04.12.2011

Global oppvarming?

Nei, jeg tror ikke lengre at forskere tuller når de sier det. Jeg har opplevd det selv, og det er trist å se at snøen enda ikke er her. Ikke bare er det deprimerende at det er grønt og uten snø i desember, men det er skummelt å tenke på hva dette kan bety.

grass

Vi pleier å ha snø i oktober allerede. Hele måneden november gikk til venting, men fjerde desember er her, og vi har ikke hatt mer enn to dager med hvitt, og da var det bare så vidt litt frost i noen timer. Hva skjer? Hvorfor har vi ikke en halvmeter med snø, og hvorfor blir det mindre og mindre snø på slutten av året for hvert år som går? Det er ikke bare julefølelsen jeg er redd skal utebli. Jeg er redd for havet som stiger. Forrige helg opplevde vi nettopp dette, og vennene mine, som bor på stranda, kan fort bli oversvømt om havet stiger to meter! Det er viktig at folk skjønner at dette kan skje, og at vi faktisk må gjøre en forskjell før det er for sent!! Jeg er ikke hundre prosent sikker på hvordan selv, men dere får nok høre mer fra denne kanten!

Siv
xxx

Ps.
Mira har konkurranse på bloggen sin. Check it, selv om jeg helst vil vinne selv ;)

37 kommentarer:

 1. Jeg vil ha snø, NÅ! :/

  SV: Du burde helt klart gi bøkene om Harry Hole en sjanse Siv :) Veldig bra.

  SvarSlett
 2. Løsningen blir vel å flytte bebyggelsen lenger opp? Men, det var like varmt som dette på 80-tallet. 1983-1985 var ganske snøfri i desember. Så kom kulda igjen i 1986-87.

  SvarSlett
 3. det er ikke snø her heller...
  men jeg bor i sør da! Håper snøen kommer til deg snart OG til meg da. Men det snødde i Vadsø for 1mnd siden da? :s Men det er jo lengre nord...
  fint bilde!
  ha en fin kveld <3

  SvarSlett
 4. Ja, det er en smule ekkelt at snøen ikke har kommet enda. Virker som om den kommer senere og senere for hvert år som går. Krysser fingrene for at den kommer snart. Når den først legger seg, blir den jo gjerne en stund også. Mener å huske den lå til langt uti mars i fjor, i alle fall i Oslo-området.

  SvarSlett
 5. Er ganske skremmende ja

  SvarSlett
 6. Skummel tanke, det med global oppvarming.. Blir jo verre og verre for hvert år som går. Bekymrer meg for hva jeg utsetter lille jenta mi for med å sette henne til verden foreksempel :/ Ikke noe kjekk tanke å ha.

  SvarSlett
 7. ja, det blir kortere og kortere vintre. jeg liker ikke snø, men det er synd at vi er på vei i en slik retning her i verden.

  SvarSlett
 8. Nej,de forskerne tuller ikke. Har prøvd å forklare enkelte at selvom det blir varmere eller f.eks kaldere vintere kan det ha noe med global oppvarming. Selvom jeg ikke liker at det blir såpeglatt på gangfeltene så er snø noe som hører til jula.
  SV;Aw,koselig å høre:) Fint at vg plukker opp innlegg og sånt. Vet ikke hvordan han magne fyren fra vg fant ut om innlegget. Var jo ikke den ..ehh.mest objektive filmomtalen:P tihi!

  SvarSlett
 9. Har trodd på det hele tiden og synes det er drit skummelt!

  SvarSlett
 10. off, ja.. da er litt skummelt når ein tenker over da :(
  skulle ønskt da ikkje skjedde sånne forandrnga.. ;/

  SvarSlett
 11. SV: Jaa, noen ganger kan det være litt godt å være tidlig ute! Og uff, skulle gjerne ønske det kom litt snø... Men jeg tenker nå mer på julestemniningen!

  SvarSlett
 12. Jeg er ikke noe glad i snø, men når den er alt for sen så er jeg ltt redd! Sikkert ikke noe galt, men man vet aldri!

  SvarSlett
 13. Er enig med deg, at jeg tror på at vi kan gjøre en forskjell, og at når forskere snakker om global oppvarming, så bør vi høre etter. Syns jeg leste en plass at stormene som Norge har hatt i høst, kan lett i fremtiden bli hverdagsvær, og at årstidene ikke kommer til å bli like markerte osv :-S Håper virkelig at verden tar seg sammen, og tenker mer på miljøet, og at vi får stoppet , eller værtfall redusert det, før det er for sent..

  SvarSlett
 14. uff ja!
  men samtidig så trodde jeg ikke på det da jeg tenkte over været i fjor... det var jo snø i ukevis!! hjemme hos meg er det som regel aldri snø xP joda, men ikke i nærheten av hvordan det var i fjor!!!

  SvarSlett
 15. Uff, det er skremmende å tenke på. Dommedagen 2012 har med den globale oppvarmingen å gjøre, dette blir spennende å sjå! Bra skrevet!!

  SvarSlett
 16. Det er ganske sykt at snøen ikke ahr kommet enda ja...

  SV: Verste som fins er å forlate en frisør misfornøyd, spesielt hvis man ikke turte si ifra om det der og da :P

  SvarSlett
 17. Misforstå meg rett, liker ikke global oppvarmning "og sånt", men synes det er HELT fantastisk at snøen ikke er her enda. HEEELT fantastisk :D

  SvarSlett
 18. snøen har kommet til oss :o

  SvarSlett
 19. Her i Trondheim har det kommet litt snø, men med en gang den har lagt seg begynner det å regne, slik at den bare blir til slaps og søle. Helst skulle jeg ønske det ikke var noe snø i det hele tatt, så vi kan godt bytte! ;D

  SvarSlett
 20. Forstår alvoret i det, men for min egoistiske del er det fantastisk at det ikke er iskaldt og masse snø.. :-/
  Og Siiiv, angående dobbelposter (?) så tror jeg virkelig ikke jeg skal prøve på det. Da hadde jeg sikkert endt opp med å slette begge bloggene mine.. :( Jeg er så elendig på sånne ting! Skjønner bare ikke.. hehe
  <3

  SvarSlett
 21. Ja uff, hørte moren min sa at det ikke er snø i Norge ennå. Høres jo ut som om det er samme temperaturer som her i Frankrike. Veldig viktig å ta global oppvarming på alvor, for når de store og verste konsekvensene kommer er det mest sannsynlig allerede for sent! Det er en av grunnene til at jeg er vegetarianer, matindustrien er den største produsenten av CO2. Er også med i Mijø-gruppa på universitetet mitt, og neste uke skal vi faktisk arrangere en miljødag med grønne kaker og annet for å gjøre folk oppmerksomme på at man må ta vare på planeten vår:)

  SV: Hmm, så rart, det er meningen at det skal være en .gif som beveger seg, jeg ser den helt fint, bruker mac og safari / firefox, hvilken nettleser bruker du?

  SvarSlett
 22. so true. man vil liksom tro at det ikke har noe med global oppvarming og gjøre, men det er jo roten til alt som skjer for tiden. JEG VIL HA SNØ OG MINUSGRADEEEER :(

  SvarSlett
 23. Det er ganske skremmende. Verden forandrer seg globalt for hver dag som går og det er litt skummelt!
  Et lite spørsmål: åssen skrifttype bruker på innleggene dine? :)

  SvarSlett
 24. Sv; Hehe, tusen takk! :) Ble veldig fornøyd med bordet.

  SvarSlett
 25. Helt enig med deg - dette er kjempeskummelt! Her snødde det ikke skikkelig før i dag, men nå har det smeltet igjen. Har hørt sangene dine nå - herlighet du er jo knallflink :D

  SvarSlett
 26. //hehe, sant nok. God danseplass ;p

  SvarSlett
 27. Ja, det er virkelig noe på gang..
  Natt til første desember så var det varmere enn det var i de fleste dagene i JULI her i Trondheim.

  Føler egentlig at vi har alle tatt denne uttalelsen for gitt, tenkt den samme tanken "pfft, det kommer aldri til å skje".
  Men nå skjer det jo. Og personlig så er jeg faktisk ikke helt sikker på om det er noe vi kan gjøre for å stoppe det nå, siden det allerede skjer så store forandringer over hele kloden.
  Men på den andre siden, så har vi bare oss selv å skylde!

  SvarSlett
 28. Tror jeg fortsatt lever i fornektelse :P Kan ikke noen gang se for meg en vinter uten noe snø i det hele tatt, og håper virkelig at det aldri skjer! Jeg vil ha snø!! :)

  SvarSlett
 29. æ savna snyen! blir ikkje heilt jul utten den :o

  SvarSlett
 30. Det er alltid ekstra koselig med snø til jul, her har første snøen falt, men den er nok borte før jul. Det er lov å håpe. Det er ingen tvil om at klimaet forandrer seg, julen 2009 og 2010 var snøfull for oss i Stavanger, snøen lå faktisk kjempelenge, og bare det er uvanlig for oss.

  SvarSlett
 31. Jeg er helt sikker på at vi er med på å ødelegge jorda vår. Sammenligner man med i fjor og muligens året før det også var det store snømengder i Norge.. Og nå er det varmegrader og bar bakke? Nei, vi må nok ta grep om vår egen hverdag, så de etter oss også kan bruke jorden.!
  SV: Tusen takk ;)

  SvarSlett
 32. Jeg tenker ikke så mye på det egentlig, men legger jo merke til ekstremværet som ofte herjer i asia.. Sv// Må ikke bli som henne i cougar town, hehe! Ja, du må lese bloggen til Lene Orvik, hun er nydelig, og så positiv alltid :)

  SvarSlett
 33. This month is supposed to be Christmas Beetle month, but there's none to be seen :O What happened to them all?

  SvarSlett
 34. Jeg synes det er så ufattelig trist!! Det blir ikke gjort noe med før det er for sent! Jeg vil ha snø!!

  SvarSlett
 35. I fjor var det da vitterlig snø og 20 minusgrader fra oktober og helt ut i april. I Trøndelag.

  Det er ikke det at jeg ikke tror på global oppvarming. Jeg tror bare ikke den er menneskeskapt. Selvfølgelig kan og SKAL vi være flinkere til å ta vare på kloden vår, men vi kan dessverre ikke snu Solen og været. Jorden har vært gjennom istider og tropetider før. Vi må bare akseptere at den gjør som den vil, og at vi er sjanseløse mot alt som heter naturlig endring av vær, vind og klima.

  (Men som sagt, det skader ikke akkurat å slutte med forurensning, utarming og andre ødeleggelser.)

  SvarSlett
 36. men har du glemt fjoråret? i fjor var det 20 cm snø her i drammen først i november..

  neida, jeg vet at miljøet og sesongene alltid er forskjellige og at en kald vinter ikke betyr at global oppvarming er en myte.. men UANSETT så er jeg enig med deg: vi må ta vare på planeten vår og prøve å gjøre det vi kan for å forhindre at havet stiger og at det blir enda varmere enn det er.. selv om jeg er enig i at det kan være vanskelig å vite hva man kan gjøre :/

  SvarSlett