04.04.2011

Smart Assed Innlegg

Jeg har så mye jeg har lyst til å skrive om, men alt står liksom i veien. Jeg har mange utkast, både på laptopen og på mobilen, men av en eller annen grunn får jeg meg ikke til å ferdigstille dem og å publisere det til dere...
Teaser av novella ;)

Dessuten vil jeg skrive om noe jeg vet dere vil like. Jeg vil jo tilfredsstille mine flotte lesere! Dere ville ha et provoserende innlegg, men med tida har jeg blitt mer og mer lik en fredsmegler. Jeg hater å blusse folk opp, så fremst det ikke er face to face og jeg kan ta tak i folk for å vise dem at jeg tuller. Dessuten liker jeg å se ting fra begge sidene, og da kommer jeg jo like langt.

Jeg har også lyst til å poste en skrivedagstekst som jeg fikk tilbake i dag, men nynorsken var dårligere enn jeg hadde forventet. Læreren rettet bare første side, og det ville vært dumt om jeg la ut en tekst med rettskrevet start, og ikke slutt. Teksten er sikkert en lett blanding av nynorsk, bokmål, litt svensk og dialekt. Men på den andre siden igjen, så likte jeg novella. Jeg hadde tenkt den ut på forhånd, og jeg fikk tross mine svakheter i nynorsk, en svak 6'er. (Jeg må også dele at jeg offisielt har blitt god på komma!)

Any thoughts at all?

Siv
xxx

16 kommentarer:

 1. Jeg suger på komma og er mester på lange og uhåndterlige setninger. Tror du har noe å lære meg gitt ;) En 6er er jo knallbra!

  SvarSlett
 2. Jeg vil lese nynorsk-novellen din!! Er egentlig ikke så glad i å lese nynorsk, men jeg skal nok lese din, hvis du legger den ut - du er så flink å skrive!

  Og gratulerer med 6-! Det er ikke verst! Kjempebra! Du er så flink, Siv! :)

  Vi har nynorsk-tentamen nå om en uke eller noe, men det er ikke så ille med nynorsk, sånn egentlig. Gjør meg ingenting å skrive på nynorsk :)

  SvarSlett
 3. en svak 6'er er jo fortsatt bra ;o jeg vil lese novella di :D

  SvarSlett
 4. Haha, norsklæraren din he retta litt 'feil':') Siste linja, 'ham' e ikkje "han" på nynorsk som på bokmål. Og 'tankerekker' ska helst bli skreve som "tankerekkjer". Sorry, ej berre måtte. Tihi:)

  6'er e kjempebra! Ej he aldri fått noke beire enn 5- på en stil.

  xx

  SvarSlett
 5. Har stor tru på at nynorsknovella di er kjempegod, har veldig lyst å lese! :) Er jo superglad i nynorsk og din måte å ordlegge seg på - fin kombo! Og om den stod til ein svak seksar tvilar eg på at skrivefeila er uoverkommelege.
  (PS: filmen handlar om ein som har asberger, og det har derfor blitt diskutert om diagnosen vert framstilt på ein riktig måte. Eg veit ingenting om dette, men tykkjer at det er ein kjempefin feelgood-film. Og det er det den er laga for å vere)

  SvarSlett
 6. Hadde vært spennende å lese novellen! :) Og 6 er jo kjempebra - gratulerer! :D Hvis du ikke vil poste den uten at den er rettet, kan du jo eventuelt skrive den om til bokmål? :)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med 6-er! Jeg vil gjerne lese den uansett jeg, selvom nynorsken ikke er helt prikkfri. :)

  SvarSlett
 8. Grattis med 6-, er jo bra det:)
  jeg er dårlig på nynorsk:S
  SV;Jah,det har jo vært en tendes de siste par årene at vampyr er in i litteraturen.men denne(sookie stackhouse) er litt eldre i forhold til de andre vampyrserien(f.eks twilight osv.). Alle er jo unike på sin egen måte,men det er bare å få øye på det:)

  SvarSlett
 9. Snodig at "ham" gjekk gjennom som korrekt. Riktig skal vera "han" eller "honom", etter gamalnorske "hann"/"honum".

  Uansett, om du er open for det, er her nokre fåe forslag til setningar som kunne ha vori betre:

  endt tid => enda tid
  damestemmen => damerøysta
  inga varme => ingen varme
  slik det pleier å gjøre => slik det plar gjere
  eg har bruke => eg har brukt/bruka
  havet ga ham => havet gav han/honom
  han glei inn i tankerekker => han gleid inn i tankerekkjer

  SvarSlett
 10. Jeg har lyst til å lese den! :D Novellen må jo også være rimelig bra hvis du får en svak 6'er på den da, på tross av at nynorsken ikke er helt hundre :) Er jo uansett gøy og lese! Og jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver om at du har blitt mer og mer lik en fredsmegler. Jeg er ikke noe redd for å blusse opp folk egentlig, men jeg liker alltid å prøve å se ting fra flere sider og diskuterer ofte med meg selv, og da blir man jo kanskje ikke særlig provoserende! Uansett hva du velger å poste kommer jeg til å følge med, liker måten du skriver på og at du skriver om det du vil. Kjenner meg forresten også igjen i det du skriver på toppen, har mange halvferdige innlegg selv men jeg må liksom føle meg "klar" for det før jeg kan gjøre dem ferdige. :)

  SvarSlett
 11. Gratulerer! Men må le litt over at selv norsklæreren har glemt litt skriveleifer.... Føler meg skikkelig slem nå. Men spesielt siden "pleier" ikke betyr "bruker", en veldig vanlig tale/skrifefeil i det norske språk. Det betyr "å pleie noen" ikke å gjøre noe ofte.. Hoho. Grammar nazi.. Huffda. Huffda. Fy Karen, fy.

  SvarSlett
 12. Blogg om alt mellom himmel og jord som faller deg inn der å da :) Og post gjerne novellen!

  SvarSlett
 13. Det var jo veldig bra karakter da:) Jeg fikk som regel 4 og noen få ganger 5 jeg i nynorsk:)Det komiske var at jeg ofte noen ganger fikk bedre i nynorsk enn i bokmål xP

  SvarSlett
 14. SV: Jeg også :) Veldig spent på kolleksjonen <3

  SvarSlett
 15. Jeg vil lese!! :) 6'er svak eller ei er jo dødsbra da!!!!! :)

  SvarSlett
 16. Først og fremst, svak 6'er..? Tuller du nå?! *rister på hodet*
  En 6'er er en 6'er og en 6'er er jaggu meg bra! GRATTIS! :D

  ..jada, jeg er 4 dager for sent ute, men :P

  Hm, jo jeg har mange tanker. Men det er bare ingen tanker som burde deles med omverdenen xD

  SvarSlett