25.04.2011

Tilgivelse

Jeg er ikke den som ikke tilgir. Det er ikke sånn det henger i hop. Men jeg tilgir ikke i vildens sky heller. Jeg tror det sto noe i i Bibelen om at den som ber om tilgivlese må mene det for å bli tilgitt. Dette er nemlig det jeg også mener.
Det er bare slik jeg er. En person kan vise at den angrer i lang tid, men jeg må snakke om det for å glemme det. Hvis ikke kan jeg gå rundt å tenke at det er noe som er feil. Jeg må vite at personen vil bli tilgitt før jeg kan tilgi og glemme. Men selv om jeg vil snakke om det, så har jeg ikke lyst til å ta det opp. Intiativ og ei unnskyldning rekker langt!


"Det er mye letter å tilgi en fiende etter at du har forsonet deg med ham."
- Olin Miller


Hvor lett tilgir du?

Siv

xxx

22 kommentarer:

 1. Jeg tilgir heller ikke lett. Kjæresten feks ler noen ganger samtidig som han sier unnskyld for noe jeg ble irritert/sur for. Jeg tar det selvfølgelig ikke som at han mener det da. Når det gjelder andre folk, så kan jeg også gå i stillhet uten å ta det opp, selv om jeg er irritert for det :)

  SvarSlett
 2. Jeg er litt midt i mellom. Jeg tilgir men noen ganger er det vanskeligere for meg å tilgi. Kommer helt an på situasjonen, det da:)

  SvarSlett
 3. Det kommer litt an på hva som er blitt gjort og hvor stort sviket er ....noe kunne jeg nok aldri tilgitt men livet er for kort til å henge seg opp i småting!

  SvarSlett
 4. Eg er av typen som tykkjer det er forferdeleg forferdeleg vanskeleg å ta initiativ når noko er vanskeleg. Men elles er eg som deg - det skal mykje til for å ikkje få tilgivelse om ein verkeleg vil verte tilgitt!

  SvarSlett
 5. Veldig enig med deg, men jeg er nok ei som tilgir lett - jeg er ganske sånn konfliktsky av meg, noe som ofte går utover mine vegne. menmen, går nå bra det og :) hehe

  SvarSlett
 6. Hm, trur det spørs litt ka det e snakk om, men i dem fleste tilfellan så tilgir æ for lett.. :p

  SvarSlett
 7. Det kommer vel litt an på hva det er..
  Enkelte ganger så tilgir jeg bare fordi jeg ikke orker å gå inn på det samme temaet én gang til.. Kanskje ikke like lurt, men bedre å la det gå enn å la det blusse opp igjen!

  But then again, jeg tar meg ikke så nær av ting og det skal veldig mye til for at jeg faktisk blir sint! Men så er det jo disse menneskene her i verden som kan terge på seg gråstein og da ;) :P

  xx

  SvarSlett
 8. alt for lett, jeg er en pushover og jeg vet det..
  og selv om det kanskje er over for den andre personen er det ikke over for meg..
  men jeg hater drama og jeg hater og være uvenner med folk, så da får de ofte det de ønsker å høre..

  jeg lærer meg å bli toffere da.. interessant tema du tar opp Siv :)

  Sv: elsker puslespill og jeg elsker disney <3 måtte bare ha det

  SvarSlett
 9. Tror ikke jeg er den beste til å tilgi. Egentlig går jeg og er sur på den personen helt til jeg glemmer hva som har hendt, viss det ikke er noe stor da selvfølgelig :)

  SvarSlett
 10. Tilgir kanskje alt for lett til tider. kanskje være litt mer "unforgiving". som du skriver,at man må ville bli tilgitt osv.
  SV;Ja, det er noe spesielt med skogen:) heldigvis var denne ikke så veldig stor skog,mer som skogholt, men en skogsvei tversgjennom. har ikke sjekket hvor stor den er i bredden. men litt creepy for det, er noen som sier at det spøker der .hehe^^

  SvarSlett
 11. veldig bra innlegg!
  jeg tilgir ikke med det første! De må fortjene en tilgivelse for at jeg skal tilgi! Jeg kan tilgi, men det blir aldri glemt, eks: om du har vært frekk mot meg og mobba meg, så kan jeg tilgi det etterhvert om du forandrer deg.. men om du begynner igjen, så baller du bare på det som du gjorde sist og da blir jeg sur og da kan jeg helt sikkert gjøre noe som du sent vil glemme :p hihi

  SvarSlett
 12. jeg er det motsatte; jeg tilgir lett. men det er alltid vært sånn, men det hender noen ganger at jeg blir sånn.. "jeg vet ikke, jeg".. til.. "ok da, du er tilgitt". jeg er bare sånn :p

  SvarSlett
 13. Tror aldri jeg har tenkt over det, men tror kanskje jeg ikke tilgir så altfor lett...

  Sv; Ja, det er den så absolutt!!

  // Hehe, jo da! :p

  SvarSlett
 14. Jeg er enig i det ja! Bra at du viser og kommer med din mening! :) Kjempefin blogg, elsker designet ditt.

  SvarSlett
 15. /SV: Er det fortsatt snø der oppe? her er det helt bart og masse skjell :)

  Jeg tilgir alt for lett. Med unntak, naturligvis

  SvarSlett
 16. Er sjeldent langsint, men om jeg først blir det så skal det veldig mye til for jeg tilgir... :) Bra skrevet!

  SvarSlett
 17. jeg tilgir nok ikke så lett nei. er rett og slett litt langsint. synes ikke folk skal tilgis i hytt og helvete :p

  SvarSlett
 18. Det kommer ann på , men jeg mener også at personen må mene det for å bli tilgitt

  SvarSlett
 19. Synes du e veldig flink å blogge, har ikke kommentert noe på lenge etter æ sletta blogge,n men har likevell lest alt du har publisert og synes detta va flott av deg å skrive om. Tilgir alt for lett bare for å slippe å prate mere om det, men som oftest føre det til motsatt effekt.

  SvarSlett
 20. det spørs veldig hva som har skjedd..jeg mener det er viktig å ikke henge seg opp i småting, viktigere ting i livet er det...men hvis det er større viktigere saker så mener jeg at personen må forstå hva han har gjort og slikt ;) hvis du fortår :P

  SvarSlett
 21. Hvis jeg får dårlig samvittighet tilgir jeg. Men jeg blir sur på meg selv hvis jeg får dårlig samvittighet. Det er ofte at jeg ikke bør få det...fordi det er ikke JEG som har gjort noe galt. Men så får jeg dårlig samvittighet allikevel, fordi jeg ble sur på en person eller noe...og .... da tilgir jeg. Jah, complicated.


  :P

  SvarSlett
 22. Hmm ja. Mulig jeg sier at jeg tilgir.. men det er ikke alltid at jeg faktisk gjør det. Innerst inne ja.

  Takk for hyggelig kommentar i bloggen.

  SvarSlett