21.05.2012

Interesseportrett #28

Dette er et skikkelig golfinspirasjonsinnlegg! Synne skriver så fint, og når det da er om en interesse hun virkelig digger, blir det automatisk et treffende innlegg. Jeg lærte iallfall mye om golf, og det frister å prøve, det skal jeg ærlig innrømme! Så etter å ha blitt inspirert til å spille golf, kan du besøke bloggen til Synne og se på alt det fine hun legger ut der også!

Navn: Synne H. Rustad
Alder: 24 år
Bosted: Oslo
Bloggadresse: sostrenesuse.blogspot.com

Interesse: Golf


Hva fikk deg interessert i dette? Og når?
Jeg begynte å spille etter at moren og faren min hadde startet, og jeg tror det m være omtrent ti år siden. Foreldrene mine ble begge fort begeistret, og ville dele det med oss barna. Både lillesøsteren og storebroren min driver også med golf, så hele familien kan spille sammen. Kjempekoselig!

Hva får du ut av det?
Jeg får veldig mye tilbake ved å holde på med golf. Jeg liker å trene, liker å spille, liker å se golfballene sveve flere hundre meter før de slår seg til ro akkurat der jeg ønsker (selv om det skjer at jeg slår rett til skogs, haha!), liker å være i bevegelse, liker å treffe andre likesinnede, liker å ha det gøy i grønne omgivelser. Golf blir for meg både sosialisering, underholdning, terapi og trening på samme tid!Hvor har du lært nye ting innenfor golf? 
Hele familien pleier å reise på tur to ganger i året, og da får vi undervisning og oppfølging av golfinstruktører. Det er viktig å holde golfsvingen ved like, samtidig som man prøver å bli flinkere og plukke opp nye teknikker og triks!

Hvem kan du dele hobbyen din med?
Som nevnt så spiller hele vår familie på fem, og det er et privilegium å kunne samles om noe slikt. Dessuten har mange venner av familien begynt å spille, og kjæresten min kommer sannsynligvis til å begynne nå i sommer, og for øvrig blir man godt kjent med nye folk gjennom å melde seg inn i en golfklubb. Alle medlemmene ønsker seg det samme, nemlig gode golfopplevelser, og i et inkluderende miljø får man fort nye bekjentskaper.

Har du blitt kjent med noen nye personer ved å spille?
Absolutt! Jeg har truffet andre golfspillere over hele verden. Man kan utøve denne aktiviteten hvor som helst, for reglene er like over alt, så man trenger ikke engang snakke samme språk for å kunne kose seg på banen sammen.Hvor ofte spiller du?
På golfbanen! Et grønt og nydelig sted. Det finnes rundt 150 baner i Norge, og man melder seg inn i en klubb og får en hjemmebane på den måten. Da kan man spille der så mye man vil etter å ha betalt medlemsavgiften. "Min" bane heter Sorknes og ligger på Rena. Det er et stykke unna hjemstedet mitt, men banen er så bra at vi byttet! På Sorknes har jeg tilbragt veldig mange fine timer. Noe av det beste med golf er likevel at alle baner er forkjellige. Om man spiller tennis eller bowling, for eksempel, er spilleområdet alltid likt. Golfbaner finnes over hele verden, og ingen er like!

Noen baner har store, stille vann og bekker med broer over, andre har bebyggelse i form av leiligheter eller hytter (der må folk gjerne sikre vinduene sine så det ikke kommer golfballer flyvende inn!), noen har tett furuskog, noen har lavt kratt og tornebusker, noen har blomsterenger så store som parkeringsplasser (prøv å finne en golfball blant hundre tusen prestekrager!), noen har fjellskrenter og bratte bakker, noen har midnattssol... Man blir aldri lei av å spille golf, fordi at det finnes tusener av golfbaner man kan spille på, og opplevelsen blir aldri den samme.


Hvor mye koster det å holde på med golf?
Det trenger ikke være dyrt å spille golf! Fordi at mange oppfatter golf som noe snobbete, tror mange at det koster titusener å holde på med det. Slik er det heldigvis ikke - jeg kunne jo ikke spilt som student om det var tilfellet! Når man begynner å spille, tar man et kurs for å lære det praktiske og teoretiske som trengs ute på golfbanen. Det koster kanskje en tusenlapp eller to, og når man har fått det grønne kortet som er et bevis på at man spiller, så beholder man det for resten av livet. En trygg investering, med andre ord!

Så skaffer man seg et sett brukte, lettspilte golfkøller, for i begynnelsen trenger man bare noe å trene med, og en slik grunnpakke kan koste så lite som fire, fem hundre kroner. Sammenlignet med for eksempel terrengsykkel, speilreflekskamera eller ski, staver og sko til langrennsløypene,  er det jo veldig rimelig utstyr for å utøve hobbyen sin! Man behøver ikke skifte ut garderoben; de fleste har kanskje noen skjorter med krage liggende, og om man ikke har, så setter man på seg en vanlig t-skjorte. Om man har lyst til å kjøpe egnede sko, kan man gjøre det, men vanlige joggesko går helt fint. Så skaffer man seg noen golfballer for en femtilapp, og vips! så er man i gang.Hvor får du inspirasjon fra til å drive med hobbyen din? 
Inspirasjonen kommer når man begynner å spille! Det er så gøy, og det føles så bra! Når man tar med seg golfkøllene, som etterhvert føles som naturlige forlengelser av armene, og rusler ut på en nydelig, grønn golfbane en tidlig morgen. Det finnes nesten ikke noe finere enn å rusle rundt i timevis i frisk luft blant trær og fugler og dyr og selvfølgelig andre spillere, som gjerne hilser og sier "god tur videre" når man treffes. Det blir en avslappende og estetisk naturopplevelse, og det er sosialt og spennende, og man får masse mosjon. En gjennomsnittlig golfrunde tar fire timer, og da går man omtrent en mil, helt uten å tenke over det! Etterpå tar man kanskje en øl i solen sammen med sine medspillere, og så føler man seg full av overskudd. Golf er inspirasjon i seg selv!


Eventuelt: Jo, jeg vil understreke at selv om mange har et inntrykk av golf som en rikmanssport, så er det ikke lenger slik at bare fiffen spiller golf. Golf er blitt en folkesport. I dag er det den tredje største idretten i Norge - bare ski og fotball er større! Terskelen er blitt mye lavere for å prøve seg som golfspiller, og det er så fint, for golf passer alle. Man kan tilpasse tempoet etter hvor god form man er i, og man kan gå korte eller lange runder ettersom hvor fort man blir sliten, og både menn og kvinner, barn og pensjonister kan samles på golfbanen. Dessuten kan man spille sammen selv om man er på ulike nivåer. Tenk deg at et kjempeferskt håndballag spiller mot eliten - de nye blir totalt overkjørt og har det ikke gøy.

På golfbanen brukes et poengsystem som gjør at en nybegynner kan spille sammen med en kretsmester - og til og med vinne! Poenregningen tar nemlig utgangspunkt i ens egne ferdigheter, slik at ett resultat kan gi ulik poengsum, avhengig av hvor god man er. På denne måten blir forskjeller viskes ut og konkurranse blir erstattet med kos. Golf er ikke en snobbete prestisjesport, det er en givende og inkluderende idrett som alle kan bedrive. Dessuten blir det ikke bare et tidsfordriv, men en livsstil. Jeg kommer nok til å spille så lenge jeg lever, og gleder meg til årets sesong kommer i gang! Nå er gresset blitt grønt på min kjære Sorknes, og jeg håper å kunne svinge mye i sommer!

Siv
xxx

Om du vil skrive om din hobby, send mail til siiiv95@hotmail.com
/Alle bildene er lenket

17 kommentarer:

 1. åh, så spennende! Hørtes gøy ut:D

  SvarSlett
 2. Synes det er gøy å lese om hobbyer til andre folk, spesielt denne, ettersom ingen av mine venner driver med golf! Gøy at hun har en hobby utenom det "vanlige" (ikke missforstå uttrykket) :-)

  SvarSlett
 3. Spennende og koselig:) Ikke så ofte vi leser om jenter som spiller golf, en sport jeg kunne tenkt meg og prøvd, men det har foreløpig blitt med tanken...

  // i know, jeg kjente jeg ble falu på hennes vegner da jeg leste det.. hehe

  Ønsker siv en super flott mandag og start på uken:)

  SvarSlett
 4. Spennende! Har så lyst til å prøve golf :)

  SvarSlett
 5. Spennende :D Heheeeey! Er ikke mange i den alderen som holder på med golf må jeg si, stilig! :D

  SvarSlett
 6. Har aldri prøvd golf, men jeg er en racer i minigolf ;) Høhø

  SvarSlett
 7. haha kult da :D jeg har aldri spilt golf jeg!! ...

  SvarSlett
 8. Golf virker som spennende sport. Har prøvd å spille eller trene på skudd en gang,men det er mye man må tenke på før man svinger golfkøllen.
  SV;Mhm,tror mange har hørt den ettersom det er sveriges bidrag til ESC(Eurovison Song Contest) :)

  SvarSlett
 9. Jeg har aldri helt blitt fenget av golf, men det er sikkert en artig ting og bra trim vil jeg tro! Jeg bor rett ved en fin golfbane og naboen min spiller mye...men tviler på at jeg vil komme i gang med det!
  Sv: Takk takk!! Litt av hvert som har skjedd i dag, og jeg må tenke nøye over den jobben fram til torsdag! :)

  SvarSlett
 10. Tror golf kunne vært veldig gøy, og det virker ikke dyrt heller. Men jeg tviler på jeg hadde hatt tålmodighet nok til å få ballen i hullet ;)

  SvarSlett
 11. Oi, det var visst portrettet! Takk for fine ord. Morsomt å kunne skrive om golf her hos deg, ettersom spillet oppsto i Skottland! God mandagskveld!

  SvarSlett
 12. Oi, det må jeg si. Ikke ofte jeg leser om såpass unge folk som har en lidenskap for golf. Men utrolig kult! :)

  SvarSlett
 13. Stilig :)
  Jeg selv har desverre ikke tålmodigheten, hehe :P

  SvarSlett
 14. Så gøy:) har bare prøvd minifolf jeg men ;p

  SvarSlett
 15. Sv; Heh.. ja hvordan klarte jeg det. Jeg har hatt trippelbookede dager de siste to månedene, og har rett og slett blitt utbrendt. Men jeg har ikke forstått når nok har vært nok, og har bare fortsatt. Etter enda lenger tid har dette da utviklet seg til magesår, som har vært kroppens måte å vise meg at den ikke klarer mer. Så nå er jeg sykemeldt ut uka, og må tilbringe dagene i senga med Tv-titting og vannflaska, og litt oppmuntringsbesøk av Magnus frem til jeg blir bedre!

  Men jeg hadde visst flaks da. For jeg hadde jo egentlig tenkt meg ut på byen på lørdag, men så ville Jarl og Magnus heller at vi skulle sitte hjemme å se på film. Og hadde jeg drukket alkohol på lørdag, så hadde nok problemet vært meget verre for meg enn det er nå. Men det går helt fint altså :)

  SvarSlett
 16. Tror ikke golf er noe for meg, men minigolf er moro ;)

  SvarSlett