24.11.2012

Omtanke for de ukjente og vanskeligstilte

Jeg vil engasjere meg, men har ikke klart å finne ut hvor, når og hvordan - så da jeg på slump i en biologitime kom over "Gullbarbie" og videre til Press sine sider, meldte jeg meg inn. Vips, så hadde jeg sendt inn kontaktinformasjon, og i forgårs kom det en medlemsskap-pakke i posten. Vanskeligere var det ikke!

CIMG9811

Redd Barna er Press sin moderorganisasjon, der Press er av unge for unge. Jeg liker aksjonen de holder på med nå, da jeg synes presset på unge er mye media sin skyld. Selv ser jeg ikke lengre på TV, og leser heller ikke ungdomsmagasiner, og jeg merker hvor mye mindre jeg blir påvirka nå - jeg har enda mindre lyst på nye ting (som hverken du eller jeg egentlig trenger uansett). Pakken jeg fikk i posten var egentlig (materialistisk) verdt pengene i seg selv. Jeg fikk blant annet lært litt om brudd på barnekonvensjonen og lest spalten til Are Kalvø. Og jeg vil få fire blad i året for den lille femtilappen!

CIMG9812

Det jeg tenker, er at jeg foreløpig skal være bare støttemedlem: Finne ut hva de driver med og tenke litt på hva jeg selv kunne bidratt med. Jeg er vel kanskje en evig sofa-aktivist - jeg liker å påvirke andre, men helst til mine egne tidspunkt og gjennom mine dagligdagse handliger. Blogg er også en fin kanal, for jeg ser hvor stort potensiale internett har. Om dere vil være aktive medlemmer eller støttemedlem for en femtilapp; Do it! Og om dere mailer meg, så kan jeg verve dere, hurra!

Til slutt vil jeg også nevne "Radi-aid"-kampanjen som har gått den siste uka. Den er ment som en kritikk på den manglende informasjonen om hvor godt det egentlig går i Afrika. Hjelpa vår hjelper faktisk, og ikke alle har det så ille som reklamer skal ha det til, selv om det fortsatt er mange som kunne trenge bistand. But hey - even Norway needs help sometimes!


23 kommentarer:

 1. Ohh, for et kunnskapsrikt innlegg! Skal si ifra dersom jeg vil bli vervet, men jeg ble i alle fall veldig positivt innstilt til det :D
  xx Siri

  SvarSlett
 2. Fint innlegg:) Det er viktig å hjelpe andre:)

  SvarSlett
 3. Kjempe flott Siv! :)

  SvarSlett
 4. Supert! Ingenting er som engasjement! :D Helt enig i det med det du skriver om press mot unge i dag. Det burde vært mer kritisk fokus på det altså.

  SvarSlett
 5. Bra innlegg <3 god helg!

  SvarSlett
 6. Så braa! Den videoen er så herlig! :D

  SvarSlett
 7. Det er viktig å engasjere seg, om man gjør det fra sofaen, er med i en organisasjon eller går i demonstrasjonstog. Jeg demonstrerte ofte før, mot forskjellige ting. Bodd i Oslo siden jeg var 19, og vi var ofte rundt i demoer mot alt fra: Nei til atopmvåpen, mot rasisme, mot oppretting av toppløsbarer etc. Var veldig aktiv før. Er nok litt mer sofa-engasjert nå.. Men liker å diskutere politikk etc fremdeles, med unge og gamle. Men å være skikkelig AKTIV som du sier, med konkret deltagelse er ikke alltid så lett. Men DU har jo gjort en liten innsats nå da :-) En ting jeg kan tenke meg å gjøre, men ikke kommet så langt ennå, er å skaffe meg et fadderbarn et sted :-)

  SvarSlett
 8. Alltid bra å hjelpe til, uansett på hvilken måte :)

  SvarSlett
 9. Du er så god du Siv! Du virker alltid som om du tenker på andre og hva vi kan bidra med for å gjøre verden bedre. Du er rett og slett herlig!

  SvarSlett
 10. Syns den tv-reklamen er kjempemorsom..! Og etter å ha hørt hvorfor den er laget slik som den er så liker jeg den bare ennå bedre. Jeg er veldig for bistandshjelp, men føler vi på mange måter glemmer mange av våre egne også! Tenker spesielt på de eldre, de som lever under fattig grensen i Norge og vedlikehold av skoler. For å ikke snakke om sykehuskøene og den begrensete tilgangen på ressurser i skolene! Så det er mye vi kunne gjort i vårt eget land også! :)

  SvarSlett
 11. Jeg beundrer ditt engasjement!
  Har alltid hatt lyst til å bidra til å gjøre verden et bedre sted for alle skapninger, men det finnes jo så mange organisasjoner.. Jeg finner meg ofte på det punktet hvor jeg tenker "men hvorfor velge akkurat denne? Hva er det som gjør at denne er verdt å støtte, og ikke de andre?"
  Og dermed blir jeg stående da...

  MEN, jeg er en stolt tigerfadder hos WWF om ikke annet. Det er for min del, heldigvis ikke så mange organiasjoner som de. Ikke som jeg vet om i alle fall! ;)

  SvarSlett
 12. så utrolig bra! Dette er virkelig noe jeg må se litt på :D syns det er bra at folk melder seg inn og skaffer seg fadderbarn osv.. At folk går på dører og samler inn penger er også utrolig bra! :) redd barna!! :)

  SvarSlett
 13. Så utrolig bra at du er så engasjert. Skulle selv ønske jeg klarte å engasjere meg litt mer, men jeg er ikke så flink til å komme lenger enn å tenke tanken. Synd :/

  SvarSlett
 14. Dette er superbra. Du er kjempeflink!

  SvarSlett
 15. Det er alltid gøy å være engasjert. Enten det er "vanlig" politikk eller ting rettet mot spesifikke saker :-) Stå på! :)

  SvarSlett
 16. Åå. Du er så flink og ikke minst superengasjert! Det liker jeg! Videoen var søt <3
  SV; Takk Siv! Såklart du kan bli med! :D Må bare vinne i lotto først! hehe

  SvarSlett
 17. Press er en utrolig fin organisasjon! Det er så utrolig lærerikt og verdifullt å engasjere seg i ungdomsorganisasjoner, det har jeg gjort siden jeg var 12 år. Håper du får et like fint organisasjonsliv som meg :)

  SvarSlett
 18. Åh, spalte med Are Kalvø. Er vel verdt pengene bare det? :P
  Skulle gjerne engasjert meg i noe, men blir nok ikke før jeg føler døgnet har nok mange timer :)

  SvarSlett
 19. For et viktig og lærerikt innlegg ;)
  Det er en god egenskap du har at du bryr seg om andre, Siv :-D Du er god <3

  SvarSlett
 20. Bra å engasjere seg i noe;) Veldig bra innlegg dette!
  Jeg er engasjert i myLIFEspeaks som hjelper barn i Haiti.
  Haha, den raid aid lo jeg godt av.

  SvarSlett
 21. Du er så fin Siv! Engaskjert og mye kunnskap her

  SvarSlett
 22. Du har et så godt hjerte :)
  Jeg så den Radi-aid filmen for noen uker tilbake, herlig!

  SvarSlett