19.06.2012

Å lene seg på noen

Når du har noen å lene på, blir du mye slappere selv. Om du ikke får utfordringer, kan du heller ikke forbedre deg. Utfordringer hjelper deg å bli bedre. Lære mer. Utfolde deg. Så man skal ikke alltid la andre gjøre ting for seg. Det kan være lurt å kjempe litt, selv om det er så greit å la være.

{Day 3} Lean on Me

Det kan være veldig vanskelig å jobbe for noe, men desto bedre er følelsen av uttelling etterpå! Ekstra god blir følelsen, når du vet at du kunne latt noen andre gjøre jobben, for så la det se ut som om du har gjort alt. For du klarte faktisk å motstå fristelsen! I alle mine år, har det vært jeg som har vært denne "noen", og det er tungt arbeid. Gruppearbeid blir enmannsarbeid. På én måte valgte jeg det selv - jeg tok over for at resultatet skulle bli så bra som jeg ville ha dem. Men det gjorde også så jeg mislikte gruppearbeid: Da kunne jeg jo like greit jobba one-man-group og få all hederen alene. Ting har forandra seg med årene.

lean on me

Jeg har lært å ikke ta ting så himla seriøst: Å kunne utsette gruppearbeidet til fordel for tullsnakk. Bare et par skoletimer, også kan jeg heller ta det igjen hjemme. Når jeg har funnet andre som faktisk vil ta ansvar for oppgavene, har det vært greit. Men jeg må passe på å ikke la det gå for langt: Jeg må jobbe jeg også. For om jeg lar andre ta helt over, lærer jeg ingenting selv. Jeg klarer ikke forbedre meg om ikke jeg også øver. Øvelse gjør mester, og jo oftere jeg får øvd, jo bedre blir jeg. Til slutt kommer det mer eller mindre automatisk. Forhåpentligvis!

Siv
xxx


/Bildene er linket

22 kommentarer:

 1. Du er så reflektert! :D

  SvarSlett
 2. På ungdomsskolen var jeg aldri begeistret for gruppejobbing. Jeg endte som regel alltid opp i en gruppe hvor jeg måtte gjøre alt. Når vi fikk begynne å bestemme gruppene selv på vgs (og etter hvert også HiO), ble det morsommere :) Det hjelper at andre også engasjerer seg litt!

  SvarSlett
 3. Helt sant!
  Jeg har også vert litt sånn, prøve å ta det seriøst (når alle andre bare vil tulle, jeg vil jo gjøre inntrykk på læreren) så jeg blir liksom irritert når ingen vil sammarbeide for de sier bare "ja hun er jente så hun tar seg av oppgavene" menneeeeh det er ikke sånn det skal være! Så noen ganger bare blåser jeg i hele greia, og tullsnakker med de andre. Hvorfor ikke, oppgaven kan vi jo gjøre ett nytt forsøk på i morgen :-D

  SvarSlett
 4. I jobb- og skolesammenheng pleier jeg aldri å lene meg på andre. Men jeg merker at jeg veldig lett gjør det ellers - ved andre aspekter i livet. Selv om det til tider kan være greit prøver jeg å la være. Det er greit å kunne stå på egne ben.

  SvarSlett
 5. Det er ikke lurt å bare lene seg på andre, nei. Da lærer man jo aldri noe selv, bare lar andre gjøre jobben. Synes også det er drittkjedelig å være den som må gjøre alt i et gruppearbeid, og at de andre bare overlater alt til meg. Ja, jeg får det sånn jeg vil ha det og føler det blir bedre sånn - men er så kjedelig å stå for hele jobben som de andre også liksom skal få credit for som ikke har gjort en dritt.

  SvarSlett
 6. Det mest irriterende som finnes er å være på gruppe som noen som ikke gjør en dritt, men håver inn bra karakter pga det du har gjort. Det husker jeg jeg sleit mye med på ungdomskole og vgs. Heldigvis er det ikke sånn på de studiene jeg har hatt nå.

  SvarSlett
 7. Det er så irriterende å ha gruppearbeid når den du blir satt sammen med ikke gidder å jobbe. En gang jobbet jeg med ei som nesten ikke gjorde noe, jeg fikk 6er hun fikk vel enten en 1er eller 2er. Godt noen lærere følger med på hvem som jobber og hvem som ikke gjør det...

  SvarSlett
 8. Det er så sant det du skriver. Jeg har selv opplevd å komme på gruppe med en som ikke gjorde annet enn å klage over arbeidet og snakke om hvor mye hun helst ville hjem til sengen og sove. Da blir det tøft for oss andre som faktisk gidder å bidra med noe. Det å jobbe i grupper er ikke enkelt ;)

  SvarSlett
 9. Flotte deg. Du treffer meg med det du skriver her. Jeg har også vært den som tar alt arbeidet når det har vært gruppearbeid på ungdomsskolen og vgs. Heldigvis har det blitt bedre på høgskolen. Nå er vi flinkere til å fordele og jeg har lært meg å stole på de jeg jobber med og at resultatet uansett blir bra :)

  SvarSlett
 10. Det handlar om å lene seg på KVARANDRE. Mange som gløymer det, men heldigvis mange som har skjønt det også <3

  SvarSlett
 11. så, så sant :) jeg har også alltid vært den som har endt opp med mest arbeid når vi jobber i grupper, men selv om det er stress så liker jeg det litt også! fordi da har jeg helt kontroll over hvordan det blir, haha :D så folk pleier alltid å sende det de gjør til meg, så jeg setter det sammen osvosv. men det blir jo litt slitsomt til tider

  SvarSlett
 12. Åh, jeg hater når jeg er den som må gjøre absolutt alt! Ikke det at jeg ikke liker å ha kontroll, men det gjelder jo alltid å finne en balanse! Det er greit nok når man er med folk man kjenner, for da kan man jo si ifra om at den og den personen bør gjøre ditt og datt, men om man ikke kjenner personene så godt så kan det bli litt vanskelig...
  men ja, nok et bra innlegg Siv!
  sv; Og juleinnlegget ble publisert ved en feil, haha.

  SvarSlett
 13. kjenner til det med grupperarbeidet ja, så liker ikke det lenger... blæh

  SvarSlett
 14. Tror nok dette er en situasjon de fleste av oss kan kjenne seg igjen i. Men lene seg på hverandre derimot...da snakker vi!

  SvarSlett
 15. Du sier noe der ja! Kjenner meg igjen egentlig.. De fleste "lener" seg vel litt på hverandre da.. :)

  SvarSlett
 16. Dette er en hårfin balanse, og sykt vanskelig for sånne som oss - som vil være best, men samtidig ikke vil være så "prippen". :P
  Det gjelder å prøve seg fram, være bevisst på det, og egentlig bare flyte litt på det som føles riktig. Når man har funnet balansen, da går det jo av seg selv. :)

  SvarSlett
 17. Svar: Vi var på vei hjem til Trøndelag! Kjæresten kjørte fra Tromsø, jeg hoppa på i Fauske. :)

  SvarSlett
 18. Så fin tekst :) Jeg liker å lese det du skriver søta! Og takk for fine ord <3 Jeg håper du har det fint! Kos deg masse i sommer <3

  SvarSlett
 19. Godt skrevet. Enig med deg!

  SV: Ja hun er topp :D

  SvarSlett
 20. Gruppearbeid kan være sykt vanskelig med folk som ikke er villig til å samarbeide, det vet jeg alt om! Noen ganger blir man den som gjør alt alene, andre ganger er det noen andre som velger å gjøre det. Men det beste er selvfølgelig når alle tar initiativ til å være med å jobbe og man faktisk klarer å jobbe sammen i gruppa. (:

  SvarSlett
 21. Helt enig med deg! Man kan ikke utfordre seg hvis man lar andre gjøre jobben. Det er alltid fint når man kommer på en gruppe hvor alle gjør sitt,men kjipt når du må gjøre alt nesten. Har vært borti det før.:/

  SvarSlett
 22. Fornuftige ord Siv, er veldig sant det du sier ^^ Jeg var på ungdomsskolen den " noen" :-P Er vel noe som kommer med litt trening, det å ikke ta på seg alt ansvaret, men å jobbe med det som ei gruppe, og få alle til å delta med sin bit ^^

  SvarSlett