16.05.2011

Bloggplakaten

Skribenter i aviser og magasiner har regler de burde følge og følelser å ta hensyn til. Jeg tror de kaller den "Vær Varsom-plakaten". Bloggere har noen uskrevne regler for blogging også, men disse er det ikke alle som har skjønt.1. Ta hensyn til andre bloggere; heng ikke folk ut på nettet.
2. Gi credits til de som fortjener det, og lat ikke som om andres ideér, bilder og tekster er ditt eget verk.
3. Kommentér andres blogger om du skal forvente kommentarer på dine egne blogginnlegg.
4. LINK når du skal linke, skriv ikke bare adressen på internettsida.
5. Prøv å begrense smiley-bruken i innlegg.
6. Bruk avsnitt. Det er tungt å lese en lang tekst uten pusterom.
7. Det er lettere å lese et språk som alle skjønner; begrens heavy dialekt.
8. Unnskyld deg selv om du har gjort en tabbe i stedet for å nekte for å ha uttalt deg.
9. Gi av deg selv og tør å si dine egne meninger i stedet for å følge mengden.
10. Vær kreativ! Det er bare din egen fantasi som begrenser deg!

Hva slags bloggregler mener du er viktige?

Siv
xxx

Igjen et bildet som jeg ikke finner igjen fra weheartit. Linket derfor rett til sida.

24 kommentarer:

 1. En viktig bloggregel er å la private saker være private og ikke henge ut venner, familie eller eks kjærester på nettet.

  SvarSlett
 2. jeg liker common sence ;) med det kommer man langt ;)

  SvarSlett
 3. Helt enig med deg i de reglene:) Jeg synes det er spesielt viktig at bloggere lar privatliv være privatliv. Det er for eksempel ikke sikkert at venner vil du skal legge ut bilder av dem på bloggen din eller at du skal skrive om private ting som ikke bare gjelder deg selv men også dem, eller om private ting i forholdet til kjæresten din, f.eks.

  SvarSlett
 4. Eg hatar å låne bilder, fordi eg veit aldri om eg gjer linkinga riktig og fordi bloggen min faktisk baserer seg på at eg skal ta bildene mine SJØLV. No har det heldigvis ikkje skjedd så mange gonger, mest i det siste fordi eg har brukt opp bildene eg har liggande, men no skal det leverast filmrull så no skal eg gå tilbake til å bruke berreberre mine bilder. Slik som eg likar det.
  Og elles vil eg seie at det er veldig gode bloggreglar. Hjarte frå sogn

  SvarSlett
 5. Jeg mener alle de der er viktige, og jeg følger dem alle selv. Noe som irriterer meg grenseløst når folk "linker" til folk, er at de ikke linker, de bare skriver ned adressa. Hehe, jeg lar meg lett irritere ;)

  Sv: Jeg tar blodprøver hele tida jeg, ikke fordi jeg er syk og må gjøre det, men fordi jeg stiller opp som nålepute for andre folk i klassen min. Jeg skal innrømme at jeg fremdeles synes det er ekkelt, det svir akkurat når de stikker inn nåla. Så går det ti sekunder, der jeg ikke kjenner noen som helst ting, og så er de ferdige. Det er kun ens egen fantasi og ens egne tanker som gjør en redd når det gjelder å ta blodprøver. Hvis det er noen viktige blodprøver, så anbefaler jeg deg å bare ta de. Hvis du sier at du er nervøs, så tar de godt vare på deg vettu. Og så må man huske på å puste og slappe av, for da går alt så mye bedre! :)

  SvarSlett
 6. sv: jaa, det er helt sykt at det går an...!

  haha, jeg greier meg helt fint uten gym altså ;p

  SvarSlett
 7. Jeg er veldig enig i det meste egentlig og mener de fleste reglene er viktige. Jeg er stor tilhenger av det å kommentere tilbake for da viser bloggeren faktisk at han/hun bryr seg om bloggleserne. Det er viktig!

  Jeg er ikke så glad i å ytre mine meninger på bloggen fordi jeg ofte har veldig kvasse meninger og de kan lett misforstås. Og så er jeg litt hyklerisk da, for plutselig mener jeg det motsatte. Jeg har funnet ut at for å vedlikeholde freden, så holder jeg kjeft. Haha!

  SvarSlett
 8. Alle de, spessielt nr 1

  SvarSlett
 9. Vogue er et "fashion magazin" rett og slett! :)

  SvarSlett
 10. Kjempe bra skrevet:) det er tide at det kommer en offisiell eller at bloggnorge lager en "vær-varsom" lignende plakat. dine regler er fine:) enig i de:)
  Viktig er kildehenvisning ifht til bilder, skal ikke si at jeg alltid har gjort det i min "bloggkarriere",men har blitt mye flinkere de siste årene å linke til orignialkilde på weheartit.com,dersom det lar seg gjøre.

  SV;
  :) hehe,så bra at du er blogger du tar innom :) thumbs up for that:P

  SvarSlett
 11. Det eneste jeg ikke følger er lite bruk av smileys, tror egentlig det bare er en del av meg å bruke mye smileys uansett om det er på facebook, blogg eller sms.

  Sv; Hæ? Du har da vel hørt om Haisommer? o.0

  SvarSlett
 12. Veldig bra regler dette her!

  SvarSlett
 13. Veldig bra normer! Haha, nå turte jeg ikke skrive smileyer, men det gjør jeg i alle fall ikke i innlegg da. Veldig bra skrevet, godt å få gjort nyere bloggere oppmerksom på de.

  SvarSlett
 14. veldig veldig god liste! hiver meg på mange av disse punktene! (tusen takk for kommentar *bigSmile*)

  SvarSlett
 15. utrolig viktige regler asså, finfint, men eg e kje lika flink på å minka på dialektbruken min da, men det e nok fordi at eg føle eg myste meg sjøl hvis eg skrive på bokmål ;)

  / tusen tusen takk søte du ;) eg hadde nok følt meg ganske liten eg og, men fytti så fantastisk det egentlig e, universet asså ;)

  SvarSlett
 16. oj, glømte heilt å skriva adresså mi i kommentaren, men du skjønte vel at det va meg som nettopp skreiv? ;)

  SvarSlett
 17. så enig med deg! spesielt det der at man tar cred fra andre. husker jeg skrev et innlegg engang, så fant jeg ut at en annen blogger (som jeg vet hvem er) skrev akkurat det samme som meg, med mer eller mindre lik overskrift. aah, så irritert jeg ble!

  SvarSlett
 18. Kjempefint innlegg, Siv! :) Er helt enig i det du skriver. Det er alt for mange som ikke tenker seg om før de blogger, og det er ikke alltid like heldig.

  SvarSlett
 19. Så sant, så sant! Alle dem bloggreglene som du nevnte over her er viktige! Spesielt de 7 første, men de andre e også bra da! ;-)

  SvarSlett
 20. Jeg syns bilder med andre folk er litt skumle, og passer på å spørre om lov før jeg legger ut egne bilder av venner o.l.

  SvarSlett
 21. Følge de fleste reglan der, men av og til kan æ glømme noe.

  SvarSlett