06.01.2013

Navn og sånt.

Dere kjenner meg jo som Siv. Og sånn har jeg likt det, for jeg har brukt det siden jeg starta å blogge i 2009. Men jeg føler jeg vil si litt om navn, for Siv er bare en brøkdel av navnet mitt, og følelsene er delte og kompliserte. Nå som jeg, på papiret, er voksen, føler jeg at jeg er stor nok til å ta noen avgjørelser selv - som å fortelle litt om navnet Siv. Jeg vil starte med begynnelsen, jeg.

:)

Jeg har aldri ville lure noen, men Siv er bare halve meg. Da jeg starta å blogge var jeg prega av svært mange forholdsregler på Internett: Ikke utgi helt navn, adresse eller annet personalia, og jeg prøvde å holde meg så anonym som mulig, uten å bli en karikatur. Siv er et ganske vanlig navn og veldig greit når man vil anonymiseres litt. Siv-Marie derimot, det er et mindre vanlig navn. Se der, det var første gang jeg har skrevet navnet mitt på blogg. Stort skritt, men mange av dere vet det jo fra før, og jeg føler jeg har skrella bort litt av det mystiske rundt meg litt etter litt i denne cyberspace, ettersom jeg har blitt komfortabel med det.

Siv

Siv er et kallenavn. Et psydonym, om du vil. Spesielt på blogg. Venner kan kalle meg Siv, for det er et tegn på at vi er 'close'. Sånn var det før. Nå har jeg merka at de fleste sier bare Siv, uansett forhold. Familien min og de som har vært her fra barnsben av sier Siv-Marie, men mine vgs-kamerater sier Siv. Det gir meg en kameratslig følelse. Men jeg vet ikke helt hva jeg synes om at foreldre bruker Siv. Jeg heter jo tross alt Siv-Marie, og jeg tror ikke de som foreldre mener å vise at vi er kamerater ved å bruke kallenavnet mitt. Jeg tror det kan være mye min egen feil at det har blitt sånn - kanskje på grunn av blogg. Når noen derimot ikke bruker Siv overhodet, virker det som om de er i distansen. Iallfall om de egentlig skal stille på kameratslige bølgelengder.

cheese

Jeg vil ikke at dere, mine bloggvenner, skal føle dere lurt, for det har hele tiden handla om psydonymer og internettforsvarlighet. Siv er meg, den kulere meg, kanskje. Siv er bloggeren - den som dere kjenner. Siv-Marie er den som har vært her fra 4. januar 1995 - helheta. Siv er Siv-Marie, og Siv-Marie er Siv. Siv er bare en forkortelse, som man bruker som et hvilket som helst annet kallenavn. Men jeg heter jo Siv-Marie. Dere kan kalle meg Siv. Dere vet, Motionocean-Siv. For vi er venner, vi, og i bloggverdenen liker jeg å introdusere meg som Siv. Sammenlign Siv og Siv-Marie som Supermann og Tom. Det er litt sånn, tror jeg.
Bildene er fra bloggarkivet.

46 kommentarer:

 1. Etter å ha lest navnet Siv så mange ganger som det stod i dette innlegget her, høres det nesten rart ut. Men det er ikke det. Det er fint. Og Siv-Marie er kanskje enda finere. Begge deler kler deg. Og jeg føler meg ikke lurt. Det er langt ifra unormalt å bare bruke et av navnene.
  Mamma har også to navn. Anne- Grethe. Jeg kaller henne jo bare mamma, men alle, bortsett fra pappa bruker begge navnene. Det synes jeg er fint. At han er den eneste.

  SvarSlett
 2. Det var veldig gode forhåndsregler å ta. Merker jeg får frysninger hver gang en alt for ung jente, utgir fult navn slik at det blir lettere å spore opp vedkommende. Siv-Marie er et utrolig fint navn, låter bra:D De fleste burde ha forståelse for at du ville verne deg litt også, jeg har ihvertfall det :D

  SvarSlett
 3. Du, eg har aldri høyrt dei to namna saman, men Siv-Marie var jo heilt nydeleg! Følte eigentleg det passa deg skikkeleg, du ser liksom ut so ei Siv-Marie. Eg blir so glad av vakre namn!

  Og eg trur ingen av oss føler oss lurte, det er jo heilt vanleg og forståeleg, særleg når du bjynte å blogge so tidleg.

  SvarSlett
 4. Jeg har også to fornavn, eller det ene er jo et mellomnavn da, det er jo ikke bindestrek .. men jeg bruker nesten bare Marte.. Heter egentlig Marte Sofie, men det er ingen som sier det når de kjenner meg.

  Men Siv-Marie er fint :)

  SvarSlett
 5. Her inne i blogg-verden er det mange som bruker pseudonym, nic-name, kallenavn og jeg er jo en av dem, så jeg skjønner deg kjempegodt. Jeg har ikke gjort det for å anonymisere meg, for jeg skriver ikke om så "farlige" ting, som ikke hvem som helst kan lese egentlig. så jeg har jo bilder til og med. ALtså ikke anonym sånn. Men liker ikke tanken på at alle skal kunne bare google seg fram til meg, hvis de prøver navnet mitt, pgga jeg er jo læerer. Har ikke så lyst at elever og foreldre skal bare kunne klikke seg inn på meg. Men jeg er jo KLAR OVER at de uansett plutselig kan finne meg på en måte, så jeg tenker alltid at det er NOEN jeg ikke vet hvem er som sitter og leser, og det kan plutselig være elever eller foreldre. Så man må ha et innhold man kan stå for. Og du Siv, har et flott nic, og et flott HELT navn, som er hele deg :-) Det er noe lyst og fint over Siv-marie :-)

  SvarSlett
 6. Og jeg som trodde du skulle si at du ville forandre navnet ditt nå:P Hehe skjønner hva du mener søta. Jeg husker da jeg fikk julekortet med deg. Da tenkte jeg bare "Wow, for et fint navn!" Jeg har alltid likt dobbelt navn, og da var du ikke så hemmelig lengre lissom. Jeg kunne til og med søke deg opp på facebook! Som sagt så skjønner jeg hva du mener. I begynnelsen var det bare folk jeg kjente som leste bloggen, men jeg skrev aldri noe annet enn MK tror jeg. Det har jeg alltid signert med, siden ungdomsskolen da vi begynte å lage små kunstverk i forminga. Enkel forkortelse og passe anonym. Etter hvert begynte folk på bloggen å kalle meg Malas:P Og da måtte jeg bare rette opp i det hehe. Og siden den gang har vel folk klart å funnet meg på face og sånn, Mala er jo ikke såå vanlig her i Norge:P Mala Kristin bruker jeg når jeg presenterer jeg, slik at folk skal få en ide om at jeg er norsk, eller i telefonen slik at de skal forstå at det er et jentenavn. Begge navnene brukes av folk jeg ikke er så nære, noen sier til og med bare Kristin siden det var uvisst om jeg skulle ha begge navnen før jeg kom. (Og så irriterer det meg at folk uttalker Kristin på forskjellige måter, da blir det iallefall ikke riktig!) Dette med navn er rart, men det er en viktig del av oss.

  SvarSlett
 7. Du har et kjempefint navn! :D Siv og Marie er to navn som passer kjempegodt sammen :)I familien min har vi alle kun ett navn, untatt Mamma, men hun bruker aldri mellomnavnet sitt, og jeg tror ikke at jeg noengang har hørt noen kalle henne Grethe Annie, det går kun i Grethe. Fordi mamma ikke liker å ha et mellomnavn har heller ingen av ungene hennes fått det.

  SvarSlett
 8. Kjempefint navn uansett! :) Tenkte faktisk ikke over det før dette innlegget, for jeg skrev jo Siv-Marie når jeg sendte deg pakke i posten :-O Syns det er utrolig voksent av deg at du har tatt forhåndsregler når det gjelder zyberspace, og at du har vært forsiktig. Ikke alle som er det, spesielt ikke nå til dags, og jeg har vel ikke akkurat vært den flinkeste på å holde meg litt skjult og hemmelig :-P Men, nå er jeg ingen toppblogger, og jeg føler jeg har et "forhold" til de som leser bloggen min, så jeg håper jeg er heldig ^^

  SvarSlett
 9. Du har ett fint navn:) Det er viktig å være forsiktig på Internett, den forstår jeg veldig godt:) Jeg liker også godt å være litt anonym når det gjelder blogging:)

  SvarSlett
 10. I dag er kjedeligsøndag, hvor jeg har brukt store deler av dagen på å lete etter nye blogger å legge til i mitt "liker skikkelig godt"-arkiv! Jeg har sett bloggnavnet ditt blant mange av de bloggene jeg leser i en del år, men egnetlig aldri tittet innom, dette syns jeg er litt synd nå som jeg faktisk har vært innom her. Du virker som en utrolig reflektert, kul og tøff jente! Woho! I tillegg ser jeg jo at du er musikkinteressert, noe som jeg syns er brabra!!!

  For det første: yay mcfly konsert! gratulerer med første konsert! Du burde glede deg, var på konsert for 3 eller 4 år siden og det er DRITARTIG! Jeg har ikke hatt mulighet til å dra p nytt for det har alltid kræsjet med skole, eksamneer eller andre greier...

  Apropos det der med pseudonym! Jeg er faktisk med deg, bruker det jo tildels selv - også på facebook, uansett om det kanskje virker litt tejt, men det er rett og slett fordi jeg ikke syns at alle i hele verden trenger å vite absolutt alt om meg, eller ha muligheten til å finne ut av det veldig enkelt, om du skjønner? Det er viktig å ta forhåndsregler!
  Det med dobbeltnavn kan jo være komplisert nok det. Noen bruker hele navnet og andre bruker kun det ene navnet. Selv bruker jeg alltid begge navnene på folk, uansett hvor gode venner vi er, med mindre de ber meg om å kun bruke ett av navnene, men dette er det jo den med navnet som bestemmer. Det er jo opptil deg hva folk skal kalle deg, men det vet du helt sikkert sjøl, så lenge du er bevist på hva du ønsker og ikke ønsker. Det er aldri forsent å snu noe hvis du ikke liker det! :)

  SvarSlett
 11. Dei to namna passa bra i lag. Eg kan forstå om du ikkje har brukt begge namna i nettverden.

  Eg skulle ønska at eg hadde eit mellomnamn. Eg kan jo få meg eit, men det er alt for mange å velge mellom, hehe.

  God sundag :D

  SvarSlett
 12. Sv: Tuuusen takk! Jeg har glitter på tatoveringen på bildet, men ikke på ekte tih.
  Haha, det er bare lurt å være forsiktig med å si navnet sitt.

  SvarSlett
 13. Bra skrevet! Selv heter jeg Linn Margrethe. Alle vennene mine sier Linn, og jeg brukte bare Linn før på bloggen også, men hele familien og alle fra barneskolen bruker Linn Margrethe og jeg tenker som deg at jeg bestemmer selv over det sånn i forhold til på nettet. Syns også det var litt "skummel" eller ja.. i starten (2009) ved å utgi hele mitt navn, men etterhvert har jeg blitt mer trygg. Men gir ikke noe mer info enn Navnet mitt. Ikke så mange som heter det samme som meg heller.. men det er nok til at jeg ikke er den eneste! Fine bilder, du er pen!

  SvarSlett
 14. Jeg la merke til det fine dobbeltnavnet ditt da jeg skulle sende deg kort! ^^ Selv har jeg valgt å ikke bruke dobbeltnavn fordi det kun er fire i Norge som heter det, men det har kanskje ikke så mye å si når jeg er så åpen på andre ting.

  Det er rart hvordan bruk av hele dobbeltnavnet kan både bli mer personlig og upersonlig avhengig hvem som gjør det.

  I vår familie er det en greie å ha dobbeltnavn på farsiden. For ikke lenge siden skrev en med samme navn som faren min en kommentar på en blogg. Jeg stusset litt siden det ikke er så mange som heter det (60 i Norge da jeg søkte det opp). Da jeg så at bloggeren hadde svart han med "Takk, pappa!" ble jeg litt satt ut. Det er jo "bare" min pappa som heter det! ;)

  SvarSlett
 15. Åh, Siv-Marie, for et nydelig navn! Må si at vi er ganske like, begge har jo bindestrek. Mine venner har alltid "fått lov" til å kalle meg Lise, som kallenavn, det samme med lærere. Familien min kaller meg alltid Lise-Marie, og de siste årene har jeg også begynt å "tvinge" folk til å kalle meg Lise-Marie. Lise-Marie er et nydelig navn, og jeg vil gjerne at folk kaller meg det. Det er bare et fåtall som fortsatt kaller meg Lise, og de skal fortsatt få lov til det. Men for resten av verden er jeg, og kommer alltid til å bli, Lise-Marie!

  SvarSlett
 16. For et fint navn!! Haha, supermann-sammenligningen digget jeg! Jeg har motsatt med mitt "bloggnavn". Jeg heter jo Kathrine Louise, men alle kaller meg bare Kathrine til vanlig :) hehe.. Håper du har en fin helg Siv-Marie <3

  SvarSlett
 17. Siv-Marie er jo kjempefint! :D

  Sv; Hehe, er ikke noe slappe-av ferie, nei :p

  // Hehe, har blitt både flere spill og flere Converse på meg :p Og er heldig med været, ja! :D

  SvarSlett
 18. Siv.. Siv, Siv. Jeg liker Siv jeg, det er liksom enkelt og greit :) Siv-Marie var også superfint! SuperSiv også haha.

  Jeg var også sånn som deg, måtte huske på alle reglene hva angikk Internett haha. Eller.. jeg er vel egentlig sånn enda, når jeg tenker meg om. Selv om jeg bruker mitt ekte fornavn så er jeg jo egentlig ganske tilbaketrukket.. tror jeg.

  SvarSlett
 19. Fint navn :) Du skriver veldig bra! :)

  SvarSlett
 20. Jeg kjenner igjen den der - jeg som også har dobbeltnavn. Mange kaller meg bare for Eva - og det bare på latskap, men jeg orker ikke å korrigere alle så jeg har vendt meg til det.

  Du har et fint dobbeltnavn da :)

  SvarSlett
 21. Siv-Marie klinger godt, men for meg blir du nok værende som Motionocean-Siv med de hyggelige kommentarene rundt omkring i bloggverden :)
  Jeg har også dobbelnavn, men liker å bare bruke det første så jeg slipper å tenke at en sint forelder kjefter på meg eller liknende. Nå har ikke jeg bindestrek i mitt navn, så det blir vel egentlig en annen sak uansett.

  SvarSlett
 22. Du er Siv for meg :) Og ditt valg av navn i blogg er personlig. Jeg har jo Ege, som er en sammensetning av flere ord. Føler meg ikke klar til å bruke mitt eget navn ennå..

  Ps. Godt nytt år! :)

  SvarSlett
 23. Siv-Marie er jo et vakkert navn!

  Jeg kjenner meg selv igjen med å forkorte navnene til folk.. Jeg har mange venner med dobbeltnavn, men det blir alltid bare det første man bruker.
  Selv skulle jeg ønske jeg hadde et dobbeltnavn, eller et mellomnavn om ikke annet, haha!

  SvarSlett
 24. Siv eller Siv Marie - jeg har aldri følte meg lurt, og føler ikke det nå heller:) du er og forblir Siv for meg:) Et kjempe bra og godt skrevet innleggg Siv:)) Jeg er bare Lene jeg, ingen mellomnavn..

  //det er ikke vi som laget det sandslottet nei, det var nok fillippinerene selv:) tror ikke det hadde blitt så fint om vi hadde gjort det.. hehe:)

  Så flink du er, Manila er hovedstaden ja:) Vi hadde en overnatting der når vi ankom, men kikket ikke så mye rundt.. skulle egentlig ha 3 dager der før hjemreisen, men den dagen vi overnattet, og skulle kjøre til flyplassen dagen etterpå fikk vi sett noe av manila og en ting vi så var KAOS! sykt med folk, sykt med trafikk og vi fikk et inntrykk av at *her bør vi ikke tilbringe tid uten å gjøre gode research først*

  Byen er såå enorm stor, og vi hadde ikke planlagt så mye så vi hadde nok bare tilbragt 3 dager der uten å få sett så mye - så da droppet vi det og heller ble på Boracay. Men kanskje en gang i fremtiden:)

  SvarSlett
 25. haha, den siste setningen XD du er fin, uansett om du heter Siv eller Siv-Marie! Men jeg skjønner at det er litt annerledes. Jeg gikk selv under kallenavn mine i alle fall 5 første år på internett, og det var litt rart når jeg plutselig bestemte meg for å bruke mitt ekte navn. Men du er jo den Siven vi kjenner og er glad i fra bloggen uansett om du egentlig heter Siv eller Siv-Marie eller Trude for den sags skyld, haha :D

  SvarSlett
 26. Så fint navn du har :) Jeg føler meg ikke lurt i det hele tatt, er det noen som er ekte så er det jo deg! Jeg bruker selv en variant av navnet mitt på sosiale medier enn den andre varianten som jeg bruker i offentligheten og den jeg bruker når jeg søker jobber. Det er egentlig for å verne meg selv litt, men også for å skille de ulike rollene jeg spiller i verden hihi.

  SvarSlett
 27. Ja, det visste jeg faktisk ut i fra at jeg skrev adressen din på pakken :) Du har i tillegg et nyyydelig etternavn! Ble så misunnelig på det, for det var sååå fiiint ^^' Kjenner jo heller ingen med det samme, hehe.

  SvarSlett
 28. Kjempefint navn du har og så kjekt at du deler det med oss :)
  Håper kvelden din blir fin!

  SvarSlett
 29. Jeg synes at hele fornavnet ditt klinger fint, og at det kler deg! Gratulerer så mye dagen på etterskudd, forresten. Nyttårsklem fra Paris!

  SvarSlett
 30. Skjønner hva du mener med å utlevere seg på nett osv. Siv-Marie er kjempefint, skjønner godt at du er fornøye med det! :)

  SvarSlett
 31. Siv-Marie er flott og fint navn:)

  SV;Takker Siv:) Øvelse gjør mester:) Men nå begynner digitalkameraet mitt å skrante litt :/

  SvarSlett
 32. Hihi, eg var jo ein av dei som visste at du hadde eit namn til. Tykkjer Siv-Marie er eit verkeleg fint namn, og eg tykkjer også at supermann og Tom samanlikninga var spot on! Du er ei superkvinne!

  SvarSlett
 33. Jeg liker deg, Siv. Veldig godt :) Men herregud; GRATULERER SÅ MYE MED OVERSTÅTT!!! Så forferdelig jeg er som ikke har fått det med meg før nå. ÅRH. Håper du hadde den beste dagen, og at livet som "voksen" blir fantastisk. Stor klem til deg :)

  SvarSlett
 34. Slenger meg på flere her å påpeker en ting: Siv-Marie, for et fint navn!

  SvarSlett
 35. hihi søte deg:D fint navn! har alltid tenkt at du heter bare Siv, selv om jeg har vell egentlig sendt deg en pakke i posten og litt greier, og til og med fått navn og adressen din? husker ikke helt. selv er jeg.... ikke alltid så oppmerksom på slikt. Jeg er, og har alltid vært, elendig på navn. Husket ikke en gang navn på tantene mine da jeg var noen år mindre!! Men sånn er livet. Siv. Siv-Marie. Du får se hva jeg ender opp med å kalle deg som :D neida !! kjekke Siv. Du vil nok alltid være kjekke kule flinke Siv for meg ;)

  SvarSlett
 36. Åh, for et fint navn søte deg! Jeg vet at det er flere bloggere som bare bruker ett av to navn, og det er litt spennende når man da får vite hele navnet! Synes hvertfall du er kjempeheldig som har et så fint navn!

  SV: Uff, så kjedelig at dere ikke har fått mer snø! Jeg krysser fingrene for at det kommer litt mer snø i løpet av januar og februar :)

  SvarSlett
 37. //Fordelen med blogg, at man kan ha tilbakeblikk:) Tiden går fort, og man glemmer enda raskere hva man faktisk har gjort, så da er det gøy å kikke tilbake på livet:)

  SvarSlett
 38. Kjenner til problematikken, bare at jeg beholdt Sissel-Johanne i bloggverden :) Mistet det derimot etter videregående, for da er jeg blitt kun Sissel. Men det er noe jeg har lært meg å leve med, og man blir mildt sagt lei av å rette på folk hele tiden. Jeg gjorde det hele videregående, og jeg skiftet til og med navnet mitt til å være med bindestrek. Ingen skjønte det uansett, så jeg ga litt opp :P

  SvarSlett
 39. Navn er noe rare greier, jeg tror jeg holder meg til å si Siv eller motionocean-siv;) Om det er greit for deg. Jeg er bare Veronica, ingen mellomnavn men jeg har gått noen runder med meg selv om jeg skal skifte etternavn da... men lar det ligge. VeronicaS er liksom min identitet;)

  SvarSlett
 40. Ja det visste jeg ikke:) Fint navn da!:)) Jeg heter ikke Marie til mellomnavn, aldri har aldri vil, men pga av mange jeg ikke trenger skal finne både blogg og facebook profil så har det bare blitt sånn! Mange av mine venner, til og med veldig nærme tror faktisk jeg har et mellomnavn, hvilket jeg ikke har:P hehe! Men det er nå engang sånn med dette internettet da:)

  SvarSlett
 41. Dette var et skikkelig fint innlegg. Siv eller Siv-marie, du er like fin, og like mye blogge-siv anyways synes nå jeg. Min pappa heter Stein Aslak. Kolleger, venner, andre folk enn familien kaller ham bare stein, mens vi som er close kaller han for Aslak, eller ikke jeg da, jeg sier jo "pappa" selvfølg. Det er nesten som om han er to forskjellige personer. Jeg har bare ett navn, og det er jeg glad for :P

  SvarSlett
 42. Haha, jeg har det på akkurat samme måte! I starten så var presenterte jeg meg jo bare som "Aud Fredriksen" (ikke det at Aud er et så vanlig navn at ingen kunne finne meg men.. heh), men etter hvert kom også "Helene" fram i lyset. Det eneste jeg fremdeles ikke har gått ut med på internett (om man ser bort fra Facebook), så heter jeg jo heller ikke "Fredriksen" til etternavn. Men dette har aldri vært for å skjule identiteten min på nettet. Det handler mer om at "Fredriksen" ble et kallenavn jeg fikk tidlig på barneskolen, og at det ble naturlig å kalle seg selv for det. Da vi kom i tiende og rektor leste opp navnet mitt for å utlevere vitnemål, fikk jo folk bakoversveis da hun ikke leste opp "Aud Helene Fredriksen". Alle hadde jo glemt hva jeg egentlig het, haha.

  SvarSlett
 43. Så fint navn da :-) Siv-Marie :-) ! Du er skjønn :-D

  Ps: Takk for supre kommentarer på bloggen. Smiler hver gang jeg får en kommentar fra deg.

  SvarSlett
 44. Hurraaa, jeg heter også Marie... Siv-Marie og Ida Marie. Klinger bra! <3

  SvarSlett