27.04.2011

Kommende Høst

Mens de fleste andre gruer seg til de faglige utfordringene et nytt år bringer, er jeg mer bekymret for den sosiale delen. Ikke fordi jeg er hverken asosial eller innadvendt, men fordi jeg er redd for hvordan og hvem de nye klassekameratene mine vil være.

Det verste ville være om de var mer sær enn meg. Jeg er noe for meg selv, det er jeg ikke redd for å innrømme, men om noen er mer snål enn meg er de på ville veier. Fargegrensa går en plass, vet dere! Det ville ikke være sunt, og iallfall ikke med to stykk helgærne folk i samme klasserom. Hvordan skulle noen få arbeidsro da? Jeg er redd jeg ikke vil klikke med de andre. Jeg passer ikke så godt med brunkremjenter som snakker om moter og den siste kondomen de blåste opp...

Jeg er den eneste fra vår skole som har søkt allmenn på nordøya den kommende høsten. Åtte av 30 skal gå på samme skole som meg; det er mange å skilles fra etter tre år. Alle de andre skal flytte eller gå på en skole som ligger i motsatt retning. Men enda vi er så pass mange som åtte på samme skole, må jeg klare meg alene i timene. Det er ikke det at jeg er redd for å være for meg selv, men det er mye mer morsomt å være snål sammen med andre. Livet skal jo være artig! Jeg har klaget og bært meg til vennene mine, med de samme punktene (som over) i lengre tid nå, så dette er siste rest av rastløsheta. Nå er det bare å vente å se hva som skjer.

Hvordan takler du å starte på nytt?

Siv

xxx

Bildene er linket i dag også.

31 kommentarer:

 1. går greit det:D
  - sv; er bare å fortsette å stemme hver dag for større sjans for å vinne premie :D

  SvarSlett
 2. Det er alltid skummelt første dagen, men det går fort over og man blir kjent med masse fantastiske mennesker! :)

  SvarSlett
 3. Ååh, du høres så kul ut!! Hadde vært artig å møtt deg en gang. Sikker på at du kommer til å få en fin, ny start. Blir kjempespennende da! Jeg er egentlig ganske stille og rar når jeg kommer til et nytt sted... tar litt tid for å settle in.

  sv: Du har rett, snuppa!! <3

  SvarSlett
 4. Det går nok bra. For å være ærlig misunner jeg deg. Det er faktisk ganske bra å begynne helt på nytt. Nye mennesker. Jeg går på en skole med 70% fra den gamle skolen min, og jeg liker det ikke. Du finner nok noen bra folk der også!

  sv: heeeelt enig. Skaphipstersjela mi hadde så sykt lyst til å skrive at jeg faktisk så over alt etter sånne briller som dette da jeg skulle kjøpe sist, men fant ingen. Hater at det er så mange som har, spesielt fjortisjenter. Allikevel føler jeg mine skiller seg litt ut fra mengden da, heldigvis. Og så er de jo ekte. Og tusen takk :)

  SvarSlett
 5. jeg husket at da jeg begynte min første år i ungdomsskolen var jeg redd for at jeg kommer ikke til å få nye venner og komme overens i klassen, men jeg faktisk nye venner og kom godt overens! jeg tror du kommer også å komme overens med klassen og få ihvertfall noen venner, det tror jeg ;)

  SvarSlett
 6. kunne godt tenkt meg en ny start jeg...

  SvarSlett
 7. har bare byttet skole en gang, og det gikk helt fint, fikk mange nye venner! :)

  SvarSlett
 8. har bare byttet skole en gang, men det gikk helt fint.
  :)

  SvarSlett
 9. Husker da jeg startet på vgs,det er en omstilling,men det gikk bra etterhvert.
  SV;Samme her:) Vampire Diaries anbefaler jeg! jeg har jo ikke lest bøkene ennå,men hørt at de kanskje ikke er så bra heller. men skal lese de for det!:)

  SvarSlett
 10. forstår at det kan være litt spennende og nervepirrende, men slikt er jo ganske gøy også da :) å starte på nytt føles ofte litt godt synes jeg :)

  sv; takk for kommentar på bloggen min :D Blir så glad for det! :D Ha en fin kveld ^^

  SvarSlett
 11. Jeg har ikke, men jeg vet at det alltid blir bedre... Du treffer de du kan sosiallisere deg med, det vet jeg, :o)

  SvarSlett
 12. Skjønner hva du mener, selv om det er et helt år til det samme skjer med meg. Men se på den positive siden, du har gjennomgått noe av det samme før (da du begynte på ungdomskolen) det har nemlig ikke jeg. Jeg har gått på den samme skolen i ni år (1-10 skole).

  Så dette går sikkert helt fint :)

  SvarSlett
 13. tanken kan virke skremmende å begynne alt på nytt att, på en helt ny skole som man ikke kjenner noen (eller i klassa da), men det ettersom man blir bedre kjent med folk, så kommer det til å bli chill ;) jeg gleder meg sykt til videregående jeg! :D

  sv:haha, seriøst? XD

  SvarSlett
 14. Finner det litt skummelt , men det er jo flott med en ny start :-)

  SvarSlett
 15. Takk, du :)
  Lager en liten redigerings tutorial snart, om det hjelper.

  SvarSlett
 16. Husker jeg gruet meg kjempe mye, men viste seg at jeg kjente flere enn jeg trodde + at man får fort nye venner siden stort sett alle er i samme situasjon ;)

  SV; ha ha, nei tror jeg skal holde på sola så lenge jeg klarer ;)

  SvarSlett
 17. Tro meg, du kommer til å finne nye fantastiske venner! Det gjør man uansett hvor man drar. En ting jeg har merket med å bli "eldre" er at bekymringer som slike blir borte, for uansett hvor man drar, om det er i Norge eller på andre siden av jorda, får man nye venner, no matter what :)

  Sv; Takk, men det er vel ikke det finste bildet jeg har sett :p

  SvarSlett
 18. Du treng ikkje være redd før kordan d bi å bynne i ny klasse, me nye folk. Du bi å treffe folk som du bi å holde kontakt me resten av live. Vgs e nåkka heilt ainna en ungdomskolen. Å det at du aleina fra klassen e ikkje nødvendigvis nåkka negativt. :)

  Å brunkremjenten treng du ikkje være så redd før, dem går nok yrkesfag, før allmenn e før kjedelig og avansert. :P

  Æ hadde d akkurat sånn som du når æ bynte på allmenn, men æ fikk masse nye venna og en opplevelse som har vært med å forma den person æ e i dag. Æ traff mi desidert beste venninna på allmenn. Den person som æ gjor alt lage mens vi gikk allmenn, og som æ støtt å stadig både møte å snakke me. Ho e den som æ kan snakke om alt me, sjøll når kjæresten står før nært oppi alt som skjer, å æ treng et jenteperspektiv på ting.

  Kos dæ på vgs, det e en ny epoke av live du bevege dæ inn i. Men du bli å sette igjen me masse minna og stunde som du kan tenke telbake på å fortelle videre seinare i livet.

  Britt-Malen

  SvarSlett
 19. Skjønne kordan du har det, har bytta skole 6 ganga, men da heilt aleina. Det e fælt! hehe.

  Men det kommer nok til å gå heilt bra :) Selvom du e den einaste fra skolen som har søkt allmenn, så e jo de andre der i friminuttan :)

  Og de du skal gå i klasse med tar nok godt i mot dæ ;) Æ hadde aldri møtt Lotte før, og Lotte hadde heller aldri møtt oss, men ho sklei inn med en gang :)!

  SvarSlett
 20. Æ va også veldig redd for akkurat det der.. Bestevenninna mi skulle jo bynne i samme klasse, men va redd for at æ ikke sku klikk med nån andre. Æ går veldig godt overens med alle jenten å mestparten av guttan. Man må bare komme dit med åpent sinn så går det fint ;)

  SvarSlett
 21. SV: Ja det er hun. Liker henne veldig godt <3 Renate er RÅ :D

  SvarSlett
 22. Det går sikkert fint! Jeg skal begynne på ny skole til høsten, og ser veldig fram til det. Det eneste som står litt i veien er at bestevenninne mi begynner på annen skole, men jeg skal nok overleve! :)

  SvarSlett
 23. Det gårså greit ska du se! Også har du jo de som e året eldre enn dæ der ;) hihi

  SvarSlett
 24. Jeg skjønner utrolig godt de følelsene du beskriver. Min erfaring er at heldigvis er det alltid noen som tenker sånn nogenlunde det samme som deg:) og man finner fort frem til likesinnede, heldigvis! Men skjønner godt den spenneingen rundt det uvisse og fremmede. De første dagene er alltid de verste. HUsker nå når jeg begynte på skole i høst. jeg satt på do i pausene og spiste alene utenfor et bøttekott, hehe

  SvarSlett
 25. For min del så gikk den prosessen veldig greit.. Men så hadde jeg ønsket meg bort fra bygda en god stund og da ;)

  Etter en del om og men så har jeg funnet ut at man kan ikke tenke så mye over ting.. Man overgrubler det så alt for lett, med masse detaljer.. Det gjelder å sende positive tanker, håp!
  Tenk positivt og møt fremtiden med et smil - da skal man komme langt! (Er teorien i alle fall.. :P)

  xx

  SvarSlett
 26. Det kommer til å gå helt fint! På nye skolen i den nye klassen er det jo også en del andre som er i samme situasjon som deg, og de fleste går jo inn for å bli kjent med de andre. Litt skummelt i begynnelsen, men det går seg til! :)

  Masse masse lykke til, det kommer til å gå SUPERT!

  SvarSlett
 27. Jeg starta på en vgs som ingen andre jeg kjente søkte til. Det var de beste fire skoleåra jeg har hatt! Som med alt annet så vet du jo aldri hvordan du trives før du kommer dit, men jeg har trua på at innstillinga har veldig mye å si. Lykke til :)

  SvarSlett
 28. Jeg er alltid kjempenervøs når jeg skal ha første dag på ny skole/jobb etc.. Hehe, men ikke alltid alle merker det tror jeg - for jeg har en tendens til å begynne å prate som en foss fordi jeg er redd det skal bli "pinlig stillhet" ;)

  Tusen takk for koselig kommentar :)

  SvarSlett
 29. Snu litt på det og tenk på alle de nye spennende menneskene du skal møte. Alle nye vennene du skal få, og alle de nye herlige opplevelsene du har fremfor deg :)

  SvarSlett