18.05.2011

Interesseportrett #1

Hilde er den første i ilden i dette nye prosjektet. Jeg har vært innom bloggen hennes en hel del, og jeg skal ærlig innrømme at hun tar veldig mange fine bilder! Det er nemlig det hun liker å holde på med: fotografering.


Navn
: Hilde Myklatun
Alder: 19
Bosted: Trønderbartland
Bloggadresse: http://hildemyklatun.comInteresse: Foto

Hva fikk deg interessert i dette? Og når?

Det startet da jeg byttet bloggplatform fra blogger til iPublish for to (eller tre? Seriøst, jeg husker ikke) år siden. På blogger hadde jeg bare skrevet det som falt meg inn, men iPublish var liksom så fint, så jeg begynte bare å ta noen bilder med pappas speilrefleks. Og så ble det jo bare morsommere og morsommere og BAM! i fjor en gang ble jeg virkelig bitt av fotobasillen.

Hva får du ut av fotografering?
Det er kanskje litt klisjé å si det, men jeg får en enorm glede hver gang jeg tar et bilde. Og enkelte ganger er det som om adrenalinet slår inn så lenge jeg holder på med noe relatert til foto. Men jeg kan også bli utrolig flau hver gang jeg drar opp kameraet blant folk, da får jeg prestasjonsangst. Jeg får også mestringsfølelsen hver gang jeg blir skikkelig fornøyd med noe. Det er deilig!


Hvor har du lært nye ting innenfor dette emnet?
Jeg er for det meste selvlært, men rinamf.net var til stor hjelp da jeg eksperimenterte med ISO. Resultatet var at jeg nå skyr høy ISO som pesten. Seriøst, jeg hater den dumme støyen.

Hvem kan du dele hobbyen din med?
Pappa er/var en liten hobbyfotograf og vi diskuterer en del foto. Dessuten er det jo i teorien hans kamera jeg bruker, men jeg "fikk" det til bursdagen for to år siden. Det er i alle fall den offisielle historien. Siw (bestevenninna) er vel den personen jeg kjenner som ikke er så alt for begeistret for fotointeressen min siden jeg maser så mye om at hun må være med på photoshooter for å holde reflektoren (jeg er helt håpløs på det punktet), stille opp som modell, sjekke bloggen min for å si hva hun mener om det nyeste blogginnlegget og om hun synes at den idéen er bra eller om den suger balle. Og så deler jeg jo fotointeressen min med alle de fine menneskene som leser bloggen (eller blukken som jeg liker å kalle den).
Har du blitt kjent med noen nye personer ved å holde på med foto?
Nja, kanskje. Jeg er ikke sikker. For å bli kjent med noen, må jeg møte dem IRL, og jeg har vel egentlig ikke møtt noen nye mennesker med samme interesse i løpet av de siste årene. Nei, vent litt. Kristine (hermig.com) må vel telle. Men hun er ikke ny da, siden vi gikk på samme skole. Ikke sant?

Hvor ofte utøver du denne hobbyen? Det varierer noe ekstremt. Enkelte dager bruker jeg kameraet hele tiden, andre ganger støver det ned. Men som regel et par ganger i uken.

Hvor mye koster det deg å holde på med fotografering?
Det er jo gratis når man føler man har alt utstyret man trenger. Det som er så greit med digital fotografering er at man slipper å kjøpe film hele tiden, og med det har fotografering blitt mye billigere. Jeg har begynt å investere i ulike objektiv, og det er ganske dyrt, men verdt hvert eneste øre. Siden jeg nå også har begynt å sikle på et nytt kamera til mange tusen kroner, blir det jo dyrt, men jeg ser på det som en investering og har ingen problemer med å svi av tusenvis av kroner på kamerautstyr.Hvor får du inspirasjon fra til å drive med det?
Mitt store forbilde innen foto er Michelle Dupont som tar de vakreste bildene jeg noen gang har sett. De har så utrolig mye sjel og følelser at jeg nesten dør litt innvendig av å se på dem. Dessuten henter jeg inspirasjon fra andre fotoblogger, men mye kommer ut av mitt eget hode. Jeg prøver å gjøre ting på min egen måte, noe som jeg håper vises på bloggen siden den liksom skal formidle interessen min til andre. Får også en del inspirasjon fra tvserier og filmer.

Eventuelt
: Seriøst? Har jeg skrevet en hel doktoravhandling eller noe? Kudos til de som har orket å lese alt!

Hva synes dere andre om bildene til Hilde?

Siv
xxx


psst; for alle som vil være med;
send en mail til siiiv95@hotmail.com. Legg gjerne igjen en kommentar under også! Det gjør ingenting om flere vil skrive om foto, for jeg regner med det kan bli mange forskjellige svar.

18 kommentarer:

 1. Det ble jo skikkelig fint! :D

  SvarSlett
 2. Utrolig fine bilder! Jeg likte spesielt godt de to på toppen.

  SvarSlett
 3. Jeg digger bloggen til Hilde, og hun tar kjempe fine bilder <3 :)

  SvarSlett
 4. Så spennende å lese. Jeg må ta en titt innom bloggen hennes. Bildene var nydelige.
  Jeg tenkte også at foto måtte vært min interesse først, men sammenlignet med andre er det ikke en lidenskap i det hele tatt, så da tror jeg reising er tingen i steden.

  sv: det er litt vanskelig å forklare hva jeg jobber med, men enkelt fortalt er det at jeg er puncher. Jeg ser over årsberetninger (som sendes inn til brønnøysundregistret) på et dataprogram, skriver inn nøkkeltall som feks lønn, antall ansatte osv og så får jeg fem kr per regnskap, så det gjelder å ha et visst tempo. Hm.. var det forståelig? :P

  SvarSlett
 5. Utrolig kjekt lesestoff! Gleder meg til flere av disse. :)

  Hilde er kjempeflink, jeg elsker både bloggen og bildene hennes!

  SvarSlett
 6. Så fine bilder! Enda en blogg er herved lagt til i bloglovin'-listen min.. sukk.. heheh :)

  SvarSlett
 7. wooow, de var fine ;o hun var kjempeflink!

  SvarSlett
 8. Oii, så flink hun er! :)

  Æ vil være med! Sender deg en mail ;)

  SvarSlett
 9. Åj, hun hadde sykt flott bilder! Jeg liker forresten denne greia du har begynt med, det er gøy å lese :)

  SvarSlett
 10. Kjempefine bilda!
  Ho blir nok lagt til på bloglovin ;)

  SvarSlett
 11. Jeg digger bloggen til Hilde :D

  SvarSlett
 12. Oi, ung frøken med talent det der ja! Morsomt å oppdage nye blogger=) Tenkte å sende deg mail, men har lissom ikke noe som er spesielt ved meg tror jeg. Annet at jeg kanskje er over gjennomsnittet opptatt av farger?;) Tror jeg ser det ann litt og tenker etter hvert som jeg ser flere sånne innlegg her

  SvarSlett
 13. wow, dyktig! jeg vil være meeed! om jeg husker passordet på mailen. hehaeh, innom ofte skjønner du...

  SvarSlett
 14. Fint interesseportrett:) hun har kjempe fine bilder:D

  SvarSlett
 15. Veldig bra svart og skrevet av Hilde :D
  Hun tar kjempe pene bilder!!

  SvarSlett