18.07.2014

Verden kaller

Jeg har begynt å pakke til høsten. Jeg flytter til Trondheim, folkens! Ikke i dag, men om to uker. Jeg, som har bodd i samme bygda i 19 år, der nærmeste 'by' (les: 5000 innbyggere) er en time unna; jeg skal plutselig flytte, alene, til en storby med lang mer enn 170 000 levende mennesker! Men vet dere, jeg gleder meg!Jeg gleder meg til en sjanse til å møte folk med andre livsinntrykk. Folk med de samme tankene som meg. Folk som ikke har de samme tankene som meg. Jeg gleder meg til å kunne gjøre ting jeg aldri har prøvd før, ting som vi ikke har mulighet til her på bygda. Ikea skal besøkes for første gang, Trondheim by har enda til gode å ta jomfrudommen min (les: har enda ikke besøkt den byen heller, nei, ikke vær så perserve, da!). Jeg skal bo sentralt og urbant noen år. Ikke noe jeg har gjort før, det, og heller ikke noe jeg tror jeg kommer til å gjøre hele livet, men en lærerik prosess. Dette kan bli en spennende affære, Trondheim!

Men jeg gruer meg også. Til å ikke ha øy-folket rundt meg. Folket som jeg kjenner, og som jeg vet jeg kan gå til om jeg trenger hjelp til alt mulig forskjellig - og som også kjenner min kompetanse og når de kan få bruk for meg. Alle de smarte, voksne hodene, og små, søte kids'a. Øvingslokaler, elektrisk utstyr, kostymer, arbeidsoppgaver - det er alltid hjelp å få. Naturen kommer også til å bli dypt savnet - det brusende havet i umiddelbar nærhet, og fjell med rett trim-størrelse. Jeg gruer meg til å flytte fra lillesøsteren min, som har do-møter med meg, som kjefter på meg når jeg gjør noe teit, som gir meg konstruktiv kritikk, og klem når jeg trenger det. Ressursene i nord, her hjemme, de vet jeg hvor jeg finner.Men jeg har allerede et startende nettverk i Trondheim. Et nettverk av forskjellig type folk. Det er så mange flotte folk jeg må møte, blant annet en del bestiser som jeg har fått gjennom blogg. Snål, men fin tanke. Jeg har også store planer om mitt engasjement i Natur og Ungdom Sør-Trøndelag, der jeg sitter som nestleder. Noen folk jeg har kjennskap til fra før. Men uendelig mange nye fjes å bli kjent med.Jeg skal bo på hybel, i nærheta av NTNU, Gløshaugen. Det er der jeg skal være mesteparten av tida. På Gløs. Det er sivilingeniør, matte og fysikk, som er planen foreløpig. Jeg skal prøve, også får jeg se om jeg liker det eller ikke. Det var iallfall matte og fysikk jeg likte best da studier var det jeg brydde meg mest om, så får vi se om jeg enda synes det er gøy til høsten. Jeg har nemlig begynt å tvile, men grunner til tvilen, det tror jeg kan være så mangt - ikke bare på grunn av det faglige.

Det var den høsten, da. Ut av fuglereiret. Videre i livet, og sånt.
(Jeg startet å skrive dette innlegget i midten av mai, og nå er jo høsten nesten her allerede. Wæt!)
/Bildene er linket

21 kommentarer:

 1. Jeg GLEDER meg til du kommer! :D
  Bartebyen er en fin by sjø, tror du kommer til å trives! Lover å vise deg alle de fantastiske stedene <3

  SvarSlett
 2. NTNU er så heldige og vi er så heldige som får deg! Så finner du ut om det er noe for deg. Vi sees. Håper du har med deg bilen om du skal til IKEA da ;) hehe. Jeg husker godt min første gang dit iallefall

  SvarSlett
 3. Trondheim er en koselig by - jeg tror og håper du vil trives her :-)
  Masse lykke til! Kanskje vi treffes en dag :-)

  SvarSlett
 4. Massemasse lykke til :D gleder meg til å treffe deg, og jeg joiner deg med både bokshopping og ikea-shopping hvis du vil :D

  SvarSlett
 5. Spennende! Masse lykke til! Jeg flyttet masse under oppveksten, men det er noe eget å flytte for seg selv og begynne på studier.

  SvarSlett
 6. Så spennende! Det er litt skummelt å flytte til et helt nytt sted, men du klarer det helt sikkert supert! :)

  SvarSlett
 7. Så spennende, Siv! Blir nok fint skal du se! Ønsker deg masse lykke til med flyttingen!

  SvarSlett
 8. Masse lykke til i Trondheim! Tror du kommer til å trives :D

  SvarSlett
 9. Spennende da, aldri vært i bartebyen jeg heller;)

  SvarSlett
 10. Å starte på nytt er alltid spennande og skummelt. Når eg flytta til Volda kjente eg berre 1 person som skulle dit saman med meg. Sjølv om det ikkje er store avstanden mellom Gjerdsvika og Volda, var det veldig nytt. Eg tenkjer at du kjem til å få det kjempefint, du er ein sosial og blid person! :) Gler meg til å følgje deg vidare. Lykke til og god sommar! Klem

  SvarSlett
 11. du er så flink til å reflektere du <3 Ja, kan godt hende tvilen kommer litt av spenninga med å dra ut av fuglereiret og fly litt ;-) Tror du kommer til å storkose deg der, du virker jo som en utadvendt person, og trøndere er veldig imøtekommende og glade folk, så det blir nok en fin fit :-) I tillegg som du sa, at du møter mange på studiet ditt som liker de samme feltene som deg! Dette blir superspennende Siv, og jeg gleder meg veldig på dine vegne, og selvfølgelig å få høre om det :-D

  SvarSlett
 12. Har aldri vært i Trondheim selv, men har hørt at det er en veldig fin by og det blir sikkert spennende og trivelig :) Fint innlegg og lykke til, alt går sikkert bra =D

  SvarSlett
 13. Så spennende :-D Og det er jo helt både mitt og mannen sitt felt, hehe. Jeg gikk kjemiingeniør på bachelorgraden og prosessteknologi på master (som er mer anvendt fysikk), og mannen min har doktorgrad i fysikk. Vi trenger flere realfagsjenter!
  Alle jeg kjenner som har gått på NTNU har masse venner derfra fortsatt, virker som om det er et skikkelig samhold der og masse utenomfaglige aktiviteter man kan delta på :)

  (Og når du er ferdig så får du en sånn ring... den må du love meg at du ikke går med :-p).

  SvarSlett
 14. Utrolig bra, Siv! Det blir sikkert stort for deg - for noen muligheter som åpner seg for deg nå! Du blir en helårsblomst i Trondheim!

  SvarSlett
 15. Å bo sentralt og urbant i Trondheim er ikke det verste! Godt studiemiljø, masse å engasjere seg i og kort vei til marka. Lykke til! :)

  SvarSlett
 16. så gøy du skal ut i verden å bo :-) det blir spennende med et nytt sted, og kan starte litt om igjen. For på små plasser så blir man mange ganger ferdig plassert i barneårene, og så er det umulig å komme seg ut av det mønstret folk plasserer en i :-P Noen ganger godt å få annen luft under vingene :-)

  SvarSlett
 17. Velkommen skal du være! Fysmat, ja, du får forberede deg på en del utfordrende og spennende fag. :) (Hvis du har noen spørsmål angående linjen, så kan du gjerne spørre meg. Jeg vet litt av hvert ;) Men regner med at du får nok av informasjon ved skolestart). Og Trondheim er en fantastisk by. En kjempeflott studieby, ingen tvil om det. Jeg håper og tror at du kommer til å trives her! Lykke til :)

  SvarSlett
 18. Spennende tider foran deg, med andre ord! Trondheim er en fantastisk by, ingen tvil om det. Tror du kommer til å stortrives :) Masse lykke til med flytten, nybyen og skolegangen!

  SvarSlett
 19. Jeg tror det blir bra! Trondheim er iallefall veldig mye koseligere enn Oslo er, i mine øyne.. Men det kan nok ta tid å venne seg til, atså. Det gjorde det iallefall for meg. (:

  SvarSlett
 20. Guriland så spennende! En ny epoke i livet starter med andre ord. Kos deg i hjæl! Og grattis med alle sekserne! Du kommer til å nå langt, min venn.

  SvarSlett