11.04.2012

Interesseportrett #27

Uutrolig snille, gode og kreative Maria hadde lyst til å skrive om noe hun brenner for, nemlig musikk. Jeg skjønner denne kjærligheten så godt, og det tror jeg mange andre også gjør; Som Maria sier - Alle kan forholde seg til musikk!! Staheten for å ville lære selv, er det også noe kjent med!

Navn:
Maria
Alder: 23
Bosted: Randaberg/Stavanger
Bloggadresse: www.eiforandring.com

Interesse: Musikk!

Hva fikk deg interessert i dette? Og når?
Eg huskar rett og slett ikkje. Mine tidligaste minner med musikken var at eg sat ved pianoet hos mormor og morfar og spelte sangane frå barneTv frå hukommelsen. Eg kan ha vore 4-5år kanskje. Eg nekta å synga aleina i offentligheita, men blei dradd fram av eit frimodig søskenborn. Etterkvart begynte eg og å tørre. Me fekk piano heime då eg var ca 11-12. Og då var det gjort. Eg sat med øyreklokkene på med fingrane klistra til tangentane mange timar, kvar dag, i mange år. Så eg er sjølvlært. Sta som eit beist ville eg verken ha hjelp frå mi mor som er ein dyktig pianist eller gå på musikkskole. Eg lytta til alt om kring meg. Spelte alt det eg kunne få til. Eg har alltid laga min eigen musikk, og huskar framleis små bruddstykker av melodiar eg laga då eg var lita.
Hva får du ut av det?

Alt. Nokon gonger trur eg at eg er galen i hovudet. For om eg setter meg ned og tenker over det, ser eg, følar eg og høyrer eg melodiar over alt, alltid. I monge år prøvde eg å overbevisa megsjølv om at musikken ikkje var så viktig for meg. For kunne ein bli lege eller advokat med slike eigenskapar liksom? Men eg kjenner meg levande av å skapa musikk. Og eg må gjera det. Om eg ikkje følger skaparlysta i meg, ville eg svikta den indre kjerna i meg. Det som held meg fast til bakken, og alle melodiane som ber meg om å fanga dei, leka med dei og gjera dei levande.
Hvor har du lært nye ting innenfor dette emnet?

Som sagt er eg sjølvlært, med ganske mykje staheit ovenfor å bli opplært i noko så "sjelelig" som musikk. Men eg gjekk i korps ei lita stund, der fekk eg grunnleggande forståelse for noter og samspel. Eg har gått i kor, lært stemmen min godt å kjenna. Eg har dirigert kor og voklagrupper i mange år, lært musikaliteten min å kjenna. Og no, når eg er vaksen og litt meir ydmyk, høyrer eg på andre sine råd, for å strekka mine tekniske ferdighetar lengre og lengre! Eg studerte musikk på høgskule for nokre år sidan, men eg møtte sjedan/aldri opp til timane. Og dropp ut til slutt. Eg lærte med andre ord ikkje så mykje då, men det er ein annan historie.
Hvem kan du dele hobbyen din med?

Vel, eg kan jo dela den med alle som vil høyra! Men musikalsk kan eg jamma med mamma til longt ut på natt, laga tullete sangar med venner ein kveld og synga og spela for barna i barnehagen der eg jobbar. Eg likar musikk så godt på den måten, alle kan forholda seg til det på ein måte. Og ein kjem lett i kontakt med andre med musikken!

Har du blitt kjent med noen nye personer ved å holde på med dette?
Ja! Diverse bandmedlemmer og koristar, folk som har høyrt på eller likar det eg gjer. Som sagt, det er ein veldig sosial hobby.

Hvor ofte utøver du denne hobbyen?
Så ofte som eg orkar. Eg prøvar å spele/synge minst ein halv time til dagen. Nokre dagar blir det meir, andre dagar orkar eg ikkje noko. Men det er greit. Akkurat no er det ikkje noko eg stressar ved, det er berre kos.
Hvor mye koster det å holde på med dette?

Musikkutstyr er ganske dyrt. Men heldigvis har eg foreldre som veit kor mykje tid eg brukar på musikken, og som gjerne kjøper tekniske gåver i anleding jul/bursdagar. Til jul i fjor fekk eg f.eks studiomikrofon og lydkort av dei! Det er vel verdt ein 4-5000. Ledningar, strenger, og oppdateringar av programvare kostar nokre tusenlappar det og. For å ikkje snakka om instrumenter som er kjempedyrt! Så eg ville ikkje sei det er billig å driva på med musikk, tenknisk sett. Men musikalsk sett så er det jo gratis;) (Viss du brukar den stemmen du har)

Hvor får du inspirasjon fra til å drive med hobbyen?
Eg får inspirasjon av nesten alt! Andre artistar inspirerer meg til å fortsetta å drømma, og å jobba for drømmane mine. Livet og mennesker eg kjenner inspirerar ofte til tekstar og melodiar. Alle følelsar kan overførast til eit musikalsk uttrykk, alle følelsar inspirerar meg. Alt frå eventyr til filosofar kan gje tankane påfyll til å fortsetta på ein sang. Det er litt vanskeleg å sette fingeren på kor alt kjem frå, for sinnet samlar ofte på uttrykk ubevisst, og kokar det saman til noko heilt anna over natta.
Eventuelt: (Noe mer du vil fortelle?)

Oppdateringar om musikken min postar eg under "min musikk" på bloggen. I vår/mot sommaren er det mykje spennande som skjer, så viss du er intressert; følg med. Ellers så postar eg lydklipp, coverlåter el. På soundcloud profilen min.

Siv
xxx

/Alle bildene er stjålet fra bloggen til Maria!

26 kommentarer:

 1. Så flott å ha noe en liker så godt. Flink hun er som klarer å lære så mye på egnehånd :)

  SvarSlett
 2. godt å se jenter som virkelig brenner for noe :) det er glede.

  hjerte til deg Siv <3

  SvarSlett
 3. Sv; Takk for kommentaren!

  SvarSlett
 4. Inspirerende å holde på med musikk og sang på egenhånd!

  SvarSlett
 5. Åh, det er sånne mennesker som holder liv i det faktum at musikk er kunst, og ikke bare handler om å tjene penger. Så vakkert hun skrev om det. Mennesker med en sånn lidenskap til noe er så utrolig inspirerende.

  SvarSlett
 6. Herlig! :D Kjempe fint portrett :)

  SvarSlett
 7. hærligt! eg sko virklig ønska eg konne spilt gitar! kanskje eg må læra meg det snart ;)

  / takktakk, hu e nydlig ja ;)

  SvarSlett
 8. Fint innlegg:) Har vært innom hennes blogg en del ganger!
  SV;Så fint å høre:) Ida (og de to andre) er flinke bloggere!

  SvarSlett
 9. Fint portrett :-) Så inspirrerende å lese om også;)

  SvarSlett
 10. Fint portrett :) hun brenner virkelig for musikk og høres ut som et naturtalent. Kunne ønske jeg hadde vært sånn når jeg var ung, men pianoundervisning føltes i blant som tvang. Angrer nå at jeg ikke lærte det enda bedre!

  SvarSlett
 11. Kjære vene! smigringa berre fortsetter! TAkk for dei gode orda Siv! Det er folk som deg som gjer at det er kjekt å ha ein lidenskap! Takk for at du sett fokus på slikt i desse fine portretta dine(eg har lese gjennom alle saman, hehe) Og, det er utroleg herleg at me delar mange av dei same tankane om musikk! Det er godt å tenke på:)

  internettklem frå meg!

  SvarSlett
 12. Så fint! Moro med disse interesseportrettene dine! ;)

  SvarSlett
 13. Hun er heldig som har en hobby som hun trives så godt med :-) Og musikk er jo en fin ting å drive med, for det ligger så mange følelser bak det.

  SvarSlett
 14. Elsker disse interesseportrettene :). Musikk er jo en knall bra interesse som mange har :). Jeg elsker og synge å slikt :))

  SvarSlett
 15. Jeg har fulgt bloggen til Maria kjempelenge og fått små smakebiter servert med jevne mellomrom, og det er alltid sånn at jeg tenker "wow!". Interessant å lese - særlig det om at hun nektet å ta imot hjelp :D

  SvarSlett
 16. Fint innlegg, skal sjekke ut bloggen :-)

  SvarSlett
 17. Nok et bra portrett fra denne kanten :-)

  SvarSlett
 18. Nok et bra portrett! Bloggen din er fantastisk bra!

  SvarSlett
 19. sjekka ut soundcloud profilen, masse bra låter :)
  du er dyktig Maria:)

  SvarSlett
 20. Finfinfin! Hun la igjen en kommentar hos meg og holdt faktisk på å kikke på bloggen hennes nå :) Kjempesøt jente!

  SvarSlett
 21. Spennende portertett - gøy å lese om interesse, engasjement og glede! :)

  // SV: Selvføgelig er du på leselista mi :) Digger jo bloggen din! :D

  SvarSlett
 22. Takk for bloggtips <3

  SV. Dette er virkelig godt, Siv. Jeg elsker denne retten :)

  SvarSlett
 23. Den må jeg sjekke ut! Herlig :)

  SvarSlett