30.04.2011

Budsjettoverstigninger

Jeg har alltid vært gjerrig. Mine skotske gener har det aldri vært noe tvil om, og jeg har aldri vært av den kjempegavmilde typen. Det er ikke det at jeg ikke deler, men da jeg var lita føltes det veldig tungt å gi fra seg en del av eiendomen min. Dette kanskje fordi jeg lærte tidlig at man skal tenke nøye gjennom utgiftene sine.


Da jeg var 10 fikk jeg endelig hull i ørene. Jeg måtte betale det selv, og jeg husker enda hvor mye det kostet; 240,- som dog var det dyreste alternativet i byen. Men pengene var det verdt, for jeg hadde mast om det i det uendelige. Året etter fikk jeg min etterlengtede, første mobil. Men for at jeg skulle få en mobiltelefon var konpromisset at jeg måtte betale brukskostnadene selv. Dermed lærte jeg hvor mye det koster å eie en telefon. Jeg har aldri likt å ringe folk, og meldinger sendes bare om det er nødvendig. "Ok"-meldinger ser folk uhyre sjeldent komme fra Siv.

Med dette får dere kanskje litt innsikt i mine motsigelser mot å bruke penger. Det sitter dypt inne, og det å bruke penger gjør jeg ikke uten å tenke meg om. Impulskjøp gjør jeg bare om jeg finner noe jeg har gitt opp å lete etter, det er det siste plagget inne og er i min størreslse, og jeg blir lurt til å tro at det er skebnen. Å ha brukt over 1600,- på en måned er budsjettoverstigninger i massevis. Jeg tjener bare 300,- så der ser dere forskjellen på innteker og utgifter. Jeg har spart i lang tid for tingene jeg har kjøpt denne måneden, og butikker; vær glad jeg har vært på utkikk etter produktene deres ei stund!

Hvor gnien er du på pengene?

Siv

xxx

11 kommentarer:

 1. Jeg passer litt på hva jeg bruker å slik da penger men vil ikke si jeg er veldig gnien når det kommer til penger. Jeg har aldri hatt noe problem med å dele. Men jeg prøver å spare og ikke bruke for mye:)

  SvarSlett
 2. Jeg er veldig glad i å kjøpe ting til andre, men ikke så flink til å kjøpe ting til meg selv. Reiser, derimot, det er for meg det beste som penger kan brukes på, så om jeg overstiger budsjettet eller må spare litt en stund, er det gjerne fordi en ny tur er på planen! Det er uansett viktig å være økonomisk bevisst, synes jeg. Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 3. Siden æ får stipend å ikke egentlig har noe å bruke pengan på her på øya, så spare æ nesten alt. Men de få gangan æ da kommer meg til et senter så går det litt penga bort der. E egentlig veldig gnien, kjøpe kanskje noe i kantina 4 ganga i året. Men å gi gava til kjæresten, familien og de beste vennan blir fort dyrt!

  SvarSlett
 4. Ganske. Haha. Jeg bruker normalt lite penger. Kjøper sjelden ting som brus, tyggis og snop når jeg er ute. Er også veldig glad i å kjøpe ting på internett og på salg, gjerne en kombinasjon!

  SvarSlett
 5. Skjønner godt hva du skriver. penger vokser ikke på trær,og man trenger jo ikke være gjerrig heller hvis man er pengebevisst. jeg burde vært mer penge besvisst. penger flyr ut forteret enn svint.
  SV;:) Hadde vært koselig med gjesteblogging,men det haster ikke for all del. Eksamen er 100X viktigere, så du kan heller komme tilbake etter den hvis du har tid:)

  SvarSlett
 6. Jeg er nok desverre ikke så gnien som jeg burde være :( Prøver stadig å spare litt da.

  SvarSlett
 7. Jeg er veldig, veldig gnien når det gjelder penger jeg har tjent selv, men når det gjelder penger jeg har fått av andre, så er jeg nesten ikke gnien i det hele tatt. Ganske merkelig i grunn, haha. :)

  SvarSlett
 8. Jeg liker å tro (føler jeg bruker den setningen veldig ofte!) at jeg har blitt bedre på det, med tanke på alle utgifter som har kommet etter jeg flytta ut..
  Er liksom sånne ting som man vanligvis tar for gitt - mat og tak over hodet liksom..

  Men tror også at det har gjort meg enda mer grådig på andre ting igjen.. Penger er ingen enkel sak! :P
  Spesielt ikke når man helst vil bruke det på noe annet enn det man må ;)

  SvarSlett
 9. hm... e nok ikkje så veldig gnien, men joa', litt e æ nu :)

  E litt gnien når det gjeld å låne bort penga til andre, for æ e redd for å få dem tilbake. Og iblant e æ gnien når det gjeld å kjøpe mæ nye ting, men har blitt mindre gnien det siste året, ettersom æ nu har fått jobb. Nu tenke æ alltid; "jammen, Caroline.. Det gjør ingenting om du bruke 100 kr av lønninga på det dærr".. men 100 krone blir fort til 200, og 400, og 1000 xp

  SvarSlett
 10. Det er ein veldig god egenskap, eg er alt for lite gnien på pengane! Eg er jo ikkje akkurat ein versting heller - har aldri gått i minus, og har eit samvit som fortel meg når det er nok. Men skulle gjerne ha holdt igjen lommeboka litt oftare:)

  SvarSlett
 11. Passer godt på pengene mine. Men når jeg er i buttikker bruker jeg ofte mye penger eller jeg syntes det er mye. Har ganske mye penger men vist ikke føler jeg meg fattig.

  SvarSlett