06.04.2012

Meninga med livet

Det er ei setning mang en person har brukt. Opp gjennom årene har de fleste filosofer både skrevet og snakket om den. Dere har vel alle vært inne på tanken om hvorfor akkurat dere ble født: Følt dere små i forhold til universet og lurt på hva én liten person blant syv milliarder kan utrette. Hvorfor lever vi? Hva er meninga med livet??Jeg tenker som så at det kan finnes mange svar. Men hva om det ikke er meninga at vi skal vite det? Kanskje svaret ikke er så fint som vi tror: Hva om vi lever fordi grønne menn skal ha noen å kidnappe? Eller kanskje vi lever for at mannen i månen skal ha underholdning? (Dette trodde jeg faktisk som lita). Men jeg håper jo at meninga med livet er noe fint: At vi skal få muligheten til å oppleve denne verden selv om det bare er for ei kort stund. Se de fine fargene, høre de fine lydene. Oppleve kjærlighet på alle mulige plan. Lykke. Hat; Mangfoldet av følelser.Tenk så tomme vi ville vært om vi aldri var nysgjerrige. Om ingen i historiens lange løp hadde trengt å tenke på spørsmål som dette, ville vi sikkert ikke hatt en brøkdel av den. Jeg tror vi alle må ha noe å lure på. Om man visste alt, måtte livet blitt utrolig kjedelig. Å være nysgjerrig gir spenning. Læring. Opplevelser! Når man er nysgjerrig spør man spørsmål, og spør man spørsmål kommer man i kontakt; Enten med mennesker eller med nye svar. Å spørre om det man lurer på er så fint, for ingen vet alt. Alle lurer på et eller annet, og kanskje får man et slags svar om man bare spør. Jo flere som spør et spørsmål, jo flere svar får man, og da har man plutselig et mangfold av svar på spørsmål også! Akkurat det tror jeg mange kan lære av; Ingen vet alt, og det er ikke alle spørsmål man har et svar på. Men man kan uansett spørre så mye man vil!

Siv
xxx

/Bildene er begge linket tilbake til finesuperflinke Maiken!!

37 kommentarer:

 1. SV: Ja den bloggen er kjempe søt :) En av mine favoritter om dagen i hvert fall :D

  SvarSlett
 2. Kjempe bra skrevet! Tenkte ofte på det før. Men tror det bare er viktig å finne sin egen mening med livet ;)

  SvarSlett
 3. Gode tanker:)
  Jeg liker veldig godt at jeg er nysgjerrig :)

  SV: Herlig! Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 4. Jeg tror meningen med livet er å leve. Oppleve mest mulig. Det er hvertfall min mening, den er sikkert anerledes for andre :-)

  SvarSlett
 5. Å erfare. Alt godt, og alt vondt. Og når det ikke er mer å erfare, da begynner vi å finne roen? ;)

  SvarSlett
 6. Min mening med livet er å oppfylle drømmer. Livet består av drømmer. Drømmer er betyr alt, tror jeg.

  SvarSlett
 7. jeg vil bare leve livet og ikke ha noen bekymringer! Meeen det er ikke så enkelt :p

  SvarSlett
 8. jeg nekter å tro at det finnes noen større, felles mening med livet. Meningen er nok bare å gjøre ting som gjør deg glad.

  SvarSlett
 9. Så fint skrevet:) Jeg tror at det er viktig å lure og ikke vite alt. Jeg mener, tenk hvor kjedelig det hadde hvert he he. Kansje finnes det noe større, felles mening med livet. men jeg tror den største meningen er nok bare å leve og gjøre ting som gjør deg glad:)

  SvarSlett
 10. Jeg har ofte tenkt som deg :)
  Men må alt ha en mening, vi er her, vi formerer oss. Slik er det med planter og dyr. De gjør det på instinkt :)

  SvarSlett
 11. Nysgjerrighet er en viktig egenskap vi har. Det er som du skriver - hvor tomme hadde vi ikke vært uten. .. hvor kjedelig hadde ikke det vært!

  SvarSlett
 12. Lurer også på hva meininga med livet er, men jeg tviler på man får vite det. Jeg tror det er og ta vare på kloden så lenge man klarer får osonlaget går i stykker og slikt. Og oppleve kjærlighet og slikt :)

  SvarSlett
 13. Jeg skrev faktisk en tentamen om hva som var meninga med livet og hvorfor menneskene er på jorda eller noe i den duren. Kom fram til at det er det ingen som vet, og det er jo sant. Alle har forksjellige meninger om hva som faktisk er meningen med å leve :)

  SvarSlett
 14. Veldig bra skrevet :-) Ingen vet meningen med livet, og for alt vi vet kan folk være her av ulike grunner.

  SvarSlett
 15. Kjempe flott skrevet:) Har tenkt på det mange ganger,men har ikke blitt noe klokere. Men som du sier,kanskje det er ikke sånn at vi skal vite "meningen med livet".

  SvarSlett
 16. Jeg lever for å glede andre :D

  SvarSlett
 17. Spørsmål i seg selv er interessant!

  Svaret på hva som er meningen med livet vil variere med hvem som blir spurt, jeg tror vi skaper mening hele tiden, både med livet og i livet.

  SvarSlett
 18. Dypt, underfundig og veldig bra skrevet!! Jeg må innrømme at jeg blir litt svimmel når det kommer til dette spørsmålet. Men jeg syns Iris oppsummerer det veldig fint; at meningen med livet er å leve :) Påskeklem fra Anette :)

  SvarSlett
 19. Liker ikke å tenke på sånne ting jeg. Blir stressa :o

  SvarSlett
 20. Alt du tenker på ;) Håper vi lever for opplevelsens skyld :)

  SvarSlett
 21. Elsket dette innlegget!! Kjempegodt skrevet. Og jeg er så enig!! Jeg tror meninga med livet er å leve jeg. Og kanskje finne DIN mening, hva som gjør at livet ditt er meningsfullt. Jeg er glad vi ikke vet, jeg! (Selv om det får meg til å tenke så hodet nesten sprenger noen ganger :-))

  SvarSlett
 22. Jeg tenker på sånt hele tiden omtrent! Andre spørsmål som stadig surrer inni hodet mitt er hvordan verden i det hele tatt ble til. Hvordan de første personene ble til, hvorfor gaffel kalles en gaffel osv.. :p

  SvarSlett
 23. Bra skrevet! :) Nei, hadde kanskje vært kjedelig å vite meningen med livet, for da kunne du jo ikke tenkt på det. Og prøvd å komme fram til noe, da hadde du bare vist det.

  SvarSlett
 24. veldig bra skrevet!
  det er vel ingen fasit på hva meningen med livet er... og det er jo et filosofisk spm. sååå jeg syns måten du formulerte det på var veldig bra. :D og mange bra eksempler på meningen med livet!

  SvarSlett
 25. Utrolig bra skrevet :) Tenker på det jeg og.. men hørte en sang en gang med en bra setning: I used to think that life had a plan for me ...Until I realized life had to be planned by me. :)

  SvarSlett
 26. Synes du burde se Hunger Games! Det er jo Twilight sine executive producers som har sørget for den kommersielle suksessen så vidt jeg har fått med meg (Lionsgate kjøpte opp Summit og satt Summit-lederne på Hunger Games-prosjektet så vidt jeg har fått med meg). Med det så mener jeg å putte den jævla traileren over alt...

  Og synes sånne tema er skumle å tenke på jeg, for det har jeg absolutt ikke peiling på. Kanskje skal sverge til evolusjon og tenke at svaret må være overlevelse og reproduksjon? Haha.. Skummelt med menneskelig intelligens, vi krever jo så mye mer.

  SvarSlett
 27. Jeg mener at det ikke er noen mening med livet :) Mennesket er et resultat av evolusjon, og derfor ikke skapt for å gjøre en spesiell ting. Man får heller gjøre det man kan for å skape mening med sitt eget liv :)

  SvarSlett
 28. Meningen med livet er vel at vi skal surre rundt her,prøve å være gode mot hverandre... nei, finner man meningen med livet...

  SvarSlett
 29. Veldig fint skrevet :D Selv mener jeg at meningen med livet er å LEVE ^^ For alt det er verdt.

  SvarSlett
 30. Hmm vanskelig spørsmål. Egentlig tenker jeg "ikke noe vits å gruble på det, for jeg kommer aldri til å finne det ut uansett". kan heller grube på ting jeg kan finne svar på :)

  SvarSlett
 31. Det er et vanskelig og ofte stilt spørsmål. Jeg undrer selv, men finnes det noen fasitsvar. Jeg tenker man selv må finne meningen med livet. Ofte føler jeg at det er vanskelig å se en mening med livet, men jeg slår fort bort den tanken :-)

  SvarSlett
 32. Som jeg bruker å si, siden det er ganske mange meninger om hva folk mener er meningen med livet : Meningen med livet, er å finne meningen med det ;)

  SvarSlett
 33. Desse filosoferande tekstane dine er så bra! Måtte smile litt når eg las om det med månen, slike ting ein tenker som små plar vere ganske søte.

  SvarSlett
 34. Veldig fint skrevet som alltid, =)

  Jeg mener at meningen med livet er å følge drømmer og å oppnå sine mål, med veldig hardt arbeid, =)

  SvarSlett
 35. jeg er så enig, at uten nysgjerrighet er vi ingenting..
  selv om man aldri vil kunne få akkurat et eksakt svar på det du spør om, meninga med livet,
  så er det lov å lete etter svar og man bør lete etter svar :)

  SvarSlett
 36. Åh, du er så fin du! elsker hvordan du tenkter og reflekterer, jeg tenker så altfor mye til tider og kjekt å se andre som er litt som meg. du er så flink! og du er så snill som linker til mine bilder, selvfølgelig får du lov! :D
  Butterbeer var ikke sånn supergodt skal jeg innrømme, men jeg er veldig kresen da:) var veldig søtt.. noe jeg ikke er så fan av ;)

  SvarSlett