20.02.2012

Mitt skjønnhetsideal
Jeg lurer dere litt, jeg; Jeg har ikke tenkt å snakke om Pocahontas. Den eneste grunnen til at jeg valgte et bilde av henne, er fordi jeg som lita bestemte meg for å se slik ut når jeg ble eldre. Jeg skulle ha like lang hår, også skulle jeg farge det sort for så å hoppe utfor ei klippe akkurat som hun gjør i filmen... Smart tanke, liksom.

For jeg har ingen skjønnhetsidealer. Andre roper om at verden er for kroppsfiksert, men så er de kroppsfikserte selv. Siv tenker ikke så mye på hvordan andre ser ut, eller strever med hvilke klær hun selv skal ha på seg hver dag. Det som ligger øverst i skuffen fungerer godt nok til å holde varmen, og så lenge jeg føler meg komfortabel, så er det ikke så farlig å være syltynn eller ha perfekte avskjærte øyenbryn. Om jeg vil, så kan jeg se mye jeg kunne forandra med meg selv, men hvem ville jeg vært om jeg forandra kjennetegnene mine? Og hvorfor kan man ikke bare godta at ikke alle har de samme tærne og samme lengden på øyenvippene?

Selvfølgelig, man legger merke til det om noen har pynta seg litt ekstra, og man kan gi komplimenter og synes folk kler seg fint. Men det er ikke det jeg ser på når jeg ser en person. Etter å ha snakka med folk, så er det utstrålinga jeg tenker på når jeg hører en persons navn. Det er tankene de har delt, som definerer hvem de er. Innsatsen viser engasjement, og hobbyene farger tilværelsen. Hvem kjøper produkter bare på grunn av kul innpakning om produktet ikke er noe å samle på? Det er innsida som gjør utsida fin!

Siv
xxx

/Bildet er linket

40 kommentarer:

 1. Sara Søreng20/2/12 1:39 p.m.

  Veldig bra skrevet, Siv :-)

  SvarSlett
 2. Veldig bra skrevven :) Du har helt rett i det du skriv!

  SvarSlett
 3. Tonje Adolfsen20/2/12 1:42 p.m.

  Digger å lese bloggen din fordi du skriver så utroli bra !
  Det er helt sant det du skriver, folk skal like andre for den man er, ikke den de vil du skal bli til. Utstråling teller såå mye mere enn klær og utseende ;)

  SvarSlett
 4. Er så enig. En i utgangspunktet fin person kan bli ganske stygg om den person ikke kan å oppføre seg, og er konstant bitchy f.eks. Og en person kan bli så uendelig fin når den personen har en fantastisk personlighet og utstråling. Det er en grunn til at det kalles stygg og slem, for det hører såppas sammen.

  Jeg vil være en utgave av meg selv som jeg er fornøyd med. En som er snill og god :)

  SvarSlett
 5. Jeg var stor Pocahontas fan selv da jeg var liten ;) utrolig fint skrevet!

  SvarSlett
 6. Veldig enig med alt det du sier her :D Det er alltid innsiden som teller uansett hva :D

  SvarSlett
 7. Jeg er så enig med deg. Selv har jeg aldri fulgt mote, ikke en gang på slutten av barneskolen. En ting jeg fant ut som var veldig bra var at siden jeg var mye alene, og ble ikke akseptert uansett hvordan jeg så ut eller hva jeg likte; Så lærte jeg meg å få egne interesser og egen klesstil. Og utviklet meg mye mer enn de som fulgte moten blant annet fordi de var redd for å bli utestengt.

  De fleste mennesker er pene, og deres utstråling gjør dem penere. Jenter sminker seg forskjellig for å føle seg bra. Jeg synes for eksempel ikke at blondt hår og brun hud passer sammen. Men de som har den looken liker den, og det er helt greit det også. Så lenge de ikke er slem eller bruker det for å få goder så bryr det ikke meg.

  I disse dager er vi veldig fokusert på kropp, det er masse mote, tynne ungdommer og nettsider alle går inn på. Jeg er så lei av det, vil heller synes fordi jeg kler meg som jeg vil. Enn å være lik alle andre, huff så kjedelig.

  SvarSlett
 8. Helt enig med deg! Det er innsiden som egentlig er skjønnhet, men de fleste ser og dømmer bare utsiden. Som regel blir dette helt feil.

  SvarSlett
 9. Det var virkelig godt sagt! (skrevet i dette tilfellet..) Jeg skjønner sånn hva du mener. Men jeg er nok litt av den typen som forandrer på utseende for å få meg selv til å føle bedre. Men det jeg ser etter i andre er hvordan de er, ikke hvordan de ser ut!

  SvarSlett
 10. Kjempe fin skrevet Siv:)
  SV;hehe,sant det:) Fikk lyst på flere sånne boller men vi har spist de opp:P hehe

  SvarSlett
 11. kjempebra innlegg! helt enig. har ikke noe skjønnhetsideal jeg heller, og som du kanskje har sett på bloggen, så har jeg ikke akkurat brydd meg så mye om klærne jeg bruker :P

  SvarSlett
 12. Du for virkelig sagt det, Siv ;) Liker virkelig at du deler slike meninger med oss.

  Jeg syntes du er fantastisk !

  Sv: Takk, Siv :-) Det var hyggelig å høre. Jeg syntes mitt var utrolig pistrete nå, så var godt med en klipp. Nå har jeg hår til skuldrene og nå ser det plutselig litt tykt ut :D

  SvarSlett
 13. Supert skrevet, Siv! Du får virkelig til å sette ord på ting. :)

  SvarSlett
 14. Knall bra skrevet:) det er innsiden som gjør utsiden fin!:)

  SvarSlett
 15. Veldig fint skrevet, det er skikkelig sant, =3 Stolt av deg!

  SvarSlett
 16. Helt enig! Syntes mennesker blir pene eller mindre pene etter hvert som jeg blir kjent med dem og skjønner hvordan personligheten er :)

  SvarSlett
 17. Wow, der traff du virkelig spikeren på hodet. Jeg er nok blant de som stresser kvelden i forveien med å finne noe å trekke over topplokket følgende dag. Føler meg mer vel i en kjole enn joggis, og at det igjen gjenspeiler selvbildet. Alt sitter mellom øra da. Skulle ønske alle følte seg fine hver dag, okke som :)

  SvarSlett
 18. Igjen, meget bra skrevet. Og du har jo i bunn og grunn helt rett. Men jeg må innrømme at antrekket mitt ofte er planlagt dagen i forveien. Men det er jo noe med at jeg liker å sette sammen antrekk og tenke kreativt. Ikke nødvendigvis fordi andre skal synes at jeg ser bra ut :)

  SvarSlett
 19. Godt skrevet som ALLTID, Siv <3

  SV: Du skulle gjerne fått smakt, men de ble spist opp i går :P Smakte himmelsk :)

  SvarSlett
 20. Veldig bra skrevet :) Du fikk godt fram poenget ditt, og du har så rett! Flere skulle tenkt som deg :)

  SvarSlett
 21. Du er heldig som tenker slik du gjør. Jeg skulle ønske jeg klarte å ikke ofre en tanke til utseendet en gang i blant. For det er slitsomt å alltid skulle se bra ut. Ikke det at jeg er en av dem som går kledd i nøyaktig hva andre går kledd i eller smører ut en nugatti-boks i ansiktet før jeg går ut av huset, men allikevel..

  SvarSlett
 22. Helt enig i det du skriver! Det er personligheten som sier hvem du egentlig er, ikke utseendet:)

  SvarSlett
 23. Bra sagt Siv! eller bra skrevet heter det vel :)

  SvarSlett
 24. jo mer og mer jeg leser slike innlegg på bloggen din jo mer og mer syns jeg vi ligner!! kjenner meg masse igjen! Uten om det du sa først om at du ville se ut som Pocahontas. For jeg kalte henne for "Åja, det var det han het" når jeg spurte pappa om hva ho het xD
  Veldig bra skrevet som alltid! :D

  SvarSlett
 25. Så heldig du er som klarer å unngå å bli påvirket! Eller kanskje sterk er et mer riktig ord:)

  SvarSlett
 26. det er så lett å si at man ikke bryr seg, men så gjør man det allikevel..
  og du har så rett, men det er så vanskelig uansett

  SvarSlett
 27. Hadde bare flere vært som deg du, da hadde verden vært et mye finere sted å være! Klart er det det indre som teller, personligheten og utstrålingen som burde bestemme om en person er 'fin' eller ikke, det er tross alt det som er viktig når sant skal sies. Tenk hvor vakre alle hadde vært om alle hadde vært snille, hjelpsomme og gode mennesker, uansett utseendet.

  Sv/ Så flott! Det er så sant så sant, myyyye rart å finne der ute!!

  SvarSlett
 28. så sant som du skriver, Siv. om en person er pen, hjelper det fint lite at personligheten er helt dust i huet, da blir man rett og slett stygg. Litt stygt sagt av meg, men det er jo sant. Det er jo innsiden som teller. :)

  SvarSlett
 29. SV: Takk for det - ha en fin dag selv! (litt på etterskudd) =)

  Og jeg er helt enig med deg - det er det indre som teller. Jeg har mange ganger tenkt at "jeg kunne ønske jeg så ut som henne" eller "oj, han var kjekk" for så å finne ut at personligheten bare gjør personen stygg.. Det hjelper ikke å være deilig hvis du er dum/slem/stygg med andre.. =)

  SvarSlett
 30. Elsker Pocahontas! Jeg mener at utseende alltid gjenspeiler personligheten. Hjelper ikke å være kjekk hvis man er totalt idiot.

  SvarSlett
 31. Du sier det så fint du! Er jo helt rett. Alle skulle sett sånn på det :)

  SvarSlett
 32. Så fin du er, Siv. Veldig bra skrevet.
  Det viktigste for meg, er hvordan personen er innvendig. :) Og er helt enig med Marita-Lynn: Hjelper ikke å være kjekk hvis man er totalt idiot. :)

  SvarSlett
 33. Helt sant det du sier :) Legger også merke til utstrålingen :)
  Også må jeg jo si at jeg også ville være som Pocahontas som liten :P

  SvarSlett
 34. Enig! du skriv så mange gode tankar ned! Eg pleier å beundra damer som strålar av styrke, ikkje på grunn utsjånad, men pga det som får dei til å stråla slik! Dei trur på seg sjøl og er trygge! Og, Gud, Så vakkert det er då! Då pleier eg å tenka at ein må vera sitt eige skjønnheitideal, for det er berre ein sjølv som veit kva som bur inni seg, heilt og fullt.

  SvarSlett
 35. Pocahontas er jo vakker da! Mitt skjønnhetsideal er damer som står for dem de er og stråler masse god aura rundt seg..feks Maria Haukaas Mittet, Sara Ramirez, Hillary Scott (fra Lady Antebellum), Katherine Heigl.. Hanne Sørvaag.. men også Belle fra Skjønnheten og Udyret! haha!
  Kjempebra innlegg!

  SvarSlett
 36. Jeg er nok den typen som er opptatt av både utseende og utstrålingen. Men det første jeg ser på meg selv er utseende. Hva jeg skal ha på meg, håret, sminken og selve kroppen. Jeg må forandre eller pynte meg mere for å føle meg komfortabel rundt mennesker. Sånn jeg har det, for jeg blir lett provosert av andre, så det er vanskelig.
  Men det var veldig bra skrevet Siv! Du har så rett i det, og flere skulle ha tenkt/sett sånn som deg :-)

  SvarSlett
 37. Du må gjerne farge håret svart og spare det langt, men for all del, ikke hopp utfor en klippe uten sikkerthetsline :-p

  Helt enig i at det er innsiden som gjør utsiden fin :-) Utrolig flott innlegg!

  SvarSlett
 38. Nok et meget bra skrevet innlegg med et god poeng!

  SvarSlett