen gir fine kommentarer om nye klær og sko jeg har kjøpt, hjemmelagede middagsretter muffins osv.

  SvarSlett
 36. Herlig innlegg! Før var jeg veldig sjenert når jeg fikk komplimenter, forklarte de ofte bort, om du skjønner :-P Nå har jeg blitt flinkere til å ta imot, og ikke minst og gi, for jeg elsker å se gleden i folks øyne når du sier noe fint til dem :-) Er enig i at det er ektehjerta komplimenter som varmer, smisk og falske ord er bare teit. Eller de som får et kompliment, også gir de et tilbake uten å mene det, istedet for å ta seg litt tid til å tenke over noe fint å si tilbake, som de faktisk mener :P Komplimenter jeg blir ekstra glade for er om noen syns jeg er flink til å ta bilde eller å skrive, at jeg virker ekte og god, at jeg ser fin ut (har nemlig gått noen år og følt meg som et dass i disse sykdomsårene, så nå når jeg føler meg piggere og finere selv, er det ekstra godt å høre det fra andre), eller at jeg er morsom ^^

  SvarSlett
 37. Jeg pleier alltid å si at jeg hater å få komplimenter, for jeg er virkelig ikke glad i oppmerksomhet. Jeg blir helt satt ut og ubekvem. Men innerst inne liker jeg det jo:) Det er veldig fint med å få komplimenter på bloggen, for da kan jeg ta det til meg uten å være face to face med den som gir meg de, og det elsker jeg. Jeg elsker å se tilbake på fine komplimenter, for det er jo det som gir meg driven til å fortsette med det jeg får komplement for :) men å få de sagt rett til meg, det takler jeg veldig dårlig. hehe. :)
  Takk for link til mitt bilde, du er fin du<3

  SvarSlett
 38. Komplimenter er fint, jeg liker både å få dem, og gi dem. :)
  Jeg liker å fortelle folk at jeg setter pris på dem, at de har et fint indre og ytre, og at de er flinke til det de gjør. Om de er det, for falskheter hater jeg.
  Jeg fikk tre fine komplimenter på lørdag; "du virker utrolig intelligent", "nice ass" (den siste hadde jeg ikke satt pris på om den ikke kom fra nettopp den personen den kom fra), og "du er en god venn som jeg setter himla pris på". <3

  SvarSlett