30.08.2012

Solfattig

Siv har aldri vært i noe syden, sånn som alle andre nordmenn på sin egen alder. Som en revenge har jeg vært på andre sida av verden, noe jeg egentlig synes er mye kulere. Men Siv har levd hele livet sitt i regnvær, kulde og under overskyede himler. Et par dager med sol, men da en forblåst dag. Sånn er det i Nord-Norge. Hvordan kan jeg noen gang ha sett sola, når jeg da ferierer i Skottland? Tjah...


I Skottland var det mye varmere enn det vi er vant med, men jeg vil ikke si at jeg har blitt venn med sola denne sommeren. Det har vært så kaldt og hustrig i nord, at vottene har blitt godt brukt. Spesielt allværsjakken, som jeg bare har vært foruten ved to anledninger. Den ene var en joggetur, og den andre var en tur i solveggen da vi hadde en (halv) dag sol. Med tanke på dette, blir jeg usannsynlig provosert når folk sørpå klager over kulda og årets dårlige solkvote. 17 grader og lett overskya er det vi kaller en sommerdag her i nord. Alt over 12 grader, under 6m/s vind og 5mm nedbør er godt vær! Kanskje like godt at jeg ikke planlegger dagene rundt været. Da hadde jeg sikkert gått på veggen!

Siv
xxx

Illustrasjonsbilder tatt i godværet for noen dager siden. 

39 kommentarer:

 1. Du er søt Siv. Jeg bor jo i Bergen nå, her er det MYE regn! Bra det finnes regntøy og paraplyer;) Og når sola først titter fram, da er det virkelig bare å nyte det:D

  SvarSlett
 2. Jeg er egentlig ikke så glad i varme og hater å sole meg. Selvfølgelig er jeg glad i fint vær om sommeren så jeg kan bade, men ellers så er det ikke så farlig for meg om sommeren regner bort:) Elsker regn, litt rar sånn:) Jeg har heller aldri hvert i syden. Forutenom norge, har jeg bare hvert i sverige og danmark:)

  SvarSlett
 3. Tror vi hadde 2 dager me sol i sommer her på Jæren.
  Heldigvis er dårlig vær og vind en SUPER unnskyldning for å sitte inne å lakke negler og se film :D

  SvarSlett
 4. Er ikke noe særlig glad i varme eller å sole meg. Holder på å dø når jeg er i syden, men jeg elsker å bade! Liker nok heller å reise til mer kulturike steder og ikke minst storbyer : P Litt mer å finne på der synes jeg.

  Ja, man må gripe dagen selv om det enten er godt eller dårlig vær!
  xx Siri

  SvarSlett
 5. AMEN!!!! Jeg er så enig, men så er jo jeg fra det kalde nord selv. :P
  Jeg har ikke vært velsignet med strålende vær i sommer, virkelig ikke, men jeg har likevel fått gjort omtrent alt jeg ville. Jeg har syklet turer med 15 sekundmeter vind, stått på fjelltopper 1000 moh i tåke og regn og rett og slett koset meg uansett vær. :) Sånn det skal være, synes jeg. :)

  SvarSlett
 6. Jeg har heller ikke vært i syden noen gang! Heh..

  Tror de i sørnorge egentlig er vant med FOR fint vær, så når været blir, sånn- vanlig fint, da er det skittvær... I don't get it, do you?? : )

  SvarSlett
 7. Jeg ser frem til Skottlandturen i september. Men er det sånn at det stadigvekk regner der borte eller ? For da må jeg nok invistere i noen gummistøvler eller no :-) Fine bilder, Siv :-)

  SvarSlett
 8. Haha :p Jeg klager alltid på været uansett jeg.

  SvarSlett
 9. Haha, høres ut som en flott sommer.. Hadde blitt gal tror jeg. Må ha sol. Selv om det har vært fint lite av det i år.

  SvarSlett
 10. Jeg er egentlig litt irritert på meg selv som lot det ustabile været påvirke meg. Det glimtet tidvis til med sol og varme på Østlandet - det var bare ikke så forutsigbart alltid. Flinkere til å gripe dagen uavhengig av vær neste år! Det blir jo tåpelig å la alt stå og falle på noe man ikke kan gjøre noe med - en fin sommerferie er ikke noe man får, men noe man selv må ta. Høsten er så grei sånn værmessig - når det er mørkt, kaldt og vått kan man pakke seg inn i varme klær og kose seg med varm drikke og lytte til lyden av regnet utenfor når man kommer inn. Hvis det er sol, så kan man ganske enkelt nyte solskinnet. Win uansett!

  SvarSlett
 11. Jeg skjønner sååå godt hva du mener! Men jeg må ærlig si at jeg er blitt glad i sør kun pga det litt bedre været enn i nord (i tillegg til at det er litt mer sentralt). Og jeg klager så lite som mulig, for jeg vet hvordan det er å ha det verre :P

  SvarSlett
 12. Du kan trøste deg med at Sunniva har heller aldri vært i noen syden, og jeg er jo noen år eldre enn deg også... Jeg har faktisk ikke pass en gang, jeg:-O

  "Sommeren" har ikke vært noe og skryte av, nei. Better luck next year sier bare jeg. Fikk helt gapskratt da jeg stod i køen på butikken her om dagen, og to litt eldre damer pratet om sommeren som hadde vært; "Ja, jeg hørte vi hadde litt sol en dag, men jeg var dessverre på do akkurat da". Haha! Veldig fin bekrivelse av sommeren i Lofoten hvertfal. Når sola kommer må man praktisk talt bare løpe ut og nyte den meg en gang. Men mangelen på sol og sommer har vært bra for pollenallergien min i det minste, som jeg nesten ikke har merket i det hele tatt i år... Så da tenker jeg at det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. Håper nordlenninger som ikke har allergi har noe annet å tenke på:-p

  SvarSlett
 13. Nei, sommer har det vært lite av i går gitt ;p Hadde litt sommer i England i mars, april og litt like før jeg dro ;)

  SvarSlett
 14. Huff, det været er noe jeg ikke hadde trivdes med tror jeg. Jeg liker sol og varme (så jeg har det fint her i Brisbane foreløpig, haha! Får se om det ikke blir litt vel varmt når det blir sommer og temperaturer på nærmere 40 da..), så jeg tror jeg hadde blitt litt deprimert hvis det hadde vært så mye regn, vind og kulde. Men du er flink som klarer å ta det med godt humør og planlegge på tross av været! :)

  SvarSlett
 15. Kjenner meg så utrolig igjen. Foreldrene mine og søsteren min er flyttet sørpå, de har hatt "dårig vær" og 20 grader. Huffameg så forferdelig. Vi har hatt noen superfine dager med tre timer sol og 14 grader liksom. Slutt å klage. :)

  SvarSlett
 16. Word.
  Harstad produserte en sommerdag i går, såpass at jeg faktisk kunne sitte i solveggen på høyskolen UTEN jakke. :O :O
  Søringer er og vil forbli søringer ;)

  SvarSlett
 17. Det var skikkelig deilig temperatur i Tromsø i går. Deeeilig!

  Jeg blir alltid så irritert over avisene. "NÅ KOMMER FINVÆRET" og så er det bare meldt finvær i Oslo. Hallooo? Det finnes faktisk andre deler av Norge også.

  SvarSlett
 18. Har faktisk aldri tenkt over det før, men det er faktisk sant, haha :-D Og bare så du vet det pleier ikke jeg heller å reise til syden!

  SvarSlett
 19. Andre siden av kloden er jo såå mye kulere da:) og ang sol, jeg klager ikke her i sør, for vi har hatt en del sol, men vi har også hatt unormalt MYE vind - Kald vind! Tror generelt hele Norge har hatt en dårlig sommer, men dere i nord har nok hatt det endel kaldere..

  Jeg ser bare frem til USA i neste mnd, og Filippinene i desember, da skal jeg få min sommer:)

  SvarSlett
 20. har ikke hatt for mye sol i sommer jeg heller ;D Men fikk jo en uke i syden da :D herlig det!!

  SvarSlett
 21. Tror aldri jeg hadde overlevd i Nord! Hehe. Og jeg er heller ingen Sydenentusiast :-)

  SvarSlett
 22. SV: Takk for det Siv :) Trives veldig godt her :D

  SvarSlett
 23. Huff, jeg må innrømme jeg ikke tror jeg hadde trivdes med det været. Og jeg er en av sørlendingene som har klaget over sommeren:P Selv om sola har tittet fram nå og da har det likevel aldri vært noen badetemperatur. Tror dette er første sommeren i mitt 20 år gamle liv at jeg faktisk ikke har badet :S

  SvarSlett
 24. //Jeg liker deg også, jeg, Siv <3 :)

  SvarSlett
 25. haha, offda! Skjønner du blir irritert når andre klager på været da ja! :-P Kom nettopp hjem fra 40 grader og sol, til regn og 9 grader... Litt av en overgang, men vi har fått hatt sola i 14 dager, så klager så absolutt ikke! Deilig å ikke være svett og klissete av solkrem, for en gangs skyld ;-)

  SvarSlett
 26. hahahaha, man klager etter hva man er vant med vøtt. Jeg vil gi masse creds til dere i nord, for at dere holder ut med kulde, regn og snø. Jeg gir dere 10 poeng.

  SvarSlett
 27. Liker bileta! Innimellom er skodde og regn så vakkert.

  SvarSlett
 28. Hehe ja da skal vi kanskje ikke klage her i sør...selv om jeg må innrømme at jeg ikke synes vi har hatt en veldig god sommer. Været har vært sånn halvveis hele tiden, men sannsynligvis mye varmere enn hos dere!! Jeg hadde ikke klart å leve uten sol tror jeg!

  SvarSlett
 29. Hehe, sånn har vi det i Bergen også ;)

  SvarSlett
 30. Godt muligheter for at du ville fått sjokk i syden da pia;) God klem som varmer deg inn i helga fra meg!

  SvarSlett
 31. Vi har faktisk ganske mye sol vi! :D

  SvarSlett
 32. Sola har glimtet med sitt fravær der jeg bor. Den siste dagene har det vært sol & vind,så regn vær & vind om hverandre.
  Det øverste bildet så skikkelig magisk ut:) trolsk nesten:)

  SvarSlett
 33. Du forstår ikkje kor mykje eg vil reise til Skottland (er langt oppe på lista over land eg vil besøke :))

  SvarSlett
 34. sv:/ Bare hyggelig! Du fortjener å være med i en sånn en <3 Skulle ønske alle var like glade og koselige som du er. Hihi :D SMIILEFJES!

  SvarSlett
 35. Her nede i sør/øst er det ganske så flott for tiden, men vi merker på temperaturene at høsten er på god vei til å innta landet! Håper dere får litt mer godvær før vinteren tar over!!

  SV: Tusen takk for fine fine kommentarer, Siv(:

  SvarSlett
 36. Jeg elsker sol og varme, men så kan jeg kose meg med vintervær også :)

  SvarSlett
 37. Jeg er egentlig ikke noe glad i sol og varme.. Foretrekker faktisk været i Norge, spesielt om våren og om høsten! Det er perfekt vær for meg!

  SvarSlett
 38. Jeg beundrer dere langt oppi nord.. Det må jo være som å leve med vinter hele året, haha!
  Nå er det ikke sånn at Trøndelag er det nye syden, men vi har da hatt noen dager med sol, blå himmel og mangeogtjue grader, så en kan da ikke klage.

  Hvis det er noe trøst så har det allerede begynt å snø her nede, ikke så langt unna her :P

  SvarSlett