10.02.2010

Mølje

Huff!
I mat og helse timene idag, var det mølje som sto på menyen.

Oppgavene til oss på hver gruppe:
1. Fjærne blod fra torsken.
2. Pille av hinnen rundt leveren.
3. Fjærne tarmer fra rognen.
4. Koke poteter.















Hvem vil frivillig velge å pille på denne?


Hvilken jobb ville jeg valgt? Poteter takk.
Men ettersom jobbene var bestemt på forhånd, var leveren min (se bildet)
Jeg rørte den ikke, men byttet jobb med arbeidskameraten.
Vanlig fisk er okay, har jo rørt sånt før!

Etter middagen luktet det fisk av oss alle. Av klærne, håret, fingrene.
Jeg turte for så vidt å smake på rogn. Ikke lever, for den luktet helt fælt rett og slett.
Rogn: smaker ingenting, men er litt ekkelt å spiste. Jeg følte runde kuler i munnen, noe som var ekkelt i mine øyne (/munn?)

Nå tror dere sikkert jeg er prippen.
Men jeg var virkelig ikke i humør til å pille på en fisks organer!
Og lukten er vanskelig å fjærne fra fingre og klær.

Hva synes du om mølje?
Tilberede vs. spise denne retten?

Siv
xxx

7 kommentarer:

  1. Huff æsj :3

    SvarSlett
  2. sv: japp den er litt sånn hippie/bohem aktig stil ja :P sånn stil som jeg liker .

    SvarSlett
  3. Levra bei min pellejobb xD
    å æ kjenne ennu lokta overalt. :s

    SvarSlett
  4. SV: Nei Nord-Norge har de ikke startet med enda visst nok! :)
    Ja synes det var kjempe morsomt at jeg var der.. Hehehehe. Søte bilen min <3

    SvarSlett
  5. Æsj,hørtes ikke noe gost ut nei :P

    SvarSlett
  6. æssj, jeg lurte meg alltid unna når vi måtte ta i fisk i heimkunskapen så fram til den dag i dag har jeg aldri tatt direkte på en fisk. tihi jeg hater fisk x)

    SvarSlett