11.12.2011

Stinky

Her om dagen kom jeg til å tenke på Stinky. Mange av dere har sikkert sett Mummi på TV, og kanskje husker dere den lille, brune, snikete og litt slemme karen som het Stinky. Jeg husker jeg syntes han var slem, men ikke skummel som Hufsa. Stinky var mest irriterende. Men allikevel hadde vi en egen liten Stinky i barnehagen.
Det hadde seg nemlig sånn, at som barn var vi veldig fantasifulle (noe vi forsåvidt enda er). Da vi var ute fant vi på litt av hvert, og med stor plass å boltre oss på, fant vi vår egne, lille Stinky. Rett nedenfor barnehagehuset fant vi et hull. Dette var et rør som var stukket ned i bakken, og ropte vi inn i det, kunne vi høre gjenklang. Ikke nok med det, men det lukta død der nede. Derfor kalte vi hullet Stinky, og mata det hver dag for at det ikke skulle bli sint på oss. Men mest fordi det var vår egne, lille hemmelighet og kjæledyr. Da vi var der for å sjekke om Stinky enda levda for et par år siden, lærte vi at hullet var tettet igjen. Det brakte sorg til våre barnslige hjerter.

Hva slags detaljer husker dere fra barnehagealder?

Siv
xxx

Ps.
Jeg fikk forresten en award hos Ege. Det var veldig fint, det, men jeg klarer ikke velge bare fem å gi den videre til! Så da lar vi det heller være som det er :) /Bildet er forresten linket.

40 kommentarer:

 1. jeg husker best de gangene jeg så på barne tv hele tida osv, haha :D

  SvarSlett
 2. Haha! Så morsomt :D Jeg husker at venninnen min og jeg lekte Pocahontas i skogen i barnehagen. Vi byttet selvfølgelg på å være Pocahontas da :D

  Og når det gjelder Stinky, så var vi på famlietur i mumidalen i Finland da jeg var ca 9 år. Da husker jeg Stinky skremte vettet av mamma, det var gøy det :D V har det på film til og med!

  SvarSlett
 3. Hahaha, elsket mummitrollet når jeg var liten ! :-) søt historie fra barnehagen da , hiih <3

  SvarSlett
 4. Så morsom historie og så godt du husker den! Jeg husker mindre og mindre for hvert år, men husker at vi lekte med kongler og lagde en hel familie i skogen med disse konglene og roten til et tre var huset. Jah kanskje ikke så interessant men det var mitt minne som jeg kom på!:)

  SvarSlett
 5. Herlig!! Elsket mummitrollet :D Klarte ikke å sove uten å høre på kassett om mummitrollet da jeg var yngre.. ^^

  SvarSlett
 6. haha, stinky! :D kosebamsen min <3

  SvarSlett
 7. Jeg gikk ikke i barnehage. Mamma var hjemmeværende, og jeg satt og så på tv hele tiden.

  SvarSlett
 8. Jeg husker ikke:p Tror det var de gangene jeg så de eldre søsknene mine på turer, var så gøy! Jeg ser fortsatt på mummi jeg, elsker det! Bringer opp så mange barndomsminner<3

  SvarSlett
 9. Husker jeg var livredd for Hufsa iallefall, noe jeg egentlig fortsatt er :P

  SvarSlett
 10. Hehe. Morsomt med slike minner! Husker jeg var livredd for Hattifnatter.

  SV: Kinder er nammis ja! :)

  SvarSlett
 11. husker egentlig ikke så mye jeg xP haha

  SvarSlett
 12. husker jeg eeelsker postman pat, paddington, teletubbies og mummidalen. hehe :-D

  SvarSlett
 13. Go stinky:) Så mye på mummitrollet når jeg var lita. eller hender jeg av og til ser på det nå også:P

  SV;Tusen takk Siv:) koselig sagt<3

  SvarSlett
 14. shit ass, han var ikke my snill husker jeg at jeg tenkte x) gøy med barneminner, har så mange! :D Må også takke så mye for kommentar på bloggen min! :D Ha en fin søndag ^^

  SvarSlett
 15. Svar: Katzenjammerjentene er veldig kule, du burde sjekke de ut! :D

  SvarSlett
 16. Jeg var også redd for stinky da jeg var liten. Var faktisk mer redd for Stinky enn Hufsa.
  Uff, var så mye rart vi gjorde i barnehagen. Vi prøvde for eksempel hver dag å grave oss under gjerdet slik at vi kunne komme oss ut. Vi hadde satt opp vakter slik at bare noen få skulle grave per dag. Haha, utspekulerte ja :P

  SvarSlett
 17. hehe tnååå <3 koselig med barnehageminner:) Husker jeg var redd for Stinky ;P hehe

  SvarSlett
 18. Haha, så herlig! Jeg husker i grunn ingenting, har fortrengt alt sammen :P

  SvarSlett
 19. Haha, så artig :D
  Husker ikke så veldig mye som skjedde fra da jeg gikk i barnehagen, men jeg husker veldig godt bestekompisen min, vi var alltid sammen :)
  sv: Ja det er viktig :-) Takk for det!

  SvarSlett
 20. Har ikke så mange detaljeminner fra barnehagen som jeg husker, har for det aller meste kun blitt fortalt ting. Men når jeg tenker over det så hadde jeg en vanvittig fantasi som barn, gleder meg til å oppleve "fantasien" til lillejenta mi ;)

  sv// wæææ, det hørtes merkelig ut. Har ikke hørt noen andre ha det problemet med designet, kjempe kjipt at du ikke ser det riktig :/

  Har desverre ingen lenker til de bildene ute på nett, har for et eller to bilder kanskje men ikke alle sammen så da er det like greit at du laster de ned.. Hvorfor blir kvaliteten så dårlig? Om det hjelper på så kan jeg sende de i større format? :)

  SvarSlett
 21. Hahha! Artig da! Husker litt forskjellig. Herlig å være liten :D

  SvarSlett
 22. Stiiiinky! Egentlig tror jeg ikke at jeg likte mummi noe særlig. Hele greia var skummelt :S

  Jeg husker det aller, aller meste fra barnehagetiden tror jeg. Noe av det morsomste var at en gang (da jeg var 4 år ca.)skulle vi spise i barnehagen, og så sa en som heter Petter "Æ vil ha SPIKKERpølse". Da ble jeg så skremt at jeg spiste ikke spekepølse på 12 år. Hihi, så teit jeg var! xD

  SvarSlett
 23. Stinky er søt da :pp Men Hufsa var jo dritskummel da Cx
  Awee McFly c:

  SvarSlett
 24. Jeg husker jeg var besatt av vinger da jeg var i barnehagealder. Ønsket meg noen vinger! Prøvde å lage noen av papir og hadde en plan om å sette dem på ryggen og hoppe ned en høyde, men ble stoppet av barnehagetantene. Dessverre føltes det ut som da. Heldigvis sier jeg nå.

  SvarSlett
 25. Eg var så sint då eg såg Stinky på TVen då eg var liten, men eg elska (og gjere det endå) Mummi. Nå synast eg berre synd på han.

  Eg starta i Barnehagen då eg var 4. Hugser ikkje så mykje for å vera ærleg. Me lekte alltid med syklar osv..

  SvarSlett
 26. åååå, stinky! :D Mummidalen så jeg ofte når jeg var liten! :D Koslig da :)

  SvarSlett
 27. Savner Mummidalen på TV jeg, mye bedre enn alle de hyperaktive programmene som er for barn nå om dagene... :)
  Sv: Herlig at julaften nærmer seg veldig :)

  SvarSlett
 28. haha æ huska at æ syntes han va så søt å arti x)

  SvarSlett
 29. Hehehehehe...

  SV: Tusen takk søteste Siv :)

  SvarSlett
 30. Ja, nå er det bare å stemme på gulrot awarden ;) Der er du nominert vet du :)

  http://www.egedenne.com/2011/12/og-de-nominerte-er.html

  SvarSlett
 31. Så utrolig gøy; her om dagen (fredag) snakket en venninne og jeg om Mummi-universet og hvilke karakterer vi husket best. Fordi hun gikk med hårtopp og klokkeformet kåpe ble hun hetende Lille My, og fordi jeg liker musikk og det å filosofere ble jeg hetende Snusmumriken. Faktisk har jeg også en kjempesøt kopp med ham på, en kopp jeg fikk i 20-årsgave fra de andre i kirkekoret. Stinky er nok ikke av dem jeg husker aller best, men når jeg nå ser bilde og hører mer om ham begynner minnene å komme tilbake.

  Barnehagetiden min var ikke særlig lang, for jeg turte visst ikke være der så lenge på egenhånd! Men førskolen husker jeg godt, for det var der jeg ble kjent med en venninne jeg fortsatt er veldig glad i. Forresten har jeg et bilde av meg hvor jeg er klar for første dag på førskolen; et bilde min morfar også brukte i sin andaktsbok fra 1997. Der har jeg helt lyst blondt hår og et stort smil! Tror det må være mitt sterkeste minne fra såpass tidlig alder. :)
  Sv.: Julekonserten gikk bra; tusen takk! Skal gå inn for å få ting ned på tastaturet de neste dagene. Utrolig hyggelig å lese bloggen din, Siv! Ha en nydelig førjulstid ♡

  SvarSlett
 32. Aw, Stinky! Jeg var alltid en stor fan av ham. Hufsa var jo bare skummel (selv om hun egentlig bare var ensom... stakkars). Jeg savner de gode gamle Mummi-dagene.

  Fra barnehagen husker jeg ikke så mye, men jeg husker at jeg engang slo til en venninne fordi hun tok den skumleste (og dermed fineste) masken i et eller annet spill som involverte masker. Jeg havnet i skammekroken og greier, men hele episoden endte med at hun jeg slo til tok med seg en bok og joinet meg i skammekroken, og så satt vi der og leste sammen.

  SvarSlett
 33. Åååh,stinky! Som det merkelige barnet jeg var, har jeg alltid elsket stinky! Hadde store planer om å gifte meg med stinky og få massevis med ufordragelige unger med masse pigger!
  "Merkelig" nok så har jeg skiftet mening, etter å ha forstått at det faktisk er JEG som må passe på de ufordragelige barna, og ikke minst FØDE ett barn med masse pigger. Haha

  Små barn, store gleder!

  SvarSlett
 34. Jeg husker utrolig masse fra barnehagen :) F.eks den gangen jeg datt ned fra et tre og holdt på å knekke begge beina :p

  SvarSlett
 35. Håhå, hadde mange slike barndomsminner, fantasien var på topp som ung, og er forresten ganske livleg framleis og :)

  SvarSlett
 36. haha, rart hvor kreative man var som barn altså.. Husker vi hadde sånn "neei dette er en tremannslek!" makan så slemt ;p

  SvarSlett
 37. Ahh, Stinky! Husker det var favoritten min i Mummidalen. For meg var det Stinky og Hufsa som var tingen.. Alle de andre var kjedelige og av en eller annen grunn likte jeg de bare ikke.
  Bortsett fra Lille My, hun var litt kul! :')

  Jeg sender mine kondolanser til dere! Alltid tungt å miste en barndomsvenn!

  SvarSlett
 38. Hahahah trodde første det var meg ut i fra den beskrivelsen, jeg var jo alt det der da jeg var mindre. Høylytt og plagsom brun klatt:P Jeg husker nok ganske mye fra den tida, og får påminnelser stadig når jeg selv er på jobb i barnehagen=)

  SvarSlett