15.08.2012

Selvskryt er velskryt

Det er ikke noe nytt, og det er ikke gyldigheten av dette jeg vil skrive om i dag. For når man skryter av seg selv, så er det velskryt, og det kommer fra hjertet. Å vokse opp i JanteNorge har lært oss at vi ikke skal skryte av oss selv, for da blir vi sett på som selvgode. Men litt må man få skryte, når man har gjort noe bra!! Er det virkelig så galt å si gode ord om seg selv?
¨BRAG
Jeg synes det er viktig å skryte litt av seg selv. På den måten viser man selvtillitt, og dessuten at man er stolt av seg selv og sine oppnåelser. Selvfølgelig; Vi vet alle hvor kjedelig det er å høre på han som skryter av seg selv hele tida. Spesielt de som skryter av at de er så mye bedre enn alle andre. På den andre sida blir vi akkurat like lei av å høre på henne som til stadighet syter over hvor elendig hun er i alt. Men det finnes en fin mellomting. Det er så mye bedre å skryte litt av seg selv, enn å klage om hvor dårlig en er, bare for at andre skal skryte av en. Dessuten føler du deg mye bedre om du ser på det positive i stedet for det negative. Når man selv vet hva man er god til, vet man også hva man blir glad av å holde på med, og det er jo en god sirkel!

Selv liker jeg å kunne ting - det er sikkert derfor jeg alltid har vært god i teoretiske fag: Jeg liker å lære nytt, og jeg suger til meg informasjon som en svamp. Det er gøy å få toppkarakterer! Jeg er også flink til å være positiv. I stedet for å se på det negative, prøver jeg å trekke på smilebåndet. Å ta initiativ er jeg også rimelig flink til. Organisere smått og stort er noe jeg har lært med årene. Jeg er inkluderende, og jeg smiler til de aller fleste - også randome på gata.

Jeg er flink til å blogge. Jeg er flink til å dele kjærlighet. Jeg er flink til å lese, gjøre mitt beste, spise sunt, kokkelere (om jeg vil), håndtere penger, passe på meg selv og å holde kontakt med folk. For noen måneder siden ville jeg også sagt at jeg var god til å underholde, men akkurat i denne stund føler jeg ikke det samme. Da trenger man ikke nevne noe om det. Om man selv ikke føler det er sant, så blir det ikke selvskryt allikevel! Sånn er det med den saken.

For vi må lære oss å skryte av det vi er flinke til. Ikke supermye, men litt. Jeg hører altfor ofte "Ikke for å skryte, men..." Det høres jo så dumt ut. Skal det være så skal det være! Man må da tørre å innrømme sin egen skryt! Så nå har jeg skrytt av meg; vil du skryte av deg?

Siv
xxx

/Bildene er linket

39 kommentarer:

 1. Veldig bra skrevet! Er så enig med deg! Men finnes en mellomting, om du bare skryter av deg selv så er det ikke bra ,men sånn innimellom er det lurt å gp seg selv litt skryt :)

  SvarSlett
 2. så flink du er :D og veldig bra skrevet! er ikke så flink til å gi meg selv skryt nei, så har et forbedringspotensialet. Men som hun over skriver; det er ikke bra å skryte for mye heller! Ikke det at jeg tror jeg kommer dit noen gang, at det blir for mye skryting av meg selv :P

  SvarSlett
 3. Godt budskap! Her om dagen tenkte jeg faktisk at faen, jeg er utrolig bra. Det handler bare å rive fokus vekk fra de punktene man har mye forbedringspotensial på og heller se på det man får til. Jeg er helt rå i karate, har en fin, slank kropp, jeg er hardtarbeidende og pliktoppfyllende, reflektert, atletisk, engasjert og flink til å lage kort. Blant annet.

  SvarSlett
 4. Hahah, for et morsomt og interessant innlegg! Du sier jo så mange kloke ord Siv og har så mange gode tanker! Flott innlegg :D
  xx Siri

  SvarSlett
 5. Liker tankegangen din! Viktig å være stolt av seg selv når man har oppnådd noe. Hvor ellers skal man finne driven til å ville oppnå nye ting?

  SvarSlett
 6. JEG HAR BLITT FLINKERE TIL Å IKKE VÆRE KJEMPEREDD EDDERKOPPER.

  Jammen jeg utsetter jo som en helt - når jeg har noe å gjøre på. Nå har jeg delvis "flyttet" opp igjen til Trondheim. Lang kjøretur, men i finvær - JEG LIKTE Å KJØRE SÅ LANGT, SELVOM JEG IKKE HADDE TRODD DET (det var også litt selvskryt).

  Du er kjempeflink til å blogge! Og så er du kjempeflink til å "snakke" med felles bloggere, og ikke bare hilse innom og si "kult!", "fint bilde", "stilig!".

  YOU, Sirette, are awersome!

  SvarSlett
 7. Er enig med deg! Følger jeg selv bør bli flinkere til å ikke være så negativ til meg selv fordi jeg stiller så høye krav til meg selv :)

  SvarSlett
 8. sv./

  Haha, awww. Men Siv, da!!! Du må ikke være lei for det, jeg har opplevd slike ting massevis av ganger før, så slapp av, no big deal :D Du er forresten utrolig søt som begynner en svar-kommentar med et langt avsnitt i parenteser! <3

  Så du er 95-modell? Synes du er fantastisk klok og samtidig helt herlig til å være "så" ung (hahahha Ingvild, fy, jeg er jo bare 18 selv - men du tar poenget? :D)

  Iiih, så heldig du er!! Jeg har LYST til å prate sånn britishhhhhh, og i hodet mitt kan jeg det, + mange andre fine engelske uttrykk, men herremin, når jeg kommer oppi ordentlig folk som snakker engelsk(eller amerikansk), høres jeg ut som jeg går i sjetteklasse og knapt kan grammatikk. Blæh. Nei, det er kanskje ikke så ille, men åh, jeg misunner deg.

  Selvfølgelig kan du spørre om det! Jeg er en mediaogkommunikasjonselev, jeg. (Wæ langt ord!) Skal starte på vg3 MK nå i neste uke og både gruer og gleder meg. Skal tilbake til den "gamle" klassen min som jeg gikk sammen med i 1.klassen, før jeg flyttet til Lofoten og gikk vg2 der. Blir trist å si adjø (igjen). Jeg hadde glemt hvor herlige de er, inntil jeg plutselig møtte de i Oslo (de var på klassetur der samme uke som oss!!) på Donkeyboy-konsert og fikk klem av hele gjengen. <3 Hehe.

  Herlighet, Siv. Dette innlegget elsket jeg. Skulle ønske alle kunne lese det! Skulle forresten ønske at alle bloggere var så inkluderende, energiske, positive og fulle av liv, sånn som DU! <3 Noen ganger kommer jeg over mennesker som bare..hmmm, stråler av liv, inspirasjon og glede og som alltid har noe gøyalt, sprøtt, klokt eller livlig å komme med. Dessuten synes jeg det er FLOTT (mer enn flott) at du legger igjen spor etter deg, med litt andre ting enn "sv: tusen takk, det blir jeg glad for" eller "fint bilde" eller "sv: ja ikke sant det er så synd på meg" osv. Haha. Skjønner? Du spriter opp bloggverdenen!!! :D <3

  STOR klem fra Ingvild! :)
  PS: Oi det ble en lang kommentar...

  SvarSlett
 9. Søren, nå satt jeg hele tiden og tenkte på at jeg skulle faktisk svare på spørsmålet du stilte i selve innlegget og så klarer jeg såklart å glemme det. Well, here we go:

  Jeg er veldig flink til å bake!!! Kan lage sjarmerende, små cupcakes eller stilige kaker med masse pynt. Dessuten er jeg ganske flink med kreative ting, som for eksempel scrapbooking, tegning, strikking, sying etc. Å få andre til å smile er jeg kanskje ikke verdensmester i, men jeg gjør det i blant og tar det som et hint at jeg er en liten gledesspreder.

  (Det føltes SÅÅ rart å skrive det der, men jeg tror det er sant. Dessuten kunne jeg nok føyd til noen andre ting også (hahahha), men var nok passe det der. Men du, jeg er så enig med deg, folk som skryter MASSE - og av seg selv hele tiden - er ikke helt sånne mennesker jeg kunne hengt med hver eneste dag, og folk som syter av seg selv hele tiden (joda, jeg gjør det selv i blant også, men har blitt flinkere - helt sant!!), får jeg lyst til å denge i veggen, seriøst. (Obs, skulle ikke sagt det!). Såå...da er en mellomting perfekt! Alle er dyktige til noe, noen har massevis av talenter, noen er ikke en gang klar over det!

  Blabkabalablabla. (ok da stopper vi der, tenker jeg.)
  XOXO <3

  SvarSlett
 10. Du er flink til så masse! Skulle ønske jeg var flinkere til å ville lære nye ting...
  Men jeg er flink å bake! (flinkere enn jeg tror faktisk!), flink til å kjøre bil, flink til å være med familien, flink til å pynte i huset (selv om min bedre halvdel aldri merker det.. Haha)

  Alle burde blitt flinkere å skryte av seg selv! Jeg inkludert. Jeg er så sjenert at jeg føler meg så dum når jeg skryter av meg selv... Nå skal jeg prøve å bli flinkere til det!

  SvarSlett
 11. Er veldig enig i det du sier! Man må se litt positive sider meg seg selv og ikke bare fokusere på skavankene man finner :)

  SvarSlett
 12. Det du skrev nå er jeg veldig enig i, hater når folk sier "jeg er stygg på håret" bare for at alle skal si "nei, du er kjempefin på håre" hele tiden.

  Jeg kan skryte av deg og si at du er en kjempeflink blogger, og selv om jeg aldri har møtt deg, føles det son jeg kjenner deg, Haha ;P

  For å skryte av meg selv så kan jeg si at jeg er flink med negleting, men jeg er og god i matte :)

  Kos deg videre! :)

  SvarSlett
 13. SÅ sant!
  Jeg er flink til å strikke og til å bake :-)

  SvarSlett
 14. Herlig innlegg Siv!
  Jeg er flink i jobben min (flink til å hjelp, ta vare på, trøste og oppmuntre) - og derfor savner jeg den så innmari.

  SvarSlett
 15. Selv hater jeg skryt generelt.. Jeg vet liksom ikke hva jeg skal si eller noe.. Mange tror jeg er frekk ettersom jeg ikke sier takk og slik, men det er bare det at jeg ikke klarer å ta i mot skryt ;p

  SvarSlett
 16. Så bra skrevet Siv! Godt å skryte om seg selv i blant!:) Selv om jeg akkurat nå ikke kommer på noe å skryte om meg selv da! hehe!

  SvarSlett
 17. Godt skrevet søte Siv :) Herlig å skryte litt :D

  SV: Ja sjekk ut, Siv :) En veldig flott fotoblogg :D

  SvarSlett
 18. Herlig innlegg, og er så enig med deg!

  SvarSlett
 19. Oh so true. Alltid så fine og reflekterte innlegg du Siv. Jeg er f.eks flink i jobben min, og bryr meg om andre :-)

  SvarSlett
 20. Fint innlegg:) Må være lov til litt selvskryt:)

  SvarSlett
 21. Du er iallefall flink til å kommentere! Tja, jantenorge har gjort noe med meg, men jeg håper på å bli en ganske god student, og en god venn og et greit menneske er jeg så absolutt!

  SvarSlett
 22. Svar til SIV, FRÅ Maria:
  hehe, SIv, nei du har nok ikkje høyrt om han. han er jo ganke ny;)
  og TAkk takk for gratulasjonar og komplimenter i fleng!
  I`m back on the blogging track, så nå skal eg lese litt her inne hos deg og kose meg:)

  Kommentar på innlegget her:
  Dette likte eg! det er jo ikkje skryt i den negative forstanden! det å vera ærleg om sine styrker! Noko som ein ein knallgod eigenskap både i arbeidslivet og i realsjonslivet! kvifor skal vi ikkje vera stole over det me kan!? Til helvette med jantelova!

  Eg er flink til å synge,klemme,skrive,teikne,visa omsorg,tenka raskt, jobba i barnehage,seie det eg meiner, ta vare på megsjølv og andre!

  SvarSlett
 23. sv./

  Kommentarer i store bokstaver må vel bety noe spesielt. Jeg sender mange, mange klemmer til deg, du er så toppers. Og forresten, spiller du gitar? (iihih :D:D::D:D: det gjør jeg også!!)

  SvarSlett
 24. Kjempe flott innlegg! Veldig reflektert og bra:)

  SvarSlett
 25. Yey! Supert innlegg :D Jeg har blitt mye flinkere selv til å skryte av meg selv :) Og så syns jeg det er utrolig viktig å skryte av hverandre. Jeg kommer dessverre fra en by hvor folk er mer misunnelige enn skrytete, håper det blir bedre med årene :)

  SvarSlett
 26. skryter noen ganger, men er ikke en vane liksom! :)

  SvarSlett
 27. Så tøft! :D Helt enig med deg :)

  SvarSlett
 28. Så fint innlegg! :-) Flink du er til å skrive! ;)

  SvarSlett
 29. Er ikke flink til å skryte av meg selv.. :)

  SvarSlett
 30. Jeg har problemer med å skryte av meg selv til mennesker jeg ikke kjenner godt. Nettopp fordi jeg er redd for å være hun der som skryter av seg selv hele tiden. Men jeg er flink til å ringe foreldrene mine, mannen min eller bestevenninnene mine når jeg vil fortelle om noe jeg føler at jeg har gjort bra. Ellers kan jeg jo fortelle at jeg er veldig flink med mennesker, å lese de og å vite hvordan jeg skal oppføre meg. Har akkurat begynt i en ny jobb og merker at dette er en stor fordel der. Noen ganger er jeg så utrolig glad for å være meg :)

  SvarSlett
 31. En fin mellomting er nok det beste...ingen liker de som skryter hele tiden, da slutter man å tro på de etterhvert! Jeg er flink til å stå på, gjennomføre det jeg setter i gang. Jeg er flink til å ta vare på de jeg er glad i, jeg er flink med barn og til å ikke bruke for mye penger!

  SvarSlett
 32. Kunne ikke vært mer enig med deg!
  Men må nok innrømme at selvskryt er noe jeg ikke kan.. Føler at jeg skryter på meg ALT for mye, selv om det er snakk om bittesmå ting som jeg egentlig vet jeg kan.
  Husker blant annet det aller første jobbintervjuet mitt.. Stakkars mannen måtte dra ordene ut av meg, for jeg nektet å si at jeg kunne eller var noe som helst, haha.
  Når jeg tenker på det i ettertid er det kanskje ikke så rart jeg ikke fikk den jobben ;D
  Jeg liker å tro at jeg har blitt bedre da, for jeg er FLINK til å si sånne ting til meg selv høyt! :)

  Ha, ser du hva jeg gjorde der? ;)

  SvarSlett
 33. For et fint innlegg. Og jeg kunne ikke vært mer ærlig:)

  SvarSlett
 34. Herlig! Elsker at man kan skrive fine ting om seg selv, syntes det er voksent gjort! Og godt for seg selv! :-)

  SvarSlett
 35. LOVELOVELOVE Siv, jante Norge er noe shit! Vi skal skryte av oss selv, vi skal være fornøyde når vi gjør noe bra eller har oppnådd noe bra. Selvfølgelig som du skriver ikke hele tiden, og vi vil ikke høre om Ola Nordmann som er bedre enn alle andre til ca absolutt alt, men er du flink til noe så er skryt lov. jeg skal jaggu skryte litt av meg selv her også; Jeg er meget fornøyd med å ha besteget preikestolen, og jeg satt helt på kanten, og jeg har høydeskrekk! og jeg kan være såpass ærlig og skrytete å innrømme at jeg er fornøyd med livet, og det jeg har oppnådd, på tross av at jeg har en mangelfull utdannelse osv osv.. det er lov å skryte, men ikke hele tiden, og ikke av alt...

  SvarSlett
 36. Jeg er awesome og du er også awesome. Det er viktig med skryt og enda viktigere å drite i hva andre synes :)

  SvarSlett
 37. og jeg syns du er flink som sier at du er flink :D
  janteloven kan ta seg en bolle og legge seg :) Det er lov å skryte litt av ting man er stolt av.

  SvarSlett
 38. Herlig Siv! Janteloven kan bare gå å legge seg, vi er for mange flotte mennesker her i norge, til at vi skal la oss trykke ned av den! Jeg har selv blitt mye flinkere til å skryte av meg selv, til meg selv, eller litt til andre, nettopp fordi jeg føler jeg fortjener det. Jeg skryter ikke om hvor flink jeg er til å skrive fort på tastaturet, eller slike ting, men av oppnåelser og mål jeg har klart, spesielt rundt sykdommen min. I natt snakket jeg faktisk helt frivillig med ei på flyplassen, og det kjentes godt! For et år siden slet jeg jo med sosial angst, og hadde sikkert svimt av bare med tanken på det. Gode ord fortjener vi alle iblandt, og gjerne fra oss selv :-)

  SvarSlett