28.08.2012

Make love - not war

Hippie-tiden, altså! De sa jo så mye smart. (Om man ser bort fra all neddopinga. Den trenden er jeg ikke helt keen på.) Tenk om alle kunne vise litt nestkjærlighet - Tenk så mye gladere alle kunne vært! Fordi man føler seg kjærligere og mer omsorgsfull når man viser godhet mot andre, når man ser hvor glade andre blir, og hvor glad en selv kunne vært om andre var gode mot en selv!

The Game Of Love

Banksy in SF - Peace and Love

"What goes around, comes around", "Karma is a bitch - if you are", "Smil til sola, så smiler den til deg", "Man høster som man sår". Alle ordtak sier det samme: Du får som du selv fortjener. Er du ufordragelig, er folk like ufordragelige tilbake. (Selv om det er det motsatte av det De O'store guddommer sier om å snu det motsatte kinn til.) Jeg synes vi alle skulle vise litt kjærlighet. Starte dagen med et par komplimenter. Smile til fremmede og hilse på folk på gata. Jeg hilser på dem som sykler forbi - ukjente mennesker. Smiler til kassadamene selv om jeg er stressa. Det er så mye bedre, både for meg og for dem jeg møter på min vei! (Det er forska på også. Smil sender ut happy-hormoner!)


I den samme tankerekka, kommer jeg til å tenke på materialistheten vår nå til dags. Jeg føler jeg renner over at ting jeg kan nevne, og jeg kunne sikkert holdt på i evigheter og prakka på dere opplysninger dere egentlig vet fra før, men som dere ikke orker tenke på i hverdagen. Unødvendigheter som vi kjøper, penger og natur som vi kunne spart. Så mange småting som gjør oss bundet av butikker og penger. Hvorfor ikke leve på opplevelser, venner, kjærlighet og lærdom?? Det er vel hva du gjør det til, og ser du positivt på livet, så blir det straks mye bedre. Peace (out).

/Bildene er linket

37 kommentarer:

 1. Kjempe bra skrevet Siv:) dessverre ikke alle som har lært dette enda, dessverre... Samfunnet er nok også bygd opp slik at alle er litt materialistiske, dessverre. Men viktig å sette pris på det du har, og mulighetene vi har fått.

  SvarSlett
 2. Så enig så enig! Jeg liker å leve etter "Gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg", men har desverre erfart at med enkelte krever det en stor dose tålmodighet... Jeg synes likevel det er en fin leveregel :-)

  SvarSlett
 3. finaste siv`en i internettland! fint innlegg!

  SvarSlett
 4. Hm, det er mye som kunne vært sagt om oss mennesker. Ja, vi skulle alle ha vært flinkere til å gi komplimenter, være grei og snill og forøvrig gjøre slik vi vil.
  Men det materialistiske er vanskeligere. Vi (mange av oss iallefall) er laget til å ønske mer, mer, mer. Men ikke bare ting. Styrke, utholdenhet, muskler. Flere barn, større familier. Mer penger. Mer alt! Noen sier griske, andre sier målbevisste.

  SvarSlett
 5. Utrolig bra skrevet:) :D <3

  SvarSlett
 6. Herlig innlegg! Fine du <3
  Jeg også prøver å smile til alle, man blir gladere selv også :)

  SvarSlett
 7. Herlig innlegg, Siv:) Jeg mener det er viktig å behandle sine medmennesker, slik du vil de skal behandle deg:) Så jeg prøver å være snill og smile mot alle:) Det er viktig å vise sin nest kjærlighet og vise at man bryr seg:) Det er alt for mange onde mennesker her i verden, verden trenger ikke flere av dem.

  SvarSlett
 8. Veldig enig med deg Siv! :) - gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg.

  SvarSlett
 9. Åh! Jeg smiler også til ukjente! Det er så koselig. Og jeg er veldig av dem som tenker at man skal behandle andre slik man vil bli behandlet selv - og faktisk gjør det. :) Selv om andre er ekle med meg, så tenker jeg at de har lyst til å bli behandlet fint selv, og da gir jeg dem det tilbake. :)
  Materialisme, ja. Huff. Jeg er nok ikke helt flink der, men litt er jeg - for jeg er veldig fattig student. Hihihi. :D

  SvarSlett
 10. Så sant, så sant!

  Jeg er utrolig dårlig til å gi komplimenter, men prøver å si minst 1 fin ting til noen hver dag :)

  SvarSlett
 11. En del kloke ord nok en gang! Kanskje har du en hippie i deg, Siv? Heheh :D
  Alle har bare godt av å vise mer nestekjærlighet og smile mer. Burde vært en lov for sånt :) Kjempefine bilder forresten!
  xx Siri

  SvarSlett
 12. Kloke ord på deg igjen frøken! :) Jeg burde absolutt bli flinkere til å smile og si fine ting til folk. De gangene jeg er flink så får jeg jo verdens beste respons tilbake. Skjerpings her i gården!

  SvarSlett
 13. Er enig i det du skriver, det føles også så mye bedre ut å smile til en fremmed du møter, enn å være sur, så hvorfor være det? Jobber på kafè og møter mange som er både gretne, sinte og slemme mot meg og de andre, det er da vel ikke så vanskelig å være hyggelig? Men det er jo de som taper på det ;)

  SvarSlett
 14. Supre ord fra en super jente! Kjærlighet og snillhet er the way ;)

  SvarSlett
 15. Jeg er også den typen som smiler, hilser og småprater. Hvorfor ikke? Det er ingen grunn til ikke å gjøre det! Hva har man å tåpe? Hva koster det å være høflig og hyggelig? Ingenting! Hva får man igjen for det? Glede!

  SvarSlett
 16. Utrolig herlig skrevet!!

  SvarSlett
 17. kjempebra skrevet!! Helt enig. Nestekjærlighet er utrolig viktig. Prøver selv å smile til ukjente. Men noen ganger er det utrolig vanskelig. Føler at det blir litt stivt, og at viss jeg begynner å smil "for tidlig" så blir smilet alt for bredt (viss du skjønner hva jeg mener?)

  men skal teste den med å smile til kassadamene. Noen er rett og slett alt for sure, av dem som sitter ikassa. kanskje jeg får snudd litt på den tendensen?

  SvarSlett
 18. Det er så sant! Jeg gjør nok mye av de unødvendige tingene selv uten å se på det på den måten. Håper jeg blir flinkere til det en dag :)

  SvarSlett
 19. Jeg føler at det ligger litt i den norske kulturen - å holde tilbake på smil eller la være å hilse. I den franske kulturen er det helt annerledes - alle hilser på alle, selv om man ikke kjenner dem. Jeg er halvt fransk, og når jeg er i Frankrike er dette helt naturlig for meg. Når jeg er i Norge prøver jeg så godt jeg kan, men det er ikke alltid like lett når man ikke får noe igjen ;p Men smile - det kan jeg! :)

  SvarSlett
 20. Positive Siven;) Herlig! sv - Den stjerna jeg har på kinnet er forresten en fra julekortet du sendte meg. En hadde falt av og den bruker jeg

  SvarSlett
 21. Flott og reflektert skrevet. Du har et fint lite hode du, skjønnas :) karma will get you in the end, det har jeg tro på. ser at det allerede har begynt å skje med de som fortjente bad karma fra meg, og det er kjempegøy. guilty pleasure. haha  // Nei kødder du? det var det jeg visste at den bloglovin’en min var føkka. jeg har skrevet til dem en gang og sagt i fra, men da fikk jeg beskjed om at det var okay nå. må kontakte dem igjen da. takk for at du sa ifra!!

  SvarSlett
 22. Ja, det er masse materialisme, men gud så eg elsker det ;O
  eg vil ha det, samtidig som opplevelser med min kjære,venner og familie ;)

  Ha ein super onsdag!!

  SvarSlett
 23. Tenk om bare alle kunne tenke slik! Det finnes alt for mange gretne og ufyselige mennesker der ute!

  SvarSlett
 24. Jaaaaa! Herlighet! Jeg tar meg selv i å bli irritert når folk på jobb kjøper noe og sier "jeg trenger jo det egentlig ikke, men det er bare såå billig". Hvorfor kjøper du det da... Vi drukner jo i ting, snart... Hva så om det er billig!! Du trenger det ikke! Hehe....

  SvarSlett
 25. Jeg prøver også å smile til fremmede på gata, istedenfor å gjøre som de fleste nordmenn (ja, for her i landet er vi spesielt lite hyggelige mot fremmede i forhold til andre land i verden): Gå rett forbi uten engang å ofre den ukjente et blikk. Å late som om man er alene i verden kan da ikke gjøre en særlig glad?

  Bilde nr. 2 var fascinerende. Liker det.

  SvarSlett
 26. Jeg er helt enig med deg, hvorfor skal vi være nølende med å gi komplimenter til andre? Selv folk vi ikke kjenner. Ofte møter jeg på folk eller ser folk som jeg f.eks synes har en fin topp eller fine sko, så da går jeg også bort og sier det jeg tenker. Det bidrar til positivitet, og det smitter, ikke minst øker humøret betraktelig! =) Flott innlegg, Siv! Dette likte jeg virkelig godt, godt å se at flere gjør slik jeg selv også tenker! :D

  SvarSlett
 27. Herlig! Du sprer nok ganske mye glede til menneskene rundt deg! Det er supert(:

  SV: Takk(:

  SvarSlett
 28. true! kjempe fine bilder :)

  SvarSlett
 29. Fin tekst! Alle burde bli flinkere til å vise litt kjærlighet og høflighet mot hverandre. Skal ikke alltid så mye til!! Et kompliment kan gi noen en veldig fin dag!!

  SvarSlett
 30. Hurra! *klappe i hendene av begeistring* Så flott skrevet! For et fint og fargerikt innlegg. Deg skal jeg følge videre! ^^

  SvarSlett
 31. Det var morosamt å komme heim og lese dette innlegget - fordi det omhandlar mykje av det eg har tenkt på i dag!(!!) Først var eg på forelesning om korleis grafisk design og kreativitet (som eg no studerer) må brukast som reiskapar for å få verda til å leve harmonisk, tenke nytt, miljøvennleg, tenke framover. Etter seks timar forelesning (ja, hoi! heavy stuff) var eg litt trøtt og sliten og defor litt sur når eg skulle møte kjærast litt etterpå. Litt vel sur innser eg i ettertid. Ikkje sånn kjeftesur, meir kald-skulder-sur. I løpet av min sure periode mista eg busskortet mitt. Heilt sporlaust forsvunne. Og det er ikkje første gongen noko negativt har hendt når eg oppfører meg litt dårleg (det er ikkje ofte, men nokre gonger blir eg slitensur), og kvar gong tenkjer eg - what goes around comes around Johanne, skjerpings!

  SvarSlett
 32. SV: Det er så digg med thaimat :) Anbefales <3

  SvarSlett
 33. sv./

  Heii! <3 Hmmmmmmmmmmmm....*tenker seg om* Neeida, jeg har bare vært litt travel i det siste + at macen min måtte repareres osVVV. Boring. Men nå har jeg fått macen min igjen, så stay tuned! :D

  SvarSlett
 34. Couldn't agree more! Jeg bruker også å smile litt ekstra noen ganger, bare for det er fint å glede andre som man ikke kjenner og at man blir glad av å være glad! Jeg blir det i allefall...

  Forresten, jeg har ei venninne som alltid sier PEACE AND LOVE midt i en disksjon. Henne digger jeg. Og deg da : )

  SvarSlett
 35. Mye sannhet i det der Siv, og jeg og Kristian har dopet oss selv litt på gode gjerninger den siste tiden. Et eksempel på det, var når vi kom hjem fra syden i morges, etter 12 timers reising, jeg reagerte og var hovven i trynet, følte meg som et dass, men måtte innom Kiwi for å få tak i noe mat, traff på ei dame som betalte forran meg,som ikke hadde 7 kroner på kortet for å kjøpe røykpapiret hun ville ha. Da strakk vennlige marlene til, ga damen 7 kroner så hun fikk det stakkars røykpapiret sitt, og fikk gode ord tilbake. Dagens gode gjerning ! ^^

  SvarSlett
 36. Slike innlegg liker eg å lese *tommel opp*
  Eg likar å tenkje at karma er ein fin ting.

  SvarSlett
 37. Amen to that!
  Jeg bøyer meg i støvet Siv. Synes alle kunne vært litt som deg jeg, å tenke litt sånn av og til!

  Det er utrolig hvor mye et "Hei!" kan forandre hverdagen, fra både kjente og ukjente mennesker.
  Hjelper så fint lite å bo i verdens rikeste land når vi skal være så ignorante ovenfor hverandre som vi er føler jeg..
  Det er veldig sjeldent at disse fremmede mennesker hopper opp og biter av deg nesa dersom man er hyggelig. Og hvis de gjør det.. Vel, da er det bare å løpe, haha!

  Et hei, litt småprat, hjelp over gata og holde opp døra til nestemann kommer seg inn - det er sånne så ting som gjør dagen så mye koseligere, og som absolutt alle burde lære seg! :)

  SvarSlett