18.04.2011

Hønseavliving

I går dro jeg som planlagt til Trude. Vi var vel litt slappe begge to, men vi koste oss uansett! Jeg sov over, også sto vi opp tidlig i dag for å hjelpe til i fjøsen. Dere er nok sjokket når dere ser i overskrifta at dette har med avliving av høns å gjøre, enda jeg aldri har tatt i ei før!


Mobilkameraet mitt har jeg aldri skrytt av...


Ikke var hønsene noe særlig fotogen heller!

7500 høns skulle bli avlivet i dag. Syv tusen fem hundre! Det er ganske mye det, når man må bære dem ut fra bur som disse. Men jeg hadde gledet meg noen uker. Dette ville jo bli ei ny erfaring! Både mamma og pappa har holdt på med landbruk store deler av livet, mens jeg selv bare har vært med på sauklipping, sauleting, eggpakking og litt pattelamholding. Det er ikke stort å skryte av. Nå har jeg derimot vært med på å 'avlive' høns også! Men jeg gruet meg litt til i dag. Det skal jeg ikke stikke under en stol. Hva om de hakket meg ned, eller kanskje klorte med med de skumle klørne sine?

Jeg overlevde i høyeste grad. Det var absolutt ikke kjedelig! Jeg syntes det var interessant. Det tok rundt 30 stykker på 5 timer med pauser for å få alle hønsene ut av fjøset. Hver og en måtte bæres ut og hives i en container for å bli gasset. Jeg så bare éi død høns i løpet av hele denne dagen, og den trodde jeg var i live... Det var både sosialt og lærerikt. Å være med på dette, ikke å se den døde hønsa! Jeg lærte litt nytt om høner og sånt, også tjente jeg meg en slant i tillegg!

Vært med på noe lignende?

Siv
xxx

17 kommentarer:

 1. Høns er rare skapninger :p

  // Takk for det! Selvfølgelig må du prøve, det er ikke verdens undergang om man ikke får det til på første forsøk ;) Da er det bare å vaske vekk og starte på nytt :)

  SvarSlett
 2. Nei dessverre. Men jeg er glad jeg ikke skulle være med på det. Jeg har fobi for fjær av alle ting he he så meg og høns passer ikke så godt sammen^^

  SvarSlett
 3. Jeg har litt noia for høns av og til.. Merkelig siden jeg alltid har hjulpet C i hønsefjøset deres siden jeg var.. 4 år liksom.

  Det er helt greit å løfte på de og kose med de når de er små søte kyllinger.. Når de blir større derimot? Ellers takk :P

  Man lærer stadig noe nytt - så bra du ikke angrer på det i alle fall! ;)

  SV: Jaaa, jeg anbefaler deg å se den! Kjempemorsom! :D

  SvarSlett
 4. SV: :) hehehe.. Nei 1500 er ikke verdens undergang ;) hehe.

  SvarSlett
 5. Så spennende da! :D

  God påske, kylling ;)

  SvarSlett
 6. Hørtes brutalt ut. Sikkert spennende, men jeg hadde nok ikke klart å sett på det. Blir kvalm bare av tanken. Ønsker helst ikke å se hvordan dyrene jeg spiser dør.

  SvarSlett
 7. Takk for fine kommentarer! :D Har ikke vært med på noe lignende, men kan tenke meg at det er en helt ny opplevelse! God påske:)

  SvarSlett
 8. har ikke vært med på noe lignende før.

  SV;Takk:) anbefaler en tur innom den bloggen!

  SvarSlett
 9. Jeg har heldigvis ikke opplevd noe slikt før. Eneste jeg har vært med på å drepe er insekter :P

  SvarSlett
 10. Så sykt! Antallet er bare helt utrolig! Sikkert litt av opplevelse å være med på..

  SvarSlett
 11. Har ikkje vært med på det før, nei, men det e nok en opplevelse kan æ tenke mæ :)

  SvarSlett
 12. hjelpes.. Det der hørtes faktisk litt grusomt ut! Men forsåvidt lærerikt?

  sv: NOOOO jeg kom ikke PÅ at det kunne misforstås engang. Men sannsynligvis er det fordi jeg har ledd så masse og skreket så masse. Haha :) Jeg overlevde turen også, så nå er det bare velstand i heimen!

  SvarSlett
 13. usj, eg e glad eg ikje va med, hadde kje klart det, men bra du tjente litt penger da og GOD PÅSKE :)

  / ja, du seie no der ;)

  SvarSlett
 14. jeg har vært på reinslakting:) Utrolig lærerikt :)

  SvarSlett
 15. Aldri vært borti noe sånn nei, og tror jaggu ikke det er noe for meg. Stakkars hønsa :)

  SvarSlett
 16. Huffamei... jeg hadde nok aldri blitt med på det!

  SvarSlett