09.01.2013

Hang-ups

Man kan tenke på trening, på ting man henger på veggen, eller på pin-ups (både is og jenter). Det kommer vel egentlig an på hjernens assosiasjoner. Jeg tenker litt på alle sammen. Hjernen min hopper fra den ene tanken til den andre før jeg får tid til å samle meg, og jeg har lyst til å fortelle dere om alt! Men pin-ups har jeg egentlig ikke så mye å fortelle om. Ikke har jeg hengt opp noe nytt på veggen heller, så da blir det bare trening i dag, da.

/Bildet er linket
I fjor en gang, altså for veldig mange måneder siden, spurte en av dere om ikke jeg kunne skrive noe om trening. Og jeg planla det! Ikke fordi jeg er supertrent eller übersporty eller skikkelig sunn og kjapp og sterk. Mer fordi jeg vil vise at til og med de late kan forandre seg. At alle får resultater om de bare finner sin indre viljestyrke. Kanskje publiserer jeg innleggene også, men ikke i dag. Også ble de ganske lange. Men i går fant jeg ut at jeg skal ha et nytt mål for 2013: før året er omme, skal jeg klare å ta hang-ups!

Hang-ups ser så profesjonelt ut! Tenk å løfte sin egen vekt rett opp og ned! Da jeg var mindre var hang-ups en av tingene jeg skulle ønske jeg kunne. I tillegg til ballett, kampsport, ta armhevinger på skikkelig vis og å ha fotografisk hukommelse. Hang-ups virker iallfall som en oppnåelig evne å ha. Jeg ser liksom for meg at jeg kan bli den nye MacGyver om jeg bare lærer meg sånne lure knep. Tror dere ikke?

37 kommentarer:

 1. Spreking-Siv :D hihi, du har faktisk inspirert meg til å sykle, så kanskje du klarer å inspirere meg til meir også! (og du kan spørje kven som helst som kjenner meg - å inspirere meg til fysisk aktivitet er ganske stort!)

  PS. eg sendte eit bursdagsbrev, det burde jo ha vore framme for lenge sidan! :( Så dumt! Men eg trur eg skal klare å gjenskape det og sende det på nytt - brev må du jo få!! <3

  SvarSlett
 2. Hang-ups er kult! Skulle gjerne kunnet det selv. Lykke til :-)
  (Skulle gjerne hatt fotografisk hukommelse også)

  SvarSlett
 3. Så i slutten av 2013, så kan vi vel alle kalle deg Spreke Siv? ;)

  Dørstokkmila er lengst, hos de fleste av oss tror jeg. Men når man først har kommet seg over den, da er alt mulig! Det er jo bare viljen som skal til! Eller som jeg sier, med tankekraft går alt! :)

  Selv er jeg på vei over dørstokken - be proud. Sakte, men sikkert. Har til og med egen trimsykkel på soverommet! Men setet datt helt ned etter en par runder og nå får jeg det ikke opp igjen. Mulig det er et hint fra universet?

  SvarSlett
 4. Du kan klare akkurat det du vil Siv:) og vi har samme mål:)

  Dette innlegget er midt i blinken for meg;) Jeg har selv innlagt øvelser på dette flere ganger i uken på treningsenteret. Har satt meg som mål å klare 10 pull ups før sommeren. Har også bestilt et sånt apparat til å henge på veggen til å utføre øvelsen på.. men foreløpig trener jeg negativer etter som jeg ikke klarer en.. hopp opp, og hold hold hold hold og prøve å senke sent ned igjen... Men vi får se det positive med det, det skal være vanskelig å å gå fra 0 til 1, men veldig lett å gå videre fra 1 til 2 osv... pull ups er lettere enn chins, men en ting om gangen og jeg trøster meg med at det er veldig få jenter som klarer å ta pull ups, så når MEG OG DEG klarer det, så er vi en av få:))

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med å ha satt deg et slikt mål og masse lykke til! :D

  SvarSlett
 6. Har et slikt syn på hang ups også :P Prøver meg på det selv i styrkerommet, men jeg ser kun ut som en svekling ;D haha
  xx Siri

  SvarSlett
 7. For et kult mål! :) Det vil jeg klare også - men jeg sier innen utgangen av 2014. Jeg har så mange andre øvelser jeg bør kunne først!

  SvarSlett
 8. Jo det blir du helt garantert, Siv mc Gyver :-D Jeg ville aldri klart hang-ups, jeg klarer jo ikke henge en gang... Da snakker vi om svake armer altså. Kan jo ikke EN push-up en gang.. Vræl!!

  SvarSlett
 9. Ja ett fint mål:) Jeg tror nok aldri det er ett mål jeg vil sette for meg selv:) Selv om det hadde hvert kult å kunne det tror jeg nok ikke jeg noen gang kommer til å få det til.

  SvarSlett
 10. Hang ups er noe jeg selv har hatt lyst til å klare selv lenge. Ikek at jeg har trent noe særlig for å oppnå det, men ja - som du sier, utrolig kult å kunne løfte sin egen kroppsvekt!
  Ett av mine mål med treninga er å klare å ta "gutte push ups". Forresten er det skikkelig tejt at det heter gutte og jente push ups, kjør debatt!

  SvarSlett
 11. herregud de der haaaaater jeg. next after squats!! haha. men jeg vedder for at man får digge armer av dem ja, så man burde vel legge dem med i programmet ja :)

  SvarSlett
 12. Haha, ja, det er skikkelig fancy å kunne ta hang-ups ! :-P JEg kommer nok aldri til å klare det, men maasse lykke til til deg, Siv! :-D

  SvarSlett
 13. Lett at du blir en kvinnelig og bedre versjon av MacGyver ;) Dette synes jeg var et virkelig fint mål! Men så er jeg relativt opptatt av trening, så det er vel ikke så rart? :D
  Tror du klarer denne utfordringen med stil, Siv! :)

  SvarSlett
 14. Applaus til deg! Tøft mål å sette seg sjølv :)

  SvarSlett
 15. burde sette meg noen treningsmål jeg også ;D

  SvarSlett
 16. Haha, liker måten du kom frem til at du ville ta hangups på :P Det er faktisk et mål jeg har også! Tenkte å belønne meg selv med nye løpesko når jeg klarer å ta hangups! uææ.. Vet ikke hvor lurt det var å faktisk skrive det her nå, men :P haha! Tror nok jeg må bli litt lettere og litt sterkere for å få det til skikkelig for det er virkelig skittungt! Lykke til og jeg håper du får det til! :D SPREKT mål!

  SvarSlett
 17. haha likte dette innlegget og måten du skriver på. Men det er jo et flott mål og ha, det klarer du om du går inn for det ;)

  SvarSlett
 18. Hvis du har bestemt deg for å klare, det så får du det sikkert til! Jeg er kjempesvak og utrent akkurat nå, så tror ikke akkurat jeg klarer det på leenge. Det er så sykt tungt x) Lykke til!

  SvarSlett
 19. Hang-ups ser virkelig imponerende ut :-D Wooow! Kanskje jeg skal klare det etterhvert ^^

  SvarSlett
 20. Haha, du skriver så utrolig bra!
  Jeg har alltid trodd at håndflatene skulle være andre veien enn på bildet, og var skikkelig stolt over at jeg klarte opptil flere "hang-ups". Men da noen fortalte meg at dette var feil, var det ikke like lett gitt .. Jaja, lykke til med målet ditt ! :D

  SvarSlett
 21. Jeg kan aldri huske å ha klart en eneste hang-up, det ser utrolig tøft ut ja:D Lykke til:D haha joda, det klarer du sikkert om du vil.

  SvarSlett
 22. You can do it! Jeg tar pull ups (vet ikke om det er det samme), men ikke helt uten hjelp enda. Mitt beste tips er å starte med støtte (det finnes apparater, og regner med at det finnes et nær deg) og så minske støtten for hver uke/annen hver uke! Jeg startet med 55 kg støtte fordi dette var noe jeg aldri hadde gjort før og ønsket å ta flere repetisjoner, nå er jeg nede i 35 kg støtte og det går fremover. Så hvis jeg kan så kan du også ;)

  SvarSlett
 23. Kult, og helt enig. Jeg har vært flink og trent styrke et halvt år nå, men har ikke sjangs! Jeg klarer forøvrig ikke en pushup en gang, så jeg veit ikke om det bare er jeg som er utrolig svak fra før av. Men kanskje vi begge klarer det etter hvert? ;)

  SvarSlett
 24. Bra skrevet! Har startet med styrke og tenkte kondisjon utover våren, så gleder meg til å få testa det og bygd det så jeg kan bli i bedre form. Til og med musikere må kunne ha styrke, utholdenhet og bevegelighet :)

  SvarSlett
 25. Bra innlegg siv:) vil gjerne høre mer om trening:)
  Hang-ups har jeg lyst å klare også:) I år skal jeg begynne å trene mer systematisk og ikke så sporadisk som jeg gjorde i fjor. Da kunne jeg være aktiv et par uker for å så dabbe av en mnd eller to.
  drømmen er vel å kunne jogge x antall km:P hehe  SV;Alvetegnet av Sigbjørn Mostue er bra serie. Skrev særemnet på videregående om de bøkene:P hehe. Har nettopp begynt på Alanya nå.=)
  takk for tips,skal se om jeg får skviset inn de bøkene:)

  SvarSlett
 26. Sv: Jeg håper litt mer sånn radio:active viiiibe, det er det beste albummet syns jeg. I allefall mitt favorittalbum :D

  Trur kanskje jeg må forklare at de proffe bildene med nydelig oppstabla klær og sko IKKE var mine klær, men klærne og skoa til fotballfrua, men jeg ser hvordan man kan tolte det ditt. dårlig plassering av bildene i forhold til det som står i teksten!

  SvarSlett
 27. Tøffa! Du må lese http://tennfjord.wordpress.com/, der står det utrolig mye bra, blant annet om trening aka hang ups. Hun fikk beskjed fra sin PT om at hang ups var umulig for kvinner å klare!!!!!! Jeg sier !!!! Resten får du lese selv. Du må bare bla deg nedover, er ingen kategorier, men ALT er bra. Jeg leste hele bloggen hennes på én dag. Hoho! Lykke til, Siv! Du klarer det om du kjemper og pusher deg selv til den ytterste grense.

  SvarSlett
 28. Det er ikke mye til som skal til for at musklene skal komme frem. Bare hard trening og et smil.

  SvarSlett
 29. Oi, morosomt mål! Det klarer vet du vet du!

  SvarSlett
 30. sv- det er øyenskyggebaser. Det vil forsterke øyenskyggene du påfører etterpå og den holder lengre :D

  SvarSlett
 31. Haha, skulle ønske jeg kunne ta hangups... kanskje en gang..men jeg får ikke lov til å ta push ups av legen fordi jeg ikke klarer å bøye ene håndleddet mitt.. men kunne det ordentlig før faktisk da jeg gikk på kickboxing!

  SvarSlett
 32. Ser for meg deg du dingler med ei arm og gitaren i den andre;)

  SvarSlett
 33. Jeg er sikker på at du kommer til å klare det! selv om det må være vanskelig...jeg ville aldri klart det pr dags dato!! jeg har null styrke i armene, har alltid vært veldig svak, så måtte nok trent myyyye styrke for å klare noe sånn!!

  SvarSlett
 34. Hurra, Siv! Bra mål, I like it! :) Hurrahurrahurra! :)
  Jeg er ikke i nærheten, hverken på pullups eller chinups. Men jeg skal klare det. Kjører negative repetisjoner nå, og jeg tror nok at jeg skal klare det etterhvert, akkurat som du! :) La oss kill this goal ila 2013!! :)

  SvarSlett
 35. Det får du til se, det er jeg sikker på :D Bare start ett sted, spør gjerne om litt veiledning i starten, men bare start så kommer u dit på 1-2-3 :D

  SvarSlett
 36. Krysser fingrene for deg! Lykke til! Jeg har aldri klart en eneste en!

  SV: Haha, sant! Prøver å være optimistisk(:

  SvarSlett
 37. Så morsomt. Dette gleder jeg meg til. Nå har du skrevet det, haha ;) I tillegg er jo hang-ups nesten livsviktig. Det er litt snakk om overlevelses-instinkt. Tenk om du faller ned fra noe, og henger igjen med bare hendene. Du MÅ da være sterk nok til å kunne dra deg selv opp fra kanten, hvis ikke blir jo du bare hengende der... Så faller du ned.. Hang-ups redder liv!

  SvarSlett