22.02.2012

Er man mindre kvinnelig...

... fordi man ikke dæsjer på med tusen lag sminke?
... når man ikke syter etter hjelp før man har prøvd å finne svarene først?
... hvis man fortrekker flate sko foran høye hæler?
... fordi man ikke bruker vesker?

... om en ikke interesserer seg for mote like mye som alle andre?
... fordi man tør prøve gå sin egen vei?
... når man gjør sitt beste uten å gi opp underveis?

keep trying to fly even when you fall.

... hvis man er litt tøff og tør å prøve i blant?
... om en er lur og bruker varme klær om vinteren?
... om en ikke er redd for edderkopper og mus?
... fordi en klarer enkle teknologiske oppgaver om en vil?

Siv
xxx

/Bildene er linket

45 kommentarer:

 1. Sara Søreng22/2/12 1:58 p.m.

  Nei, i mine øya e man absolutt ikke mindre kvinnelig :-)

  SvarSlett
 2. Absolutt ikke! UTROLIG flott innlegg, Siv. :D For et godt poeng du har! Jeg er helt enig med deg. Det finnes jo så mange definisjoner på det å være kvinne, og de fleste kvinner går jo faktisk ikke under stereotypen med masse sminke, høye hæler som er redd for absolutt alt. Det er så fint at blogginnleggene dine alltid får meg til å tenke og gruble!

  SvarSlett
 3. Nei! Man er bare en tøffere versjon av kvinnelig! ;)

  SvarSlett
 4. Nei, da er man er kul :)

  SvarSlett
 5. Veldig flott innlegg! Jeg er helt enig med deg:-)

  SvarSlett
 6. Nei absolutt ikke!!! Det er da ingen fasit på hva som er kvinnelig og ikke... <3

  SV: Tusen takk Siv :) Ja tiden har gått fort, eller hva? ;)

  SvarSlett
 7. da er jeg mindre kvinnelig i så fall..

  SvarSlett
 8. Nei, da er man bare kul rett og slett! :D

  sv: Tuusen takk! :D
  heheh

  SvarSlett
 9. Kjente meg litt igjen.

  SvarSlett
 10. Det finnes ingen fasit på hvordan ei jente skal være, eller gutt for den saks skyld, så nei, det er man ikke :)

  SvarSlett
 11. Så bra innlegg! Gjente meg igjen her ass! (ThanxForUrComment!) :D

  SvarSlett
 12. Usminket, bustete på håret, i posejakke og med sittepositur som en mann, er jeg kvinnelig, rett og slett fordi jeg er ett hunnkjønn...

  Jeg er så lei av alle de båsene om hva som er kvinne eller ikke, hva som er akseptabelt eller ikke..

  SvarSlett
 13. Nope ! Jeg føler meg kvinnelig selv om jeg velger å gå min egen vei, ikke er redd for edderkopper, mus og foretrekker å gå med lave sko enn høye :-)

  SvarSlett
 14. NEI! Være seg selv, det er det som er mest kvinnelig synes jeg!

  SvarSlett
 15. Så absolutt ikke :D Likte meningen med innlegget:)

  SvarSlett
 16. nei til egentlig alle spørsmålene, =)

  SvarSlett
 17. Likte innlegget kjempe godt. Så absolutt ikke, jeg kjenner meg igjen i mye av det og jeg mener man er like mye jente for det:)

  SvarSlett
 18. Absolutt ikke! :) Mange viktige kvaliteter du nevner her!!

  SvarSlett
 19. SV: Hihi, jeg vet! Gleder meg! =)

  Og når det kommer til innlegget ditt så vil jeg si nei. I så fall er jeg gutt! Jeg tør å påstå at jeg er rimelig teknisk anlagt i og med at jeg jobber med fiberutbygging og synes mus er søte og liker å game liksom... =)

  SvarSlett
 20. Knall bra innlegg!:) haha, lurer av og til på noe av det samme!:))

  SvarSlett
 21. Oh, dette likte jeg! Man er jo ikke det da, tror faktisk jeg kan krysse av på det meste av det du nevner!

  SvarSlett
 22. ikke mindre kvinnelig, men tøffere enn kvinner flest!

  Første steg i å tro på seg selv er å tørre.
  Veldig bra tankespinn rundt temaet som vi begge har skrevet litt om tidligere :D

  SvarSlett
 23. Utrolig godt innlegg! Og jo, selvsagt er man 110% kveinnelig selv om alle punktene over skulle stemme! Jeg har alltid prøvd å gå min egen vei, og jeg tror man kan oppleve så utrolig mye mer her i livet om man bare tar noen sjanser og gjøre det en føler er riktig for seg selv.

  SvarSlett
 24. I mine øyne så er man i hvert fall ikke mindre kvinnelig av disse årsakene :-) Det kvinnelige VISUELLE idealet for mange menn er vel en "dum" dame som trenger hjelp til det meste, med stilettheler og stor utringing og som hvert fall ikke er stort teknisk anlagt. Heldigvis er ikke den virkelige realiteten slik, jeg tror bare det er det dem ofte forestiller seg ;p Fint innlegg forresten, og ikke minst fine refleksjoner du har fremvist her, Siv =)

  SvarSlett
 25. Man er ikke mindre kvinnelig. Kvinne er et kjønn, og det får man utdelt før man blir født :) Og dessuten så handler det om hvordan man føler seg. Føler man at man er en kvinne, så er man det.

  SvarSlett
 26. Man er like kvinnelig...og egentlig er man en sterkere og tøffere kvinne, for man tør å stå litt imot dette presset som er overalt i samfunnet!!

  SvarSlett
 27. man er akkurat like kvinnelig, det viktigste er at man er seg selv og ikke skal prøve å gjøre seg til for noen andre, uansett i hvilken retning man gjør seg til :)

  SvarSlett
 28. Veldig bra skrevet Siv!!:D

  Jeg synes man er like kvinnelig uansett hva man gjør, har på seg, eller kommer ifra. Uenig i de som mener disse kvinnene som gjør dette er de sterkeste, tøffeste & mest kvinnelige. Det er ingen fasit på hvordan en kvinne skal være. Hvem som er den kvinneligste? Så lenge kvinnen velger sin vei og er seg selv, så er det for min del ikke noe mer å snakke om :)

  SvarSlett
 29. Så bra at du tørr å sette igang tankene hos andre jenter :)
  Likte den der med varme klær om vinteren! Ser så sykt mange jenter i alt for tynne og lite klær på kalde dager, det er egentlig trist... Du kan jo ha finere klær under selv om du har en tykk jakke og dekker halsen og utringningen med ett skjerf!
  Den ang sko vet jeg ikke.. Mener nå at flertallet av kvinner og jenter i Norge går med lave sko til hverdags. Selv elsker jeg å gå med skyhøye, fordi beina mine blir ekstra fine da, men.. det er ikke alltid like praktisk eller at det passer seg, så da lar jeg være! :)

  SvarSlett
 30. nei, då er ein eit sabla bra kvinnfolk! Rettogslett!

  SvarSlett
 31. Nope, overhode ikke :-) Men mannen er litt mindre mann om han ikke dreper edderkoppene, klipper gresset eller ikke kan å skifte ei lyspære ;) Høhø.

  SvarSlett
 32. Ja, såfremt man kan si et en mann som bryr seg om alle de tingene er mer feminin. Psykologisk, og ikke fysiologisk er det klart at man er mindre feminin, eller kvinnelig dersom man ikke bryr seg om normregulerte kvinne-/dame-/pikeinteresser. Selvstendighet har med dette like mye som genetikk å gjøre. Alle utgangspunkt i refleksjonen må omhandle de verdier som i dag anses for å være femenine / "kvinnelige". I dag er det f.eks. veldig feminint og være en god mor, som sminker seg og bruker veske når hun moteriktig reiser fra barnehagen for å lede selskapet hun er sjef for. Dette før hun henter ungene i barnehagen, trener yoga og vekter, før hun til slutt deltar i et styremøte i en interesseorganisasjon :)
  En feminin kvinne er i dag VELDIG mye!

  Dette hilsen en som ikke er kvinne ;)

  SvarSlett
 33. nope <3 da er man kvinnelig mener jeg, og en sterk person <3

  SvarSlett
 34. Nei, jeg vil jo ikke påstå det. Og hvis vi skal se litt teknisk på det, så er det jo utover- eller innovertiss som utgjør den egentlige forskjellen :p Selv trives jeg helt fint med innovertiss, sminke, hæler og vesker, samtidig som jeg moser edderkopper, skifter mine egne dekk, bruker varme klær på vinteren, og gjør ting jeg egentlig ikke tør.

  SvarSlett
 35. La ingen fortelle deg hvordan den jenta du er skal være, for du er bare deg selv og verken mer eller mindre. Alle er forskjellige og godt er det=) Vær den jenta du er!

  SvarSlett
 36. Absolutt ikke! Det er samfunnet som skaper de kjønnsrollene som vi kjenner, vi blir lært opp til at jenter liker rosa og gutter liker blått, men det er absolutt ikke slik det er, vi er mennesker, klart er vi ulike, men vi trenger ikke å bli satt i bås. Kjønn er jo noe som er biologisk, men kjønnsrollene er skapt fordi noen mener at det skal være slik. Det er ikke hva man interesserer seg for som forteller om man er kvinnelig eller ei. Hva er kvinnelig uansett?

  SvarSlett
 37. Ingen skal komme her og diktere hvordan kvinnelighet er basert på slike ting - samfunnet skaper slike stereotypier basert på diverse fordummende oppfatninger.

  // Tusen takk for det, Siv! :)

  SvarSlett
 38. Nope.. just as much woman as the rest <33 Bloggen din er herlig snuppis :-)

  SvarSlett
 39. Da vil jeg heller si at man er nåtidens kvinne! Kvinner som er selvstendige og tør å være akkurat spm hun vil være og ikke et mannsideal :D Flott skrevet Siv, virkelig!

  SvarSlett
 40. NEI! Man er ikke mindre kvinne av det! Veldig bra innlegg Siv. Jeg er nok en av dem som går mine egne veier, er faktisk ganske handy og suger på å gå i høye hæler. Men føler meg veldig jente/kvinne fordiom. Men jeg er dritredd edderkopper da:P

  SvarSlett