03.05.2012

Moralruss

Nå i disse russetider, kan man vel si hva man mener om disse bråkmakerne. Ja, det er iallfall det ryktet tilsier - om man slår dem alle under samme kam: Bråkmakere. Men akkurat det skal ikke jeg være. Eller, bråke, joda. Det gjør jeg jo til daglig. Men bråk som i... plaging? Det tror jeg ikke Siv kommer til å gjøre. Iallfall ikke så mye - Ikke så lenge vingene holdes unna sort maling.

Russ

De siste ukene har jeg fundert litt over hvordan det vil være å være russ. Jeg trodde det ikke var noe for meg, for det eneste russen gjør er å drikke, plage og være så vill at de ikke husker noe dagen etterpå. Trodde jeg. For da jeg så årets russeknuter, da lo jeg, og jeg tenkte at dette, dette ville jeg også være med på!! Radarkontroll, se Disney-filmer (da får jeg endelig gjort det!), spandere is på en barnehage, øve på Wingardium Leviosa, arrangere konkurranse i kantina, dele ut gratis vafler og klem - det er jo sånt jeg kunne funnet på å gjøre - I DAG! Også få knuter for det, det er jo bare fantastisk! Med tanke på hva jeg synes om alkohol i dag, tror jeg ikke jeg kommer til å drikke som russ. Jeg tror man setter standar for meningene sine ganske tidlig, og det jeg tenker i dag om saken, kan jo hende jeg tenker om et par år også. Og det er knute for å være edru hele russetida og også en knute for å levere alt skolearbeid før leveringsfristen. Så da kan jo Siv være russ, hun også! Russedåpen skuffa iallfall - Jeg tok meg bryet med å dra, og det var noe av det tåpeligste jeg har vært med på i hele mitt liv. Få folk dit for å sprute dem våte med øl, vann og what not?? Jaja. Kanskje jeg får meg ei vaffel på gata.

Siv
xxx

/Bildene er linket

37 kommentarer:

 1. Heheheh, vi ska sjå disney filma vii!

  SvarSlett
 2. Bestevenninnen min var edru hele russetiden, og jeg tror hun hadde en av sine beste opplevelser! Hun koste seg alltid, og var med på alt de alle andre gjorde, bare edru:) man trenger ikke alkohol for å ha det gøy:)

  SvarSlett
 3. SV: Hurra ;) Denne bloggen er helt super, Siv :) Enjoy!

  SvarSlett
 4. Eg trudde russ skulle vere noko heilt idiotisk som eg ikkje ville vere med på i det heile. Men så plutseleg var eg russ, og oppdaga at det er mykje gøyare enn eg hadde trudd! Ein veldig positiv overraskelse! Sjølv om eg drikk alkohol drikk eg aldri mykje, og folk har veldig respekt for at ikkje alle drikk med det målet å bli fullast mogeleg. Når eg tykkjer det er kjekt å vere russ er eg ganske sikker på at du hadde likt det og - me har ganske like synspunkt på mykje! <3

  SvarSlett
 5. Jeg var faktisk edru hele russetida. :) Hadde det sykt bra for det!

  SvarSlett
 6. Kloke ord!!! Eg var ikkje storfan av russetida sjølv om eg likte å ta meg ein fest ;) Men ei fin tid med venner var det!!!!

  SvarSlett
 7. Så artige knuter!! Spandere is på en barnehage, DET ville jeg ha gjort!

  SvarSlett
 8. Tror ikke du kommer til å angre på det om du bestemmer deg for å være russ! Det er utrolig morsomt og sosialt, do it! Og edru eller ikke, så tror jeg det er minner for livet ;)

  SvarSlett
 9. Hehe å være russ er morsomt, det spørs bare hva du gjør det til selv:)

  Sv: Hvit helg i denne betydningen betydde alkoholfri helg:)

  SvarSlett
 10. Russ, ja. Jeg hadde en fin russetid, jeg. Jeg drakk bare en dag, gjorde alle oppgavene ferdig tidsnok, og plagde ikke en eneste en. Jeg valgte meg noen knuter på den vanlige listen som ikke var til bry for andre enn meg selv, og så tok jeg også en god del knuter fra JesusRussen sin liste. Jeg hadde en finfin feiring, mye bedre enn mange andre (i alle fall her) kan si. :)
  Gjør russetiden til din tid, Siv, så kommer det til å bli knall! :)

  SvarSlett
 11. Veldig flotte ord! Jeg gleder meg til å være russ, men da for å ha det gøy sammen med vennene mine, og ikke for å plage andre! Russen har tatt HELT av i år, i hvert fall her jeg bor. De har nesten vært direkte voldelige, og det finner jeg ikke morsomt på en plass. Russetiden skal være kjekt for alle! :) Og om man er edru eller ikke tror jeg spiller liten rolle, tror kanskje man til og med har det kjekkere hvis man er edru ;) Er jo greit å huske alt det kjekke man opplever, og i tillegg slippe å være dårlig halve tiden!

  SvarSlett
 12. Det hørtes jo...interessant ut med disse knutetingene. Mye hørtes jo bare koselig ut. Rett og slett.

  SvarSlett
 13. jeg kan med hånda på hjertet si at det morsomste med hele russetiden er å ta knutene! vi har aldri ledd så godt som da vi satt rundt en kum midt i drammen sentrum og fisket med salte sild! herreguuuud!

  SvarSlett
 14. Jeg er russ, men jeg har ikke vært på Tryvann og jeg skal heller ikke på Landstreffet! Jeg tar det med ro og holder meg til det hverdagslige(:

  SvarSlett
 15. Nå er det lenge siden jeg var russ..men jeg synes hele russetiden var overvurdert. Jeg hadde det gøy, og jeg drakk minimalt, men synes det var mye fyll og tull....jeg er glad jeg ikke drakk meg dritings og gjorde ting jeg angra på. Vi måtte redde ei venninne fra nesten å bli voldtatt i en busk...hun var så full at hun nesten ikke var bevisst. Skremmende synes jeg.

  SvarSlett
 16. Jeg tror du vil angre mer på å ikke være russ enn å være det, så godt valg!

  For meg var ikke russetiden noe særlig spesiell, helt greit og kjekt til tider. Det er ikke som noen venner av meg som mener de aldri kan bli lykkelige igjen etter noe så fantastisk *himle med øynene*.

  SvarSlett
 17. Russ er på en måte noe man må være om man går en linje hvor man blir det.. men det er jo helt opp til deg hva du vil gjøre ut av det. Herlig at du fant en del knuter du ville ta iallefall :)

  SvarSlett
 18. Russetiden er like mye for de som velger å ikke drikke, som de som drikker seg drita hele perioden. Du må jo feire, feire at du er ferdig med skolen, og det er jo mange artige knuter. Da jeg var russ i 2004, var det litt drikking men jeg skeiet ikke så veldig ut, men knutene tok jeg.. radarkontroll hadde jeg, pusse gangfelt med tannbørste, spise x-antall bamsemums på få minutter, våken natt og frokost i en rundkjøring. Er mye sosialt og gøy med russetiden, og du kommer til å kose deg mye selv om du er fornuftig å holder deg unna alkoholen.

  //godt det kom sol til nord også, her ble det kjøligere i ettermiddag men solen er her enda:) men ja, det var lite behagelig å bli solbrent.. det sviiiiiir og jeg måtte ha genser på meg ute i sola idag... jeg lærer seriøst, aldri. hehe;)

  håper du har hatt en finfin dag søte, snille, gode Siv <3

  SvarSlett
 19. åhh, russetid :D savner min russetid, var russ i 2010. og JA, det er mange morsomme og helt harmløse knuter :D synes forresten det er utrolig bra at du holder deg unna alkohol i russetiden, om det er det du vil :) tror nok det kan være ganske mye drikkepress for mange! forhåpentligvis ikke for deg, virker som om du gjør det du vil ;) og det er bra!

  SvarSlett
 20. og sånn forresten - KOS DEG i russetida!

  SvarSlett
 21. jeg gleder meg så sykt til å være russ! Har vel allerede tenkt på hvordan russekorte skal se ut og hva jeg skal ha på buksa.. hihi! Blir morsomt!

  SvarSlett
 22. Man har lov til å gjøre litt sprell, men.. det er forskjell på sprell og på å gjøre masse ulovlig! ;)

  SvarSlett
 23. Haha, er så bra knuter i år!:) Så veninna mi så liste med russeknuter ;). Er mange russ som er snille ja, så det er litt dårlig å ta alle under samme kam.

  SvarSlett
 24. Hahah, elsker beskrivelsen din av russen! Men jeg kan love deg at frøken Fredriksen er snill pike, selv med avgangsbuksa på ;) Foreløbig har jeg bare tatt de koslige knutene (noen unntak er det jo selvfølgelig) og bruker dagene bare på koz&klemz med de aller fineste jeg kjenner!

  Håper at russetiden din blir like kul som det du håper på da :)

  SvarSlett
 25. Når jeg var russ var jeg (nesten) edru hele russetiden,eneste gangen jeg drak var før vrengefesten,eller den dagen russetiden startet. Jeg synes det er bra at du tar standpunkt og ikke skal drikke i russetiden. For det er jo et visst drikkepress i russetiden. Jeg var kanskje ikke den mest utagerende russen på min tid. Russetid er en spesiell tid av livet,og jeg ser ikke helt poenget å drikke seg sannseløst full og ikke huske noe som helst av tiden.

  SvarSlett
 26. Bra noen er litt fornuftige også :)

  SvarSlett
 27. Eg vart russ for å vere ei motvekt til den "stereotype" russen. Blir glad for kvar sånn russ eg kjem øve!

  SvarSlett
 28. Man trenger ikke være dum for å ha det gøy. Vær deg selv og følg dine egne grenser, så er jeg ikke i tvil om at du kommer til å få en fantastisk russetid :-)

  SvarSlett
 29. Vær russ på den måten du ønsker :) Selv om jeg drakk og festet i russetiden, var jeg allikevel påpasselig med skolearbeidet. Det kommer en tid etter russetiden også ;)

  SvarSlett
 30. Jeg synes man skal være russ akkurat slik man føler for selv. Jeg er veldig glad i en fest, men var edru nesten hele russetiden ettersom jeg måtte spare opp penger for å flytte til Oslo bare én mnd. etter russetiden. Og jeg hadde en fin russetid allikevel :)

  SV: Så bra at du klarer å kose deg selv om det ikke er fint vær da :)

  SvarSlett
 31. Vær soloruss og ta de koselige knutene, det høres ut som en fin plan :)

  SvarSlett
 32. Bra dere har slike knuter og! :-) Skulle vært flere av de, slik at ikke alle hadde forbundet russetid med å drikke en kasse øl på 24 timer, osv osv... Her i byen er russen veldig bråkete værtfall, virker som jo mer høylytt du er, jo mer russ er du... Stakkars tiko var ganske fra seg natt til 1, med alle russene og fløytene som gikk forbi her... Satser på at de respekterer omgivelsene mer etterhvert, er jo ikke alle dyr som liker bråket deres :-)

  SvarSlett
 33. tok russeknuten for å være edru hele russetiden jeg også ;) og har aldri drukket noe, så har forsåvidt vært edru hele livet :P kos deg masse i helga! Blir nok fimo, lekser og chilling på meg i helga ;)

  SvarSlett
 34. Dette er som å lese mine egne meninger i russetida. Hadde ikke tenkt til å være russ, men ble overtalt. Brukte ukene på alle de morsomme knutene og var på ca 2 fester. Men i ettertid så angrer jeg faktisk på at jeg ikke var mer gal både i russetiden, og ellers i tenårene, men det er kanskje bare meg :p

  SvarSlett
 35. Det var mange morsomme russeknuter da jeg var russ også som ikke hadde med alkohol å gjøre :)
  Som å fiske i kumlokk, telte i hagen til læreren, gå gjennom et barneskoleområde i et friminutt uten å gi noe russekort og spise lunsj i rundkjøringa. Gode tider.

  SvarSlett
 36. Skjønner deg med dine meninger og slik, men jeg storgleder meg til å være russ neste år ;D

  SvarSlett
 37. Hoho, jeg kan ikke beskrive med ord hvor godt det er å være ferdig med russeriene! Men ikke misforstå - jeg elsket det der og da, virkelig ELSKET! For meg handlet der mer om å ha denne perfekte "unnskyldningen" til å tilbringe ekstra mye tid med sine kjære klassekamerater, like før vi skulle ut og fly vidre på ferden. Mange vil kanskje si at det er i russetiden vennskapene virkelig har fått knytte uadskillelige bånd, og denne teorien er jeg med på! Selv om jeg ikke lenger treffer mine vidregående-mates så ofte, så vet jeg at jeg bare kan ringe og alt vil skru seg tilbake til mai 2012 :) Og nei, man trenger ikke være dridas hele døgnet og spytte folk i ansiktet, for det er ikke (Red.ad: var ikke hvertfall) det russetida handler om. Jeg storkosa meg med venner, is, og koslige knuter som å smøre matpakke til lærern min - og hey, jeg ble jo eliteruss fordeom! Håper du koser deg max i russetida Siv, og at du har det ekstra fint med alle klassekameratene dine før ferden går til Trondheim <3

  Og kanskje er du like heldig som meg, og finner han du vil tenke deg å dele hverdagen din med under all russeknutingen, hihi

  SvarSlett