24.09.2013

Rotorua | Geysir, varme kilder og Maori-kultur

Folkens, her får dere mer fra New Zealand - og dette er ikke helt sånn natur som dere er vant til (...vil jeg tro!) Turen gikk i slutten av juli til nordøya, og i Rotorua var lukta noe helt for seg selv, for å si det sånn (les: det lukta skikkelig eggepromp i hele byen, jei). Men vi måtte nesten oppleve boblende gjørme og faktiske landsbyer der Maorier enda bor. Bisarr, men råkult! Håper dere liker videoen!

24 kommentarer:

 1. Så sykt kult! Men for noen merkelig folk og ting de gjorde haha.( det på slutten). Skulle ønske man kunne fått med lukteprøve på film, for jeg ble veldig nygjerrig nå.

  SvarSlett
 2. Åh, geysirer er så kule! Naturen ass... :D

  SvarSlett
 3. Landskapet så jo helt magisk ut, men jeg er glad jeg slapp lukta ;) Skikkelig fin video å se på, Siv! :D

  SvarSlett
 4. Har sett alle videoane du har lagt ut, ser ut som du har hatt ein kjempefin tur!! Koalane var kjempesøte! :) Og tilbake til denne videoen, spesielt med både lukta og det boblande vatnet. Men kvifor lukta det så gale?

  SvarSlett
 5. Æsj, tror det er noe teit med browseren min, for jeg ser ikke videoene dine :/ Men bladde meg ned og så noen bilder i hvert fall, New Zealand ser så tøft ut! Sikkert mye av de samme greiene som på Island, med tanke på prompelukta :P

  SvarSlett
 6. Det minte meg veldig om Island, selvfølgelig :-D og der har JEG vært! :-) Ja, lukter promp og annet ekkelt, men fy søren så moro.At det faktisk ER sånn på VÅR planet liksom :-) Man glemmer lukten etterhvert :-) synes jeg :-) Har du vært på Island også? geysirer, og mudderhull, herlig :-) Du er heldig som hadde den turen i sommer, og var så LEEEENGE :-)

  SvarSlett
 7. Reine orgasmen, hehe. Hvorfor lukta det så mye?

  SvarSlett
 8. Ah, dette er så KUULT! Eg tenkjer å ta utveksling til Island, ikkje at det er heilt det same som New Zealand altså, men dei har nokre likheitstrekk når det kjem til natur! Og eg blir veldig inspirert av spesiell natur så eg håpar utvekslinga blir noko av når eg kjem til andreåret og skal søke osv.

  SvarSlett
 9. Så gøy å få "være med" på turen din gjennom slike filmsnutter :-D Utrolig spesielt og annerledes landskap, ja! Hadde vært gøy å være der selv, forutenom lukta du beskriver, da:-p

  SV: Jeg har det bra, altså:-D Av og til er det bare gamle(eller nye) skriblerier fra de tretusenognittifem notatbøkene mine som havner på bloggen, skjønner du! Men takk som spør, vakre <3 Og jeg eeeeelsker håret ditt, Siv :-D

  SvarSlett
 10. Veldig morsomt at du legger ut slike filmer fra turen din, morsomt å se slike steder som dette feks. Ganske spesiell natur ja, men veldig fin :)

  SvarSlett
 11. sv: heheh, ja det er kanskje litt sykt. Kan jo nesten kalle det "tvangstanker" når det kommer til blogging. Men nå håper jeg at jeg skal klare å senke skuldrene LITTEgrann og få skrevet litt oftere :) .. du er forresten heldig som har høstferie! Jeg har ikke det, jeg..

  Jeg visste ikke at det var Geysirer på New Zealand.. kult! Og haha - "it stinks here!" Det er noe man ikke får vite via fine turistbilder og slikt heheh!

  SvarSlett
 12. ÅÅÅÅH nå har jeg sååå lyst å reise på tur!!

  SvarSlett
 13. Angående DC vil jeg ihvertfall anbefale Arlington Cemetery, en skikkelig øyeåpner. Også er det jo litt kult å se det Hvite Hus også :) Det meste ligger i gangavstand (vi visste ikke det gikk undergrunn - men det gjorde det), så du kan få med deg en del tror jeg!

  SvarSlett
 14. Herregud så mye spennende du driver med for tiden! Stå på!!!

  SvarSlett
 15. åååh så kult :D jeg vil og til New Zealand!

  SvarSlett
 16. Så fin video da, Siv! Fortsett med dette :D Interessant som bare det!

  SvarSlett
 17. I DC bør du selvfølgelig se det hvite hus og flere av de kjente monumentene. Omtrent alle store presidenter har en statue eller liknende oppført for seg. Vietnam-monumentet er også fint.Ellers likte jeg veldig godt Smithsonian-museene, og om jeg ikke husker helt feil så er de gratis.

  SvarSlett
 18. Så gøy å se! Nå har jeg sittet her og skrollet på bloggen din, så masse spennende og gøy :D

  SvarSlett
 19. Så gøy å se! Nå har jeg sittet her og skrollet på bloggen din, så masse spennende og gøy :D

  SvarSlett
 20. Stilig! Det er lenge siden jeg har sett geysirer nå, sist var da jeg bodde i USA. Det er snart femten år siden! Jeg husker ikke noen vond lukt, men jeg kan tenke meg at det er slitsomt at det lukter vondt hele tiden. Vi dro på skoletur til Tofte cellulosefabrikk i 10. klasse - kjente det i nesa for å si det sånn.

  Forresten - nå har jeg maorikrigere festet på kjøleskapet! Takk for post! : )

  SvarSlett
 21. Aaaargh, jeg vil også på tur!!!
  Men jeg er veldig takknemlig for at jeg får oppleve litt gjennom deg da <3

  Det ser virkelig kult ut, men jeg føler at jeg er litt redd for geysirer. Kanskje fordi jeg har sett så mange tegneseriefigurer blitt blåst i lufta og fått brent rumpa av de.. Men allikevel!
  Bortsett fra det da så ser det jo helt fantastisk ut!

  Så jeg regner med at jeg har en personlig turguide, hvis jeg skulle finne på å dra dit..?

  SvarSlett
 22. Yet another thumbs up from me! Stilig sted! Minner meg litt om Sol de Mañana i Bolivia. Det tok en stund å få svovelluka ut av klærne og håret for å si det slik.. :p Spennende å være på et slikt utenomjordisk sted da!

  Venter i spenning på meir!

  SvarSlett