19.03.2014

Fredfullt

Jeg ser ut av viduet. Ut på den frie verden. De blå bølger og de snødekkede fjell. På måkene som snurrer i lufta - opp mot himmelen og i stupfart ned mot bølgene. Der nede i fjærsteinene sitter de. Svaneparet. I ro og harmoni. Den hvite fjærdrakten så ryddig og ordentlig. Skinner i sola. For på himmelen finnes ikke én sky. Bare noen strimer av sukkerspinn. Havet glitrer, og snøen på de mørke steinene smelter, sakte, men sikkert.

Lett snø. Luftig snø. Lite snø. Men snø like fullt. Ikke isende kald som man pleier å tro, men ganske varm og optimistisk. Fordi den gjør alt så lyst og ledig. Også skinner jo sola. Varme og framtidstro.Fra nord kommer den kongelige. Majestetisk glider den fram i de svake luftstrømningene. Overblikk over verden under. Fjærpryden så flott, med mørke farger. Hvit på hode og hals. Hvit stjært. Det klareste blikket i mils omkrets. Øverst i næringskjeden, ingen bekymringer. Over det fredfulle paret, over de skrikende måkene. Over det glitrende hav. Den bader i sollys. Sjekker at alt er som det skal være. Der! Flyvevinkelen endrer seg, og den stuper ned i vannet. Så fort, så grasiøst. Snapper opp en svømmer fra havet.

Harmoni. Tilbake til naturen. Det som skjer uten at vi griper inn. Uten at vi planlegger. Dette vakre, flotte, som vi omgir oss med hver dag. Magi, er det ikke?

11 kommentarer:

 1. Flott skrevet Siv, så litterært og vakkert! Takk for gode dagens ord!

  SvarSlett
 2. Veldig fint skrevet! Skulle ønske flere hadde satt pris på den vakre naturen vi har.

  SvarSlett
 3. å, dette var nydelig, Siv!

  SvarSlett
 4. Veldig fint skrevet, Siv :) Så veldig fint bilde!

  SvarSlett
 5. Så flott skrevet! Flott bilde også :)

  SvarSlett
 6. Ahh, du er så utrolig flink til å skrive :D Skulle ønske jeg var like flink som du, men selv all lesingen av bøker har ikke gitt meg noe skrivetalent :/

  Du er jo et multigeni så det holder og viser initiativ til alt som er viktig- beundrer deg :)!

  - Siri

  SvarSlett
 7. Vakker tekst - akkurat slik som jeg elsker å les! Budskapet bak er også vakkert, og så sant <3 En indianer ved navn Lakota sa faktisk "Når menneskene trekker seg unna naturen, blir hjertene deres harde". Indianere er smarte, altså!!!

  Stor treningstights-klem fra meg ;-)

  SvarSlett
 8. <3 er alt jeg kan si. Jeg vet så godt!

  SvarSlett
 9. Dette var helt nydelig skrevet, Siv! :) Åh. Fikk en skikkelig livet-er-så-fint-følelse da jeg leste det.

  SvarSlett
 10. Så vakkert skrevet Siv, fin stemning :-)

  SvarSlett
 11. Magi? Oh yes! Flott tekst :)

  SvarSlett