12.12.2011

Interesseportrett #21

Selv om jeg alltid har syntes at hester er en smule skummel, så er det fine dyr. Og fine fotografier liker man alltid; Benedikte er flink, og bildene av hestene er spennende! Et minipluss er jo at hun bor i fiiine nord. Også venter hun et lite knøtt snart; sjeeekk bloggen!

Navn:
Benedikte Bull
Alder: 19 år
Bosted: Tana, Finnmark
Bloggadresse: http://benediktebull.com/

Interesse: Hestefotografering.

_MG_8372bwsepia

Hva fikk deg interessert i dette? Og når?
Jeg har alltid interessert meg for både hest og fotografi, men det at jeg kunne kombinere disse to sammen var vel det som fikk meg ordentlig interessert i det jeg velger å kalle hestefotografering. Jeg fikk for alvor øynene opp for hestefotografering sommeren 2009.

Hva får du ut av det?
Oi, det er så masse! Jeg lærer meg masse om både fotografi og hest, treffer fantastiske mennesker og får noen av de råeste bildene i arkivet til videre bruk. Jeg har lært mye om hestens språk, hestens holdning til mennesker/dyr og natur, kamerainnstillinger, fotografi generelt, lysforhold, vinkler. Ja, det er vanskelig å notere opp alt, men jeg får iallfall enormt mye ut av å fotografere hester. Veldig givende arbeid på mange måter.

_MG_6113copy

Hvor har du lært nye ting innenfor dette emnet?
Alt er selvlært når det gjelder hestefotografering. Har selvfølgelig sett noen flotte fotografier på internett og i bøker, men jeg vil påstå at alt er selvlært, da hestefotografering ikke er i nærheten av like populært som portrettfotografering, naturfotografering osv.. Er ikke ofte du ramler over en flink fotograf som fokuserer på hestefotografering, som du kan lære av, ikke i Norge iallfall. Det er synd, kanskje jeg tar intiativ til å holde kurs eller lignende en gang i framtida om hestefotografering? Hvem vet.

_MG_6323bwdarkcopy

Hvem kan du dele hobbyen din med?
Så og si ingen. Tror jeg vet om 2-3 bloggere som kan ta flotte hestefotografier, ellers så er det ingen jeg kjenner som virkelig har hestefotografering som en stor interesse, men mest som en hobby de ikke er så veldig interessert i å bruke tid og energi på å bygge opp til noe mer. Jeg er den eneste jeg kjenner som er ordentlig interessert i hest som hovedmotiv, for å si det på den enkle måten. Derfor blir jeg helt GIRA når jeg en veldig sjeldent gang kommer over en blogger eller fotograf som tar fantastiske hestefotografier, det skjer så sjeldent at jeg hører bokstavelig "HALLELUJAH" når det skjer, haha.

_MG_7986copy

Har du blitt kjent med noen nye personer ved å holde på med dette?
Har ikke blitt kjent med så mange personer i foto-sammenheng, men har derimot blitt kjent med en haug med personer som interesserer seg for hest. La meg bare si det slik, om jeg ikke hadde begynt å fotografere hester hadde jeg aldri truffet kjæresten min, mange av mine nærmeste venner og hvertfall ikke bodd i Tana. Jeg hadde mest sannsynlig ikke forstått den ekte og eviglange lykken i livet, som er en kjekk cowboy, en god hest og fantastiske venner.

_MG_9203bwcopy

Hvor ofte utøver du denne hobbyen?
Når jeg bodde på gård og hadde hestene i hagen så fotograferte jeg hest hver dag, nå er det blitt litt sjeldnere, men for all del, jeg fotograferer hest så ofte jeg får muligheten.

Hvor mye koster det å holde på med dette?
Ikke så vanvittig dyrt. Kamerautstyret er det som koster, og det du trenger aller mest når det gjelder hestefotografering er et solid og godt kamera samt et kjapt og lyssterkt telezoom-objektiv. Det er det mest nødvendige.

_MG_9851copy

Hvor får du inspirasjon fra til å drive med hobbyen?
Inspirasjonen kommer som regel fra mitt eget hode, men om jeg trenger et lite inspirasjons-dytt så stikker jeg gjerne på Flickr og andre nettsteder for å la meg inspirere.

Eventuelt?
Det viktigste er vel egentlig å kunne tolke hestens språk, smelte inn i flokken og bringe fram naturlig oppførsel hos dyret. Det er der du får de beste bildene. Og om du skal fotografere hest og rytter sammen så er det viktig at du ser et godt motiv, leker meg vinkler, ta gjerne mange bilder da det er veldig lett å få mange "misforståtte" bilder derpublikum kan reagere kraftig, selvom situasjonen er helt uskyldig. Har tatt noen bilder der hesten ser ekstremt utilpass ut, der rytteren ser ukomfortabel og redd ut osv..

_MG_6508copy

Har desverre også sett mange forferdelige bilder på internett av hester som ser veldig utilpass ut med rytter på ryggen, disse bildene kan ødelegge ryktet til rytteren som hestemenneske, uten grunn. Så om du fotograferer hester, husk at det er ikke alle bilder som bør offentliggjøres. Ikke fordi det er noe galt med bildet, men fordi bildet kan representere en helt annen situasjon enn det som faktisk var tilfelle. Bare et lite tips.

Og til sist, jeg fotograferer selvfølgelig ikke bare hester. Jeg er en alt-mulig fotograf, men hestefotografi er det som interesserer meg mest, derfor valgte jeg å skrive om det.

Hva slags forhold har dere til hester?

Siv
xxx

/Bildene er alle tatt av frøken Bull, og vil dere skrive om interessen/hobbyen dere, send mail til siiiv95@hotmail.com eller legg igjen kommentar under her!

44 kommentarer:

 1. Veldig interessant form innen foto :)

  SvarSlett
 2. Åh, elsker hester! Hadde ei egen hoppe for noen år siden, men det tok for mye tid og penger.

  SvarSlett
 3. Så fine bilder!
  Liker hester :-)

  SvarSlett
 4. kult!
  jeg er ikke så glad i hester jeg, eller dyr generelt xP liker meg best med begge føttene plantet på bakken, og tror nok ikke jeg skal fotografere heester heller med det første :P

  SvarSlett
 5. åh, fiiine bildene:) må ta en titt innom:)

  SvarSlett
 6. beautiful pics :) I used to be all horse crazy, but no longer. I guess it was an age thing :)

  SvarSlett
 7. For en fin interesse :)

  SvarSlett
 8. Fine bilda da : ) æ e ikkje så gla i hæsta :p

  SvarSlett
 9. Herlige blogg og bilder!!

  Jeg elsker å holde på med hester når jeg har tid og anledning. Fikk spm om jeg ville ha hest når jeg var 13 år, men sa nei pga jeg vil ikke ha ansvar for en, selv om jeg liker å holde på med de. Det går utrolig mye tid og ansvar å ha hest, så da vil jeg heller ha det som en hobby! Pleide å låne venners hester, naboen og tante sin når jeg var/er i England. Håper på det blir ridning i jula :) :)

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke sånn kjempeforhold til hest. Det er gøy og ri det er det, selv om jeg riktig nok ikke har ridd på mange år, men jeg er litt redd hester jeg. Sikkert fordi dom er så store dyr, men flotte og stolte er de. Og bildene til Benedikte er jo helt fantastiske, virkelig. Flotteste hestefotograferingen jeg har sett. Talentfulle cowgirl;)

  Sv/ Ja, vi får krysse fingrene for det! Helt sant, gir virkelig pågangsmot når man har ting å glede seg til :D

  SvarSlett
 11. har hatt et utrolig sterkt bånd knyttet mellom meg og hester, men det endret seg veldig av forskjellige grunner :-/ men savner hester fryktelig den dag idag også.

  SvarSlett
 12. hu tar så sykt fine hestebilder!!

  / <3 :)

  SvarSlett
 13. Har fulgt bloggen hennes lenge - sånn omtrent da jeg selv begynte å blogge. Alltid gøy med fotoblogger. Wee!

  Har sendt deg en mail angående interesseportrett jeg nevnte for lengesiden :p

  Og tuuusen takk for kommentaren på konkurransebildet, det var kjempekoselig sagt! :D

  SvarSlett
 14. Awesoome! Syns du "redda" kvaliteten på bildene kjempe bra Siv! :) Tusen takk for flotte komplimenter! Vi nordlenninger på holde sammen ;)

  SvarSlett
 15. Hadde to, men den ene måtte avlives.. Men den andre lever forsatt, fine dyr hester <3 Så sinsykt fine bilder! :oo

  SvarSlett
 16. herlige bilder : )
  Sv: takk for kommentaren <3

  SvarSlett
 17. Er ikke spesielt glad i hester. er litt for store for meg ;p

  SvarSlett
 18. wow,nydelig bilder og hester:)

  SV;Takk Siv:) Håper du hadde en fin 3.søndag i advent.=)

  SvarSlett
 19. Så fine bilder...hester er vakre dyr! Jeg har gått på ridning når jeg var yngre, men jeg endte alltid opp med ponnien, noe som ikke var særlig moro, så da slutta jeg!!

  SvarSlett
 20. Fantastiske bilder!!!

  Sv; Takk :)

  // Hehe, helt greit i grunn :p

  SvarSlett
 21. jeg er redd for hester jeg :p
  Nå har jeg sendt deg bilder til mitt interesseportrett :D

  SvarSlett
 22. Dette innlegget kommer nok godt med for de som kunne tenke seg å drive med hest :)

  Selv har jeg egentlig ikke noe forhold til det.

  SV: Han takker og bukker :)

  SvarSlett
 23. Så morsomt og annerledes:) Jeg fikk aldri "skoleopplæring" på hest, men ridde i ny og ne da jeg var yngre:) mer eller mindre selvlært med hjelp fra venninne:) Men synes ikke det var særlig gøy når hesten finta meg ut når jeg satt oppå for å ta avgårde i en annen retning! Men det gikk bra til slutt heldigvis:)

  SvarSlett
 24. Jeg likte hester veldig godt før, men så ble jeg redd for dem. Ble nok litt for store for meg, selv om de er kjempefine skapninger ! :)

  Nydelige bilder forresten1

  SvarSlett
 25. Vræl. Jeg synes hester er skumle!! :-)

  SvarSlett
 26. åh, hun er så flink. har fulgt henne leeeenge!

  og hester er koselige, hihi ^^

  SvarSlett
 27. Jeg følger bloggen hennes, bildene hennes er veldig fine:) Jeg liker hest på avstand, de jeg leier av driver ett ridesenter. Men jeg kunne aldri tenke meg å ri selv he he:)

  SvarSlett
 28. Det var fantastisk flotte bilder. Ser ut som en ekstremt spennende hobby!

  SV: Haha, helt enig! Spesielt hurra for snart fri(:

  SvarSlett
 29. Synes de er så fine, men jeg er allergisk. MEN jeg klappet en hest da vi var på Røros på lørdag, hurra! :-)

  SvarSlett
 30. Kuuult :D
  Njææ, er ikke redd for dem, men de er store dyr, så kanskje ikke akkurat favorittdyret mitt :P

  SvarSlett
 31. fy fææn! hun var jo helt RÅ ;o

  SvarSlett
 32. Hester er veldig fine....på avstand:)

  SvarSlett
 33. Nydelige bilder <3

  SV: Nei hun har en super blogg. Jeg liker den veldig godt :D

  SvarSlett
 34. Woaw så vakre bilder, majestetiske! :D
  Jeg liker bloggen din altså, veldig gjennomført og fiiiin fin :)

  Håper du har hatt en fin helg Siv, og tusen takk for alle de fine kommentarene du legger igjen hos meg :)

  SvarSlett
 35. Jeg har ridd en gang i uka siden jeg var rundt 8, med noen pauser innimellom ;)

  SvarSlett
 36. Så koselige bilder! Hun er virkelig flink til å fange fine øyeblikk.

  Selv elsker jeg hester. Var skikkelig hestejente i mange år, og selv om det begynner å bli en del år siden jeg holdt aktivt på med hest nå, savner jeg det veldig. Jeg har store planer om å begynne å ri igjen i fremtiden, men vet liksom ikke helt når jeg skal få det til. En dag, en dag...

  SvarSlett
 37. uff. jeg er kjempe redd for hester. de er virkelig skumle. har helt angst for å bli bitt av en hest, siden mamma ble det og endte opp med det store blåmerke/kjøttsåret på leggen :O

  SvarSlett
 38. Nydelige bilder! Jeg er eks-hestejente så jeg er glad i hest, savner å drive på med de... Åh savner veldig.

  SvarSlett
 39. Så fiiine bilder!

  Liker hester jeg altså! Liker egentlig alle skapninger - bortsett fra edderkopper og biller.
  Brukte å ri som lita, da jeg fikk sniklåne hesten til ei i klassen min.
  Merker jeg savner det litt egentlig!

  SvarSlett
 40. Takk for tips om denne bloggen. Holdt på med hest i 19,5 år og jeg vet hva hun mener når hun sier at alt av fotografier bør ikke offentliggjøres. Masse vakre bilder hun har tatt!

  SvarSlett
 41. Kjempefint interesseportrett. Benedikte er utrolig dyktig, noe som vises godt gjennom bildene hennes!

  SvarSlett
 42. elsker hester. har 3 selv hjemme og ville ikke vært foruten. har ridd i godt 10 år med små pauser innimellom, og savner å sitte på hesteryggen når jeg ikke har gjort det på en stund. dessuten er de flotte motiver til fotografering og det er jo bare et pluss! de er fantastiske.

  SvarSlett