17.07.2016

Prosjekt: bli et bedre meg

Jeg føler jeg må ta tak i livet - gjøre noe bra med livet. Sittende på gressklipperen en dag på jobb, tenkte jeg at: "en god plass å starte må jo være å føle meg max bra i eget skinn". Derav mine mål om å kutte noen uvaner. Disse har jeg vært av og på i flere år - jeg husker jeg holdt på å skrive et blogginnlegg om det for fem år sia blant annet. Det å skrive ned målene sine, og spesielt det å dele mål med venner, gir deg en ekstra puff på å faktisk gjennomføre. Jeg har ikke delt disse målene med andre enn søsters før, og hun har sett litt av hvert gå i dass. Here it goes:


 • Her legger jeg inn et par punkter under én. Den ene har jeg utøvd i et år allerede, nemlig å prøve ut minst én ny matrett i måneden. Det er superspennende å prøve nytt. Jeg blir veldig lei av å spise den samme maten dag ut og dag inn. Med en ny rett i måneden, prøver jeg ut både nye ingredienser, smaker og kombinasjoner. Liker'e! Den andre er at jeg vil lese mer ikke-faglig litteratur. Mer fantasy, for det meste. De siste to årene har jeg brukt til å lese Game of Thrones - mest fordi jeg ikke egentlig leser så mye. Også venter jeg i spenning på om George klarer å fullføre serien...


 • Sukkerinntaket går opp og ned som en jojo. På ungdomsskolen kutta jeg gummigodt, og det har jeg holdt ved siden. Jeg har hatt strikt lørdagsgodteri-policy i mange år, og det funger for så vidt ganske bra, men i det siste har jeg heller hatt lavere sukkerinntak lørdager, og kost meg sammen med andre ellers i uka. Etter jeg kom hjem fra semesterslutt, har jeg derimot spist kjeks og 'skjit' hver dag, og det funker ikke i det lange løp. Så nå er jeg på strikt "ingen raffinert sukker"-plan. Det betyr egentlig bare at jeg prøver å leve på "ingen tilsatt sukker"-produkter. Just because. Også prøver jeg til stadighet å spise fem om dagen. Det e'kke så lett, ass...
 • Et slitent sinn er ikke et årvåkent sinn. Det sier seg selv, men både på tur til seng om kveldene og i halvsøvne på morgener er jeg visstnok på mitt svakeste. En skikkelig stygg uvane er at jeg hele tiden grafser på kviser og ting som egentlig ikke er kviser og. Jeg bare plukker hull på ansiktet og ødelegger min ellers så vakre hud. Tilfører bakterer, fisj. Dette gidder jeg ikke mer! Nei til kroppspress, ja til kviser (ikke egentlig, men you know what I mean).

insta.jpg

 • Mobiltelefon ved senga. Vi er der alle. Den er vanskelig å legge vekk, for det er alltid noe mer man kan sjekke, alltid en del av internett vi enda ikke har rukket å surfe. Internett er det første jeg gjør når jeg står opp og det siste jeg gjør før jeg legger meg. Forskere er enige - lys fra TV, mobil og datamaskiner er ødeleggende for søvnen. Ikke bare tar det lengre tid å sovne, men du får også dårligere kvalitet på søvnen. Nå skal jeg prøve en telefonfri sengekant noen uker for å se hvordan det går. De siste månedene har jeg sovet urolig; nå er jeg spent på å se forskjeller!
 • Det siste målet er kort, men jeg vil inkludere det uansett, for sikkerhetsskyld. Ryggen min er ikke helt god, og for å gjøre det bedre må jeg trene både mage og rump. Det skal jeg gjøre og. Derav tror jeg at jeg må legge på hylla litt av styrketreninga jeg har drevet med i det siste, og heller fokusere på egenvekt, strikkøvelser og bevegelighet. 
 • Jeg vil også ta meg til å bli bedre på gitaren, da jeg egentlig ikke har spilt så mye de siste årene. Også vil jeg utfordre meg selv i hverdagen - gjøre ting som er litt utenfor komfortsonen. Dette har jeg gjort mye av i vår. Hele sommerjobben var en utfordring til meg selv. Så det siste punktet her tror jeg at jeg allerede er i god gang med!

Flere enn meg som har mål å gjennomføre?

3 kommentarer:

 1. Først av alt: HEI! :D Så hyggelig å se dine innlegg poppe opp på bloglovin igjen! Wee.

  "Jeg føler jeg må ta tak i livet" - gosh, den setningen er det første og siste jeg tenker på i løpet av dagene for tiden! Så føler meg truffet i det du skriver. Skjermer på sengekanten er vanskelig å unngå for meg altså, haha. Guilty! Men jeg kjeder meg så lett uten noe form for underholdning eller selskap, så da blir jeg skjermslave til jeg sovner. Ikke bra, men men. Prøver å kutte litt og finne en bok nå.

  Siden hovedmålet mitt med sommeren gikk rett vest (jobbe som guide denne sesongen), så har jeg litt småmål å drive med denne sommeren. Et av dem er skriveprosjekter, et annet er å lese mer (faglitteratur og skjønnlitterært, selv om jeg er megadårlig på å få meg til å lese skjønnlitterært). Litt sånne type ting.

  SvarSlett
 2. Hei! Er lenge siden jeg har vært innom bloggen din nå men alltid gøy å lese det du skriver :) Jeg prøver også og bli et bedre "meg". Har en plan om å spise sunnere, trene mer og gå ned minst 6kg :D

  SvarSlett
 3. Hei! Er lenge siden jeg har vært innom bloggen din nå men alltid gøy å lese det du skriver :) Jeg prøver også og bli et bedre "meg". Har en plan om å spise sunnere, trene mer og gå ned minst 6kg :D

  SvarSlett