10.06.2012

Sparetips

CIMG8712

Til dere som trenger penger, bruker for mye penger eller vil spare til noe:
 1. Finn en grunn til å spare. Vil du reise til Italia, eller kanskje unne deg et speilreflekskamera? Det er lettere med ei gulrot foran nesa.
 2. Skriv liste på inntekter og utgifter - du vil helst ha den første veldig lang, den siste kortere.
 3. Ikke bruk penger om du ikke må. Bor du hjemme har du en fordel; du får gratis mat og losji.
 4. Trenger du virkelig den T-skjorta på Ebay? Har du ikke nok med 20 i skuffa?
 5. Trenger du enda et par sko? Joggesko funker til nesten alt, så lenge de er mørke.
 6. Betal med kontanter så ofte du kan - du ser lettere hvor mye penger du bruker.
 7. Legg mynter på en sparegris. Men ikke bruk dem når du mangler cash!
 8. Om du har spart opp til det du hadde på punkt 1, kan du spare mer ved å tenke på framtida. 
Siv
xxx

34 kommentarer:

 1. Kjempefine sparetips! Det er så viktig å ha mulighet til å spare litt, for det er ikke lenge til det kommer ting som er mye viktigere å bruke penger på enn nye klær!

  SvarSlett
 2. Takk for tips :) Trengte de ;)

  SvarSlett
 3. Mange gode tips, her i huset har vi 5 sparegriser, og alle fylles sakte men sikkert opp når vi har småpenger eller lapper så går de i sparegrisen! Også er det også lurt å ha en automatisk trekk i banken, slik at man aldri ser de 2000 eller 5000 som forsvinner når man får lønn:)

  SvarSlett
 4. Flott liste! Her spares det som spares kan ^^

  SvarSlett
 5. Bra tips, men jeg tror ingenting hjelper for meg, haha. Jeg klarer det ikke xP

  SvarSlett
 6. Så gode tips :-) Veldig smart!

  SvarSlett
 7. Skulle ønske jeg greide å følge disse, men jeg synder på det punktet hvor det gjelder å ikke bruke småpengene når man trenger cash. Mot slutten av stipendet har det hendt at jeg har laget kø i matbutikken ved å betale opp mot førti kroner i enere på en av disse dumme maskinene...

  SvarSlett
 8. Fine sparetips:) Jeg sparer penger hele tiden, jeg sparte til ett speilrefleks kamera for ett år siden ca:) Nå sparer jeg penger for har planer om å kjøpe meg hund om ett årstid eller noe sånt. Men jeg synes jeg må ha litt penger først, tilfelle det skjer noe med hunden og jeg må til dyrlegen osv. kan fort bli noen utgifter.

  SvarSlett
 9. Jeg er litt dårlig på nummer sju, bruker alltid opp sparegrisen med mynter i når det kniper !

  SvarSlett
 10. dette innlegget passet meg midt i blinken! Heheh, takk for gode tips :)

  SvarSlett
 11. Mye sannhet i de tipsene ja! Er ikke verdens beste til å spare, men litt har jeg da skrapt sammen :)

  SvarSlett
 12. utrolig bra tips! tror jeg trenger det, hahaah!

  SvarSlett
 13. nr 6 er SÅ sant! fyyyy fader som jeg brenner visakortet mitt til tider.... det er så sykt lett å dra det! men jeg har allikevel 150 kr i kontanter i lommeboka som har ligget der i TO måneder, fordi jeg ikke vil bruke de! hahaha, jeg er teit. egentlig burde jeg bare tatt ut alt jeg har på kontoen i kontanter vet du, så har jeg aldri lyst til å bruke de :D

  SvarSlett
 14. Masse bra tips her! Jeg har en regel om at hvis jeg er ute og er sulten, så får jeg ikke lov å bruke penger på mat, jeg må vente til jeg kommer hjem for å spise :) + at jeg skriver ned ALT jeg bruker penger på i en regnskapsbok :)

  xx TraN

  SvarSlett
 15. Flotte og fine sparetips søte siv:)

  SV;yay,var en fiiin lørdag:)

  SvarSlett
 16. Jeg synes jeg har mye mer oversikt når jeg bruker kortet mitt, for da har jeg muligheten til å gå inn på nettbanken, og så ser jeg hvor mye som har blitt trekt den og den måneden :p Bruker jeg kontanter så vet jeg aldri hvor mye jeg har brukt, sånn helt nøyaktig.

  Kjekke tips :) Selv er jeg veldig glad for at jeg ikke har slike problemer! Hehe

  SvarSlett
 17. Så greit at du skrev dette, siden jeg trenger å spare litt peng! :-D nyttige tips!!

  SvarSlett
 18. Disse er herved lagret!

  SvarSlett
 19. Tror jeg må bruke disse tipsene som et slags mantra nå før sommerferien, for å sørge for at jeg har litt å rutte med til feiretiden. Takk for sparingsinspirasjonen!

  SvarSlett
 20. Bra tips! Jeg er nok ikke den beste til å spare, men det er fordi jeg har lite å legge til side. Men jeg er flink til å ikke bruke mye penger. Når man er student og i tillegg eier egent leilighet og må betale alle utgifter det medfører, da kan man ikke sløse med pengene! Men nå som jeg snart skal starte på ordentlig jobb og få ordentlig lønn, da skal jeg prøve spare litt!

  SvarSlett
 21. Gode tips det her :-)) Jeg prøver etter beste evne å spare, men jeg er vel ikke den flinkeste. Det blir kanskje bedre når jeg får høyere lønn, men fortsetter på livet som student.

  SvarSlett
 22. Her var det mange gode tips <3

  SV. Jeg er så enig... Sjokkerende faktisk.. :) Og jeg blir mektig imponert over den neglelakk. Som jeg skriver en blogg med mye inspirasjon ;)

  SvarSlett
 23. Vet i grunn alt det der fra før av, men er uansett ikke verdens beste til å spare... Burde i grunn begynne å skrive ned alt jeg bruker og tjener i løpet av en måned, og se hvordan det hele ser ut.

  SvarSlett
 24. Siv er klok som alltid =D

  SvarSlett
 25. Smart! Jeg har en knæsjgrønn sparegris som jeg kun putter 1-kroninger på. Det blir noen hundre etter noen måneder.

  SvarSlett
 26. Gode sparetips Siv, jeg kunne absolutt vært flinkere til å spare.
  Den sparegrisen var søt da. Jeg har en venninne som er helt besatt av alt med griser, så denne skulle hun sett;) hun har fult av grise figurer rundt i huset. artig:)

  SvarSlett
 27. jeg sparte penger på en sparegris før jeg flytta til Paria, la bare på lapper eller tjue-og tikroninger (1 kr IKKE lov!), så når jeg åpna den hadde jeg 1600 kroner... WOHOO!! anbefales!

  SvarSlett
 28. Dette innlegget likte jeg..jeg MÅ bli flinkere til å spare penger altså!

  SvarSlett
 29. Fine tips! Har alltid vært flink til å spare, men nå for tiden kommer ingen penger inn på konto, så da går det ut over sparte midler.. :)

  SvarSlett