07.12.2011

Julekalendere

De aller fleste har julekalendre. I år derimot, har vi ikke pakkekalender i huset vårt, og ungene i huset har bare en liten flaxkalender hver. Men vi har andre typer kalendere som ikke koster et rødt øre, og som gir minst like mye julestemning som pakkekalender, og det uten at vi føler oss ego overhodet!

kalender


For det første fant jeg ei oversikt over julekalendere på internett her. Jeg har ikke noe vinnerflaks, men man får jo litt kribling i magen når man håper at man har vunnet! For det andre ser vi Jul i Blåfjell: Det aller fineste juleprogrammet. Det gir skikkelig julestemning å synge med, og det er så koselig å se det igjen. Så mange fine blåfarger! Men ikke nok med at vi ser Blåfjell og skraper forgjeves på en flax-kalender; Jeg har nemlig enda en fin liten kalender. Jeg ble i høst tipsa til å lese ei bok med 24 kapitler, og siden jeg allerede hadde den tykke boka å lese før året er omme, sa jeg at "dette høres spennende ut". Den er veldig spennende. Julemysteriet, altså. Jeg liker Jostein Gaarder sine tekster, jeg!

Hva slags kalender(e) har dere i år?

Siv

xxx

/Det siste bildet er linket, mens det første er mitt!

48 kommentarer:

 1. Nå som jeg er 1000km vekk fra mor ble det ikke noen julekalender i år, men med litt flaks så venter det kanskje en firedagers julekalender når jeg kommer hjem til jul!

  SvarSlett
 2. Vi har sånn dærra pakkekalende : ) nomnomnom, gåtta, flakslogg, og nån ting i :) snille mamma<3

  SvarSlett
 3. æ har den flax-kalendern tell 100kr :D

  SvarSlett
 4. Jeg har pakke kalender. Håper dere vinner noe på flax-kalenderen da! Jeg har ikke litt flax, haha! :D

  SvarSlett
 5. Kult med skrapekalendere da:) Har ikke noe kalender i år jeg. hehe.

  SV;Ja,det er kjempe kjipt når tvserier blir kansellert. Hadde også fått noia hvis Glee ikke fikk fornyet sesongen.
  oh,spennede med mail:P

  SvarSlett
 6. Jeg har pakkekalender som vanlig, hvor mamma gir meg eksepsjonelt fine gaver! Det er naturligvis ikke helt billig å kjøpe 72 sånne gaver, men hun synes det er gøy og vi får fine ting :) Sjokoladekalender har jeg naturligvis også!

  Imdlertid er den beste jeg vet om den jeg har laget til kjæresten min. Den består av fine konvolutter (sånn som diddelark og brev fra ponyklubben jeg aldri har brukt, haha) med kort i, der det hver eneste dag står noe fint om han, en liten koselig avsløring eller et fint kompliment han har hørt tusen ganger før og som han rett og slett er blitt ganske glad i! :D

  Jostein Gaarder er bra! Leste mye av ham før! :D Nå leser jeg så mye bøker på skolen at jeg blir litt lei :P

  SvarSlett
 7. Ser nissene over skog og hei! Det er min kalender i år ;p

  SvarSlett
 8. Du har nok skjønt at Jul i Blåfjell er fast innslag i hverdagen hos meg også.. Er nok min form for julekalender i år, de dagene jeg rekker å se det. Ellers skapes julestemning blant annet ved å sulle med innpakningspapiret ;)

  SV: Hihi, ikke sant! Og takk :)
  Jeg ble veldig glad da jeg fant ideen. Siden du spurte så fint er det helt i orden at du låner bildet mitt. Jeg er forresten veldig enig med deg; det ER nydelig, det bildet..

  SvarSlett
 9. jeg har pakke og sjokoladekalender, tradisjon det :D

  SvarSlett
 10. Jeg har ingen julekalender:)

  SvarSlett
 11. Det blir for det meste jul i blåfjell, nisser over skog og hei og julekalendere på nettet for min del:)Får ekstra pakker til jul da, ettersom vi ikke har pakkekalender

  SvarSlett
 12. Jeg har sjokoladekalender. Har vel blitt til at vi droppet pakkekalenderen, også får jeg heller fler gaver til jul. Fungerer fint for meg :-)

  SvarSlett
 13. Jeg har også flaxkalender, men det er alt(:

  SV: Nei, det er faktisk årets snø, sjokkerende nok! I tillegg tok det bare et par timer å få så mye.

  SvarSlett
 14. Ååååh, den boka leste læreren for oss på barneskolen! Så koselig! Hadde helt glemt at den eksisterte. Husker ikke alle detaljene, men husker vi synes den var veldig spennende.

  I år har jeg bare en helt enkel sjokoladekalender. Savner spenningen ved å ha en pakkekalender, men klarer meg nå fint allikevel. Pakker kan jeg få på julaften! XD

  SvarSlett
 15. har en hellokitty sjokolade kalender:)

  SvarSlett
 16. Jeg har pakkekalender, Smartieskalender og sjokoladekalender :) I tillegg har jeg meldt meg på en haug med nettkalendere.

  SV: Pappa betalte, så da ble post enda mere kult!

  SvarSlett
 17. ååh koselig å lese da :D men har ikke tid til slikt nå i eksamenslesing :P

  SvarSlett
 18. jeg har ingen julekalender i år :( wrææææææl! og i tillegg liker jeg ikke jul i blåfjell. nooot gooooood!

  SvarSlett
 19. Morro da, å lese ett nytt kapittel hver dag ( som jeg regner med er meningen med 24 kapitler )
  Og GØY med flax kalender, legger merke til at lukene våre er på samme plass, flere har andre plasser så det var jo litt gøy :P
  Samtidig som man samler sammen alt ;P Jeg har vell 3 bjeller om jeg ikke husker feil ;P Og 2 nisser ^^

  SvarSlett
 20. Nesten flaut å si.. men jeg har den vanlige sjokoladekalenderen og Haribo :p Hehe

  Jul I Blåfjell er ordentlig koselig! Elsker det :)

  SvarSlett
 21. jul i blåfjell er så koselig <3

  SvarSlett
 22. Er jo kjekt med flax-kalender da, tenk om du vinner noe da! :-) Det hadde virkelig vært noe.. Har flax-kalender selv, fra mamma, og håper virkelig jeg vinner noe, om så kun 50 kr ;-) Har og kalender fra verdens beste kjæreste da, hvor jeg er ganske bortskjemt, men jeg setter utrolig stor pris på absolutt alt jeg får da ;-) Husker når Blåfjell kom for første gang jeg <3

  SvarSlett
 23. Vi har heller ikke pakkekalendrer i år :)

  SvarSlett
 24. Her har vi flax-kalender, helt t il i dag, da svigermor overrasket med pakkekalender. Kjempemoro, særlig siden jeg aldri har hatt pakkekalender tidligere.

  SvarSlett
 25. Glupt med bok-kalender! Her har vi to store Flax-kalendere...satser på å vinne stort også :-D

  SvarSlett
 26. Så mange fine kalendere du har da:) Jeg har faktisk gavekalender, flaxlodd og sjokolade! Jeg fikk de to sistnevnte i gavekalenderen, så det er ikke jeg selv som har kjøpt alt dette da! Følger også med på nissene over skog og hei! Hadde store planer om blåfjell også, men har ikke hatt tid enda! Det får bli når jeg får ferie:)

  SvarSlett
 27. Jeg og typen har hver vår "vanlig, gammeldags" sjokolade-julekalender. I tillegg deler vi på pakke-kalender, der vi åpner en adventspakke annenhver dag. <3 Har meldt meg på et par julekalendere på nettet, og sist men ikke minst, - jeg ser "Theodors Julekalender" på netteet, og "The Julekalender" på DVD.

  "Julemysteriet" av Jostein Gaarder er kjempekoselig!! <3 Læreren min leste den til oss da jeg gikk i 4. klasse på barneskolen. Hver morgen gjennom hele desember frem til juleferien, begynte vi skoledagen med å åpne en kalenderpakke, før læreren slukket lyset i klasserommet, tente et lite stearinlys ved kateteret og leste et avsnitt av "Julemysteriet". En utrolig koselig og behagelig måte å begunne skoledagen på! <3

  SvarSlett
 28. Skrapekalender er stas da :D

  SV: Ja sjekk ut Siv :) Verdt det :D

  SvarSlett
 29. Jeg har en sjokoladekalender fra Rimi for 10 kr, ha ha :P

  SvarSlett
 30. pakke og sjokolade!
  //gitt deg svar på mail nå <3

  SvarSlett
 31. I år har jeg nesten gått tilbake til barndommen og har både pakkekalender, to flax kalendere og to sjokoladekalendere, hehe :p

  Sv; Og den som er en absolutt must!! <3

  // Hehe, så merkelig :p

  SvarSlett
 32. Jeg har pakkekalender som jeg får av mamma:) Så ser jeg på Blåfjell når jeg får til det og så har jeg Jul i skomakergata på dvd så jeg ser en episode hver dag fra den serien:)

  SvarSlett
 33. Eg har ikkje kalender i år, men eg har laga ein pakkekalender til Mammaen min.

  Den har foreldrene mine, har lest den ein del på denne tida under oppveksten min :) Fin historie og fine bilete.

  SvarSlett
 34. I år er første året jeg ikke har pakkekalender, faktisk. Så jeg kjøpte meg en flakskalender. Og så ser jeg selvfølgelig på Blåfjell! ♥
  Julemysteriet er kjempekoselig, jeg leste den for noen år siden og elsket den. :)

  SvarSlett
 35. En "liten" flakskalender kan jo gi stor premie! :):) Jeg har min faste lille sjokoladekalener, pluss at jeg deltar på den del kalenderkonkurranser på nett ;-) :) :) Og sannelig har jeg vunnet også i en av de!

  SV: hehe, joda :) Det har skjedd litt! :) Takk for kommentar btw :)

  SvarSlett
 36. Hehe jeg orker ikke å delta på ting på nett kjenner jeg, er blitt alt for mye:P Har en flaxkalender stort sett hver år vi også, men den vi har i år ligner ikke på din asså! Burde kanskje sett barn-tv, det er jo faktisk ganske kos:D Og tuuuuusen tusen takk for det fine kortet med fine ord som jeg fikk i dag. Jeg ble så glad!! =D Men si meg, skrev du fult navn på bare for å gjøre meg nysgjerrig og snikfull på face? høhøhhøø:P

  SvarSlett
 37. Min adventskalender er i år som i fjor, alternativ julekalender! Man melder seg på ved å registrere mailadressen sin på alternativjulekalender.no, og så får man en ny sang på mail hver dag :) Og så følger jeg med på unicef sin adventskalender på denene.no.

  Svar: Ntåå, takk for søt kommentar ^^

  SvarSlett
 38. Ser ikke på noen spesiell julekalender på tv, men det er koselig å se på blåfjell for det gir god nostalgia! Ellers har mamma laget julekalender til meg, som i alle år, ellers hadde jeg blitt ganske skuffet!!

  SvarSlett
 39. Man er litt avhengig av blåfjell når man er på besøk hos kjæresten med mange familiefolk og man smyger seg bort fra dem for å gå opp og se på blåfjell. haha. hjerte.

  SvarSlett
 40. Så fine kalendere :) Her er det ingen kalendere, men vi koser oss likevel :p

  SvarSlett
 41. Pakkekalendere kan fort bli litt mye, syns jeg :-) Hadde det når jeg var liten, men nå som jeg ikke bor hjemme så har jeg bare julekalenderen på jobben. Men den holder det!

  Ååå jul i blåfjell er koselig. Har vært ett par blåtimer her i Oslo og det er så fint. Da kommer jeg i julestemning. Håper du vinner på flaxloddene!!

  SvarSlett
 42. Har kindereggkalender, flaxkalender og delvis pakkekalender.. hihi <3

  SvarSlett
 43. SV;Aw,koselig å høre det Siv:) Har første boka i GG serien,men har ikke fått meg til å se lese den ennå.(men skal gjøre det:)

  pssst: skal publisere gjesteinnlegget ditt etterpå:) thanks:D

  SvarSlett
 44. Ahh, det beste med jula er julekalendre!
  Jeg har ikke flax-kalender i år, mest fordi jeg ikke har viljestyrke nok til å kontrollere nysgjerrigheten min.
  Men jeg har sjokoladekalender! Alltid like stas å få spise litt sjokolade til frokosten!
  Jeg og søsteren min har også pakkekalender til hverandre, eller, vi pakker oppi noe stæsj oppi julesokken vår hver dag :)

  Når det kommer til TV, så sitter jeg også klistra foran Blåfjell! Jeg kan ikke huske sist gang jeg så det..
  Den 1. desember trodde jeg at jeg huska alt så godt, og skulle liksom synge med på Blåne-sangen. "Kom Blåååne, kom jente, kom kuuu!"
  Jepp.. Faila der følte jeg. Heldigvis var jeg alene, så det var isåfall bare naboene som hørte den nye versjonen min.

  SvarSlett
 45. Det er så koselig med julekalender! Når jeg bodde hjemme hadde jeg pakkekalender, men det fikk jeg jo ikke i år, så jeg har spandert en flaxkalender hver på Ole og meg. Så langt har jeg ikke vunnet noe, men jeg krysser fingrene for at noen av tegnene gjør at jeg vinner litt!

  SvarSlett
 46. Hadde, jeg gjentar, hadde en slik skrapekalender. Ikke min ting altså. Vips, så var alle lukene skrapet. Jeg lurer på om jeg har lest julemysteriet faktisk. Tipper det var på førsteåret på vgs faktisk :)

  SvarSlett