27.03.2013

Leoparden er løs

Han har blitt villere siden jeg sist hadde ham på visning. Jeg har fått spørsmål om hva flekkene på halsen min er for noe, både fra barn og gamle damer. En 25-åring spurte meg en dag om det var brannkopper. Nei, leoparder er ikke smittsomme. De gir bare zoologisk status.

pso2

pso

Det heter psoriasis. SuperMarie har det, og hun har laget den fiiine metaforen om leoparden. Leoparder er egentlig ganske stilige. Men jeg tror han kjeder seg litt, for i blant får han raserianfall. Vil vel ha voksen-oppmerksomhet, stakkars. Raserianfall er ganske slitsomme, og det skjer jo alltid når jeg er fullt opptatt med å pumpe jern. Jeg tok ham med til hudlegen på mandag, men hudlegen sa ikke så mye om dyrestell. Han ga meg bare de samme reseptene som fastlegen min før har gitt meg, så det er vel sånn det må forbli. Det blir rart å skulle ta farvel med ham, om alle kremene fungerer. Men han kommer vel uansett tilbake for å hilse på i blant!

43 kommentarer:

 1. Ja, du blir nok aldri helt kvitt ham, men han er jo litt spesielt også da :)
  Vi får ta med leoparden på jorden rundt reise, da kjeder han seg nok ikke!

  SvarSlett
 2. Leoparden trenger sol og varme og saltvann :)
  God påske :)

  SvarSlett
 3. Min leo er sint han også, men han herjer mest i hodebunnen og bak/i ørene, på nesen og over overleppa. Må vel ta han med til fastlegen igjen snart siden den kremen jeg har IKKE funker. Og den er vanskelig å påføre i hodebunnen siden jeg ikke selv vet helt hvor han er... Har du fått noe spesielt for hodebunnen? (leste sist du skreiv om han at du har han der og?)
  Ellers håper jej han forsvinner for sommeren så snart jeg begynner å ta sol igjen (når tattisen er ferdiggrodd) ^^

  SvarSlett
  Svar
  1. Jajajaja, hodebunnen er jo egentlig mye værre, men det er sånt som folk ikke ser. Har liksom blitt en del av livet, sant? Men jeg bruker betamousse, og det funker supert! (Iallfall når jeg husker å ha det på..) Det lindrer, det skitner ikke til håret, det tar ikke mye tid - perfeccct for meg! (Og ikke for dyrt heller, takk og pris for blå resept, haha) Si i fra når du har prøvd det :D

   Slett
 4. Leoparden min har vært med meg leeenge. Begynt å komme litt på beina igjen. men skal få se å få kommet meg til legen igjen få litt salve og få hørt om mulighetene om lysbehandling (selvom det er svindyrt).

  SV;Gooood påske tilbake igjen(med en klem på slep) Poirot må jeg prøve å få skviset inn. De her hjemme er ikke noe særlig poirot fan. :) Har en poirot samleboks på biblioteket jeg jobber på .men jeg glemte å låne den med meg hjem.men,men. er jo masse fine krim serier i påsken:) Anbefaler forresten tvserien "The Following" som går på TVNORGE. Er jo en tvserie som går utenom påsken, men den er krim/thriller og spenning med kevin bacon=)

  SvarSlett
 5. Den var vel søt, vel!

  Ønsker deg en flott påske med dyret ditt.

  SvarSlett
 6. Jeg har ingen leo - synes ikke slike leoparder er så skumle heller. Det er bedre å bli "venn" med leoparden sin fremfor å frykte den.

  SvarSlett
 7. har ikke sett dette hudproblemet før du fortalte om det faktisk :P Du er i alle fall trendfølger med dette, hehe :D
  kos deg i påsken, Siv!

  SvarSlett
 8. Så sprøtt! Hvis man kan finne positive ting i arr og allergier og utslett som kommer og går som de vil, så er jo det i grunn ganske bra. Det er jo en del av deg uansett! Også gir sånne ting litt karakter kanskje, folk lurer på hva det er og det blir jo en del av en selv om det kanskje ikke er superkult! Det gjør vel ikke ondt regner jeg med?

  Ha en fin påske Siv! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør ikke vondt, nei, men det pleier å klø en del i blant! (Det gjorde vondt i hodebunnen før, though, da jeg klødde meg til blonds...)

   Slett
 9. God påske til både deg og leoparden, hihi!

  SvarSlett
 10. Kim Kardashian har også Psoriasis, hun tok brystmelk fra søsteren sin på det, å mente det fungerte ;)

  SvarSlett
 11. Det er så fint å se på det som en leopard, for leoparder er fine dyr :) God påske! :)

  SvarSlett
 12. Du, det siste biletet var jo utruleg vakkert, eigentleg! Leoparden. Likar det!

  SvarSlett
 13. Oisann. Har du også det ja. Det slår spesielt ut når varmen kommer eller? min mor hadde også psoriasis, men hun er kvitt det nå faktisk. vet ikke helt hva hun gjorde, men skal høre med henne om det var noe spes eller om det bare gikk av med årene?

  That being said, så er du en søt leopard :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde jeg satt pris på, takk! Men jeg har også hørt at det ofte kommer og går med årene!

   Slett
 14. Du er vakker likevel - men det er plagsomt med psoriasis då, lillebroren min har det også - han har fått god hjelp fra ein krem han kjøper på helsekost "zona", men du har sikkert prøvd det meste tenker eg.

  God påske fine du!!

  SvarSlett
 15. Jeg sier som noen av de over her, det så faktisk ganske stilig ut. Men ikke morsomt hvis det klør og er plagsomt, og det gjør vel psoriasis? Bra med noen kremer da. Jeg klør av alt mulig jeg, så skjønnr hvordan du har det liksom.. Ha en fin påske Siv Klem <3

  SvarSlett
 16. Fint å skrive om dette på en slik måte! Good påske du!! :)

  SvarSlett
 17. Visste faktisk ikke at du hadde psoriasis faktisk. Men åh for en herlig måte å skrive om det på!

  SvarSlett
 18. Jeg har en veldig liten leopard, ganske svak er den også - men jeg har den! Og den har vokst litt det siste året, håper ikke den vokser enda mer...

  SvarSlett
 19. Jeg har ikke tenkt på det engang, men kan være fordi jeg har noen merker i halsen selv.

  Sv: Tusen takk honey

  SvarSlett
 20. du og Supermarie... er deten sykdom for flotte jenter? Og å kalle den for en leopard er helt genialt spør du meg.

  SvarSlett
 21. Uff det ser ikke noe godt ut. Kalle det for leopard er morsomt:) God påske, Siv:)

  SvarSlett
 22. oi da! Men jeg syns det var en veldig kul farge på det- gull farge! Jeg har slitet med det i hodebunn, men plutselig så stoppet det.. og skjønner ikke hvorfor for min pappa sliter med det ennå i hodebunn. Gud å det svir og klør til tider.. håper det ikke irriterer deg like mye som det gjorde med meg..
  god påske! :D

  SvarSlett
 23. Ser ikke noe godt ut nei, men sånt kan man tross alt ikke noe for! Syns ikke ditt så så ille ut heller :)
  Får håpe kremer og sånt funker da. For det klør vel? Ønsker deg riktig god påske! Skal svare på utfordringen din i løpet av påsken! :D

  SvarSlett
 24. Det ble faktisk kult når du sammenlignet det med en leopard :) Vi har vell alle et fødselsmerke, men jeg synes fødselsmerker er litt kule i grunnen. Da har du på en måte et merke som bare er ditt :)

  SvarSlett
 25. Hehe, artig måte å skrive om det :)

  SvarSlett
 26. Sv; Nei, det var noe nytt!

  // Har enda ikke fått tid til å se Oz, håper ikke den blir borte fra kino enda!

  SvarSlett
 27. Uff, så leit at han skulle stikke på besøk nå i disse påsketider da :/
  Håper det blir en kortvarig visitt og at kremene fungerer som de skal! :)

  Men hvis det er noe trøst, så er jo leoparder veldig kule. Ergo, du er veldig kul du også! ;)

  Goooood påske Siv! <3

  SvarSlett
 28. Eg håpar at det går bra med deg og Leo.

  God påske :)

  SvarSlett
 29. Det er bra du er åpen om det synes jeg! :)

  SvarSlett
 30. Hehehe, du er nå søt. Bra du har litt humor på det. Tvitvi for at kremene fungerer:) Du må ha en god påske videre!

  SvarSlett
 31. Kjærasten min har psoriasis, så eg har opparbeida meg kunnskap på det området med tida. Men eg tykkjer det er kjempebra å berre innfinne seg med det, og når ein ser på det som ein leopard blir det jo noko elegant og nesten fint over det! Psoriasis er jo ikkje farleg, det burde ikkje vere tabu i det heile - men det er det vel nesten ikkje lengre heller :):)

  SvarSlett
 32. hærlighet så søtt innlegg om noke som eg har hørt e utrolig slitsomt. du kan det med å vri og venda på ting, og spesielt te noke positivt. alle sko hatt den egenskapen ;)

  / tusen tusen takk, det blei mest fint, samtidig som det va litt vondt <3

  SvarSlett
 33. Jeg synes det er så vakkert når folk snakker om psoriasis. Det må jo være forferdelig, men dere virker så positive. You go girl. Håper alt blir bra.

  SvarSlett
 34. Håper det blir mindre av raserianfallene! Dere er tøffe som skriver så åpent om sykdommen (Supermarie og deg ++!) Forbilder! :))

  SvarSlett
 35. Håper du får den under kontroll, men det er jo den fineste hud "sykdommen" utseendemessig iallefall :) Litt sånn stilig :)

  SvarSlett
 36. haha uff så slitsomt.. har endel allergi og eksem jeg og, er så leei! men.. det er vel ikke det værste som kan skje her i livet :)
  forresten, siden jeg har sluttet å blogge har jeg laget meg en fb side som går an å like der jeg legger ut noen bilder vist du vil se :)
  http://www.facebook.com/pages/Marte-Lie-Gjeseth-Photography/627402037285992

  SvarSlett
 37. Jeg elsker jo leo's så det passer jo! Litt dyrisk og kul du, annerledes. Men skjønner at du ikke er så alt for glad i han da

  SvarSlett
 38. Dette kommer jo til å høres helt rart ut, men here goes.... Dine flekker var jo pene! Spesielt mønstret de dannet på nakken din. :) :) Synes det er så godt at du og Marie kan snakke om leoparden - alt for mange skjuler den under sjal og klær og denslags, og for mange blir den jo verre når den får det klamt. Litt dumt at leoparden skal komme og vise seg fram og klø når du løfter, da. Men det er kanskje bare fordi den vil være med på moroa!

  SvarSlett
 39. Jeg elsker å lese om leo, eller jeg unner ingen å få leo altså, men tenk å bare lese om utslett o.l. Leo er så mye tøffere. Jeg håper du får temmet leoparden, det er jo typisk at den kommer når du er opptatt med noe veldig viktig. Si hadet til den fra meg da!

  SvarSlett